Discuri frana si placute frana Clio Symbol !, la 35 de lei, maxim 40...da' sa fie rosii
![]() ![]() ![]() |
Discuri frana si placute frana Clio Symbol !, la 35 de lei, maxim 40...da' sa fie rosii
z_fdd bacau |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|||
collectionarul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 March 12 ![]() |
QUOTE(Dj_R3dD3vil @ 14 Sep 2007, 14:39) Mai nou a inceput sa se auda un huruit cand franez si cand plec de pe loc din fatza, mai mult pa partea stanga!... E prima oara cand postez pe forumul reno.ro asa ca SALUTARI TUTUROR! Al meu Renault Symbol, cumparat in noiembrie 2011 si cu doar 800 km la bord a cam stat pe dreapta iarna asta. Ieri l-am scos din hibernare si surpriza! face exact ca masina colegului Dj_R3dD3vil Ce poate fi? S-o fi blocat etrierul, sa mai merg asa ca si-o da drumul sau fuga la service cu el? This post has been edited by collectionarul: 25 Mar 2012, 10:21 |
--------------------
Renault
Symbol Collection
2011/1,6 16 V 105 CP
|
|
lucianm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 13 December 06 From: Iasi ![]() |
au ruginit discurile, dupa cativa km se rezolva de la sine
This post has been edited by lucianm: 25 Mar 2012, 10:39 |
--------------------
VW
Golf 6 1.4 TSI
2011
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
da, au ruginit discurile. o sa se curete singure, ia-o incet
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Blueflower77 @ 23 Mar 2012, 13:07) Eu trebuie ca pana in toamna sa schimb discurile fata si am intrebat la reprezentanta reno si mi-au spus ca discurile sunt de 259mm. Probabil cele de 238mm sunt pe motorizarile 8v dar nu cred ca pe motorizarile mai mari ca putere au pus discuri fata subdimensionate. Si eu si Valixx avem 1.4 16v si totusi discuri de 238 ![]() Pe 8v nu sunt ventilate. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
C R I S T I |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 27 March 12 From: Bucuresti ![]() |
S4b1n - eu am tot un Symbol 1.5 dCi din 2007, am vazut ca placutele sunt pe sfarsite, esti multumit de TRW?
Tu ai schimbat discurile fata pana acum? |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dCi
2007
|
|
karaoche |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 2 July 09 From: Braila ![]() |
salutare la toti,
vin si eu cu o problema: cu 1 luna in urma am schimbat lichidul de frana la masina. am pus elf dot 4. problema e ca simt o scadere in eficienta franarii. precizez ca nu am scurgeri de lichid pe nicaieri. alta problema: am facut un drum focsani-brasov pe la oituz.in acele curbe am descoperit ca daca virez stanga in ac de par, pe partea dreapta apare un huruit sacadat, in valuri.daca iau curba in ac de par la dreapta nu este nici un huruit. plus ca era sa intru in cel din fata mea dupa o curba. asadar va cer o parere: oare am discurile ovalizate?cum le pot verifica? placutele , un mecanic mia spus ca sunt bune. mai au cam 9 sau 10 mm grosime.discul nu lam masurat ![]() masina are 120600 km, eu sunt la al 3 schimb de placute, pe care le am de 30k km. discurile nu leam schimbat niciodata. multumesc anticipat. |
--------------------
renault
clio symbol 1
2000 1.4 8v
- BR-23-NES 29-01-2009 _ 83950 km
28-03-2011 _ 110001 km 14-11-2012 _ 132000 km 24-11-2013 _ 150582 km 07-11-2014 _ 172850 km 10-05-2016 _ 207400 km |
|
Codrin-Bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 18 September 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(karaoche @ 7 Apr 2012, 15:25) salutare la toti, vin si eu cu o problema: cu 1 luna in urma am schimbat lichidul de frana la masina. am pus elf dot 4. problema e ca simt o scadere in eficienta franarii. precizez ca nu am scurgeri de lichid pe nicaieri. alta problema: am facut un drum focsani-brasov pe la oituz.in acele curbe am descoperit ca daca virez stanga in ac de par, pe partea dreapta apare un huruit sacadat, in valuri.daca iau curba in ac de par la dreapta nu este nici un huruit. plus ca era sa intru in cel din fata mea dupa o curba. asadar va cer o parere: oare am discurile ovalizate?cum le pot verifica? placutele , un mecanic mia spus ca sunt bune. mai au cam 9 sau 10 mm grosime.discul nu lam masurat ![]() masina are 120600 km, eu sunt la al 3 schimb de placute, pe care le am de 30k km. discurile nu leam schimbat niciodata. multumesc anticipat. Mergi la Scorpion sau la un alt service unde face ITP si-ti va spune daca-s ovalizate, vei vedea pe graficul afisat pe monitor cand va face testul aferent eficientei franei. Daca opresti muzica si asculti cum ruleaza nu se aude un zgomot scartait? |
--------------------
Renault
Symbol-Fidji
2007-1.5 dCI/70Cp
- BC-
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
- BV-10---S
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
C R I S T I: da, sunt super multumit de placutele TRW. Franeaza foarte bine.
