Cum ajung in Zakyntos cu masina?, Grecia
![]() ![]() ![]() |
Cum ajung in Zakyntos cu masina?, Grecia
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
aschiutza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 2 March 10 ![]() |
apropo, eu de cate ori am fost in Grecia nu am vazut picior de politist, i-am vazut la vama si adio frate, nu le-am mai simtit prezenta.
Pot sa spun ca mi aduc aminte, acum 8 ani cand am plecat prima oara in grecia, noaptea,ne-au oprit si au cautat ca dracii, ceva prin bagaje. Dupa plecarea lor ghidusa ne-a spus ca au cautat droguri si marfa de contrabanda...........in restul calatoriilor, nu i-am mirosit macar, ce sa-i vad........dar oricum o sa fim cu ochii-n patru, ca am inteles, dupa ultimile sondaje, ca grecii nu prea mai sunt linistiti cu strainii, ![]() |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
aschiutza |
![]()
|
niste poze de acolo, sau de pe traseu?
|
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Daca oi avea nervi sa caut, o sa pun cateva...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
aschiutza |
![]()
|
ok, daca vrem sa facem traseul dintr-o data, daca plecam pe la 12 noaptea din Bucuresti, ajungem pana dupa amiaza pe insula, adica, exista ferry , ca am inteles ca au un program destul de ciudat?
sau sa ii conving pe nebunii aia de acasa sa facem drumul din 2 parti(prima zi Bulgaria, iar a doua zi Grecia spre insulita?) 25 Mar 2010, 14:56: apropo, mai pleca cineva in 12 sau 13 iunie spre grecia, poate facem un drum impreuna? ![]() This post has been edited by aschiutza: 25 Mar 2010, 14:56 |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
din ce imi aduc eu aminte ultimul ferry era pe la ora 7 jumatate seara, eu am plecat la 4 dimineata din bucuresti si l-am prins la fix pe ultimul. sincer e cam obositor sa faci traseul fara oprire, dar nu imposibil.
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
driverx |
![]()
|
E greu de tot sa il faci dintr-o bucata. Totusi sunt cam multi km. Eu de la inceput mi-am propus ca merg pana nu mai pot, dorm cateva ore in masina dupa care bag cat optim pot pana la ferry.
Desi....daca esti din Bucuresti, ai ceva sanse. Plus ca daca ai autostrada in Bulgaria, tu ajungi mult mai repede decat mine, ca eu m-am tot plimbat pana am ajuns in Nis (Serbia). IGO ce zice? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
aschiutza |
![]()
|
bai, deocamdata nu mi-am luat unul dar o sa ma interesez, trebuie neaparat sau ma descurc cu harta?
25 Mar 2010, 15:35: n-am mai plecat pana acum cu masina in afara tarii, am mers cu autocarul de aceea intreb! This post has been edited by aschiutza: 25 Mar 2010, 15:35 |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Chiar iti trebuie un GPS!
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
intrebare: a mers cineva in zakyintos trecand cu ferryboatul din lefkada - kefalonia - zakyntos? stiti cam cat costa ferry lefkada - kefalonia si kefalonia - zakyntos?
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
aschiutza |
![]()
|
am citit ca pentru o masina costa 38euro si de persoana 8,20 - dus,
intors alti bani, dar cel mai bine este sa intri pe un site care face transportul intre continent si insula. Cel la care ne-am rezervat noi hotelul ne-a transmis ca nu au fost afisate inca preturile pentru vara aceasta, astea preturi de acum, de iarna! in ce perioada vrei sa pleci? |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
aschiutza |
![]()
|
chiar nu mai pleca nimeni in grecia?
|
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
pleaca dar gasesti mai mult pe topicul Bulgaria - Grecia
Eu merg la sfarsitul lui iulie in zakynthos, dar nu am o data stabilita si nici un traseu anume. In Grecia si in Bulgaria te descurci usor si cu indicatoare+harta. |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
aschiutza |
![]()
|
ok, mersi, o sa ma uit pe acolo!
|
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
bog70 |
![]()
|
![]() Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90. Group: Members Posts: 73 Joined: 3 April 06 ![]() |
Salve. Dupa cum ti-au mai spus si alti forumisti, mergi in doua etape. Iesi pentru prima oara din tara, e prea lung drumul si partea grea (serpentine si drum de doua benzi) incepe dupa Lamia, cand tu parasesti autostrada.
