Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Nisipurile de Aur, marlania bulgarilor- incapacitatea politiei bulgare

Arpad
post 9 Aug 2007, 08:20
Post #91

Adolf

Group: Members

Si eu am avut o problema cu politia bulgara. Am tras o fuga intr-un week-end la Nisipurile de Aur si cautand loc de parcare am intrat pe o strada cu accesul interzis desi vazusem semnul. Am zis ca merge............... mad.gif Cand in fata imi apare camioneta, aceea de ridicat masini:(. Imi face semn cu farurile , opresc si coboara un politist. Acesta nu avea nici o treaba cu vreo limba, cred ca nici cu cea bulgara. Dupa ce mi-a cerut permisul a inceput sa-mi explice prin semne ca sunt pe interzis, m-am facut ca nu-l inteleg si cand am vazut ca se ingroasa gluma am inceput sa imi ceri scuze si am scapat fara sa dau nici un ban!!! Sunt si ei intelegatori........daca nu o faci pe zmeul cu ei cand ai mai si gresit cred ca se poate ajunge la o intelegere!!! Atentie mare unde parchezi masina si la semne!!!

--------------------
Reanault Megane 2 - B-42-XXX 2006/ Lux Privilege
Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
webpsiho
post 9 Aug 2007, 12:03
Post #92

Membru incepator

Pai eu ce zic, daca iti recunosti vina, mai arunci si un zambet politicos, tratezi situatia cu diplomatie, exista o sansa chiar daca nu ai fost atent la semne sau la limita de viteza.

Mie personal de 2 ori mi s-a intamplat sa ma opresca. 1 data pentru ca am intors pe linie continuua si a doua oara ca aveam 110 in tunel in loc de 80. M-au oprit, m-au intrebat un pic cam dusi pe amenda ca in ROmania nu e linie continuua? Le-am zis ca e , mi-am cerut scuze , si cu viteza depasita le-am spus ca : am crezut ca e doar 80 in tunel si am accelerat dupa ce am iesit. Se uitau la mine, eu la ei, ziceam "sorry" .. pana la urma la amandoua situatiile au zambit si au zis: Compromis smile.gif

Eu cred ca exista un pic de bun simt in oricine si un pic de intelegere atata timp cat vrei intelegere, daca nu se poate si nu se poate, asta e, platesti si mergi mai departe, dar in nici un caz nu continua sa te certi si sa te umfli in pene ca totul e in dezavantajul tau.

This post has been edited by webpsiho: 9 Aug 2007, 12:03

--------------------
Male Sharing - Sharing 2006
+
hash
post 9 Aug 2007, 23:15
Post #93

calculatorist

Se fura masini si de pe bulevardul Magheru, asta nu inseamna ca nu ma mai duc in Bucuresti, ce articol manipulant, dar e revoltator ! Unii ne cred chiar tampiti.

Pana fac astia pe litoral ceva, o sa fie mai ieftina o vacanta in Dubai decat la Mamaia.

--------------------
- - -
+
Arpad
post 10 Aug 2007, 07:34
Post #94

Adolf

In orce tara te-ai duce te lovesti de patriotismul specific. Nu stiu carui roman i-ar conveni sa vina un bulgar la el oras si sa inceapa sa faca scandal si sa refuze sa se supuna legilor.................... Sa fim seriosi .....Mai bine sa respectam legile si regulile lor ca asa nu cred ca vor fi probleme. Orcat de nebuni ai fi bulgarii nu se iau de tine aiurea.... excl.gif

--------------------
Reanault Megane 2 - B-42-XXX 2006/ Lux Privilege
Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege
+
mmihaim
post 16 Aug 2007, 19:00
Post #95

Membru incepator

Salut,
Am avut 2 drumuri prin Bulgaria in vara asta:
- unul Vama Veche - Kaliakra - Balchik - Albena si retur;
- unul de tranzit pana in Grecia (E85);

Problemele cu care m-am confruntat eu la ei:
- indicatoarele (nu prea exista, sau exista dar mai rar in grafie latina)
- limbi straine (din vreo 20 de oameni la care am cerut indicatii, deh m-am ratacit de cateva ori sau nu eram sigur in ce directie sa o iau, doar unul singur vorbea engleza cat de cat)
- limite de viteza de 40 in mijlocul campului (unele in dreptul intersectarii cu drumuri secundare - e normal, desi 40???, altele pur si simplu aiurea)
- nu au vrut sa imi elibereze vignieta pe o luna ci doar pe o saptamana. Cica pe o luna nu aveau, desi totusi e o amarata de chitanta. Sper sa nu ii acuz pe nedrept.
- nu am inteles de ce la intrare la palatul reginei Maria din Balchik trebuie sa cumperi 2 bilete de cate 5 leva si nu fac unul de 10 leva. Ei au motivat astfel: unul e pt gradina si unul e pt palat, problema e ca daca ai intrat in gradina poti sa intri si in palat fara sa te controleze nimeni, iar ca sa ajungi in palat tre sa treci prin gradina, deci de ce nu unul de zece ci doua de 5? Ma rog, sunt si pe la noi exemple d-astea.

Plusuri:
- toti acei (sa zicem) 20 de oameni pe care i-am intrebat au fost binevoitori si au incercat sa imi explice (pe limba lor bineinteles, prin semne sau desene)
- bulgarii dau flash-uri cand e radar pe portiunea respectiva de drum (ceea ce nu prea se intampla la noi)

Nu am avut de a face cu faimoasa politie bulgara, decat la frontiera si atunci a fost doar o formalitate. Singurul lucru care m-a deranjat e ca atunci cand am cumparat vignieta la iesire din grecia, ala de la chiosc imi tot cerea spaga o cafea "cafe, cafe"(nu am inteles pt ce... sper sa nu il fi inteles gresit dar nu cred ca vroia sa imi ofere o cafea ohmy.gif )

In rest mi s-a parut o tara ceva mai gri decat a noastra, cu oameni mai saraci decat ai nostri (ma refer aici la majoritate nu la cei cativa bogatani din fiecare tara)

This post has been edited by mmihaim: 16 Aug 2007, 19:02

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Clima
+
webpsiho
post 16 Aug 2007, 20:39
Post #96

Membru incepator

"- nu au vrut sa imi elibereze vignieta pe o luna ci doar pe o saptamana. Cica pe o luna nu aveau, desi totusi e o amarata de chitanta. Sper sa nu ii acuz pe nedrept."

Daca tu ai incercat sa iei vigneta de la faimoasele chioscuri de la Vama sau de la benzinarie .. nimeni nu iti va dat vigneta decat pe 3 sau 7 zile. (nu sunt sigur de cele 3 zile ca nu am luat pe mai putin de 7)
Daca vrei pe mai mult timp: 1 luna, 3, 6, 12 luni poti lua fara nici o problema de la orice Oficiu Postal.

Treaba cu limita de viteza in mijlocul campului .. cred ca e o problema comuna si in Romania si in BUlgaria si in alte tari, .. unele sunt puse cu cap (din cauza animalelor, fermelor) - dar asta se va reglementa conform standardelor UE proprietarii pamanturilor cu acces la sosea sunt obligati sa puna garduri de protectie pentru a nu iesi animalele pe sosea, iar, desigur, altele uitate in urma constructiilor.

ah .. uitasem de vizita unde ai platit 2 tikete de 5 leva. se poate sa fi fost 2 cladiri cu proprietari separati, ceea ce o sa fie si la noi cu Peles, Bran si alte obiective turistice.

