Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Faruri matuite, Farurile fata au un aspect opac

mircea-daniel
post 25 Jan 2013, 10:25
Post #91

Membru cu tubina

Group: Members
From: Banda I

Eu am rezolvat problema la o skoda mai veche simplu si ieftin de tot:
-pasta de dinti
-bormasina
-cap de bormasina pentru dat gauri uzat, pus pe el gramada de carpe.

A iesit mama-mama. O idee, poate mai are cineva nevoie.

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
L3on_rgby
post 5 Feb 2013, 11:13
Post #92

Membru incepator

From: Bologna/Cluj

Eu cu ceara FORMULA1 din Auchan. A costat 30 de lei. Am facut toata masina, iar pe faruri am dat un strat mai gros si am lasat-o sa actioneze cam 15 minute. Cand am sters-o am ramas placut impresionat. Ajunge pentru 3 aplicari ceara. Chiar merita. Am pus poze cu masina si farurile ceruite la "poze cu laguna voastra" pe pagina 64. Sunt pozele din garaj

--------------------
Renault laguna 2 ph2 2006 autenthique 1.9dci 110+ - cj 02 leo
+
valy_kpt
post 28 Mar 2013, 22:23
Post #93

Membru

salutare! ma uitatam si vedeam ca asa am inceput si eu ,numai ca acum m am perfectionat...ideea e cat dai pe una pe alta plus munca de rigoare...le as putea face lacrima eu...si as lua o suma dcenta zic eu...detali pe pm...spor la treaba...

--------------------
dacia logan 2006 - b -82-kpt
Polishez automobile ! Detalii 0721584111 , Preturi de criza !!!!
+
siriteanu
post 3 Apr 2013, 17:03
Post #94

Membru autentic

From: Iasi

am vazut pe undeva o laguna 2 ph1 ..cu faruri cu lupa .. acum nu vad de unde le-a cumparat
eu sunt interesat de o pereche de faruri cu lupa pe laguna mea si sa-mi pun xenon-ul inapoi ...
daca are cineva o idee.....

--------------------
Renault Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW Dynamique 2006 -
+
todhiere
post 1 Nov 2014, 20:04
Post #95

Membru autentic

Da mami, scuze tongue.gif , ai dreptate. Am pus poza direct de pe tel. si de aceea a iesit asa mare.

Asadar, am incercat cu un lac transparent universal, dar pe ambalajul caruia scrie ca ar fi bun si pt. faruri.

A costat 20 lei, e luat de la un magazin specializat pe vopsele auto, tanti de acolo mi-a spus ca niste baieti, cel mai probabil samsari, cumpara lacul si refac faruri periodic cu el.

Eu am marcat partea pe care am incercat lacul, am slefuit in prealabil cu smirghel 2500, am spalat si am dat de proba 2 straturi, doar pe partea superioara unde becurile nu bat, pentru a nu risca deteriorarea mai intensa a farurilor.

This post has been edited by todhiere: 2 Nov 2014, 11:51

Attached image(s)
Attached Image

--------------------
Renault Laguna 2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti
Renault... Jean Renault
+
audiofilu'
post 2 Nov 2014, 10:22
Post #96

Membru autentic

Editeaza tati poza aia ca nu se vede nimic.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
anecula_08
post 28 Jun 2017, 11:34
Post #97

Membru autentic

From: Bucuresti

Salutare, aveti idee, geamul de la farul cu xenon este la fel ca cel de la farul cu halogen? Este vorba de farul pt facelift. Am geamul crapat si ma gandeam sa iau un geam de la far normal si sa il montez pe al meu. Merci

--------------------
Dacia Solenza Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2 Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
+
Bumbul
post 11 Jul 2017, 21:56
Post #98

Am alt vapor acum ...