La momentul ala deja ai parcurs aproximativ 1.000 km la volan. Nu forta ca nu are rost. Pleci in concediu, sa te distrezi, nu la curse. Eu am parcurs drumul in sens invers, nu e foarte greu, dar eu as face o pauza undeva pe drum in locul tau. |
--------------------
Hyundai
Accent
1.3 - 85 cp Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos. |
|
aschiutza |
![]()
|
pauza, unde ar fi recomandata sa o fac? unde pot sa ma opresc si sa stau undeva lnaga mare, vreau sa ma balacesc un pic seara?
|
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Eu unul am plecat de acasa din Constanta si in afara opririi facuta la vama bulgaro-elena de la Svilengrad, m-am mai oprit la Thessaloniki (cca 920 km) oras foarte aglomerat , dar deosebit de pitoresc si de unde vei putea admira Marea Egee in toata splendoarea ei....
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(radioman @ 3 Apr 2010, 10:30) ..... Thessaloniki (cca 920 km) oras foarte aglomerat , dar deosebit de pitoresc.....http://www.saloniki.org/gallery/ Am intrat in el sperand la nu stiu ce.....pana am ajuns prin centru si am realizat ca sunt intr-un Bucuresti, unul cu mai multe scutere. Pana am realizat asta, traficul era infernal si nu stiam cum sa ies mai repede de acolo, fara sa folosesc punga.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Asa e, ai un puternic sentiment balcanic in Thessaloniki care face mai usoara trecerea de la noi la ei...
![]() Eu unul n-am vazut oras mai aglomerat,am cautat totusi in orele in care am ramas in el , partile bune... ![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Mergi in katerinii. La 40 de euro gasesti o camera cu mic dejun inclus. In orase sub 60 de euro nu prea gasesti. In Atena, dupa lungi cautari abea am gasit la 65 euro, vis a vis de curve.
This post has been edited by george_slz: 4 Apr 2010, 18:37 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
radioman |
![]()
|
@george-slz : Cu tot respectul Katerini sucks...
![]() Daca ai chef sa vezi toate cefele groase 'impodobite' cu lanturi de aur cum are Azorel al meu sau vrei sa auzi vreun top de manele ala e locul potrivit, dar in fine de gusturi nu discutam... ![]() This post has been edited by radioman: 4 Apr 2010, 19:28 |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Pai era vorba doar de oprit o noapte. Poate sa stea la Katerini o noapte ca nu prea are de ales...e cam la mijlocul distantei. Eu asa am facut desi nici mie nu mi-a placut ce am vazut acolo. Plaja e buna..se vede si Olimpul, asa ca daca faci abstractie de restul poti sa opresti pt odihna.
A doua zi, daca o iei in jos spre Larisa..Lamia, ai timp sa te opresti la Delfi de ex. Nu mai zic de ce gasesti in primul rand la Delfi dar e foarte frumos si oraselul ca si peisajul pe care il vezi de acolo. Minunat! Eu zic ca merita sa te abati pe acolo. Drumul de pe la Lamia pana la pod la Antirio e foarte frumos...cum imi place mie mai mult...liber si cu viraje multe in niste munti calcarosi...se vede si golful de multe ori de sus. Eu la intoarcere, ca sa nu merg pe acelasi drum, am preferat sa o iau la stanga dupa ce am trecut podul, spre Amfilochia, Arta, Ioanina si apoi peste munti spre Grevena...Kozani dupa care revii in drumul de la venire la Salonic. De la Ioanina ai de ales intre autostrada noua care, cel putin anul trecut, era inca fara taxe si sa mergi mai mult prin tunel, sau sa mergi pe drumul vechi gen Transfagarasan, pe sus...foarte spectaculos dar mai ocolit evident ![]() Pe varianta asta drumul e chiar mai scurt fata de cel prin Katerini..Lamia. E pacat sa nu te abati la Meteora pt ca ai ce vedea acolo dar si pt ca drumul e fain. Poti dormi acolo..cauti cazare ca e tot asa, spre 40 de euro. Eu in Zakinthos am stat in Vasilikos...o locatie linistita, cu totul altceva fata de Laganas de ex. Gasesti taverne cate vrei cu mancare buna. Galini e una dintre ele..de ex....mancare traditionala, rustic, liniste...e un indicator la dreapta din drumul spre Gerakas. Apoi nu e mare distanta, desi e mai de offroad asa, sa treci peste dealuri la Dafni unde iarasi sunt niste taverne faine. Am mancat niste sardine proaspete acolo.... Sunt multe chestii de vazut pe insula. Eu nu am apucat sa vad decat in trecere coasta nord-estica, mai populata, pt ca am bantuit prin satele alea vechi de pe partea sud-vestica...Exo Hora, Maries, Anafonitria...Foarte frumos tarmul ala dinspre largul marii...pe la Keri, Roxa, Limnionas, Vromi...liniste...marea deschisa. Am poze la galerie ![]() This post has been edited by Dan73: 6 Apr 2010, 18:15 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
aschiutza |
![]()
|
mai am o problema, acum i s-a nazarit cumnatului meu sa facem Bulgaria ziua, iar noaptea sa mergem prin Grecia, cum este drumul dupa ce iesi de pe autostrada spre Patra, sau imi puteti recomanda alt traseu, ceva mai usor!