Ba chiar mi se pare ca la Gradina Botanica din Bucuresti la fel este. Platesti intrarea ... iar apoi ca sa intri in anumite "sere" cu plante exotice platesti si acolo separat desi e in acelasi loc.

This post has been edited by webpsiho: 16 Aug 2007, 20:47

--------------------
+
bog70
post 16 Aug 2007, 21:56
Post #97

Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90.

QUOTE(webpsiho @ 16 Aug 2007, 20:39)
ah .. uitasem de vizita unde ai platit 2 tikete de 5 leva. se poate sa fi fost 2 cladiri cu proprietari separati, ceea ce o sa fie si la noi cu Peles, Bran si alte obiective turistice
*

Si mie mi s-a parut ciudat pana l-am intrebat pe un bulgar de acolo. E doar pentru buna gestiune a incasarilor: incasarile pentru castel revin ministerului culturii, iar cele pentru gradina autoritatii locale....asta daca am inteles eu bine...oricum, mi s-a parut logic dupa explicatia asta ca am luat doua bilete rolleyes.gif ....

--------------------
Hyundai Accent 1.3 - 85 cp
Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos.
+
mmihaim
post 17 Aug 2007, 10:53
Post #98

Membru incepator

Daca tu ai incercat sa iei vigneta de la faimoasele chioscuri de la Vama sau de la benzinarie .. nimeni nu iti va dat vigneta decat pe 3 sau 7 zile. (nu sunt sigur de cele 3 zile ca nu am luat pe mai putin de 7)
Daca vrei pe mai mult timp: 1 luna, 3, 6, 12 luni poti lua fara nici o problema de la orice Oficiu Postal.

Pai presupun ca majoritatea turistilor isi cumpara vigneta de la acele chioscuri, oficiu postal nu am vazut in vama. Si oricum chiar daca as fi stiut de treaba asta ce as fi putut sa fac? Sa merg fara vigneta pana la un oficiu postal si sa risc sa fiu oprit de politie pe drum. Oricum nu a fost decat o mica ciupeala, pentru cele 3 vignete de o saptamana de care am avut nevoie am platit 15 euro in loc de 13 euro cat ma costa una pe o luna. Presupun ca si la noi e la fel sistemul.
Problema mare pe care am vrut eu sa o semnalez cu post-ul meu initial e ca la bulgari daca se intampla cumva sa te abati de la drumul principal, mai greu e sa ajungi din nou pe el din cauza lipsei indicatoarelor in grafia latina (spre deosebire de Greci de exemplu, unde nu am avut astfel de probleme, dar Grecii fac turism de ceva mai mult timp), noroc cu oamenii de care am dat si care au fost destul de binevoitori.

--------------------
+
hash
post 17 Aug 2007, 14:09
Post #99

calculatorist

QUOTE(webpsiho @ 16 Aug 2007, 20:39)
"- nu au vrut sa imi elibereze vignieta pe o luna ci doar pe o saptamana. Cica pe o luna nu aveau, desi totusi e o amarata de chitanta. Sper sa nu ii acuz pe nedrept."

Eu am luat din vama - Vama Veche - pentru o luna - 13 euro.

--------------------
- - -
+
Lexy
post 17 Aug 2007, 14:27
Post #100

Just ME

From: Bucuresti

Marlania bulgarilor-incapacitatea politei bulgare.....phewwww ce bine ca suntem noi cu 10 clase peste ei!!! ph34r.gif

--------------------
Toyota Corolla - B-01-LEXY 1,6 VVTI / SOL
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
mmihaim
post 17 Aug 2007, 17:10
Post #101

Membru incepator

Eu am luat din vama - Vama Veche - pentru o luna - 13 euro.

Mda, mie mi-au zis ca aduc saptamana urmatoare vignete pentru o luna ... eu din cate stiu e suficienta doar chitanta aia care se printeaza (pe ea sunt datele) nu e un formular tipizat sa zici ca au avut un numar si s-au terminat, si d-asta m-am si mirat si l-am intrebat p-ala cum adica nu au. Ma rog, micile ciubucuri care se practica si pe la noi, si pe la unguri si prin probabil multe alte parti.

This post has been edited by mmihaim: 17 Aug 2007, 17:15

--------------------
+
webpsiho
post 17 Aug 2007, 19:51
Post #102

Membru incepator

la chioscurile dela Vama sau benzinarii se dau pe putin timp pentru ca se considera vignieta de tranzit nu de stationare pe termen indelungat. cele de tranzit sunt mai scumpe facand un calcul pe zile, si este si normal asta.

"spre deosebire de Greci de exemplu, unde nu am avut astfel de probleme, dar Grecii fac turism de ceva mai mult timp"

.. sa nu comparam Grecia cu Bulgaria, Grecia cu Romania, Germania cu Grecia, si tot asa, tarile bine dezvoltate turistic sau economic sunt mereu "on the top".

parte buna e ca Romania ar putea fi o tara foarte bine pusa la punct, dar nu prea are cine sa se ocupe de ea, economic, turism, educatie, cultura si inapoi la economic ... in schimb in Bulgaria se ocupa cineva, dar o face foarte lent.

si atunci .. de ce vin romanii la mare in Bulgaria? si nu numai la mare ! ..

This post has been edited by webpsiho: 17 Aug 2007, 19:52

--------------------
+
mmihaim
post 17 Aug 2007, 21:58
Post #103

Membru incepator

la chioscurile dela Vama sau benzinarii se dau pe putin timp pentru ca se considera vignieta de tranzit nu de stationare pe termen indelungat. cele de tranzit sunt mai scumpe facand un calcul pe zile, si este si normal asta.

Psiho (ti-ai ales bine numele de scena) esti fantastic omule, cum reusesti tu sa gasesti explicatii logice la toate treburile astea ... o sa te propun pentru o medalie din partea bulgarilor, oricum pp ca ai crescut in ochii prietenilor tai cu ceafa mai groasa cand le-ai tradus reply-urile tale de pe forum. Cum poti sa spui asemenea aberatii omule, adica daca eu ma duc la piata si cer mere si ala imi da prune ar trebui sa platesc si sa plec fericit ca s-o fi gandit vanzatorul ca imi prind mai bine prunele?
Referitor la capacitatile tale in materie de "artimetica" (cu vignetele daca nu e evident, calculul pe zile): te rog sa iti aduni toti prietenii (ca sa va puteti confrunta rezultatele) si sa efectuati urmatoarele doua calcule: 5/7 si 13/30. Stiu ca s-ar putea sa dureze asa ca astept post-ul tau cu rezultatul peste o luna - doua.
Da-mi voie sa iti spun ca gandesti exact ca un politist bulgar cu ce ai scris in ce am citat eu mai sus. O sa iti prezint un episod despre care nu am mai zis nimic pentru a nu adauga la deja foarte proasta imagine a politiei bulgare. Cand te duci spre Svilengrad, la un moment dat este o mica intersectie in care daca faci dreapta ajungi spre granita cu Grecia daca faci stanga ajungi spre granita cu Turcia. In intersectie un politist, imi face semn sa o iau spre stanga, eu semnalizez dreapta, el continua sa se agite sa o iau spre stanga, cum nu am chef sa iau vreo amenda o iau spre stanga, merg un pic si intorc ca sa ajung din nou in intersectie. Opresc inainte de intersectie si ma duc si il intreb daca e inchis drumul spre greci. El imi zice nu, nu e inchis doar ca a crezut ca vreau sa merg in Turcia. Exact la fel ai facut si tu cu argumentarea de mai devreme. Felicitari ai fost complet bulgarizat.
Nu am sustinut niciodata ca in Romania toate sunt roz, dar sunt de parere ca trebuie sa incerci sa fii mai rational si sa iti dai seama ca nici in Bulgaria nu sunt toate roz si ca nu are rost sa induci in eroare oamenii care poate chiar citesc aceste post-uri cu aberatiile tale.

