schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
![]() ![]() ![]() |
schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
radun |
![]()
|
||
![]() La noi normalitatea este ceva special Group: Members Posts: 43 Joined: 12 June 06 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, 1,6 16V
2006/Expression/MP3/Clima/Xenon/Senzori
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Am patit ceva asemanator. La revizia de 15.000, mecanicul mi-a luat masina s-o bage in hala si atunci am observat ca nu-mi arde pozitia pe stanga spate. L-am rugat sa-mi schimbe si becul, insa s-a dovedit a fi o siguranta la care au ajuns dupa vreo 2 ore de chin. De atunci, totul ok.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai ce siguranta o fi aia?
Nu e ca toate sigurantele, in panoul lor? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
radun |
![]()
|
![]() La noi normalitatea este ceva special Group: Members Posts: 43 Joined: 12 June 06 From: Bucharest ![]() |
Nu este panoul de sub volan, este cum zice Manuel o siguranta aflata pe o placa sub computerul de bord lanfa baterie. Problema este ca dupa ce a inlocuit-o s-a ars foarte repede
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, 1,6 16V
2006/Expression/MP3/Clima/Xenon/Senzori
|
|
brimex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 21 July 07 ![]() |
am si eu o intrebare..in functie de echipare am vazut ca unele megane uri au becui dalea normale..iar altele gen "lupa"..abordul la ele este indentic? e vreo diferenta de luminozitate?
|
--------------------
dacia
logan
2006 1.4 to be..or not to be:)
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai alea cu lupa sunt doar pe cele cu facelift-ul suferit in 2006!
![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Ieri mi-am ridicat si eu putin oglinda farurilor pentru ca imi bateau prea jos, din reglajul de care pomenea ssilviu cu cateva posturi in urma, pun si o poza cu amplasarea surubului de reglaj, este chiar deasupra farului.
PICT1642.JPG ( Size: 919.29k ) Number of downloads: 2152 Multumiri lui ssilviu pentru pont. ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Si, se simte considerabil?
Sau chiar trebe sa-mi pun xenoane pe masina? ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Se simte crede-ma, ia-ti si niste becuri ce dau lumina alba si atunci sa vezi "xenoane"
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
Radun : Sub capota intradevar exista inca un tablou de sigurante insa nu cred ca demontarea aceleia dureaza 2 ore eu am inlocuit o sigranta in 25- 30 min 10 min demontatul 10 min remontatul tabloului si inca cateva min pana am gasit siguranta cu pricina.
|
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
brimex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 21 July 07 ![]() |
deci si astea cu lupa merg skimbate home..alone? sau tre sa dai fuga la service?
|
--------------------
dacia
logan
2006 1.4 to be..or not to be:)
|
|
Christu |
![]()
|
O sa-mi iau - deocamdata prioritatile mele sunt cotiera si niste jante si apoi urmeaza folia si ceva la faruri!
![]() Tu ti-ai montat d-alea cu xenon view? |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
Hack |
![]()
|
Nu inca dar are un prieten pe a lui si se vad beeeeeeeton, noaptea il cunosc doar dupa lumina farurilor
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
Christu |
![]()
|
Efectuat si eu adineauri operatia de ridicare a lupei - aproape la maxim.
Sa vedem efectele pe drum intunecat! |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
dexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 15 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Efectul garantat este obținerea de înjurături de la nefericiții orbiți de faza ta scurtă care bate prea sus
![]() Reglajele la faruri ar fi indicat să le faceți într-un service cu apartură de măsură corespunzătoare, în primul rând deoarece este un element de siguranță în trafic. |
--------------------
Skoda
Octavia 2 Tdi
Trend / septembrie 2008
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Datorita lupei farul o sa bata pana la un anumit nivel doar. Nivel care se poate vedea lesne pe sosea. Si atata timp cat se vede lesne granita respectiva, inseamna ca farul nu bate mai sus de axa longitudinala a masinii. Si implicit, nu le bate soferilor de pe contrasens in fata. Cel mult in timpul balansarii masinii raza de lumina poate sa ajunga in ochii soferilor, mai mult ca niste flashuri consecutive. Dar in functie de amplitudinea balansului, chestia asta se poate intampla chiar si cu farurile la minim.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu care credeam ca reglajul se face pe un perete, la distanta de un metru, bla bla..., cand colo e mai simplu sa-i dai inaltime maxima si sa verifici dupa injuraturile primite daca e bine.
![]() |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Stie cineva ce becuri avem la pozitii? W5W cumva? Se pot schimba in fata blocului sau trebuie mers in service?
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Scrie in manual tipul becurilor. Cred ca alea sunt. Si da, se pot schimba in fata blocului.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Manuel |
![]()
|
Merci, am manualul in masina si mi-e lene sa cobor.
![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Christu |
![]()
|
Da, confirm ca ridicate din suruburi la maxim si din reglajul de pe bord tot la maxim sunt deranjante - imi dadea politia flash-uri aseara - dadeam si eu inapoi si se linisteau.
