Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

accident stupid - te rog citeste!, si da-mi un sfat

nh1980ro
post 3 Sep 2007, 12:16
Post #91

Membru

Group: Members
From: Togo-Togo.

Daca tot se discuta despre mercaje ciudate am o intrebare:
Ce faci cand vii prin piata Victoriei spre Romana de exemplu?
Acolo ai o banda "obligatoriu la stanga" si cea de alaturi "stanga si inainte", dar drumul pe care vii se intersecteaza cu alte 3 drumuri (Calea Victoriei-inainte, Lascar Catargiu-putin mai la stanga si Iancu de Hunedoara-la stanga).
Daca te inscrii pe banda "obligatoriu la stanga" si mergi pe Lascar Catargiu e corect nu? Si daca cel de pe banda cu "inainte si la stanga" merge pe Iancu de Hunedoara e tot corect. Problema apare cand cei doi se intalnesc pentru ca cel de pe banda "inainte si la stanga" o sa se intersecteze cu tine. Daca te buseste respectivul cum e? ca nu prea poate fi vorba de neasigurare nu?(teoretic faci stanga, dar mai putin stanga decat cel care vine de pe banda din dreapta ta, care face stanga mai mult ca sa zic asa). Aici intervine logica de bun simt.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roty
post 4 Sep 2007, 09:23
Post #92

Membru autentic

Paine si circ...

Fratilor, informati-va si voi un pic inainte sa sariti cu gura.

Pentru cine nu stie intersectia, majoritatea traficului merge spre dreapta (in functie de ora). Intotdeauna se face dreapta si de pe banda a 2a. Uneori si de pe a 3a, dar deja asta e o exagerare. Daca toti care ar face dreapta ar sta pe banda 1 atunci nu ar avea loc pe bulevard.
ORICUM, nu au ce cauta pe banda 1 deoarece este rezervata ratb. Chiar daca marcajele nu se vad, exista panouri cu semnalizare pe stalpii de pe marginea drumului, pentru cei carora culoarea alba se pare ca nu le place. Probabil linie continua pe tot tronsonul respectiv inseamna pentru unii ca daca au intrat acolo nu mai au scapare pana la urmatoarea intersectie, si nu "banda rezervata" nu?
Pentru cine zicea ca "smecherii" sunt aia de o iau pe banda 2 si fac dreapta, "smecheri" ca ocolesc autobuzul si se strecoara, de fapt "smecherii" sunt aia care stau in spatele autobuzului pe banda 1, deoarece de obicei e lasata libera de cei care vad indicatoarele de banda rezervata si respecta legea...

Si nu in ultimul rand, marcajele cu sageti de la intersectii sunt de natura orientativa, nu reprezinta obligativitate.

Nu zic ca 5OIMU nu are nicio vina, nici pe departe, te asiguri de 10 ori inainte sa faci o astfel de miscare...dar replicile au fost un pic cam dure si pe masura de neavizate...mai ales ca se stie ca toti mai facem cate o ilegalitate de genul asta, poate doar ca ne asiguram mai bine...

This post has been edited by roty: 4 Sep 2007, 09:27

--------------------
Renault Clio 3 2006, 1.4 16V
Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
+
avathan
post 4 Sep 2007, 10:08
Post #93

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(roty)
Si nu in ultimul rand, marcajele cu sageti de la intersectii sunt de natura orientativa, nu reprezinta obligativitate.

in schimb linia continuua din stanga/dreapta sagetilor este cat se poate de obligatorie .

@later edit
acum sa stii ca exista unul maxim doua marcaje cu sageti care reprezinta obligativitate , pentru unii dintre noi ...

This post has been edited by avathan: 4 Sep 2007, 10:26

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
tatabobu
post 4 Sep 2007, 10:12
Post #94

membru

From: Bucuresti

QUOTE(roty @ 4 Sep 2007, 10:23)
......
......
*

radmasa.gif

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
klaus
post 4 Sep 2007, 11:11
Post #95

步步

Group: Moderatori

Pentru cine nu stie intersectia, majoritatea traficului merge spre dreapta (in functie de ora).
Pentru cine nu stie, in cazul accidentelor de circulatie cutuma in zona accidentului este fix 0 (zero). Importanta e prevederea legala, si nimic mai mult. Cum se face si cum e obiceiul conteaza prea putin.
Banuiesc ca d-aia exista contraventia de neincadrare corespunzator pe banda, ca marcajele sunt facultative...
Deci ce dovada mai trebuie?
Lumea crede ca legal este cum se merge, si habar nu are de prevederile legale reale... Si apoi se plange pe diverse forumuri, care mai de care, ca politistii au avut "obraznicia" sa aplice textul legii.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
roty
post 4 Sep 2007, 16:37
Post #96

Membru autentic

@avathan - da, pentru ca schimbarea benzii in zona de preselectie este interzisa; dar accidentul a avut loc in intersectie, unde din pacate nu exista linii desenate;
Pe de alta parte, banda 1 are si ea acea linie alba care nu ai voie sa o tai, deoarece banda 1 este banda BUS...aici cum faci? Eu stiu f bine zona si nici cand era marcajul vizibil nu avea nici 1 centimetru de banda intrerupta de la Junior pana in intersectia de la Unirea (in afara de o intrare intr-o straduta laterala, dar...)