Pentru ca in Romania s-a facut o publicitate extrem de agresiva Bulgariei, pentru ca preturile in Bulgaria sunt extrem de mici (hotelurile din bulgaria inca merg la pret de dumping, si cand acest fenomen o sa se termine o sa vezi ca afluxul de romani si nu numai in Bulgaria o sa scada foarte tare), si pentru ca serviciile sunt relativ bune (pentru cei obisnuiti cu serviciile romanesti sunt chiar foarte bune)

Scopul initial al post-ului meu a fost sa arat plusurile si minusurile cu care m-am confruntat eu, pentru ca altii sa poata evita acest gen de probleme, ori tu incerci sa ma convingi ca nu m-am confruntat cu nici un fel de problema, eu zic sa te mai gandesti.
Numai bine.

--------------------
+
teryro
post 18 Aug 2007, 17:05
Post #104

Membru incepator

Si eu m-am intors sapt asta de la Bulgari (nisipurile de aur) si pot sa confirm existenta indicatoarelor cu 40 la ora in plin cam...unul dupa altul, indicatoare cu 40km/h urmatoarea 1000m... m-a oprit si pe mine un politist, m-a amuzat copios lopatica de prins muste cu care gesticuleaza sa te opreasca biggrin.gif mi-a verificat actele si am plecat, nici o spaga...

--------------------
Dacia Solenza aug 2004 Europa cu AC
Prima mea masina Solenza EUROPA cu A/C si imbunatatiri
+
ssilviu
post 18 Aug 2007, 17:46
Post #105

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(webpsiho @ 17 Aug 2007, 20:51)
*

Pentru ca nu au nici un motiv pentru care sa mearga pe litoralul de la noi.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
vali71
post 20 Aug 2007, 14:06
Post #106

Membru incepator

Si eu am beneficiat de nesimtirea bulgarilor in doi ani la rand trecand prin tara lor inspre Grecia. Nu sunt paranoic dar dupa cum s-au purtat cu noi vamesii si politistii lor si aici numai detaliez pentru ca sa tot scris despre aceste lucruri nu cred ca o sa merg vreodata pe litoralul lor.... Prefer sa mai conduc inca 4-5 ore si sa merg pina in Halkhidiki de exemplu. smile.gif
Cu stima....

--------------------
mercedes e Klas - b-80- e220 220
+
lar
post 21 Aug 2007, 09:08
Post #107

Agent Smith

Salutare. Am fost si eu la Nisipuri vara asta pentru prima data. Nu sunt asa ieftini precum se spune si in afara de majoritatea hotelurilor care arata intr-adevar bine fata de mizeriile noastre si servicii incomparabil mai bune ca la noi au si ei bubele lor. Astea ar cam fi in opinia mea: mancarea proasta, berea proasta, apa proasta. In privinta mancarii vreau sa spun ca majoritatea folosesc niste condimente specifice traditiei lor culinare care nu sunt deloc pe gustul meu. Gustul nasol al berii cred ca este legat de calitatea apei pe care o au si despre care am spus ca este mult sub ce avem noi (ganditi-va ca este undeva pe la nivelul izvorului minciunilor, chiar mai jos).
Pe de alta parte, cu politia nu am avut probleme, am intalnit echipaje pe traseu dar nici macar nu m-au oprit sa intrebe de sanatate.
Ce vreau sa va spun e ca am trait tot timpul o teama poate nejustificata de a nu-mi mai gasi masina in parcarea hotelului dimineata. O chestie foarte nasoala care s-a dovedit totusi nefondata, cel putin in cazul meu. Am inteles ca nu se baga hotii lor numai la mertane sau bmw cica prefera si vw, audi etc.
Bulgarii sunt prietenosi, cel putin asa mi s-a parut mie, iar cand aud ca esti roman majoritatea te trateaza bine, am intalnit destui care aveau ceva rude sau origini prin Romania. Te poti intelege cu ei intr-o engleza minimala, unii stiu si ceva germana.
Ce vreau sa remarc este abundenta facaturilor in bazarele din statiune. Fratilor astia pirateaza fara nicio jena brandurile la imbracaminte in special, ochelari de soare si parfumuri. Am mai gasit asa zisele ceasuri-replica, of course tot niste facaturi jenante biggrin.gif.
A, era sa uit. Daca vreti sa mergeti nu luati bilete all-inclusive ca va luati o mare teapa daca aveti cat de cat respect pentru persoana voastra. Luati doar micul dejun inclus iar cu restul va descurcati rezonabil, aveti de unde alege, sunt multe carciumi in statiune si nu riscati sa va intoarceti stomacele pe dos icon_mrgreen.gif Cine gaseste o cafea buna la Nisipurile de Aur in afara de Ministry of Cocktails sa ma anunte si pe mine, eu am ajuns la concluzia ca astia nu prea au tangenta cu licoarea asta, poate sunt eu prea pretentios... tongue.gif
Concluzia mea este ca nu mai merg a doua oara la bulgari pentru ca nu am de ce. In mod sigur voi alege altceva, poate Grecia sau eventual ceva mai scump dar incomparabil mai bun. Asta nu inseamna ca nu se poate petrece un concediu reusit la ei, dar nu stiu, ceva ma retine sa ii recomand din toata inima. ph34r.gif

--------------------
Seat Leon - B xx xxx 1P 2009 Sport Pack
Curiozitatea omoara pisica !
+
webpsiho
post 24 Aug 2007, 16:45
Post #108

Membru incepator

mmihaim

"Psiho (ti-ai ales bine numele de scena) esti fantastic omule, cum reusesti tu sa gasesti explicatii logice la toate treburile astea ... o sa te propun pentru o medalie din partea bulgarilor, oricum pp ca ai crescut in ochii prietenilor tai cu ceafa mai groasa cand le-ai tradus reply-urile tale de pe forum. Cum poti sa spui asemenea aberatii omule, adica daca eu ma duc la piata si cer mere si ala imi da prune ar trebui sa platesc si sa plec fericit ca s-o fi gandit vanzatorul ca imi prind mai bine prunele?"

