Troncanit/pocnit fata la trecerea peste denivelari
![]() ![]() ![]() |
Troncanit/pocnit fata la trecerea peste denivelari
dandutulescu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
|
||
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
-
08
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
![]() La mine un "tocanit" metalic suparator era dat de destrangerea faimosului surub de pe coloana, undeva la nivelul podelei, poti sa incerci sa-l strangi si singur. De un "cloncanit" am avut parte pe o alta masina si era o bieleta (se si simtea evident la trecerea cu roata din dreapta). Succes! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
Am strans acel surub de la baza coloanei de directie insa fara nici un rezultat. Zgomotul se aude mai bine cand afara este mai cald ,cand este frig apare mai rar.
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
-
08
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Modifica pozitia volanului si in inaltime si in adancime. Daca zgomotul dispare sau il auzi mai rar si mai slab, este de la coloana. Eu am desfacut sambata toate capacele din jurul volanului pentru a localiza mai bine zgomotul, ocazie cu care a trebuit sa modific pozitia volanului si a avut acest efect.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
unde gasesc topicul pt "surub de pe coloana" ? scuze de offtopic
|
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cassius_clay |
![]()
|
![]() Diesel power Group: Members Posts: 150 Joined: 6 November 07 From: Buzau ![]() |
Nu o sa puteti diagnostica asa ceva pe forum.Acolo trebuie facuta o constatare constiincioasa.Zgomotele pe puntea fata la denivelari sau la plecare de pe loc cu viraj maxim sau stiu eu ce alte conditii,pot avea o gramada de cauze.
1)Bucse bascula crapate/uzate 2)Bielete antiruliu cu joc 3)Bielete antiruliu cu joc 4)Bucse bara stabilizatoare crapate/uzate 5)Amortizoare scurse/ineficiente 6)Tampoane motor rupt/Suport pendular cutie viteze rupt 7)Bucse/bride caseta directie rupte/uzate/slabite etc... in principiu tot ceea ce face parte din trenul de rulare si are o legatura cu solul sau asigura amortizarea unor oscilatii poate genera zgomote (trancanit,pacanit...) mai ales pe drumuri mai "romanesti". Va sfatuiesc ridicati masina pe un elevator si daca nu puteti voi sa remediati nimic,lasati-o unui mecanic de incredere (daca gasiti asa ceva ![]() Salutari! 6 Nov 2007, 17:30: punctul 3 a vrut sa fie bielete de directie cu joc (in articulatii-cap bara sau imbinare caseta) 6 Nov 2007, 17:30: punctul 3 a vrut sa fie bielete de directie cu joc (in articulatii-cap bara sau imbinare caseta) This post has been edited by cassius_clay: 6 Nov 2007, 16:30 |
--------------------
Renault
Megane
Authentique 2007
|
|
19vik |
![]()
|
@cassius-clay: daca te uiti mai atent pe topicul asta, majoritatea au masinile cam de un an, eu o am de doi ani si ceva si am mentionat ca zgomotul meu (in mers in linie greapta peste denivelari), il aveam cam de la inceput. Piesele pe care le mentionezi tu, nu prea se uzeaza in trei luni-un an, sau cel putin nu ar trebui. Problema este ca atat eu, cat si initiatorul topicului, am fost la service (eu chiar de trei ori), si dupa "constatarea constiincioasa", raspunsul a fost ca masina nu are nimic si zgomotul este normal. Asta daca masina este in garantie, ca dupa ce iese din garantie, mecanicii "constiinciosi" iti spun: ok, pentru a scapa de zgomotul ala normal, trebuie sa inlocuiesti cutare sau cutare subansamblu, care costa n mii de roni. Eu am scapat de zgomot, citind pe forum, cel putin deocamdata si stiu careeste cauza lui. Prin urmare, nu inteleg care este rostul raspunsului tau.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cassius_clay |
![]()
|
![]() Diesel power Group: Members Posts: 150 Joined: 6 November 07 From: Buzau ![]() |
Ma bucur ca ai reusit sa gasesti problema.Eu am spus doar ca trebuie o constatare riguroasa.Asta inseamna sa ai o rampa sau macar un canal sa te bagi sub ea si sa vezi ce e pe acolo.Nu am zis niciodata ca serviceurile romanesti sunt profesioniste.Fug de garantii ca dracul de tamaie.
Ideea era ca pot fi foarte multe cauze...am enumerat cateva,si am spus ca e greu de gasit pana nu vezi exact. Nu am avut nici o intentie sa spun ca este inutil acest topic. |
--------------------
Renault
Megane
Authentique 2007
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
Mi-a aparut acelasi zgomot. Am fost la service Renault si au ridicat-o!