PS: parchezi masina prin zona Vasile Milea, Apaca, langa ING? Daca nu, mai exista inca una identica ![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
codrin, discurile ovalizate le-ai fi observat si inainte de schimbarea lichidului de franare. Din cate se intege din problema ta nu a scazut eficienta la franare ci doar a crescut cursa pedalei. Cu o aerisire a instalatiei ai rezolvat problema.
Sanse mari ca huruitul sa fie de la planetara. Cele de pe partea dreapta se uzeaza mai rapid. Dar mai poate fi si de la un pivot cu uzura sau de alta natura mecanica. Discurile ovalizate iti dau joc in volan la viteze mici sau joc in pedala de franare. Poate ca ar fi bine sa te pregatesti sa le schimbi. Trei randuri de placute pot da uzura pe disc destul de mare, mai ales tinand cont ca placutele de reno pot fi mai tari ca esenta decat discul (proprie experienta) |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
PhilipMorris cred ca are dreptate, as cerceta planetarele sau poate chiar rulmentii. discurile poti sa le verifici ochiometric... dai jos roata si iti iei ca punct de reper etrierul. distanta dintre etrier si disc nu trebuie sa difere cand rotesti discul. daca spui ca e asa mare diferenta, ar trebui sa fie vizibil cu ochiul liber.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Are cineva idee ce placute se pun la reprezentanta la revizii? Scrie Renault pe ele.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
z_fdd bacau |
![]()
|
eu am avut textar pe ea. acum cica se folosesc trw... doar ca placutele textar sunt foarte tari. in 2 seturi de placute schimbi si discurile.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Fix asa am patit eu, la revizia 4 aveam santuri in discuri.
Masina nu frana rau, dar daca tot am schimbat placutele, am pus si discuri noi. Ambele ATE. Sunt multumit, sa vad acum cat m-or tine. Franarea e cam la fel, parca ceva mai buna, dar diferenta e mica. Repet, am schimbat piesele "de origine" nu din cauza franarii, masina frana bine si atunci, dar mi s-a parut ca mi-au stricat discurile mult prea devreme. Nici despre TRW n-am auzit de rau. This post has been edited by vallixx: 8 Apr 2012, 20:57 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
z_fdd bacau |
![]()
|
eu am schimbat discurile la 59000, erau de vreo 9mm... 2 seturi de placute textar si le-au dat gata. acum am pus brembo si placute fantoma. franarea e buna, la fel de buna ca atunci cand aveam textar si discuri originale. in curand o sa schimb placutele si o sa pun master sport, nemtesti. astea sunt prea tari. or fi ieftine (35 de lei), dar nu vreau sa patesc ce am patit cu textar-urile.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Eu am discurile originale si nimeni nu mi-a zis nimic de ele.
Placutele originale le-am schimbat la 60.000 km, am pus TRW. S-a cunoscut franarea cu placute noi atunci si aerisirea care s-a facut. Am 18.000km cu ele pana acum si inca merg, cred ca prind 25.000km cu ele. |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
ia sa masori discurile sa vezi ce grosime au. grosimea minima e de 10,5 mm. la 59000 km am schimbat discurile ca ajunsesera sub 10mm. nu stiu ce placute ai avut tu si cat ai franat, dar nu cred ca exista placute care sa mearga 60000 km... mi se pare mult prea mult. eu am 10000 km cu astea ieftine si abia s-au tocit vreo 2mm, dar nu le tin pentru ca mananca discurile.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
C R I S T I |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 27 March 12 From: Bucuresti ![]() |
S4b1n - am cumparat TRW, 60 lei setul.