Uite deasta le iau apararea, din cauza oamenilor ca tine. Si culmea .. stau in Bulgaria si stiu de unde se ia vigneta .. deci nu ma cred destept, pur si simplu am vrut sa ajut pentru ca stiam raspunsul, iar modul tau de abordare e total deplasat.

--------------------
+
KhanKRUM
post 10 Jun 2008, 10:27
Post #109

Membru incepator

...La Multi Ani! [cred ca am cam intarziat, nu'i asa..?]
Fratilor: "hold your horses", "open the window and take somme fresh air, etc... adica, pe scurt: RACORITIVA. Asta este primul pas inainte de a purta o discutie civilizata precum ne dorim, ca niste oameni maturi, educati si cu experienta.
Altfel spus: oriunde ai merge - prin lume sau la magazinul din colt - bunul simt trebuie sa primeze.
Mult dipret se vede in discutiile voastre... Imi pare rau ca ma amestec nepoftit si imi cer scuze daca, fara voie, jignesc pe careva insa, toate aspectele amintite sunt adevarate (de ambele parti), depinde din ce unghi privesti lucrurile. Fiecare are "adevarul" sau si, ca balkanic, nu renunta la pozitia sa incercand sa si-o impuna in detrimentul celorlalti din obisnuinta.
Am o propunere: haide sa aratam cu degetul (si unii si altii) in momentul in care nu se va mai auzi nimic negativ despre noi, pe nicaieri (massmedia, internet, cale orala, etc.). Sa devenim, cu totii, "monumente" de bun simt, bunatate, onestitate si eltele de genul asta, sa ne ridice toti osanale si sa fim exemplu pentru ei, sa-si editeze "ei" coduri de bune maniere copiindu-le pe ale noastre...
Daca nu... si nu... si nu va convine cum sunteti tratati pe "afara" stati acasa, nu treceti granitele tarii in care traiti si va simtiti "acasa"... Nimeni nu va doreste atata timp cat nu pot "lua" ceva de voi: finante (turism, cumparaturi, amenzi, furtisaguri, etc) sau lectii de comportament si civilizatie...
As fi putut sa injur (am de ce si pe cine - legat de topicul discutiei, bineinteles) dar, m-am trezit scriind asta... O fi vre-un semn (infim?) de "civilizare" a persoanei mele...?!

Haide, SA FITI SANATOSI SI LA PUNGA GROSI!

--------------------
VW Polo Classic Sedan 2001
+
Vesnic_nemultumitu'
post 21 Jul 2008, 12:13
Post #110

Membru

Anul trecut m-am dus cu autocarul, n-am avut probleme (Nisipurile de aur). Tepe am intalnit doar pe la chelneri... cam ca la noi.

Ok. Anu asta m-am dus si eu in Bulgaria, o saptamana, cu masina proprie (Albena).
Este frumos pe acolo, multe lucruri interesante si pozitive de spus, dar ma voi concentra pe partile negative, pentru a-i informa pe cei care citesc in speranta ca vor putea sa previna o parte din ele...

Tepe:

1. - Trec granita pe la Vama Veche. Cumpar vigneta pe 7 zile, 10 leva. Primesc doar partea care se lipeste in geam, fara chitanta. Altii primesc doar chitanta fara partea care se lipeste in parbriz.

Schema cred ca este urmatoarea: politistul care vinde in vama vignetele castiga bani din faptul ca unora le da actipildul iar altora doar chitanta. Astfel intra in posesia unor acte oficiale platite deja pe care le vinde altora, diferenta intrand in buzunarul propriu.

2. - Kaliakra (dupa vreo ora de la Vama Veche). Platesc 3*2 leva, biletele de vizitare. Agentul incasator a avut o mare ezitare cand a vazut ca-i dau suma fixa, legala si ca asteptam sa iau bilete... nu era obisnuit. Fiind tanar s-a intimidat si chiar mi-a dat bilete !
La plecare vine unul cu ecuson in piept, apleaca teasta, incepe sa se uite lung, insistent, salivand, prin masina mea (lasasem usile deschise sa se raceasca inauntru fiindca batuse soarele). Intra in discutie cu noi, scene de genul Bucuresti-Constanta-Romania-Bulgaria-pretini... etc. La final incepe... bigilieti, biglieti. Nevasta credea ca vrea sa verifice biletele... i le da ... omul isi ia la revedere brusc si pleaca super-satisfacut, cu tot cu bilete, ...

Ajungem in Albena, unde datorita unei doamne dragute de la agentia de turism de acolo, ne gasim repede cazare (programul se termina la 9 seara, dar a stat sa ne dea bilete (9.20), chiar daca a trebuit sa redeschida tot biroul pentru noi... deci sunt si la ei oameni draguti...)

3. Vizita la Sf.Constantin si Elena.

Plecam pe inserate (MARE, FFFFFF.MARE GRESEALA SA IESI CU MASINA NOAPTEA PE LA EI), ajungem in statiune, drumuri ce-i drept erau inguste si in panta accentuata dar macar erau pline de gropi... tongue.gif

Gasim un drum de iesire din statiune, spre Varna, unde mandra politie bulgara tresare cand ma vede si... ma opreste. Ce si-au zis... Renault Megane, Romania, GPS in geam, bulina de incepator... mi-am cam cautat-o...

Ii dau actele la control, nu gaseste nimic in neregula, pana cand ma mananca sa-i dau vigneta... tresare de bucurie si ma pune sa citesc ce scrie pe ea (in engleza), si anume ca nu e valabila daca nu o lipesc in geam+imi cere chitanta de la vigneta... ce sa zic... legal avea dreptate chiar daca eram inca in localitate si nu era necesara vigneta.

Imi retine actele..., toate actele, cica sa vin sa le iau a doua zi din localitatea... (dracu a inteles)...

Eu zic... cat e amenda ca o platesc acum...
50 leva, dar nu o poate incasa ca nu are chitantierul la el...
Cand vroia sa fie inteles o rupea pe romana sau engleza... cand ceream explicatii nu mai stia decat bulgareste...

Ii dau 20 leva (alta greseala, fiindca i-am dat prea mult) si se nesimteste si cere 20 euro... ma fac ca nu-l inteleg, imi arunca actele in brate, suparat, si ma lasa sa plec.
A contat si faptul ca nu plecam din tara ci eram cazat in apropiere... acest aspect la facut sa se mai domoleasca. Prefera sa se ia de cei care au drum lung in fata...
In rest, au folosit clasica schema, politistul bun... politistul rau. Adica unul incerca sa-l imbuneze pe celalalt (cica tinea cu noi...)
A mai contat si ca nevasta-mea devenea tot mai isterica, si probabil are si politistul ceva experiente cu istericalele de femei... probabil stie si el ca daca incepe femeia...e naspa.
Plec, si in oglinda ii vad cum stateau pe mijlocul drumului si-si imparteau banii.