@tatabobu, te rog sa intrebi un organ si dupa aia discutam. Chiar pe forum era un coleg care o patise si a primit fix acest raspuns de la garcea wink.gif

@klaus - intersectia este in zona unde locuiesc; multi s-au exprimat pe thread fara sa stie exact configuratia locului;
nu incerc sa-l scot nevinovat pe baiat, desigur, trebuia sa se asigure...dar dpdv legal, el nu avea cum sa ajunga pe banda 1 decat daca era autobuz...

This post has been edited by roty: 4 Sep 2007, 16:39

--------------------
+
nh1980ro
post 4 Sep 2007, 17:01
Post #97

Membru

From: Togo-Togo.

Cand existau marcajele, banda cu linie continua se termina fix in dreptul statiei de autobuz si apoi era permisa incadrarea pe banda I (linie intrerupta). Probabil ca or sa le traseze inapoi candva (marcajele), pana atunci cel mai bine va asigurati la schimbarea directiei de mers (si dupa aceea ..smile.gif pentru ca bizonii n-or sa dispara chiar daca exista marcaje si legi si e pacat sa-ti pierzi timpul prin service-uri).

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
RamsesII
post 4 Sep 2007, 21:21
Post #98

Membru autentic

Ma uit ca topicul asta a ajuns deja la 4 pagini in conditiile in care totul era clar inca din primele 4-5 posturi blink.gif

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
Sony
post 5 Sep 2007, 08:58
Post #99

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(roty @ 4 Sep 2007, 17:37)
@tatabobu, te rog sa intrebi un organ si dupa aia discutam. Chiar pe forum era un coleg care o patise si a primit fix acest raspuns de la garcea wink.gif
*

Bre, io zic sa-ti intrebi tu organu' ca nu conteaza ce spune el, ci ce scrie in lege. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
avathan
post 5 Sep 2007, 09:11
Post #100

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(roty @ 4 Sep 2007, 16:37)
@avathan - da, pentru ca schimbarea benzii in zona de preselectie este interzisa; dar accidentul a avut loc in intersectie, unde din pacate nu exista linii desenate;
Pe de alta parte, banda 1 are si ea acea linie alba care nu ai voie sa o tai, deoarece banda 1 este banda BUS...aici cum faci? Eu stiu f bine zona si nici cand era marcajul vizibil nu avea nici 1 centimetru de banda intrerupta de la Junior pana in intersectia de la Unirea (in afara de o intrare intr-o straduta laterala, dar...)
*

in ce intersectie ai vazut tu continuandu-se linia continuua ? e normal ca ele sa apara dupa intersectie.

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
roty
post 6 Sep 2007, 00:08
Post #101

Membru autentic

Era raspuns la talcul spus de tine mai sus...te rog reciteste..
"in schimb linia continuua din stanga/dreapta sagetilor este cat se poate de obligatorie".
Sper sa nu ajungem la discutia care a mai avut loc pe un thread in care un coleg sugera numerotarea benzilor inainte si dupa intersectie...

Insa da, exista intersectii in care exista linii intrerupte ca ghidaj pentru cei care fac virajul la stanga (chiar la budapesta este un exemplu), ca fapt divers...

--------------------
+
vis-a-vis
post 6 Sep 2007, 19:17
Post #102

DaciaClubber

Eu de cand am plecat pe verde si o martaloaga a trecut pe rosu printre masinile plecate si am fost vinovat pentru ca nu am lasat sa se elibereze intersectia... ma intereseaza mai mult interpretarea legala a fiecarei situatii, decat ceea ce mi se pare normal mie sau altora.
Sincer, nu sunt eu soferul corect, ca doar n-am innebunit sa merg ca la carte... dar daca stii cum sta treaba intr-o situatie data, poti forta putin declaratia astfel incat sa fie in favoarea ta... pana la urma e cuvantul tau impotriva celui cu care te-ai tamponat... si astfel de cazuri nu are nimeni niciun scrupul.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
b06fcn
post 17 Sep 2007, 14:25
Post #103

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

QUOTE(roty @ 4 Sep 2007, 09:23)