Am verificat si discurile, sunt bunicele si nu necesita schimb in momentul asta cu toate ca masina are 62.000 km... am obs ca majoritatea le-a schimbat la 60.000 Da, este masina sotiei, pe acolo lucreaza. I-am facut un mic upgrade ca sa nu fie chiar asa banala ![]() This post has been edited by C R I S T I: 11 Apr 2012, 07:41 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dCi
2007
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(z_fdd bacau @ 9 Apr 2012, 00:48) nu cred ca exista placute care sa mearga 60000 km... mi se pare mult prea mult. eu am 10000 km cu astea ieftine si abia s-au tocit vreo 2mm, dar nu le tin pentru ca mananca discurile. eu am schimbat de nebun (siguranta e pe primul loc) discurile si placutele originale pe la 60.000 uneori, subliniez uneori!, la franare mai violenta (nu pana la blocarea rotilor) imi tremura urat partea din fata a masinii si un se auzea si un sunet specific ca un huruit in urma vizitei la o revizie in reprezentanta, s-a constatat ca: - discurile sunt in cote dar au santuri pe ele si bavura specifica pe margini si ca ar fi indicat sa le schimb in viitorul apropiat: pastrarea lor nu periclita franarea ci tinea de "confort" - buza aia de pe margini dadea huruiala si tremuratul la franarea mai serioasa - placutele nu sunt consumate decat maxim jumatate!, dar se schimba clar odata cu discurile deci exista placute care rezista mult mai mult decat aia 60k km (as paria chiar pe 90-100k km chiar ![]() si sunt convins ca sunt multi altii care duc placutele mai mult de 60k km, in functie de stilul de condus, rutele (preponderent extraurbane) etc. |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
placutele nu au cum sa reziste decat daca nu le folosesti. se uzeaza discurile, dar ceva acolo tot se uzeaza. ori una ori alta musai.
Eu prefer sa imi cumpar placute de esenta moale. Iti dau si confort la franare si nici nu trebuie sa schimbi discurile la 40.000 km. numai ca nu prea am gasit pe la noi, cred ca le fac din reciclabile de tot rasul. |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
crisolro, ce placute de frana ai tu pe masina? o sa-mi pun si eu un set, sa vad daca te depasesc la numarul de km. sa fim seriosi, poate mergi doar extraurban si franezi mega-extra-foarte rar. altfel nu o sa cred asta niciodata. da-mi un set de placute care sa ma tina 60k km si apoi iti dau dreptate.
masina mea a mers vreo 45k km cu placute textar (2 seturi). mi-au mancat discurile. apoi am pus un set de bosch, pe care l-am terminat in vreo 14-15k km... discurile erau varza. ajunsesera pe la vreo 9 mm. dar franau bine, pentru ca polizasem marginea aia. discurile tale mai existau dupa 60k km? nu fac nicio gluma, dar ca sa reziste atat, inseamna ca placutele sunt la fel de tari sau mai tari ca discurile. si care e avantajul? in loc sa schimbi placute la 15-20k km (50-60 lei un set), te apuci si schimbi discurile de fiecare data? |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
In cartea masinii pana la 30.000 km nu apare ca au fost schimbate placutele, nasul meu in urmatorii km pana la 58.500 km cand am luat eu masina
![]() Si eu le-am schimbat la 60.000 cand am facut si distributia, si ulei si toate filtrele etc.. erau ff tocite placutele si se cunostea la distanta de franare, care era cam lungaa! |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
Ygi_17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 2 February 09 ![]() |
eu am schimbat placutele la 63.000 km acum am 141.000 km si placutele sunt la 25% din initial.
n-am masurat discurile inca, nu par subtiate. |
--------------------
Renault
Clio II - Symbol
2003 / 8V 75 CP
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
80.000 km cu niste placute de frana? oameni buni, nu stiu ce placute aveti voi si ce discuri. am spus si repet: prefer sa pun placute de frana moi ca sa nu fiu nevoit sa schimb discurile des, pentru ca discurile din comert, cel putin brembo (pe care le am acum) si cele originale (dotarea din fabrica), sunt prea moi...
