Troncanit/pocnit fata la trecerea peste denivelari
![]() ![]() ![]() |
Troncanit/pocnit fata la trecerea peste denivelari
eugenTL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|||
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Nu stiu cum ai tras concluzia ca incurc bieleta de directie cu cea antiruliu.Nu sunt mecanic dar imi bag nasul destul incat sa cunosc componentele.
Cei de la bosh car service m-au chemat in hala si mi-au aratat jocul pe care il are una din bucsile de la cadrul motor.Inelul portocaliu joaca pe plan orizontal fata de cauciucul bucsei.Explicatia lor a fost ca la impact cadrul isi face suficient joc,bucsa nu mai este rigida,si atinge de punte. |
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
@Sebz: Serios, nu ma refeream la tine, ma refeream la cei care nu stiu si sunt destui crede-ma. Chiar zilele trecute primisem un msg in care cineva ma intreba daca sunt acelasi lucru...
|
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
OK,nici o suparare.
Nu este nimeni din Sibiu cu aceasta problema ? As vrea sa ne intalnim si sa comparam putin defectele ca eu unul m-am saturat de diagnosticari care peste tot sunt diferite.Nu imi vine sa cred ca este posibil sa mergi la atatea service-uri cu renume si sa pleci nedumerit din fiecare. 0751669462-asta e numarul meu in caz ca vrea cineva sa ne intalnim . |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
Sebz, ai rezolvat problema? Ma tem ca am aceeasi problema si eu. Dupa ce am dat vina pe capete de bara, etc. deoarece simpt si socuri in coloana, toti mesteri de la diferite service mi-au spus ca totul este ok. Urmeaza sa verific bucsile de la cadru motor ... Acum o luna am schimbat un pivot si mi-au demontat partial si cadrul motor sa scoata bascula. Cam din acel moment lucrurile parca nu au mai fost in regula ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
Sebz |
![]()
|
Nu am rezolvat inca deoarece nu avea Menic bucsile pe stoc.Maine o sa iau legatura cu el sa vad daca a primit. Ce simptome ai mai exact? Si eu simt in coloana uneori dar f putin.Mai tare se simte in podea.Am facut azi un test sa vad daca se aude cand franez brusc si troncane,ceea ce mi sa parut logic ,deoarece se balanseaza motorul.
Inca o chestie: cand pleci de pe loc cu rotile virate la maxim joaca? Se simte ca si cum nu ar fi prinse bine? This post has been edited by Sebz: 10 Jul 2011, 21:34 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
mariancd |
![]()
|
La ce pret ai gasit bucsile? Simptomele sunt cam greau de descris:
- ieri pe DN1, am simtit toate "asperitatile" asfaltului in volan, parca nu aveam amortizoare - in treapta a 5 mi se misca schimbatorul cel mai mult - la viraje stanga dreapta cu balans al masinii (coborare de panta in curba) simt in roti ca si cum ar fi duse capetele/bielete - cu siguranta nu simt in podea ca ar fi ceva, toate socurile resimtindu-se in volan - la treceri peste denivelari cu ambele roti deodata, parca nu as avea amortizorare ... |
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
Sebz |
![]()
|
La mine se simte in podea spre deosebire de tine,in rest cam aceleasi chestii. Bucsile le-am gasit cu 250 ron la un forumist de incredere.
This post has been edited by Sebz: 11 Jul 2011, 11:06 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
mariancd |
![]()
|
Am fost si la iatsa campina si am facut o verificare. Toata masina este beton, mai putin amortizoarele fata, 52%. Probabil ca sunt destul de uzate sa clampane la viraje pe denivelari si sa dea lovituri in coloana de directia, ca doar fac parte din directie si ele. V-a trebui sa le schimb cat mai urgent ca nu ma pot baza pe frana ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
Sebz |
![]()
|
Nu cred ca este de la amortizoare nici la tine.Nu trebuie sa simti cum iti fuge roata daca ai amortizoarele duse.Oricum eu mi-am schimbat amortizoarele acum 5k km si nu au fost alea.
