Cum ajung in Zakyntos cu masina?, Grecia
![]() ![]() ![]() |
Cum ajung in Zakyntos cu masina?, Grecia
ion.iulian |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2004/ ambition
- b-42-feh
|
|||
redpipe74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 28 July 09 ![]() |
vreau si eu detalii de drum ,din Salonic pina in Zakynthos,eventual pe Ioanina,am mers pe autostrada noua pina linga meteore,ma intereseaza o varianta de drum in continuare pina in Zante,ce costuri sunt ,si cat este exact ferryboatul de la Kyllini-zante.
|
--------------------
renault
megane 3
2009
|
|
ion.iulian |
![]()
|
daca vrei sa mergi spre Patra ai doua variante: una, pe autostrada spre Atena, iar alta pe Ioanina-Corfu. Prima varianta spre Atena este mai usoara la inceput, insa dupa ce ai iesit de pe autostrada, cam dupa Lamia, trebuie sa fi atent sa o iei pe soseaua Patron – Lamias (catre Patra - este semnalizat foarte bine) , cred ca este drum european E65, ai de trecut cam 3 lanturi muntoase, inalte, si sunt destul de solicitante pentru sofer. Soselele sunt foarte bune, insa daca nu ai facut pauza pe undeva dupa Salonic, devine obositor, de la Lamia pana la Kilini mai ai de condus cam 4 ore. Apoi depinde foarte mult la ce ora ajungi la ferry, au unprogram destul de ciudat, spre exemplu, in timpul saptamanii pleaca un fery la ora 9, iar sambata si duminica la ora 10; dupa care cred ca se succed la 2 ore. Dar drumul daca-l parcurgi ziua este foarte frumos, poti sa te opresti la Termopile sau la Oracol, este adevarat, te abati un pic din drum dar este frumos. A! platesti frate pe autostrada de te saturi, cred ca din suta in suta marci cate cel putin 2-3 euru.
Despre drumul spre Ionanina, poti sa-ti spun, ca este si acesta lejer, nu este aglomerat, nu ai de plata decat pe undeva pe la Salonic autostrada, apoi alte puncte de plata inca nu sunt puse in functiune, treci printr-o multime de tuneluri, lungi, este tot la fel de spectaculos ca peisaj. Sfatul meu este daca poti sa faci o pauza pe undeva pe langa Salonic, noi am mers ca nebunii, vreo 20 de ore cu multe pauze intradevar, 2 soferi, am mai si incurcat drumul, si daca nu ai un GPS pus la punct cu noile drumuri ale Greciei, te cam lasa. Noi am renuntat la GPS si am luat harta in mana, este sfanta si te ajuta mai mult. daca vrei mai multe amanunte, iti stau la dispozitie. 16 Jul 2010, 09:21: ferry de la Kilini spre Zakynthos costa asa: - masina - 38 euro - persoana(nu conteaza adult sau copil) - 8,20 euro DRUM BUN! This post has been edited by ion.iulian: 16 Jul 2010, 09:21 |
--------------------
dacia
logan
2004/ ambition
- b-42-feh
|
|
redpipe74 |
![]()
|
QUOTE(ion.iulian @ 16 Jul 2010, 09:18) daca vrei sa mergi spre Patra ai doua variante: una, pe autostrada spre Atena, iar alta pe Ioanina-Corfu. Prima varianta spre Atena este mai usoara la inceput, insa dupa ce ai iesit de pe autostrada, cam dupa Lamia, trebuie sa fi atent sa o iei pe soseaua Patron – Lamias (catre Patra - este semnalizat foarte bine) , cred ca este drum european E65, ai de trecut cam 3 lanturi muntoase, inalte, si sunt destul de solicitante pentru sofer. Soselele sunt foarte bune, insa daca nu ai facut pauza pe undeva dupa Salonic, devine obositor, de la Lamia pana la Kilini mai ai de condus cam 4 ore. Apoi depinde foarte mult la ce ora ajungi la ferry, au unprogram destul de ciudat, spre exemplu, in timpul saptamanii pleaca un fery la ora 9, iar sambata si duminica la ora 10; dupa care cred ca se succed la 2 ore. Dar drumul daca-l parcurgi ziua este foarte frumos, poti sa te opresti la Termopile sau la Oracol, este adevarat, te abati un pic din drum dar este frumos. A! platesti frate pe autostrada de te saturi, cred ca din suta in suta marci cate cel putin 2-3 euru. Despre drumul spre Ionanina, poti sa-ti spun, ca este si acesta lejer, nu este aglomerat, nu ai de plata decat pe undeva pe la Salonic autostrada, apoi alte puncte de plata inca nu sunt puse in functiune, treci printr-o multime de tuneluri, lungi, este tot la fel de spectaculos ca peisaj. Sfatul meu este daca poti sa faci o pauza pe undeva pe langa Salonic, noi am mers ca nebunii, vreo 20 de ore cu multe pauze intradevar, 2 soferi, am mai si incurcat drumul, si daca nu ai un GPS pus la punct cu noile drumuri ale Greciei, te cam lasa. Noi am renuntat la GPS si am luat harta in mana, este sfanta si te ajuta mai mult. daca vrei mai multe amanunte, iti stau la dispozitie. <span class='edit'>16 Jul 2010, 09:21:</span> ferry de la Kilini spre Zakynthos costa asa: - masina - 38 euro - persoana(nu conteaza adult sau copil) - 8,20 euro DRUM BUN! ms,mult de informatii,cred ca cel prin ioanina e mai indicat,pt ca m am intors de la meteore pe larissa salonic si este segmentata autostrada/drum normal si platesti destul de des 2 euro ![]() This post has been edited by redpipe74: 16 Jul 2010, 19:50 |