de aia vreau sa schimb placutele fantoma de 30 de lei cu care am deja 11000 km, pentru ca sunt prea tari si imi ataca discurile. as putea face si eu un experiment, sa las placutele astea. sigur m-as duce la vreo 40.000 km, la cum se comporta acum, dar asta ar insemna ca la urmatoarea revizie a franelor sa schimb iar discurile. pe langa niste bani in +, asta inseamna si timp. asa ca raman la ideea de placute mai moi, care franeaza mai bine si nu-mi incalzesc discurile exagerat (pentru ca un set de placute tari produce frecare mai mare si, implicit, supraincalzirea discurilor). cand discurile sunt fierbinti, e nevoie de o balta si se ovalizeaza... acum fiecare cum stie, puteti sa tineti placutele 100.000 km, probabil sunt extraordinare si rezista si discurile, dar prefer sa le stiu schimbate la 20-30.000. nu fac experimente de dragul de a testa anduranta placutelor. |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
cnisav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 7 September 09 From: Baia Mare ![]() |
Buna. Am si eu o intrebare...poate mai stupida...discurile de frina sunt tocite rau de tot, dar luna asta nu am bani sa le schimb...Ce s-ar putea intimpla cu adevarat grav daca mai merg cu ele asa inca vreo citeva sute de km? Multumesc.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007
- 1,5 dci - 68 CP
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(z_fdd bacau @ 11 Apr 2012, 21:14) crisolro, ce placute de frana ai tu pe masina? o sa-mi pun si eu un set, sa vad daca te depasesc la numarul de km. sa fim seriosi, poate mergi doar extraurban si franezi mega-extra-foarte rar. altfel nu o sa cred asta niciodata. da-mi un set de placute care sa ma tina 60k km si apoi iti dau dreptate. si care e avantajul? in loc sa schimbi placute la 15-20k km (50-60 lei un set), te apuci si schimbi discurile de fiecare data? repet: erau placutele si discurile originale, din fabricatie si nu tin musai sa fiu crezut daca imi zicea Dorele ca mai tin, poate ma mai indoiam dar am fost in reprezentanta la 60k km (ori astia is in stare sa schimbe parbrizul pt. un gainat intarit) si opinia a fost unanima mecanic si sef atelier/tura (sau cum i-o zicea aceluia): placutele si discurile erau in cote dpdv al uzurii si al sigurantei dupa vreo 2000 km am dorit sa schimb discurile tocmai ca sa nu mai vibreze la franarea puternica (in cei 2000 km nu mai simtisem de fapt nicio vibratie caci nu am avut nevoie de franare puternica)- la schimbare mi s-a spus iar clar ca si discurile mai tineau iar placutele nu-s decat pe la jumatate e clar ca, cel putin pe masina mea, placutele au fost f dure si probabil scadeau sub cote mai degraba discurile, ceea ce nu e indicat dpdv al costurilor - mai bine schimbi 3-4 randuri de placute si discurile la 100k km, clar! sunt curios cum rezista astea schimbate (disc delphi, placuta trw sau bosh??) nu, nu merg doar extraurban ci destul de mult in Bucuresti insa evit sa accelerez aiurea ca sa franez apoi imediat, folosesc destul de mult frana de motor si probabil si stilul meu de franare ajuta (franez destul de scurt cu apasare progresiva si inca nu mi-a borat nimeni in masina ![]() dar cand vad pe unii cum o tin in frana din varful unui deal si pana jos sau de la 200m de semafor, incepe sa-mi fie clar de ce schimba asa des placutele, discurile - franatul in lung le incinge si clar se uzeaza mai usor <span class='edit'>12 Apr 2012, 13:13:</span> QUOTE(cnisav @ 12 Apr 2012, 12:40) Buna. Am si eu o intrebare...poate mai stupida...discurile de frina sunt tocite rau de tot, dar luna asta nu am bani sa le schimb...Ce s-ar putea intimpla cu adevarat grav daca mai merg cu ele asa inca vreo citeva sute de km? Multumesc. daca franezi mai cumpatat, probabil nu se va intampla nimic insa la franari mai violente sau indelungate/repetate se pot incinge si la o franare de urgenta (Doamne fereste!) se poate sparge vreunul ... cat poate fi de grav sa ramai fara frana? This post has been edited by crisolro: 12 Apr 2012, 12:17 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
na, ce sa-ti spun, asa o fi, nu zic nu. daca nu am vazut cu ochii mei, e greu sa ma pronunt, dar asta e alta discutie. nu voiam sa discutam polemic, pur si simplu nu prea imi explic, stiind cum sta treaba la mine.
placutele bosch sunt relativ moi, se tocesc cam in 20.000 km, cel putin la stilul meu. dar asta e ok, caci rezista discurile. nu stiu ce sa spun despre alte discuri. eu am brembo. au 11000 km si nu par a fi uzate (aproape) deloc, dar nici placutele nu par a fi uzate, deci sunt prea tari. asa ca o sa pun altele mai moi. cnisav, ai primit deja raspunsul. si eu am mers cu discurile cu o grosime de vreo 9mm (deci sub cea minima, de 10,5). evita franarile care sa le solicite. mergi preventiv si o mai poti tine asa cateva sute de km, ca doar nu o sa faci inca 5000 intr-o luna. |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cnisav Atentie ca la dCi sunt discuri ventilate si daca scade mult sub cote s-ar putea sa te trezesti cu discul crapat sau cu doua discuri in loc de unul. Si atentie ca la discuri ventilate cota minima de siguranta este de 17,7.
|
--------------------
.
.
.
|
|
cnisav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 7 September 09 From: Baia Mare ![]() |
OK, multam, baieti...da, sunt jale...cind mi-am pus iar cauciucurile de vara, tipul de la vulcanizare m-a intrebat unde am lasat discurile de frina ;-)
Voi face tot posibilul sa le schimb saptamina viitoare...ca n-am de gind sa ramin fara frine cine stie unde si sa ma vedeti la stiri :-( Sa aveti un Paste Fericit! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007
- 1,5 dci - 68 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:33 |