Cu stomacul intors pe dos si cu o nevasta isterica in dreapta care ma cicalea ca de ce nu m-am certat cu ei... plecam cu coada intre picioare spre Albena.
Pe drumul dinspre Varna spre Nisipurile de Aur, cam pe unde incep sa fie despartite sensurile de mers printr-o limba de pamant lata de cativa metri... alt echipaj de politie... stateau pe margine cu "instrumentul de oprit" in mana si plictisiti... Eu i-am vazut inainte sa ma vada ei, ei m-au vazut tarziu datorita probabil farurilor... adica nu prea erau pe faza... cand ma vede, tresare vizibil, isi ridica repejor fundul sprijinit de masina lor, vine repede, repede pe banda intai, da sa ridice bastonul... prea tarziu, eu eram pe banda a doua, viteza legala dar maricica... n-a apucat sa ma opreasca. L-am vazut in oglinda retrovizoare, cum se scarpina nervos pe mana cu bastonul, uitandu-se ca prostul la mine de pe banda intai cu o fata de parca tocmai ii furasem banii...

Dupa doua zile, trec din nou pe acolo cu masina nasului meu (Logan), pe la aceeasi ora. S-a intamplat exact la fel, doar ca a apucat sa ridice bastonul exact cand pe banda intai trecea o furgoneta care a blocat vederea intre masina noastra si politist... aceeasi privire bleaga observata cu ajutorul oglinzii retrovizoare...

N-o mai lungesc... s-a mai intamplat de cateva ori si prin alte locuri. Ce nu inteleg este ... de ce tresar politistii lor cand vad masina de Romania... mai ales ca au fost cazuri in care puteau sa ma opreasca lejer, dar nu au facut-o... adica a ridicat bastonul pe sfert, l-a coborat si sa uita lung la mine scarpinandu-se nervos pe mana cu bastonul, si o fata puternic dezamagita...

4. Balcik. Vizitarea gradinii si a palatului (o casuta cu vreo doua niveluri de fapt) costa 10 leva, pe poarta principala (in special pentru turisti), si este gratis daca turistul e informat. Adica, jos pe faleza, este un restaurant chiar langa "palat", care are intrare si in gradina si pe faleza si... nu o pazeste nimeni. Intri in restaurant, mananci bine si ieftin si iesi direct in gradina (se poate trece direct, fara jena, si nu necesita sa mancati acolo). Restaurantul se numeste Corona (KOPOHA in bulgara).
Eu personal am intrat pe acolo (dupa ce anterior platisem de vreo doua ori in perioade diferite, pentru ca nu eram informat). Teapa asta functioneaza invers...

4.1. Casa de schimb... scrie mare NO COMMISION, asa ca-ti ia comision cu tupeu..., mai e o casa vizavi unde NO COMMISION inseamna ce ceea ce trebuie.

4.2. Parcare cu plata: 2 leva/ora... zic ei. Prima oara am stat 8 ore, m-a costat 16 leva. A doua oara ma duc cu nasul meu (mai informat) si-mi spune ca au abonament pentru toata ziua cu doar 5 leva, dar ca nu-ti zic de el.

Pleaca nasul cu masina din parcare... bulgarul face nazuri ca 5 leva nu e suficient... nasu-i zice de abonament, iar bulgarul isi aminteste... A da !!!

Dupa trei minute, ies eu cu masina mea din aceeasi parcare... exact aceeasi discutie... oare are bulgarul memoria scurta ??? M-a dezgustat cat efort a depus sa ne tepuiasca cu un leva (statusem doar trei ore, deci el vroia 6 leva in loc de 5).

In incheiere... nasul meu merge des prin Bulgaria, de cativa ani si nu l-a oprit politia niciodata, desi nu respecta vitezele legale. Are logan si circula ziua.

Un coleg de servici de-al lui a traversat noaptea bulgaria in viteza mare, catre turcia, si si-a luat pe bune cinci amenzi pentru depasirea vitezei, dar nu i-au retinut carnetul.

Eu am mers cel mult 300 Km prin bulgaria Vama Veche-Albena-Sf.Constantin si Elena-Silistra. Nu am vazut echipaje de politie ziua, doar noaptea, cand am si patit-o.
Merg incet, chiar prea incet si... nu mi-a folosit la nimic... de fapt am scapat o data tocmai datorita vitezei mari (legale) si faptului ca eram pe banda a doua...

5. Cautati restaurante unde o data cu comanda va da si bonul fiscal. Apoi daca mai comandati, va da alt bon fiscal cu totalul gata facut. Acestia sunt mai corecti decat teparii care umfla preturile cu tupeu, stau langa tine sa platesti imediat si nu dau bon.

Concluzia: Actul valabil la ei este banu'..., restul sunt forme fara fond a caror functionare este cel mult la noroc. Permis, vigneta, certificat de inmatriculare, etc. sunt acte menite sa mimeze democratia si statul de drept...

Va urez multa bafta...

This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 21 Jul 2008, 12:19

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
BOG
post 21 Jul 2008, 14:13
Post #111

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Bun...dar inteleg ca in afara de probleme legate de autoritati/restaurante/parcare in rest a fost bine?

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Vesnic_nemultumitu'
post 21 Jul 2008, 23:45
Post #112

Membru

Conteaza foarte mult atitudinea pe care o are fiecare despre viata in general. Nasul meu zice ca nu a avut probleme mari cu bulgarii, desi merge frecvent pe acolo... Totusi anul trecut i-au saltat masina la Nisipurile de Aur, a platit amenda, acu doua saptamani a venit tractat in tara, ca l-a lasat distributia la 10 km. de Ruse (800 RON transportul, reparatia moca deoarece tocmai ce schimbase distributia la 60000 km, si l-a lasat la 63000 km), iar in cele doua zile cat a stat cu mine si-a luat teapa la : casa de schimb, plaja (a platit 24 leva pt. umbrela+2 sezlonguri+saltelele aferente, iar bonul primit era de 6 leva+promisiunea ca o sa-l lase toata ziua, adica ne mai baga si texte de vrajeala invechite,ca pe la noi acu' vreo 10-15 ani). Cu toate astea, trece usor peste aceste probleme, chiar vrea sa-si ia apartament la Albena si ii place tara.

Comparatii:

In Neptun, hotel Apollo 2*+, platit direct la receptie: 80 RON camera dubla pe noapte pana pe 11.07.2008, apoi 120 ron/noapte, iar de pe 17 (cred) au saltat la 140 ron pe noapte. Asta la receptie, imaginati-va preturile la agentii... Am vazut in Olimp si camere de hotel la sub 70 ron/noapte (mai ales la parter). Nu luati de bun tot ce se zice la televizor, ca aia sunt in cautare de senzational si bat campii cu voiosie si in privinta preturilor, gradului de ocupare si temperaturii apei (noi inghetam daca bagam talpile in apa si astia ziceau de 25 de grade... dar m-am obisnuit cu minciunile astea, le-am descoperit acu' vreo 7 ani, cand stateam pe plaja cu sute de oameni, nimeni in apa si la radioul care rasuna pe plaja spuneau de 25 de grade in apa...)

Conditiile la hotel: camere spatioase (chiar mai mult decat la unele hoteluri de 3*), televizor, frigider, telefon, caseta de valori la cerere, gratuita. Aveam si parcare asigurata gratuit, drept in gradina hotelului, aveau om care pazea intrarea+acces wi-fi gratuit in receptia hotelului. E drept ca daca vine omu' sambata seara... nu mai gaseste.
Jumate din hotel era plin cu weekend-isti (mai ales o noapte), iar cei de la receptie se cruceau de stirile de la televizor, cum ca nu mai sunt locuri la hoteluri...