Bascula dreapta trebuie schimbata! Troncanitul la trecerea peste denivelari mai are si alte motive! E un fel de suport pe care este asezata caseta de directie! Acel suport (parca are forma de U) are 2 bucsi. Alea trebuiesc schimbate, dar, asa cum e la Renault, se schimba cu totul (25 mil). Aveti idee cum se numeste? Stie cineva codurile acestor piese sau preturile lor? Unde gasesc? 1)Bucse bascula 2)Bielete antiruliu 3)Bucse bara stabilizatoare |
--------------------
Renault
Fluence
- numere roșii
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Ieri,in timp ce plecam de acasa am descoperit ca se aude un zgomot pe fata stanga.Descriere:ca si cum ai calca cu roata pe o capatul unei bucati de tabla subtire,si celalalt capat ar lovi asfaltul,sau ca si cum ai calca pe o cutie de bere turtita.Chiar am oprit masina si m-am uitat inapoi pe strada.
Chestia e ca se aude cand vrea,adica nu in "conditii speciale".Se aude pe asfalt bun,si pe piatra cubica/pietroaie,cu rotile drepte sau bracate.M-am bagat pe sub masina sa vad daca e protectia termica,am dat cu pumnul in rotii,am luat pe loc viraj dreapta,am tras de bielete pe acolo,am lovit in etrir,si nimic. Am bagat-o si pe o strada pavata cu piatra de prin rauri,si face,dar asa,aleatoriu.Pe drumul ala m-i s-a mai auzit si un scartait,cam spre dreapta fata,scartait ce iara nu stiu de unde provine. Si ultima chestie:daca i-au viraj la stanga,sau la dreapta mai strans,roata de pe dreapta fata are un comportament ciudat:zici ca are joc,de parca nu ar avea toate prezoanele stranse si ar avea joc.Mentionez ca nu se aude nimic,chiar daca dau cu ea bracata in gropi. Astept sugestii,deoarece in 2 saptamani imi expira garantia. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
citisem undeva pe aici pe forum ca senzatia ca si cum nu ar fi prinsa bine roata ar fi normala si ca e prezenta la toate masinile... Acum sa-ti spun 100% ca asa e sau nu, nu stiu dar pe forum a spus cineva, nu mai stiu topicul si a fost si aprobat de asta. Verifica bieleta sa fie ok.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Chestia e ca cea de pe stanga nu se comporta asa.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Oltenica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 1 February 09 ![]() |
Am si eu un scartait la megane II de cand am schimbat bratele pe fatza. As vrea sa le pun pe cele originale dar am o intrebare stiti cumva daca pivotii de logan se potrivesc cu cei de megane?
La prima vedere par asemanatori...multumesc! ![]() |
--------------------
Renault Megane II
1.5dti
- mh77tdi
2003
|
|
Vasyle |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 26 July 07 ![]() |
Eu am avut problema cu invelisul de aluminiu care se afla sub masina, s-a desprins intr-o parte si facea la fel
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
- 32945
2007
|
|
micutzu123 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 October 09 ![]() |
Si eu am patit la fel...un troncanit la denivelari ghici ce era cand am ajuns la service,in scut aveam vre-o 2 kile de pietre plus un pietroi mare care era blocat intre baia de ulei si scut !!
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE II
- B 00 YYY
2008 sedan
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Nici nu vreau sa ma gandesc cum au ajuns alea acolo
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
micutzu123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 October 09 ![]() |
Nu te gandi la ce este mai rau...iti zic eu cum au ajuns.Am fost cu un weekend in urma la pescuit si era un drum pietruit,am mers destul de incet si cred ca mi-a atuncat pietrele sub scut !!!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II
- B 00 YYY
2008 sedan
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Vin si eu cu o problema care ma terorizat.
Am o troncaneala pe fata la denivelari,plombe de asfalt,linii de tramvai etc , care se aude doar la viteze mici (30 kmh). Impresia este ca si cum nu ar fi fixa roata ,se aude si pe stanga si pe dreapta ,dar mai mult pe dreapta si este un zgomot infundat ,cu reflex ca de bucsa . Pentru a nu primi raspunsuri eronate mentionez ca : -amortizoarele +rulmentii de flanse au 3800 km + au fost date jos si verificate -bieletele au 1000km -pivotii au 20 km -sa schimbat bucsa din caseta de directie de 500 km (multumiri dlui Liviu G) -bucsi bara stabilizatoare verificate azi -bielete antiruliu verificate azi -tampoane motor + bieleta anti-rasturnare verificata azi TOATE OK Masina a stat azi 5 ore intr-un service de incredere si nu sa putut constata defectul de catre 3 mecanici . Nu mai am idei si ma dus la exasperare . Va rog mult sa-mi spuneti daca aveti idei. This post has been edited by Sebz: 20 May 2011, 23:29 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Nu ma poate nimeni ajuta?