Pe de alta parte 52% este cu mult sub nivelul mediu(70%) deci nu ar fi o investitie proasta daca le schimbi. La mine cel putin este 99% de la bucsile de la cadrul motor pe care o sa le primesc miercuri si sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa le si schimb.O sa revin cu rezultatul. This post has been edited by Sebz: 11 Jul 2011, 17:25 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Decat sa pui turcesti mai bine bucseaza cadrul.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
Sebz |
![]()
|
cum?
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
99AIM |
![]()
|
da mai, bucsele se pot reconditiona, sunt destule firme ce reconditioneaza piese de directie,pivoti.....da un search pe net si o sa vezi ca dau si garantie, asa pe alea turcesti o sa le blestemi in 2-3 luni....
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
Sebz |
![]()
|
Daca sti vre-o firma te rog da-mi un link sa un numar de telefon. Sti ceva despre costurile reconditionarii si durabilitatea acesteia?
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
99AIM |
![]()
|
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
salut!
scuze ca ma bag, dar am trecut si eu prin aceasta schimbare de bucsi. eu le-am cumparat de la menic anul trecut tot cu 250; le-am schimbat de 2 ori - adica in august 2010 si oct.2010.bucsile nu sunt prea rezistente, am vazut ca si astea, ca si cele originale au joc (inelul portocaliu) pe axul bucsii.mai bine mergi la menic sa le monteze el, ca-ti trebuie presa hidraulica sanatoasa- daca nu ai asa ceva, sfatul meu este sa nu te bagi. apoi legat de reconditionare cu cauciuc de senila nu stiu daca este o rezolvare - mai mult ca sigur, acel cuciuc este unul foarte dur si nu stiu daca mai are aceeasi elasticitate pe cadru.sa stii ca ale mele, cele puse in oct 2010 sunt dezlipite deja, dar cadrul nu bate. am o intrebare totusi legata de bucsile de stabilizatoare: le-ai schimbat cumva de curand? MS |
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
mariancd |
![]()
|
Da, si eu vad ca diferenta importanta faptul ca nu am batai in podea, exact locul unde vin bucsile. Ing. auto mi-a zis ca stie de bucsile alea si a bagat ranga pe gadru, dar nu avea miscari necontrolate... sper sa scap doar cu amortizoarele schimbate desi stau in dubiu daca sa schimb si flansele+rulment sau nu ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
mariancd |
![]()
|
Da, am schimbat si eu amortizoarele si am scapat de balansurile dubioase ale masinii dar .... au aparut bataile in podea ... asa ca umblu sa schimb bucsile de la cadru desi au tras de ele si nu se misca nimic. Sunt curios care pe care au stricat, bucsile amortizoarele sau amortizoarele bucsile... Oricum legat de bucsile aste am doua motive de suspiciune: cainele luat in motor si modul cum mi-au scos bascula cand am schimbat pivotul ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
catalin_jianu |
![]()
|
![]() Megane Rider Group: Members Posts: 184 Joined: 13 June 06 From: Craiova ![]() |
Sebz intre timp ai rezolvat problema? Aceeasi probl o am si eu am schimbat acum cateva zile bucsile de la cadru motor in speranta ca scap si nimic in persisita zgomotele si bataile in volan.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
|
|
dorumntn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 10 June 12 ![]() |
salut...spuneti mi si mie va rog de ce surub este vb de pe coloana volanului care trebuie strans.....multumesc
|
--------------------
renault
megane 2
2005
|
|
tyej22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 January 12 From: Caransebes ![]() |
Am schimbat la 90 k ,pentru prima data bielete de directie,capetii de bara si bielete antiruliu si tot am troncanituri la trecerile peste denivelari,in special pe partea stanga.Mecanicul spune sa schimb amortizoarele.Dupa sfatul mecanicilor schimbi toata directia noua si o sa fie Ok.
|
--------------------
Renault Megane
Megane 2.2
2007 1.5 dci 105 CP(78 KW)
- CS 22 TYE
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Si mie imi aparuse o bataie mica pe jos (semnalele erau de prin toamna, un zgomot discret la plecarea masinii dupa loc - am mai scris eu pe aici). La verificare s-a descoperit joc in bucsa mica de la mijlocul basculei dreapta. Service-ul Renault mi-a comandat o bucsa Delphi (40 ron) care a sosit in maxim 1 h si a fost schimbata cu presa pe bascula actuala. A cazut dupa numai 16.000 km, de cand am schimbat toate articulatiile fata (TRW toate reperele)...