From: Constanta

QUOTE(anecula_08 @ 28 Jun 2017, 11:34)
Salutare, aveti idee, geamul de la farul cu xenon este la fel ca cel de la farul cu halogen? Este vorba de farul pt facelift. Am geamul crapat si ma gandeam sa iau un geam de la far normal si sa il montez pe al meu. Merci
*

Geamul ar trebui sa fie la fel. În fond, este același far, ca forma și dimensiuni.

--------------------
Hyundai i40 1.7 CRDi 136cp CVA - CT28SBA
+
audiofilu'
post 12 Jul 2017, 09:02
Post #99

Membru autentic

Si mie parca mi s-au matuit farurile brusc incepand cu anul trecut. Acum vreo 4-5 ani am facut o polishare fara aplicare de folie. Ulterior a trebuit sa schimb ambele becuri xenon si de urgenta am luat chinezesti, la vreo 100 de lei bucata. Ok la prima vedere, lumina cam de 5000k desi pe ele scria 4300k... cert e ca pe farul stang am pe interior o depunere ca o ceata. Sunt constient ca si becurile au generat acest fapt, daca demontez dispersorul si il curat il pot monta fara sa demontez farul de pe masina?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
pishky
post 12 Jul 2017, 09:40
Post #100

rca Naspa

daca dispersor ii zici la lupa atunci nu, nu o poti scoate fara sa desfaci farul.

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
audiofilu'
post 12 Jul 2017, 13:34
Post #101

Membru autentic

Lupa e lupa, dispersor e geamul exterior.
https://www.google.ro/search?q=geam+dispers...iw=1366&bih=648

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
Bumbul
post 12 Jul 2017, 19:39
Post #102

Am alt vapor acum ...

Nu poti demonta geamul farului, fara sa dai farul jos.

Chiar si cu farul jos , este destul de complicat. Suportul negru care intra sub bara, este prins in nituri de far. Alea trebuiesc scoase, apoi prins suportul negru cu niste surubele (daca nu ai popnituri identice).
Apoi, trebuie sa incalzesti bine farul, fie in cuptor , la 200 de grade pentru 5 minute (daca nu merge, il mai tii 5 minute si tot asa), fie cu un heating gun, pentru 15 - 20 minute.
Pe urma se poate dezlipi geamul, masticul este deja maleabil si foarte picant (hot=fierbinte).

Dupa ce am facut operatiunea asta, cand mi-am montat lupele (si la Chevrolet Lacetti acum 6 ani, dar si la Leguma anul trecut) , un reseller de lupe din constanta mi-a spus ca unele Legume au mastic care se desface la rece. Dar la mine a fost imposibil sa le desfac fara sa le incalzesc bine.

Cauta pe youtube cum fac unii retrofit cu lupe, astfel vei vedea procedura de separare a geamului de corpul farului.

Sper ca ajuta ce am scris smile.gif

--------------------
Hyundai i40 1.7 CRDi 136cp CVA - CT28SBA
+
audiofilu'
post 3 Sep 2017, 08:47
Post #103

Membru autentic

Vineri am reconditionat farurile, au iesit foarte bine, am pus si folie (aveau doar un tip), toata distractia 230 de lei.
Am zis sa iau si doua becuri xenon originale, m-am oprit tot la Osram, am si acum pus un bec care are peste 10 ani vechime.
https://www.emag.ro/bec-auto-xenon-pentru-f...d=107872934care sunt cel mai apropiate de cele 4300k ale luminii naturale.
Mai erau si https://www.emag.ro/bec-auto-xenon-pentru-f...i/pd/D43LLBBBM/ cu doar 80 de lei mai scumpe dar cu 4800k, spre albastru.
Am zis sa merg totusi pe primele, nu imi place spre albastru, in plus luminozitatea e mai buna mai aproape de 4300k.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
audiofilu'
post 4 Sep 2017, 16:51
Post #104

Membru autentic

Au venit becurile, astea au garantie doar daca le montez intr-un service? Ce tip de service, orice panarama care elibereaza documente pentru asta sau doar alea mai de fita/reprezentanta?
Daca le montez eu pierd garantia?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:39
Dacia