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
danyos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 30 June 09 From: focsani /vrancea ![]() |
da problema ta o am si eu , schimba bucsele de la jugul motor
![]() Attached thumbnail(s) DSCF6035.JPG ( Size: 106.72k ) Number of downloads: 1424 |
--------------------
scenic 2
renault
- VN 10 XTX
2005 dynamique 1.5 dci danios
|
|
Sebz |
![]()
|
Vad ca nu se mai gasesc.Topicurile pe care se vindeau aceste bucsi sunt inchise.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
nashudela1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 6 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Topicurile se inchid automat dupa 6 zile de inactivitate, dar raman inchise si sunt acolo si numere de telefon, asa ca nu ezita, se rezolva.
|
--------------------
Renault
EX Megane 2
2005 Sedan
|
|
Sebz |
![]()
|
Mersi de raspuns.
AM fost astazi iarasi la mecanic unde impreuna cu el si un levier ne-am apucat sa tragem de bucsile de la cadrul motor si de la brate. Mare mirare mi-a fost cand am vazut ca bucsile cadru motor erau impecabile. Nu este crapat cauciucul deloc. Singura chestie ce am observat-o este ca inelul acela portocaliu are f putin joc fata de partea din cauciuc.Este normal? La brate am vazut ca bucsile din fata (adica cele care stau pe orizontala) au cam 1 mm spatiu pana la tabla din spate unde se strange cu surub. Acumj vin intrebarile: 1)Cei care ati schimbat bucsile de la cadrul motorului si ati rezolvat problema, cum aratau bucsile vechi? Ce anume era deteriorat la ele? 2)spatiul de care am mentionat la bucsile din fata de la brate este normal? eu imi inchipui ca se deplaseaza tot bratul la gropi si produce sunetul. 3)mecanicul imi mai spunea despre un brat care este arcuit si vine pe verticala din cate am inteles,care ar lega puntea fata de ceva. Stiti cum se numeste? ce bucsi sunt pe el? Are cineva o schita detaliata de la toata directia?sa se inteleaga bucsile si toate bratele? As fi recunoscator. This post has been edited by Sebz: 25 May 2011, 18:39 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
Adal |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 23 September 07 From: Craiova ![]() |
Cum ai verificat bieletele antiruliu? Si eu am avut un zgomot de "neidentificat", tot la viteze mici si au fost bieletele antiruliu.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007/Manager/1.5 dCi
|
|
Sebz |
![]()
|
Cand mi-a dat jos amortizoarele am vazut ca invartea de capul lor.Deci au fost verificate pe liber.
am desenat pe poza asta unde este distanta. ansamblu_directie_editat.jpg ( Size: 91.99k ) Number of downloads: 1515 This post has been edited by Sebz: 26 May 2011, 09:56 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
cosminut2010 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 12 May 11 ![]() |
am avut si eu problema asta....e de la bieletele antiruliu ....gasesti cu 75 ron bucata
|
--------------------
Renault
Megane 2 Bicorp
2003 BM0C0H
|
|
Sebz |
![]()
|
m-as bucura sa fie numa atat.Chiar acum am lasat masina la mecanic sa-mi schimbe bucsile din fata de la brate.Mai am putin si am directie noua.
Daca nu se rezolva incerc si cu bieletele antiruliu. 27 May 2011, 19:34: Nici acum nu sa rezolvat. Acum imi spune ca bucsile din partea din spate a bratelor sunt prea elastice si ca boltul din interior ajunge sa bata in gulerul exterior si cica ar trebui sa punem o firma mai buna. Ma uscat de bani. This post has been edited by Sebz: 27 May 2011, 18:34 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
danyos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 30 June 09 From: focsani /vrancea ![]() |
o schita detaliata
![]() Attached thumbnail(s) 31.JPG ( Size: 135.02k ) Number of downloads: 1411 cadru_bascule.JPG ( Size: 295.31k ) Number of downloads: 1269 |
--------------------
scenic 2
renault
- VN 10 XTX
2005 dynamique 1.5 dci danios
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
schimba si bucsele la bara stabilizatoare
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 08:44 |