|
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dorumntn @ 13 Jun 2012, 22:12) salut...spuneti mi si mie va rog de ce surub este vb de pe coloana volanului care trebuie strans.....multumesc si eu am schimbat tot ce insemna articulatie pe fata si tot mai am un troncanit....problema e ca se aude si pe stanga si pe dreapta, in aceeasi tonalitate si se simte in volan o vibratie in acel moment...e o senzatie ciudata...ca si cum caseta de directie nu ar fi bine stransa.exista vre-un surub la coloana de directie care trebuie strans sau care se desurubeaza in timp?? |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
salutare,
Am schimbat amortizoare fata+kit flansa+rulment(kayaba), bielete directie+capete de bara(TRW),bucsa caseta directie(originala), bielete antiruliu(TRW), un pivot(TRW), bucse cadru motor(le-am montat pe cele dure), discuri+placute(TRW) si s-a facut aproape liniste.Ce a mai ramas acum e ca in momentul in care trec peste o denivelare mai pronuntata cu roata stanga fata scoate un zgomot ca si cum as lovi o bara de fier cu un ciocanel de cauciuc.Acum sincer suspectez sa fie ori bucsele de la bara stabilizatoare(cele de sub masina) sau crucea de sub volan.Crucea am verificat-o eu...am pus mana pe ea si am miscat de volan stanga/dreapta si nu are joc, iar bucsile respective le-a verificat mecanicul si mi-a spus ca sunt bune (au 120kkm si 9 ani).Ce as mai putea verifica avand in vedere ca masina nu mai are pic de joc in articulatii? |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
FunnyXXL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 1 January 13 ![]() |
La mine sa intamplat la fel se auzea trocanit ca metal pe metal si mam speriat ca ce sa fie si mam dus la renault si mi-a depistat stricat pivot dreapta si am schimbat amandoi pivoti de la firma TRW 40 lei unul . si apoi masina ca noua
![]() asta e pivot 01__01117_std.jpg RENAULT MEGANE II 2003 1.6 benzina e la mine. - TRW JBJ721 |
--------------------
Renault
Megane 2
2003 M
- nu am 1923
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
dar aveai joc in pivot?eu cand am facut reparatia la masina am refacut unghiul si acolo mi-au zis ca am pivotul de pe partea dreapta dus...la verificare pe elevator nu se simtea nimic;iar in partea stanga mi-a zis ca e beton.
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
banderas18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 18 July 11 ![]() |
buna seara la toata lumea ! Vreau sa va zic ca pe propia mea experienta si asteptand multe ore in sir pentru banalele bucse de la bara stabilizatoare !! oameni buni sa nu va puna ala raul sa luati bucse de nu stiu ce firma pentru ca de cate ori o sa treceti peste denivelari sau lanseaza masina o sa aveti acele nenorocite de zgomote fier pe fier.... deci la mine sa dat de trei ori jos persoul si bara stabilizatoare si puse tot felul de bucse. nu dispareau acele zgomote, pana cand am comandat original renault... m au costat mult pentru buzunaru meu eu zic ca e mult doua milioane si asteptat 14 zile... daca nu puneti originale vedeti ca o sa va strice bara stabilizatoare fiindca din cauza ca nu e o calitate buna "mananca" din bara si prindeti joc si apoi o sa va dati seama ca trebuie luata si bara. e cea mai mare ..... cu reanult astea cu bucsele astea e durere mare. si nu uitati cand se schimba astea sa faceti si unghiul de fuga... pana sa imi dau seama de unde era zgomotu asta de fier pe fier am schimbat flanse.. bielete... pivot...si schimbati mecanici... bafta multa ascultati de sfat nu mai aruncati banii...
![]() ![]() ![]() This post has been edited by banderas18: 31 Oct 2014, 21:46 |
--------------------
RENAULT MEGANE SEDAN
-
07-08-2006
- BZ-05-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 07:39 |