|
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
Dan73 |
![]()
|
Eu zic ca e mai bine sa dai 30-40 de euro si sa dormi undeva. Prin urmare vei merge numai ziua
![]() ![]() ![]() ![]() Drumul de la Lamia unde parasesti autostrada de Atena, spre Patra e drum de munte dar nu e deloc greu. Am zis mai sus...e foarte frumos si liber. Alta varianta nu prea e decat daca te duci prin Atena si vii pe partea cealalta a golfului dar e mult mai ocolit. Am cautat si eu pe forumuri inainte de a pleca si am intalnit opinia ca drumul asta spre Patra prin Amfisa, Galaxidi, Antirio e greu. Repet, eu nu am avut deloc impresia asta. E un drum cu multe viraje, de munte, dar mai mult in prima parte...si nu e deloc greu. Apropo de ce spuneam in postarea anterioara: unde ai cazare in Zakynthos? LE: uite si niste poze luate in portiunea aia a drumului de care te temi: IMG_4994.JPG ( Size: 278.67k ) Number of downloads: 860 IMG_5107.JPG ( Size: 337.39k ) Number of downloads: 886 This post has been edited by Dan73: 6 Apr 2010, 22:05 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
aschiutza |
![]()
|
din poze este ok, dupa ce am vazut serpentinele spre Corfu care mie personal mi-au cam dat fiori, ca am mers cu autocarul si in momentele cand soferii luau o curba aveai senzatia ca pleci
![]() ![]() 7 Apr 2010, 10:56: poti sa mai pui cateva poze sau sa-mi vinzi cateva ponturi de pe insula, mai ales cu excursiile, unde sunt mai seriosi si sa nu fure prea mult la pret.......multumesc! This post has been edited by aschiutza: 7 Apr 2010, 10:56 |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
Dan73 |
![]()
|
Mda..partea aia chiar nu o stiu pt ca am trecut doar o data venind de sus. Cred ca sunt plaje mai bune acolo. Eu am luat impreuna cu alti prieteni o vila cu trei camere. Vila foarte frumoasa din piatra cu toate facilitatile inclusiv bucatarie complet utilata. Nu m-am incurcat cu masa desi la restaurantul lor de pe plaja se manca bine pt ca nu am vrut sa depind de vreun program...am mancat unde am vrut si cand am vrut. Din pacate esti un pic cam departe de zona unde am stat eu. Acolo era mult mai aerisit totul...spatiu mare cu livezi de maslin intre vilute. Locurile unde mi-a placut si am mancat foarte bine la preturi ok si servirea ca la carte, eu nefiind totusi un pretentios la capitolul asta, au fost la taverna Galini din zona Vasilikos si la Porto Mella de la Dafni. Mie imi place mai rustic asa...liniste. Mai e un loc, parca taverna Maria ii zice, mai sus de Exo Hora daca nu ma insel chiar intr-un sat care se cheama Maries. Oricum...mie mi-a placut mai mult jumatatea de vest a insulei (sud-vest de fapt) care e cu sate unde au ramas cladiri in picioare de dupa un cutremur mare care a fost acum nu stiu cate zeci de ani pe insula. Mai in toate satele alea gaseti o taverna ceva si te primesc foarte bucurosi ca ei au clienti mai rar pe acolo....Plaje nu prea sunt dar tarmul e spectaculos...sunt sezloange gratis oricum..mai ales ca zici ca te duci in iunie...sezonul incepe la ei la 1 iulie cand si preturile urca brusc. Nu mai stiu daca la Limnionas sau la Roxa era un restaurant frumos...posibil in amandoua locatiile. In rest... ti s-a mai spus. Nu lua croaziera din aia cu vapor mare decat daca vrei neaparat sa vezi toata insula de pe mare. Se gasesc si vase mai mici cu care te invarti local in zonele de interes...Blue Caves sau Navagio.