--------------------
renault
megane 3
2009
|
|
ion.iulian |
![]()
|
te invidiez, drum bun si distractie placuta,
a! ai grija ca pe drumul spre Ionanina, nu mai stiu acum trebuie sa iesi de pe autostrada, este un pic mai complicat, insa daca mergi pe zi este foarte frumos! |
--------------------
dacia
logan
2004/ ambition
- b-42-feh
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
daca merg pe drumul spre Lamia, unde as putea sa ma opresc pe drum pentru odihna dupa Salonic (exclus Paralia Katerini)?
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
redpipe74 |
![]()
|
QUOTE(ion.iulian @ 16 Jul 2010, 10:44) te invidiez, drum bun si distractie placuta, a! ai grija ca pe drumul spre Ionanina, nu mai stiu acum trebuie sa iesi de pe autostrada, este un pic mai complicat, insa daca mergi pe zi este foarte frumos! ms inca odata de indicatii&urari ![]() ![]() This post has been edited by redpipe74: 16 Jul 2010, 19:59 |
--------------------
renault
megane 3
2009
|
|
aschiutza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 2 March 10 ![]() |
super, dar sa sti ca ne cam bat la scor de maidan, am incercat un mic concurs la barul hotelului, ceva gen cine rezista mai mult si mi-am cam luat plasa, plus durerea de cap de a doua zi de dimineata.....
![]() sunt astia ceva de speriat, cred ca au antrenament de ccopii, ca astia vin si cu odraslele la bar si ii invata cu atmosfera....... ![]() |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Plec si eu pe 03.08 spre zakinthos cu masina.
Pe traseul buc-larissa-pirgos-retinia-patra-kilini-zante igo zice ca-s 1234km. Pe traseul buc-ioanina-arta-antirio-kilini-zante zice ca-s 1423km. Asa e? This post has been edited by george_slz: 30 Jul 2010, 21:23 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
bog70 |
![]() ![]()
|
![]() Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90. Group: Members Posts: 73 Joined: 3 April 06 ![]() |
QUOTE(george_slz @ 30 Jul 2010, 21:12) Plec si eu pe 03.08 spre zakinthos cu masina. Pe traseul buc-larissa-pirgos-retinia-patra-kilini-zante igo zice ca-s 1234km. Pe traseul buc-ioanina-arta-antirio-kilini-zante zice ca-s 1423km. Asa e? Am facut drumul asta in sens invers anul trecut. Daca ar fi sa plec din nou as alege traseul asta: Bucuresti - Larissa - Lamia (pe autostrada) - Amfissa - Nafpatkos - Antirio- Patra - Kilini. Parasesti autostrada dupa Lamia. Drumul traverseaza apoi muntii, dar nu sunt serpentine sa te dea pe spate. Antirio si Patra, daca vrei, sunt practic acelasi lucru din punct de vedere al drumului: sunt cele localitati de la capetele ale podului Rio Antirio (costa vreo 12 euro traversarea podului- pret 2009) care te trece in peninsula Peloponez. Eu am facut si la dus si la intors o escala la Paralia Katerini, desi parca (la dus) as mai fi mers pana in Platamonas. Daca te opresti undeva in zona asta si pleci devreme dimineata ai timp de o oprire si la izvorul Sf. Parascheva (e in drum in Pasul Tembi, are indicatoare, e greu de ratat). Vacanta placuta. Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie. LE: drumul din kilini pana acasa (bucuresti) a fost cam 1400 km. S-ar putea sa dea igo vreo eroare. This post has been edited by bog70: 31 Jul 2010, 18:02 |
--------------------
Hyundai
Accent
1.3 - 85 cp Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos. |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Cea mai scurta ruta e varianta data de Yahoo maps
http://maps.yahoo.com/#mvt=m&lat=41.10597&...ti&q2=Zakynthos 1266 km E si cea mai rapida pt ca autostrada noua din munti pe la Grevena e mai libera iar restul drumului cred ca trece prin mai putine localitati. Eu pe asta am mers la intoarcere si cred ca e de preferat decat pe la Lamia, Nafpaktos pe unde am mers la dus.... This post has been edited by Dan73: 6 Aug 2010, 12:39 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
ion.iulian |
![]()
|
asa este, am facut ambele trasee, prin Ionanina si prin LAmia, amandoua sunt la fel de spectaculoase, insa poate cel prin Ioanina este mai ieftin din cauza ca nu exista puncte de platit, este fdoar cel de la Thesalonik, in rest liber pana la Patra, insa este si mai intottocheat drumul, nu este terminat in totalitate si daca nu esti cu ochii pe harta, poti sa te ratacesti, sau un gps pus ft bine la punct. Noi am avut unul si nu avea autostrazile noi, asa ca cine a spus pe aici ca harta este sfanta si ajuta la dezvoltarea cerebelului nu a grait prost..........in rest distractie placuta
|
--------------------
dacia
logan
2004/ ambition
- b-42-feh
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Ioaninna - arta e mult mai bine decat prin Lamia. Iar foarte usor de ajuns e si prin Lefkada - Kefalonia - Zante (eu pe acolo m-am intors).