In Albena:

Rezervarile le-am facut la agentia din Albena, aflata in autogara lor, atunci cand am ajuns, pe loc. Atentie... agentia inchide la 9 seara, iar in sezon (weekend) nu prea mai gasiti locuri dupa ora 12, decat la alea cu multe stele.

Hotel 3*, (Hotel Althea) cel mai ieftin, la oferta era la 80 leva camera/noapte cu mic dejun inclus (aprox.40 euro). Avea in plus doar bazinul. In minus... frigiderul, parcarea 5 leva pe toata durata sederii, caseta de valori contra cost 30 leva/sapt., wi-fi mai dezvoltat ca la noi dar pe bani, cu cartela de minim 7 leva/ora.

Nasul meu a stat la 3*, langa plaja (Hotel Drujba): 132 leva/noapte de camera+mic dejun. Aceleasi conditii.

Exista in oferta lor si bungalouri, adica niste casute cu camere cu doua paturi+baie, la vreo 40 leva/noapte. Nu le-am testat, nu stiu decat ca sunt la periferia statiunii, vreo 800-1000 m de plaja.

Micul dejun: bufet suedez, indestulator, nu ma plang. Puteam sa mai dau 50 de leva de persoana si pentru pranz si cina, dar nu prea eram in apropierea hotelului ziua, asa ca n-am luat. Oricum, poti sa te duci acolo, platesti cand ai chef si mananci pe loc (evident in orele stabilite de program). De ex. o cina era 20 leva/persoana, adica nu mai scump decat daca luam pachetul intreg.

La 4-5*, oferta este de aprox. 188-210 leva/noapte camera in sistem all inclusive (direct la receptia hotelului).

In Balcik, preturile sunt muuult mai mici la cazare. Am gasit un hotel chiar in centru, pe langa alimentarele de acolo, chiar langa parcarea lor cu plata, 40 leva/noapte camera, la 2*+. Probabil la agentie sunt chiar si mai ieftine. Plaja nu este cu nisip care intra direct in mare... e de fapt cam asa: gradinile, castelul, plaja (mica, plina de umbrele), drumul, barajul format din pietre mari+scari prin care se intra in apa). Intrebati-i pe baietii din parcare cum se ajunge la plaja, fara a trece prin gradini. Nu e greu drumul, iar de jos, cautati restaurantul Corona (KOPOHA) chiar pe langa vila denumita castel si aveti: plaja+mancare buna si ieftina (apropo... ala e restaurant considerat scump acolo)+intrare moca in gradini cand vrea muschii vostri.

In Sf.Constantin si Elena, daca am inteles eu bine, e o statiune mai saraca pentru bulgari mai mult, cu preturi mult mai mici. Din pacate si comportamentul e mai inapoiat, acolo m-au f... politistii. N-am vazut preturile la cazare, dar am apucat sa intru intr-o terasa de la marginea statiunii. M-a socat pretul unei salate Shopska (comuna la ei): doar 1,2 leva. In Balcik parca era 2-3 leva, Albena vreo 5, si parca vreo 7 in Nisipuri. Acu'... nu mai stiu daca imi amintesc preturile corect la salate, n-am stat sa compar cantitatile, dar daca diferenta e valabila si la cazare... ar fi o varianta interesanta, dar la ce politisti inapoiati sunt acolo... m-as duce doar deghizat in bulgar.

Astea erau preturile in saptamana 15-20 iulie 2008, la fata locului.

Din ce-am vizitat, merita Kaliakra, mai ales pentru privelistea de la inaltime, marea se vede foarte frumos, Balcik pentru gradini, castelul e de fapt o vila modesta. Nu uitati de intrarea gratuita, neoficiala de jos de pe faleza. Mai indulceste din teapa cu 5 leva vizitarea "castelului".

Varna are un parc enorm+zona pietonala, sunt frumoase, au si plaje, arata bine, ofertele la hoteluri par mai ieftine+conditii bune (n-am vazut decat un hotel de fapt)+ una bucata catedrala ortodoxa, interesanta dar nu spectaculoasa. Cred ca mai sunt si altele prin Varna, dar in 5 ore n-am apucat sa vad prea multe.

Ca preturi, imaginati-va ca un film foto in statiuni costa minim 6 leva, chiar si 7-8, iar in Varna, prin centru e 2,60 leva. Diferenta e valabila si la mancare. La periferia statiunilor si in Varna am mancat muuuult mai bine si muuuult mai ieftin.

Nisipurile de Aur sunt mai scumpe decat Albena care e mai scumpa decat Balcik.

Mi-a placut faptul ca politistii din Albena, au iesit vineri si duminica in intersectiile statiunii sa dirijeze circulatia. M-au ghidat pana la un loc de parcare. E o diferenta de abordare net superioara celor din Nisipurile de Aur, care in loc sa previna parcarile neregulamentare, se apuca sa f... la gramada, romani, bulgari, etc, ridicandu-le masinile.
Desi de obicei stau politistii chiar la bariera de iesire din Albena, pentru "controale" evident, cand am plecat erau asa de ocupati cu dirijarea, ca n-au mai apucat sa ma dijmuiasca, desi in fiecare zi cand ieseam de acolo se uitau cu interes sa vada daca plec de tot sau nu. Probabil ca-i f... de preferinta pe cei care pleaca spre tara, ca daca ar face-o zi de zi... or avea si ei niste limite, undeva jos de tot. Chiar am incercat o schema... am pandit un automobil de romani cu intentia de a merge in spatele lui pana la bariera, in speranta ca o sa-l opreasca pe ala si eu trec... dupa ce-am pandit vreun minut, la cicaleala nevestei am plecat si ... imediat in spatele meu a rasarit o masina de romani... concluzia... mai am de invatat cu statul la panda.

Nisipurile de Aur este foarte agitata ca atmosfera (plin de nemti, nordici, tineri, galagiosi si beti, dar nu agresivi), Albena... e foarte linistita prin contrast.

In Nisipuri e agitatie si datorita faptului ca intre hoteluri sunt doar niste stradute pline cu oameni ca in Costinesti, doar ca la ei pe acolo trec si autocarele si masinile+la fiecare restaurant te invita inauntru asa din strada, intr-un mod extrem de insistent.
Mie mi s-a parut ca mare agitatia pentru gustul meu, iar insistenta angajatilor de la restaurante este de-a dreptul enervanta. Tineti cont ca mie imi place in agitatia din Satul de Vacanta din Mamaia.

Acu' in Nisipuri am avut bafta de romani langa mine, 2 baieti si o "fetita", ce era la gura lor noaptea..., dar mai ales la gura ei...+ca aveau grija sa se auda pe doua etaje ce fac ei acolo...
La Albena in hotel am avut parte de un "trompetist" care canta (sufla) fals cu orele drept in urechile mele.

Anul trecut, in Nisipuri nu mi-a placut faptul ca n-ai unde sa-ti pui cearsaful pe plaja, deoarece este parcelata si imprejmuita cu sfori. Ai voie sa te asezi in afara perimetrului, dar de smecheri ce sunt au pus sforile pana in apa si pana in capatul plajei. Practic am gasit un singur spatiu liber, in dreptul unor stanci.