Cu alte cuvinte, daca vii pe cheiul Dambovitei dinspre Unirea catre Opera si la intersectia cu Calea Victoriei esti pe banda 4, unde este o sageata de obligatoriu la stanga de toata frumusetea, poti sa mergi drept pe chei, unde nu sunt decat 3 benzi...care, "orientativ" vorbind, sunt prelungirea dupa intersectie a benzilor 1,2 si 3 de pe chei? Daca te loveste sau il lovesti pe cel de pe banda 3, cine e de vina? Probabil ca organul de care vorbesti mai sus va stabili ca a fost culpa comuna, nu? radmasa.gif

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
roty
post 17 Sep 2007, 19:24
Post #104

Membru autentic

De fapt la intersectia aia cred ca si banda 1 cred ca e obligatoriu la dreapta (este o portiune de calea victoriei unde sunt 2 sensuri)...Si intotdeauna o parte din cei de pe banda 4 merg si inainte si in general soferii se inteleg si se intretaie (unu de pe o banda, altu de pe alta). Bine, tu poti sa te bagi si sa nu-i lasi, ca doar legea e de partea ta. Spor la casco.

Afirmatia mea este bazata pe relatarile unui organ in actiune. Este si pe forum expusa undeva...Si pana la urma conteaza ce scrie organu pe hartiuta, ca nu toti au gura mai mare ca o pereche de organe...scuzati exprimarea.

Daca vroiai sa dai un exemplu interesant putea sa zici de prima intersectie de dupa universitate, pe sensul de mers spre opera pe Elisabeta. Acolo 3 benzi se transforma in 2, si pe toate 3 este permis inainte (nu are niciuna obligatoriu dreapta sau stanga).

--------------------
+
b06fcn
post 18 Sep 2007, 07:32
Post #105

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

1.In primul rand spor la RCA, ca daca nu e vina mea nu fac pe casco...Ah, ca se ocupa casco si dupa aia merge in regres este altceva...
2. Pe Calea Victoriei, acolo unde spui tu, este dublu sens, intr-adevar, dar este si un mare semn de interzis, deci banda 1 obligatoriu la dreapta este cam tras de par...
3.Nu te supara daca iti spun ca esti putin neatent. In intersectia de care spui exista marcaje, cu linie continua in ceea ce priveste banda 1 care te obliga sa intri pe Academiei, plus ca, undeva inainte, cat sa aiba toata lumea timp sa vada si sa se incadreze corespunzator, exista o placa albastra care arata ca benzile 2 si 3 merg drept, in timp ce banda 1 face la dreapta...
La fel si pe splaiul Independentei, inainte de a intra in piata Unirii, unde este o placa ce prevede ca banzile 2 si trei merg drept, iar 2 si 1 fac dreapta...Si toti papagalii fac dreapta de pe banda 3...
4. Organul de care zici e cel putin vita, ca sa nu zic altceva...dar pentru asta exista instante de judecata si experti ai companiilor de asigurari, care, chiar daca asiguratul lor a fost declarat vinovat de catre organ, ca asa i-a fost lui mai convenabil, fac expertize si dovedesc a cui a fost in realitate vina...Usor ajungem si noi sa avem apa calda...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
CriSTI68
post 10 Nov 2007, 17:31
Post #106

Membru Valvos

stie cineva daca am lovit masina stupid intr-o teava casco poate sa imi asigure bara noua ?

--------------------
Dacia Logan - EDH 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
A l e x
post 10 Nov 2007, 19:56
Post #107

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Pentru cine nu stie intersectia, majoritatea traficului merge spre dreapta (in functie de ora). Intotdeauna se face dreapta si de pe banda a 2a. Uneori si de pe a 3a, dar deja asta e o exagerare.
*

Asa e, dar majoritatea traficului de asemenea forteaza culoarea rosie la semafor, merge pe linia de tramvai, blocheaza intersectia, nu respecta semnificatiile politistului din intersectie, etc.. etc.. Asta nu inseamna ca e si legal... Si asta e tot pericolul cu circulatul aiurea, totul e ok pana la accident sau pana la intalnirea cu un politist mai "corect", apoi ramai fara permis, si atunci te miri de ce esti pieton o luna, doua si ii injuri pe altii...

Acum sincer, eu nu il condamn pe 50IMU, mi se pare ca a patit ceva ce puteam pati multi dintre noi, desi dupa ce l-am vazut cum a reactionat aici parca mi se pare ca a meritat raspunsurile primite... Dar facand abstractie de el ca persoana, ca si sofer a facut ceva ce, din pacate, "se face" si e usor sa aratam cu degetul si sa tragem de urechi dar sa nu uitam, totusi, ca si noi mai facem manevre care ne-ar putea costa plasticul din portofel..

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
C@talin
post 10 Nov 2007, 22:03
Post #108

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

faza cu politistu in bucuresti e adevarata,politaiu le arata sa stea,haita cum a avzut verde la semafor so pe el,si se facuse dictai aglomeratia,ce sa-i faci,uni iau permisu pe frecat menta sad.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 10:27
Dacia