Faruri matuite, Farurile fata au un aspect opac
![]() ![]() ![]() |
Faruri matuite, Farurile fata au un aspect opac
audiofilu' |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|||
luciang |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 22 August 11 From: Bucuresti ![]() |
Eu am incercat cu xerapol, la mina, acum citeva luni. N-am insistat cine stie ce- mai mult in zona din fata becurilor. A iesit acceptabil si in curind o sa ma incordez sa-l termin, mai ales ca mi-am luat o masina de polisat (cea mai ieftina - aprox 80 lei).
|
--------------------
renault
Grand Scrnic 3 ph2
2013 Privilege
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pai daca se gasesc masini de polishat cu niscaiva acceorii incluse la banii astia e rentabil, o reconditionare la baeti costa cca 50 lei fara folie.
Pe mine m-ar interesa si pentru caroserie... This post has been edited by audiofilu': 12 Oct 2012, 12:53 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
Se gasesc masini de polishat, poti avea chiar norocul sa le iei din hypermarketuri, dar de o calitate mai slaba. Daca vrei ceva profi... trebuie sa bagi mana in buzunar mai adanc si sa cauti ceva "de firma", o masina care nu te lasa la prima sau a 2-a incercare ! Oricum, pentru intreaga masina iti trebuie timp si rabdare,sculele si solutiile potrivite. Din lipsa de informatii, poti chiar sa o zgarii mult mai rau !
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
2011
- so sylk Plecat in depresie......
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Eu zic ca nu-ti trebuie masina de polisat, daca ai o bormasina mai buna, cu ambreiaj. Exista in bricolaje un adaptor pentru polishare (nu dai mai mult de 20 de lei) si in capat ii pui un burete pt polish. Se pune exact ca un burghiu, numai ca in capat are buretele.
Cam asa a iesit la mine, in 3 etape. 1 - Cum arata prima data 2 - Prima mana de polish 3 - Rezultat final This post has been edited by OVIDIUS: 13 Oct 2012, 18:00 Attached thumbnail(s) inainte.jpg ( Size: 240.58k ) Number of downloads: 1081 prima_mana_de_polish.jpg ( Size: 947.78k ) Number of downloads: 1203 rezultat_final.jpg ( Size: 880.85k ) Number of downloads: 1190 |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Le-am facut deja dar ma batea gandul sa iau sa fac eu acasa data viitoare.
Oricum din toate cele anumerate am apa, farul si banda izolatoare. ![]() Bormasina cu ambreiaj nu am insa am cu reglarea turatiei din potentiometru (cred ca e la fel de eficienta). |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Cel mai important este ca ai reusit sa faci rost de apa.
![]() Sincer, daca nu ai ce face si prinzi o zi frumoasa, poti face polish de faruri tie si la 3 vecini (sa iasa cu berea)... Treaba cu bormasina cred ca e ok, ideea e sa-i poti regla rotatia. |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Merge reglata turatia, e o bormasina cu percutie Einhell din aia galbena de buget redus.
Ramane sa iau buretele si polishul... a, si acel adaptor pentru bormasina, restul e simplu. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dac-o lasi pe percutie, merge treaba mai repede
![]() ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Ma gandeam sa o fac azi ca e 13 dar o las pe maine ca-i sarbatoare... Si daca tot fac farurile fac si stopurile, si geamurile...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
salut ... si eu sunt interesat de o reconditionare a farurilor .. in special pe interior .. am avut xenon after market pe ea iar capacele care acopera becul in spate au ramas gaurite .. farurile mele sunt putin prafuite pe interior .. cum se pot spala pe interior ??? pt exterior am inteles ce-am de facut... dar pe interior ??
|
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
Dynamique 2006
-
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
si dupa ce le polishati si le duceti de cateva ori la spalatorie, o sa fie perfect matuite...
orice polishare, distruge stratul de protectie... |
--------------------
-
-
-
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
puitzimd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 August 09 From: deva romania ![]() |
[quote=siriteanu,28 Nov 2012, 17:05]
salut ... si eu sunt interesat de o reconditionare a farurilor .. in special pe interior .. am avut xenon after market pe ea iar capacele care acopera becul in spate au ramas gaurite .. farurile mele sunt putin prafuite pe interior .. cum se pot spala pe interior ??? pt exterior am inteles ce-am de facut... dar pe interior ?? [/quote -demonteaza farul da jos tot ce are electric pe el , -rupe un burete de bucatarie in bucatele cat sa intre pe gauri -ia un sampon de par simplu(ieftin )fara tot felu de chestii ex. antimatreata cadere etc -baga apa si niste sampon peste bureti in interiorul farului si dupa aceea scutura farul ca sa curete peste tot -scurge apa si buretii din el -clateste-l bine cu apa ,iar ultimele clatiri foloseste apa distilata -punel la uscat intr-o incapere fara praf la caldura in perioada asta [quote=andu911,28 Nov 2012, 18:25] si dupa ce le polishati si le duceti de cateva ori la spalatorie, o sa fie perfect matuite... orice polishare, distruge stratul de protectie... [/quote] da-mi voie sa te contrazic daca cel ce le poliseaza ,dupa smirghel si pasta polis ii aplica si un lac protector ,adecvat farului nu au voie sa se matuiasca in scurt timp. putini sunt cei care stiu detailing auto si folosesc produse pt detailing profesionale. iti recomand sa cauti un atelier care se ocupa de asa ceva . |
--------------------
renault
megane 1,9 dTi break 2000
laguna 2 1,8 16V break privilege 2001
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
la mine s-au matuit... ce lac e ala protector ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
un lac,care in timp se va scoroji de la caldura generata de bec si de la praful de pe strazile noastre si de la intemperii...si va arata farul ca dracu...deci bani cheltuiti.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
andu911 |
![]()
|
solutii exista ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Far nou.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
andu911 |
![]()
|
nu e de la perii, e de la spuma activa
|
--------------------
-
-
-
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Numai ca nu am folosit spuma activa... Iar daca era de la spuma ar fi fost pe toata suprafata farului, nu? De regula matuirea apare in partea superioara mai devreme si se vede ca sunt zgarieturi.