Anul acesta in Albena, am vazut ca intre apa si sfori incap doua randuri de cearceafuri.

Au dusuri la liber pe plaja (Albena), ceea ce in Romania n-am vazut.

Concluzia... Albena e mai linistita, dar mai depinde si de noroc.

Plaja e ceva mai curata decat la noi, dar de cand sunt romani pe acolo, ... rasar tot mai des mucuri de tigara.

Acu' imi dau seama ca n-am vazut picior de cersetor, nici la noi, nici la ei.

N-am apucat sa vad Nessebar+Sunny Beach. Mi-a fost asa de sila de politia lor, ca n-am mai plecat din Albena cu masina mea decat spre casa.

Anul acesta am vazut multi bulgari tineri prin Neptun. Dupa o discutie la o agentie de turism din Mangalia, am aflat ca bulgarilor le place mai mult litoralul romanesc si ca unii vin aici pentru fete. Nu prea imi vine sa cred, dar poate ca persoana de la agentie stie mai multe. Totusi si bulgaroaicele arata bine iar situatia materiala de la ei ma face sa cred ca nu sunt mult mai scumpe. Oricum, eu merg an de an pe litoralul nostru si pot spune cu certitudine ca numarul de bulgari de pe litoralul nostru este intr-o evidenta crestere. Pana acum doi ani nu-i remarcam.

Circulatia auto pe drumurile lor este muuult mai lejera ca la noi, au masini cam cum aveam noi acu' 10 ani, rare, iar cand te intalnesti cu ele, zici ca sunt numai mosi la volan. Mi-a placut, sunt mult mai relaxati in trafic, practic in 300 km, desi mergeam si cu 30-40/h in incercarea disperata de a respecta limitarile lor de viteza, nu m-a claxonat nimeni, nu tu flash-uri (economie de curent electric, oare ? sau poate ne sunt superiori la capitolul bun simt ?). Ideea e ca mergeau cuminti in spatele meu pana reuseau sa ma depaseasca. La acordarea prioritatii, majoritatea soferilor bulgari ma asteptau sa trec de la distante asa de mari, cum la noi e de neimaginat. Practic, conduc mult mai relaxati, sunt mult mai atenti sa nu intre in situatii limita si sa nu streseze. Bulgarii intra in depasire doar cand au foarte mult spatiu liber pe contrasens. Am totusi o banuiala ca in Sofia e putin mai altfel.

Limitarile de viteza: au foarte multe de 40 km/h. Acestea sunt asociate de obicei cu un alt semn: intersectie cu drum fara prioritate sau presemnalizare trecere de pietoni. La inceput, asteptam sa apara semnul de sfarsit de limitare de viteza. Deoarece nu apare deloc, niciodata, mi-am dat seama ca limitarea este valabila doar pana treci de trecerea de pietoni sau intersectie.

Exceptand statiunea Sf.Constantin si Elena (intre Varna si Nisipuri), nu am gasit drumuri foarte proaste sau pline de gropi. Drumurile sunt bune/acceptabile.
Nu se jeneaza nici ei sa depaseasca 90 km/h cand drumul e drept, prin campie, am vazut si pe la 100-110 km/h, dar cand treceau romanii... se simte. Mai mult, m-a surprins faptul ca romanii circula in coloana, cate 5-6 masini, cu doar 3-5 metri intre ei chiar si cand nu mai este nimic in spatele sau in fata lor. Pur si simplu, distanta de siguranta nu prezinta interes pentru ei. Bulgarii sunt ceva mai atenti cu distanta intre masini, probabil la ei nu se grabesc sa se bage altii intre doua masini daca este un spatiu de 7-10 metri.

Daca va intereseaza conditiile, va mai spun o varianta: sora mea a fost in Grecia la mare (la muntele Olimp), in iunie, apa calda (in mare), conditii bune, cu un grup mai mare de vreo 30 de romani. O saptamana: 90 euro cazarea/persoana, in camera cu trei locuri+vreo 120 ron autocarul dus-intors. Au avut si ghid, iar de vizitat... este.
Acolo, linistea este foarte importanta. Intre orele 13 si 17, este perioada de odihna, magazinele sunt inchise. Din ce le-a spus ghidul:

1. Desi ne simpatizeaza grecii, totusi Romanii lasa multa mizerie si distrugere in camere; nu toti, dar se creaza o opinie generalista neplacuta...
2. Romanii au frecvent probleme cu politia, deoarece fac zgomot. Repet: acolo vine politia daca nu e liniste in perioada de odihna, si vorba ghidului: politistii lor mai mult incurca decat ajuta.
La granita bulgaro-greaca, este posibil sa asteptati mult... deoarece bulgarii si grecii se "simpatizeaza" foarte mult.
In al doilea razboi balcanic (inainte de primul razboi mondial), bulgarii au atacat grecia si serbia (parca) cu care fusesera aliati in primul razboi balcanic, impotriva imperiului otoman. Motivul: nu erau multumiti cu cat le revenise din teritorii in urma castigarii razboiului cu turcia.
Atunci armata romana a intrat in razboi, de partea Greciei si Serbiei, a trecut in Bulgaria (nu mai stiu sigur daca a ocupat Sofia), practic i-a prins pe bulgari cu toata armata in partea cealalta a tarii lor, le-au taiat liniile de aprovizionare a armatei, ideea este ca i-a obligat pe bulgari sa se potoleasca, fara ca armata romana sa traga un glont. Grecii nu au uitat nici astazi ce a facut Romania atunci.

E frumoasa Bulgaria, dar mai am de vazut Turcia, Grecia,Croatia, Tunisia, Ungaria, etc., etc.
Probabil ca la bulgari, daca nu-mi trece sila, ma voi duce de acum doar cu autocarul, sau voi cumpara bilet la un avion spre turcia sau grecia. Nu voi lua cel mai ieftin bilet, ci voi lua avionul care zboara cel mai sus. Nu neaparat ca nu-mi place Bulgaria, dar sunt alte locuri mult mai frumoase si mult mai civilizate, si culmea... mai ieftine.

Chiar ii spuneam sotiei acum cateva saptamani, ca avem cheltuieli mari anul acesta si nu stiu daca ne permitem sa mergem la mare pe litoralul romanesc, probabil o sa ne multumim doar cu Grecia. tongue.gif

PS: apa lor minerala e oribila. Parca n-are saruri in ea. E un sifon de prost gust, iar daca scrie pe ea ca are gust de lamaie...evitati-o, ca are gust de sare de lamaie.

This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 22 Jul 2008, 02:36

--------------------
+
andu911
post 22 Jul 2008, 01:09
Post #113

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

am trecut si eu o zi prin bg, tot pe la vama veche, dar nu m-a oprit niciun militian, ....tot asa mi-au dat si mie vinieta acolo, doar partea care se lipeste in geam, fara chitanta...
deci...data viitoare ii cer si chitanta... biggrin.gif

--------------------
- - -
+
Vesnic_nemultumitu'
post 22 Jul 2008, 01:21
Post #114

Membru

La cat tupeu au in ei... s-ar putea sa nu-ti dea oricat ceri. Mai bine iti mai iei una de la o benzinarie, sau cu banii aia "indulcesti" politia daca te opreste. Oricum daca te opreste si e pus pe spaga, tot gaseste el ceva... cu vignieta cu tot. Eu am gasit vigneta la posta din Albena. Mi-a dat si chitanta, dar nu era stampilata. I-am cerut s-o stampileze, dar nu-i mergea stampila bine, asa ca mi-a stampilat-o de trei ori pe acelasi loc... a iesit o varza, nici aia prea vizibila.
Ciudat mi se pare ca ei scriu pe chitanta numele de pe talon, nu numarul masinii.