Proba se face foarte simplu - parerea mea - aprinzi farurile si te pozitionezi cu privirea la inaltimea similara la care ai fi intr-o masina sa zicem un pic mai joasa. Ma duc maine sa le las mai jos si maine seara fac din nou proba. Tu cat le-ai ridicat, ssilviu? |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
Hack |
![]()
|
Lasa-le mai jos din reglajul din interior, ca sa nu tot umbli la surubul ala
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
Christu |
![]()
|
Da, asa este acum, dat la minim din reglajul interior dar mi-e ca se modifica unghiul....
|
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
applexander |
![]()
|
![]() Professional Misanthrope Group: Members Posts: 23 Joined: 30 July 06 From: Timisoara ![]() |
Am o problema! Mi s-o stricat dulia de la becul de semnalizare. Unde gasesc alta dulie (fasung sau cum draq i se mai zice). Nu are niciun service si niciun distribuitor de piese auto, decat cei de la renault, perhaps, dar n-am ajuns pana acolo! (Nu poate fi reparata, fiindca am reparat-o si tot nu face contact ferma colo, cand merge, cand nu merge)
|
--------------------
Renault
MEGANE II
2003, 1600 cmc, 16 V,
- TM-88-CDI
|
|
Christu |
![]()
|
Dezmembrari ptr atata lucru - parerea mea!
|
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
concrion |
![]() ![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut. In urma arderii becului de la faza scurta dreapta, am citit instructiunile din manual, apoi toate topicurile de aici (inclusiv schitele lui cipman si instructiunile lui meghitzanul...thanks boys) dupa care se apuca baiatu` de treaba. Evident, ca probleme au aparut inca de la capacul de plastic (nu aveam surubelnita la mine si m-am chinuit un pic) dar am trecut peste. Totul a mers repede si bine pana am ajuns la bec....pe care draci de am putut sa il desurubez, sau mai bine zis sa il scot din clema aia tip omega...Ideea e ca am incercat si prin alta metoda (am ridicat capota si am bagat mana prin spatele farului - deh, am manutze de copil si au incaput) si tot nu am putut sa scot becul ala nenorocit. Partea aiurea e ca m-am taiat la ambele maini (am incercat cu amandoua, ca deh, nu imi ajungea doar o maina jupuita si "deshtele" taiate...) in soclul becului ala...apropo, becul care l-am cumparat are un soclu rotund (ma rog, e vorba de partea inferioara a lui, aceea care se termina cu bornele in care intra mufa de alimentare, iar cel care e pus la masina are soclu patrat....nu ma intrebati de ce. Asa ca azi ma duc in service...dar e aiurea....daca eram la drak in praznic si nu era nici un service in apropiere? Asa ca astept de la voi informatii mai detaliate si poze...poze clare din care sa reiasa cum drak scot becul ala de acolo fara sa imi termin mainile. Apropo, o sa imi spuneti ca nu sunt indejauns mainile...ca imi trebuia si subelnita, cleste, etc
![]() ![]() This post has been edited by concrion: 26 Oct 2007, 11:45 |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Am crezut ca ai facut un tutorial cu poze... pai?
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
concrion |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Am facut pe naiba....aseara am condus cu buricele degetelor. O sa vezi ce m-a taiat dracovenia aia la maini. Aveam o gramada de draci, eram murdar de noroi + sange, si ala nici nu se misca. Asa ca, pentru moment, sorry...no pictures. Dupa ce vad cum se face, promit ca revin cu poze si filmuletz.
26 Oct 2007, 12:22: Apropo, daca o sa va intrebati cum m-am taiat in porcaria aia de soclu de bec....pai, cu multa vointa....vroiam neaparat sa scot becul de acolo, plus ca eu suport foarte bine durerea, si am simtit ceva, da pana nu am scos de acolo deshtul insangerat. Ma rog, problema nu este legata de juliturile mele ci de faptul ca cei de la renault nu prea au gandit cand au construit masina....plus ca de abia astept sa pun mana pe becul ala... ![]() This post has been edited by concrion: 26 Oct 2007, 12:22 |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
sistemul e intr-adevar o porcarie, schimbatul unui bec in mod normal tre' sa fie o operatiune cit mai usoara ca sa poata fi facuta de oricine, oriunde, dar se pare ca nu toata lumea gindeste asa.
ma intreb insa cum s-o schimba un bec de la proiectoare sau de la al treilea stop, daca in manual zice sa te duci la service. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Presupun ca proiectantii ,in intelepciunea lor, s-au gandit ca toate interventiile ,pe toata durata existentei masinii,chiar daca e vorba de schimbatul unui nenorocit de bec, trebuie sa se faca in service...Ma intreb ,daca s-ar arde un bec si sa nu ai service in apropiere,sa fie si un drum pe noapte,ce trebuie sa faci? Nu stiu daca si la alte marci este tot atat de neinspirat sistemul mentionat...
Sper ca de pe acest forum sa aflu cea mai potrivita metoda de schimbare ... |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 12:48 |