This post has been edited by audiofilu': 29 Nov 2012, 11:05 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 29 Nov 2012, 10:47) da:spala TU masina fara burete/perii sau carpe aspre pe faruri; pastreaza distanta fata de tiruri(cel putin eu am observat ca in spatele lor primesc foarte repede praf si pietricele) ca farurile si parbirzul sunt cele mai "expuse"; alt sfat: smirghel de 1800,2000,2500,3000 apoi putin polish si cred ca iesi mai ieftin,ca nu se matuiesc asa repede. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
andu911 |
![]()
|
Repet: spal numai cu spuma activa, fara niciun fel de perie sau burete...
Eu am spus ca din cauza polisharii farului, se duce acel strat de protectie, apoi se matuieste mult mai repede, in special dupa 2-3 spalari cu spuma... dar s-a pierdut pe drum ideea. Cititi si voi ce-am scris mai sus, ca sa nu o iau de la capat cu povestitul, la fiecare post. |
--------------------
-
-
-
|
|
daniel ct |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 16 October 12 From: constanta ![]() |
daca farurile au fost matuite si apoi polishate ...tine o perioada si dupa se vor matuii la loc exact ca si stratul de lac al masinii....eu folosesc cif crema
|
--------------------
renault
megane // SEDAN
2008
- CT 14 TDD
|
|
siriteanu |
![]()
|
http://www.tuningmall.ro/faruri-stopuri/fa...-10-363044.html
ce parere aveti de farurile astea? cred ca se potrivesc pe laguna 2 ph1.... eu ma gandeam sa le spal pe interior pe ale mele, si sa le polisez pe exterior, sa le pun xenon inapoi, eventual sa vopsesc rama cu negru, dar, ma gandesc ca ies mai bine cu o pereche de faruri cu lupa....ma deranjeaza day-line-ul ala .. dar ... |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
siriteanu |
![]()
|
m-am mancat, sa-mi scot triplele exterioare spate, si sa le spal ... am scos din dreptul becului de pozitie/frana acel capace, din tripla, cel alb ...si nu mai pot sa-l pun inapoi ... nu cred ca e o problema ... posibil sa-mi inncegreasca tripla pe interior?
|
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
iuliantvr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 28 October 12 ![]() |
Sper sa va fiu de folos. Eu am avut un Ford si gasisem un tip care reconditiona faruri. Pt cei din Bucuresti il pot cauta la el la munca. Nu mai am numarul lui, s-a dus naibii odata cu sim-ul din telefon. Insa tipul lucreaza la Jerry Pizza din Mihalache, cum te duci spre Consulatul italian. Chiar la intrare pe straduta aia este un magazin Jerry Pizza. Tipul asta are un Tico verde, presupun ca daca intrebati acolo de el veti primi un nr de tel. La mine a venit acasa cu scule, cu aparat de polish, ma rog. A dat smirghel apoi a dat cu ceva polish special. A iesit farul senzational. Nu imi venea sa cred. I-am dat 50 de lei, ca atat a cerut. Super treaba.
This post has been edited by iuliantvr: 13 Dec 2012, 19:17 |
--------------------
renault
laguna
2002 privilege
- b33yxx
|
|
andu911 |
![]()
|
Eu le-am dat cu lac acum 2 saptamani, dupa ce v-am scris aici.
![]() Vad ca la -10 grade se comporta bine. Alta solutie nu mai aveam. Dupa fiecare polish aratau frumos, dar in cateva luni se matuiau la loc, din cauza ca nu mai era stratul acela protector. |
--------------------
-
-
-
|
|
puitzimd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 August 09 From: deva romania ![]() |
|
--------------------
renault
megane 1,9 dTi break 2000
laguna 2 1,8 16V break privilege 2001
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
stiu ca postez destul de tarziu de laultima discutie dar poate ajuta pe cineva.matuirea farurilor este provocata de utilizarea becurilor ieftine,no name,deoarece sticla din care sunt fabricate este ordinara si nu filtreaza ultravioletele.becuri de firma si e drept ,cu mult mai scumpe,sunt fabricate din sticla obtinuta din nisip de cuart,aceasta filtrand ultravioletele vinovate de matuire.eu am masina din 2003 iar farurile sunt ca si noi dar am avut mereu Osram sau in cel mai rau caz Philips dar acestea din urma nu prea rezista la gropi.
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
la mine sunt matruite de la pietricele ce zboara de la trafic, au mici sgarieturi.
e uzura normala pana la urma. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:58 |