A... si scrie pe vigneta "remaining part must be kept", adica partile ramase trebuie pastrate. Adica, dezlipesti vigneta, o pui pe geam, iar cartonul pe care era vigneta... are un cod de bare... trebuie pastrat. Oare se poate mai complicat ?

PS. Dupa patania mea cu vigneta, abia atunci nasul meu si-a lipit-o in geam. Pana atunci a umblat prin BG fara probleme vreo doi ani. N-are chitanta.

Daca aveti vreo legitimatie de serviciu cu stema guvernului romaniei, bagati-o printre actele pe care le dati la control. O colega de-a sotiei a scapat asa de un politist bulgar, care cand a vazut stema a palit.A uitat si ca depasise cu mult viteza legala, a uitat si de amenda, spaga, etc. Daca stia sa citeasca ceva litere romanesti, poate nu mai palea fiindca era legitimatie de functionar in ministerul finantelor nu in ministerul de interne... dar unii dintre ei inteleg doar stema.

This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 22 Jul 2008, 02:25

--------------------
+
bulan
post 24 Jul 2008, 09:44
Post #115

Membru autentic

QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 22 Jul 2008, 01:21)
La cat tupeu au in ei... s-ar putea sa nu-ti dea oricat ceri.
*

Cand cereti bulgarovigneta ei invariabil intreaba unde mergeti e atunci si raspunsul trebuie sa fie invariabil:la Sofia!!!Si imediat va vor da ei factura cu tot cu abtibild.Si daca scrie ca trebuie lipit lipiti-l!!!Inainte de a-l lipi pe parbriz lipiti-l de vreo doua ori pe pantaloni ca sa se dezlipeasca usor de pe parbriz cand nu mai face de trebuinta.

--------------------
a b c
+
clr
post 30 Jul 2008, 11:16
Post #116

Membru autentic

Eu am fost la bulgari pe la Calarasi/Silistra. Nu am avut nici o problema in sensul asta: mi-a dat si vigneta si chitanta fara nici un comentariu, fara sa-l intereseze unde merg (la fel si acum 3 ani cand am fost tot pe aici). Probabil 'practicile' de genul asta sunt specifice in punctele vamale mai mari, nu stiu.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Brainie
post 31 Jul 2008, 10:07
Post #117

Membru autentic

Din 5 bulgaroviniete cumpărate până acum (de la Ruse și de la Kulata) o singură dată a avut vânzătorul tentația de a nu-mi da chitanța. După care în urma cererii mi-a dat-o. Și niciodată nu m-au întrebat unde merg. Ba mi-au dat și rest. Bulgarii mi-au dat chitanță și pentru taxa de pod, în timp ce la români ar fi uitat dacă nu le-o ceream (unei mașini din grupul meu, fiindcă nu au cerut chitanța, nu le-a dat-o).

"A... si scrie pe vigneta "remaining part must be kept", adica partile ramase trebuie pastrate. Adica, dezlipesti vigneta, o pui pe geam, iar cartonul pe care era vigneta... are un cod de bare... trebuie pastrat. Oare se poate mai complicat ?"
Se poate: la unguri, când încă mai exista vinieta fizică, cartonul suport trebuia păstrat 1 an (așa scria pe el - probabil ca să te poți apăra dacă îți vine vreo amendă cu întârziere, că alt motiv nu văd).

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
kokolino
post 7 Aug 2008, 13:41
Post #118

Membru incepator

Sunt unul din cei "patiti" in bulgaria. Despre ce este vorba:
Am fost intr-un wk acum 2 saptamani la ei, la Nisipuri, prima data in bulgaria. Hotel Melia (super hortelul!), mi-a placut plaja, liniste, ce mai, am fost incantat. Am avut si parcare asigurata la subsolul hotelului (deh, 5 stele). Totul a fost f frumos pana cand a trebuit sa mancam. Au o multime de carciumi si te 'agata' de pe strada. Initial nu m-am prins de ce intreaba 'where are you from?', dar am constatat ca poate fi o forma prin care sa stie cat si cum te FURA. OK. Ne-a incantat o pustoaica care zicea ca la terasa lor la fiecare menu comandat ai o bere sau un pahar de vin gratuit si garnitura inclusa. Dupa o socoteala rapida iesea foarte bine dpv al pretului o consumatie normala. Am comandat, ne-a intrebat ce vrem, bere sau vin, ne-a adus intr-un tarziu si mancarea si cand ne-a adus nota de plata era dublu decat calculasem noi. I-am zis ca e o mica geseala, ca pe nota lui scrisa cu pixul aparea si bere si garnitura care ar fi trebuit sa fie gratuite conform celor spuse de fata de pe trotuar si a celor trei afise care tronau de-a lungul terasei. Ne-a zis ca nu, ca nu sunt gratuite. L-am pus sa se uite in menu sa vada ca nici nu erau preturi la garnituri. Nu ne-am inteles. L-am chemat pe seful lui, nici ala nu ne-a dat vreo sansa. L-am pus sa-mi aduca un bon, sa ma duc cu el la politie. Mi-a adus ceva, dar mai ieftin. Cand l-am comparat cu ce scrisese el de mana, mi-a smuls pur si simplu din mana chitanta scrisa cu pixul, pt ca pe bon acum apareau alte produse. Ne-am certat cu ei, am vrut sa chemam politia, dar nu a fost de gasit nici un politist. Pana la urma am platit, ca sa putem pleca. Jegul de terasa se cheama GIBRALTAR si sa va ganditi voi si prietenii vostri de multeee ori inainte sa intrati la ei in curte. Sunt niste jigodii, parca il vad si acum pe schiopul ala cum stramba din nas ca nu e gratis. Mai devreme am zis ca intreaba de unde esti. Langa noi, unii vorbeau nemteste si engleza si am auzit cand le-a zis "the beer is free"!!!
Referitor la masini, platformele lor nu cara decat masini romanesti, in mare parte cu nr. de B.

--------------------
opel opel 2006 astra
+
hash
post 7 Aug 2008, 19:56
Post #119

calculatorist

Pai cara numai masini romanesti pentru ca nemtii si englezii nu se duc acolo cu masina, iar bulgarii stiu care-i treaba; singurii care fac 'pe nebunii' probabil sunt bucurestenii.

Iti recomand sa mananci la un local in Mamaia si pe urma comparam care te fura mai mult.

--------------------
- - -
+
Smiley
post 8 Aug 2008, 08:20
Post #120

Membru autentic

in Sunny Beach am vazut o gramada de masini cu numar de Bulgaria ridicate

--------------------
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 22:35
Dacia