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
redpipe74 |
![]()
|
am plecat pe 29 spre Zante,am prins minunatia de criza de combustibil,2 masini am bagat dintr-o bucata am mers pe Serbia-Macedonia-Salonic-Ioannina-Arta-Patra-Kinili-Zante-Tsivili-Paradisecocktails-locatie super(piscina,parcare,terasa,bar cu evenimente in fiecare seara si acum ma doare capul de la spart farfurii...)Am bagat N-S de la Skinari pina la Keri si Gerakas -plaja broastelor testoase cu un super nisip si o apa clara si foarte calda.Am ajuns si la Navagio de la Porto Vromi 12,5 eur /pers ,insa am facut poze si de sus dupa balconul metalic.La Keri am inchiriat o barca 80eur/4 h sau 90 toata ziua insa nu vroiam sa stam foarte mult,super Blue Caves,si plaja dupa insula.Apusul de la Kampi si plajele de la Alykes,Xigia pe care datorita dificultatii de a cobori si mai ales de a urca la intoarcele "superbele scari" o recomand numai pt sportivi..Plaje pe care nu le recomand de la Laganas si Tsivili -cam murdare bineinteles comparativ cu celalalte.Se vad efectele crizei insa la plecare s-a mai animat putin.In Tsivili este si acolo zgomot de la avioane,insa statiunea este ok.Pensiunea pe care au ales o niste prieteni din Irlanda a fost super ok,patronata de un grec+ o scotianca-femeie de un caracter si o blindete desavarsita,insa sa nu i uit si pei cei 4 copii,care isi ajutau permanent parintii cu intretinerea locatiei,de bunatatea si calmul lui Toni-un pakistanez care lucra sa si intretina studiile din Anglia,de Silvana menajera din Bulgaria sau de Stavros,Alikis si Iannis care lucrau la bar.Pot spune ca a fac o echipa de mare angajament-petrecerile pe care le am trait acolo vor fi greu de uitat.Am spart farfurii,am dansat pe mese,am gustat mai de fiecare data din oaia pus la protap,am purtat aproape toate costumatiile de acolo,de aceea de fiecare data serile se terminau mai spre dimineata.O super vacanta cu un buget rezonabil.L a intoarcere am mers pe acelasi drum insa am nimerit pe franturi de autostrada neterminata in totalitate,am plecat al 7 ,20 am prin ferry la 8 la 21 si ceva opream sa dormim la Motel Dzep cam la 60 km de Nis in Serbia,iar dimineata am plecat pe la 6 si la 11 eram la Severin.
|
--------------------
renault
megane 3
2009
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Am plecat pe 3 august spre zakynthos, pt cazarea de pe 4 august, stabilita prin internet, fara avans.