Eu iti repet..nu mi s-a parut greu drumul ala. E mai virajat de la Lamia la Amfisa dar e suficient de lat, mai lat decat drumurile de la noi cu o banda e sens. Urmareste drumul cu google earth ca are pe Grecia acum imagini spot mai bune, cu rezolutie fina...vezi tot acum ![]() This post has been edited by Dan73: 7 Apr 2010, 13:04 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
aschiutza |
![]()
|
noi ne-am hotarat sa mergem pe partea estica gandindu-ne ca este mai linistita din punctul de vedere al galagiei, ca asa ne duceam spre sudul insulei unde este mai nebunie din cate am inteles, sunt mai mult englezi si noi vrem sa stam cat de cat linistiti.
Despre partea cu mersul pe vapor toata ziua, nu ma incanta nici pe mine, desi pot sa spun ca ne-a placut cand am facut excursiile in Corfu, chiar daca am mers aproape toata ziua, ma distrat tot mersul cu vaporul pentru ca mi-a placut linistea marii....sa o vezi in toata splendoarea ei, sa vezi delfinii alergand in fata vasului...a fost o placere......pentru cei carora le place sa mearga asa si nu sunt foarte pretentiosi. Intradevar a fost obositor........... eu ma gandeam chiar sa inchiriez un vas cu vele sau un vaporas.......dar sa vedem cat costa, ca nimeni nu-ti da gratis........ Acum gandindu-ma la altii care vor sa mearga in Corfu, duceti-va fratilor ca tare frumos este, sunt niste locuri foarte frumoase de vazut, o sa postez cateva poze, cat de curand............. |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
Dan73 |
![]()
|
In zona Vasilikos poate doar plaja Agios Nikolaos unde era o discoteca era mai agitata asa ca erau tineri multi...in rest, liniste. Eu am stat aici:
http://www.zanteionioholidays.gr/en/lithos...e.zakynthos.php in partea de nord a plajei numita "banana beach" ![]() Era foarte linistit si tot englezi. Vin multi ca Zante a fost colonie engleza si a ramas traditia. Intr-adevar, in Laganas erau numai tineri si prin urmare aglomeratie si agitatie multa. Dar asta era destul de departe si nu se ajungea de-a lungul tarmului. Am fost odata acolo si m-am dus pana aproape de oras ca sa iau drumul spre Laganas. This post has been edited by Dan73: 7 Apr 2010, 13:17 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
aschiutza |
![]()
|
despre politistii bulgari si greci ce mai poti sa-mi spui? sunt chiar asa de speriat sau daca mergi regulamentar isi vad si ei de treaba lor? suntem 2 soferi care o sa ne schimbam destul de des ca sa nu obosim si sa fie ca o excurisie scurta pentru fiecare..........alta intrebare, daca ne propunem sa plecam pe la 1-2 dimineata, ajungem pana la ora 4-5 dupa amiaza pe insula? sau mai bine este programul de 2 zile?
8 Apr 2010, 13:16: cam cat sunt taxele de autostrada in grecia? This post has been edited by aschiutza: 8 Apr 2010, 13:16 |
--------------------
dacia
logan
2004 ambition
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai eu nu mai stiu exact cate ore am condus, dar pe yahoo maps ies cam 19 ore. In Bulgaia am intalnit, fara sa exagerez, peste 25 de echipaje de politie desi era duminica. Ies la produs ca sa spun asa...la spaga...10 euro. Eu am mers intre 90 si 100 si nu am patit nimic. Au limitarile alea tampite in curbe...la 60 si de multe ori pe acolo stau la panda.Insa asta s-a intamplat la dus ca la intoarcere am intalnit mai putini dar am si schimbat ruta. Am trecut pe la Vratsa si apoi cu bacul la Bechet. Era mai pustiu pe acolo.
Tot la ducere m-am tot intalnit cu un grup de 3-4 masini de Romania care mergeau tare si se schimbau in frunte ca sa ia alternativ amenda...ma rog sa dea spaga. Au fost opriti de vreo 3-4 ori asa ca tot eu am trecut inaintea lor la Kulata ![]() Cu grecii nu ai treaba ...daca nu sari calul si nu te dai in stamba nu patesti nimic, oricum nu prea sunt prezenti. Am inteles ca a fost si un motiv de dezbateri nationale pe tema asta ![]() Taxele de autostrada sunt cam 2 euro si cumulat parca am dat vreo 12 dar la intoarcere nu am platit nimic pe autostrada aia de la Ioanina la Kozani, Veroia..e si mult mai noua si mai bine facuta. Eu iti recomand ruta. La pod trebuie sa rezervi 10 sau 12 euro de trecere..cam asa...nu mai stiu exact.. ferry-ul e cam 52 de euro..depinde si de cate persoane sunteti. Mie mi-a calculat la 2 pt ca pe copil nu l-au socotit. Constat ca esti cam nehotarat ![]() This post has been edited by Dan73: 8 Apr 2010, 14:15 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:00 |