Drumul a fost in prima zi bucuresti-paralia katerini, pt odihna si o masa buna "La Struga", apoi Paralia Katerini-Ioanina - Arta- Antirio- Kilini-Zante-Amoudi. Am ajuns la cazarea din Amoudi, unde a mai fost un coforumist care a postat pe topicul asta. Vila era asezata intr-o zona cu acces la mare, cam dificil, iar camerele scumpe si mizerabile, asa ca am inceput cautarile. In zona am mai incercat la o vila frumoasa, dar patronul s-a comportat ca si cum eram niste cersetori si ceream dreptul sa cautam prin tomberoane. Oricum nu avea camere, dar la felul in care ne-a lasat si pe noi si pe angajati sa asteptam raspunsul, a dovedit cat de nesimtit poate fi un grec cand vrea. Dupa lungi cautari(mai lung a fost drumul de fapt), am gasit ceea ce ne trebuia, in Laganas, intr-o zona linistita a lui, in livezile de maslini care inconjoara statiunea, la Sunflower Hotel: camere mari(relativ la altele decente), kitchineta si dotari curate si fara uzura, balcon frumos spre piscina, A/C si ....la etaj(la parter sa nu acceptati la nici un hotel din Grecia). Pretul a fost 50 euro/zi, pt 5 zile. Vroiam sa stam 7 zile initial, dar am spus ca restul de zile vor putea fi folosite in Kefalonia si in Lefkada, ceea ce nu s-a intamplat. Laganas este un loc unde trebuie sa fi, daca iti place distractia si agitatia vietii de noapte(dar nu toata noaptea, pana pe la vreo 2:00). Strazile principale sunt pline de cocktail-baruri,restaurante, agentii de turism, sport-baruri, magazine de suveniruri, toate astea fara sa alcatuiasca un kitch gen Paralia Katerini. Aici intalnesti francize ca McDonald's, Subway, KFC, cum nici in Bucuresti nu gasesti, pe aceiasi strada ![]() Preturile din Laganas nu sunt mult mai mari decat in Corfu sau Katerini. Drumurile sunt abrupte si stramte, iar hartile GPS sunt prastie, ca in mai toata Grecia. Asa ca daca traseul poate fi facut pe un drum principal(rosu pe harta), nu ascultati gps-ul care intotdeauna vrea sa va duca pe drumul de peste deal, care e mai scurt cu cateva sute de metri dar e al naibi de abrupt si in unele cazuri prafuit sau spart. Astea nasoale sunt de obicei semnalizate pe harti in culoarea galbena si alba. Plaja de la Keri mi s-a parut excelenta, acolo am facut si cursurile de scuba si apoi am mers in apropiere de Keri caves pt scufundari de pe vas. Plaja din golful Alykes, unde se afla si epava unui velier, e interesata. Xigia e stramta, accesibila pe niste scari cu trepte foarte inalte, pietroasa si alba, iar albul in combinatie cu albastrul intens al marii, da un albastru deschis superb. Tot aici la Xigia, cei care ati fost v-o amintiti pe "nebuna" de la taverna de la strada care face cu mana si zambeste la toate masinile care vin pe strada. Are si mancare buna si se lauda ca toata mancarea este "bio". Oferta nu este foarte variata, ca mai la toate tavernele din zona aia. Plaja Dafni, e f interesanta, aduce a Vama, cu mult mai interesanta desigur, nisip e fin, e marginita de o zona stancoasa superba, e una din plajele preferate ale faimoaselor testoase Careta-Careta, ale caror cuiburi sunt semnalizate cu niste scaunase din lemn pe care scrie ca acolo se afla un cuib si sa lasi in pace testoasele sa ajunga singure la apa. Accesul la Plaja asta e "demential", si daca e si trafic.... Plaja Banana Beach e banala dar nu o sariti din itinerar. In vestul insulei: -Porto Roso(nu Zoro, deci nu confundati), e de evitat, nu are nisip, doar stanci si cateva sezlonguri ale unui restaurant uitat de lume dar frecventat de "boemi". -Limiones, e altceva, merita vizitata pt ca e un golf sapat in stanca, in care apa e adanca, limpede superba, cu stanci abrupte de jur imprejur. In nord portul Agios Nicholaos e superb, e plin de ambarcatiuni luxoase. Terasele din port sunt scumpe dar merita sa stai la una si sa te minunezi de cat de bine o duc unii. Gata ma duc sa fac curatenie, ca trage nevasta mea de mine! |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
O fi banala Banana Beach dar e foarte linistita...pentru cine vrea liniste, mare, soare...
De asemenea drumurile alea peste dealuri sunt accesibile chiar daca uneori prafuite...eu am mers pe cateva fara probleme. Unele dunt foarte stramte e adevarat dart nu am dat niciodata cu cineva nas in nas ![]() Accesul la Dafni nu e chiar asa greu. E de preferat in sensul asta drumul care e mai apropiat de Vasilikos. O plaja frumoasa e si la Gerakas. |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
george_slz |
![]()
|
Eu am dat peste situatii de genul asta si la Dafni, si spre Marathias unde e aceiasi problema pe alocuri, in Amudi.
Cand dai peste un grec nervos, cum a fost in Amudi, care balmajeste ceva in limba lui si il doare in pix ca tu trebuie sa dai cu spatele la deal, trebuie doar sa il ignori si merge ![]() Pe drumurile alea te obisnuiesti cu "insuportabilul"miros de ambreiaj, pt ca daca nu e de la masina ta, e de la a celui din fata ta. In special masinile cu motoare de litraj mic resimt din plin totura ambreiajului. |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 20:59 |