schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
![]() ![]() ![]() |
schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
theterror |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 31 October 06 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
2003 hatckback
- MGV
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Becurile au o "cătare"...Numai dacă intră fix pe acel ghidaj stau fixe...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
loxo7.th.jpg hdc2dmfqbl8.th.jpg
h7hh2.th.jpg pozjw1.th.jpg Acum poti sa-ti dai sfaturi singurel. Pozele 3 si 4 nu-ti trebuie dar le-am pus sa fie toate la un loc. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
theterror |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 31 October 06 From: Constanta ![]() |
o iau razna .. iar m-am chinuit o ora si n-am rezolvat nimic .. maine o sa incerc sa scot fieru ala de deasupra farurilor ... sa vedem poate o sa am mai mult loc .. sau sa scot si bateria...
Multumesc ptr poze.. |
--------------------
renault
megane
2003 hatckback
- MGV
|
|
i_am_sleek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 5 October 05 ![]() |
eu am stat o ora si am rupt ceva de la aparatoarea de noroi si m-am zgariat pe mana si nu am reusit
rezolvare: 10 ron la un baiat de la dab caruia i-a luat 1 min cu tot cu fixare spoiler perfect la fata cu aripa... eu m-am chinuit mai mult in ideea ca daca un mecanic o poate face si eu ar trebui insa cu rusine zic ca m-am lasat pagubas si nu vreau sa mai aud de sch becuri... faci cum crezi ![]() |
--------------------
BMW
X1
2013 xDrive Renault Megane Coupe TCe
|
|
tzatza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 20 May 05 From: Timisoara ![]() |
Si eu tot la service rezolv.
Am masina de 2 ani si pana acum am schimbat 3 becuri de faza scurta si doua de pozitii. Mi se pare ca se ard cam des. Poate sa fie un defect sau doar ghinion? |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Sedane Megane II Sedan 1.5 dCi - 80CP
Confort Expression (2005) |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Si eu am avut o perioada cand schimbam faza scurta tot la 2 luni... puneam tot becuri ieftine si proaste calitativ... dupa ce am mers la reprezentanta si am trecut pe becuri mai bune (dar si de 3 ori mai scumpe!) nu am mai avut probleme; e cam un an si ceva de atunci...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
ei mi-am schimbat singur si mie si unui coleg forumist (stie el cine
![]() ideea e ca trebuie sa aveti putina imaginatie la ce e acolo...pozele lui cipman ajuta f mult: se pune becul cu "catarea" in sus, apoi se ridica lamela si se prinde prin tensionare in gheara de sus (la desfacerea becului, in mod normal lamela trebuie sa ramana prinsa in cele doua puncte de jos...daca nu o prindeti voi din nou) iar la urma se pune soclul de alimentare totul se face prin gaura din aripi, nicidecum nu trebuie desfacuta bateria pt schimbarea fazei scurte totul se poate face in max 5 min / bec ....asta pt ca totusi nu lucram la Dab ![]() ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
theterror |
![]()
|
gata am rezolvat .. nu eu .. ci un baiat de la service .. 3 minute a durat si 20 ron ... ( sarma nu se scoate .. eu o scosesem .. sarma se lasa in jos si apoi se ridica in sus si se prinde prin paretea dreapta .. )
|
--------------------
renault
megane
2003 hatckback
- MGV
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic... MI-A CAZUT faza scurta... brusc subit si dintr-o data...
![]() plz help... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Cezar, mie mi s-au ars ambele becuri de faza scurta la mai putin de 5 minute distanta. Daca treaba asta se intampla ziua, nici macar nu observi minunea.
Pune-ti becuri noi ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca se aprind pozitiile sunt sanse mari sa se fi ars becurile. Mai stii, poate e o coincidenta, altii s-au plans ca s-au ars becurile la distanta de 1-2 zile... de ce nu s-ar arde si in aceeasi zi?
Schimba-le cu niste becuri bune. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
eu am 20.000 km toti cu faza scurta aprinsa... si in seara asta am observat minunea...
![]() becuri bune?... adica nu luate de la renault?.. ca m-as duce la ei ca si asa am vazut ca e destul de complicat de schimbat... cam cat costa becurile astea? LE: pozitia si faza lunga sunt OK This post has been edited by ccezar2004: 2 Jun 2007, 00:29 |
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie la Renault mi-au pus Philips, din cutie pe care scrie Renault, adica de origine. Sunt bune, cand am spus sa pui becuri bune m-am referit sa fie brand (Philips, Osram, Hella, etc.), nu stifturi de 7 lei din Carrefour sau mai stiu eu ce.
Am postat undeva costurile schimbarii becurilor de faza scurta si pozitie (le-am schimbat pe toate la 2 ani dupa ce s-a ars un bec de faza scurta, daca tot am batut drumul pana la service...). Un bec H7 era aprox. 32-35 RON. Cu totul cred ca a fost in jur de 120 RON (manopera scumpa rau, dar eu m-am chinuit intr-o zi cam 30 minute si nu am reusit sa schimb becul, asa ca... know-how-ul se plateste ![]() This post has been edited by padre: 2 Jun 2007, 00:37 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Anunt: schimb becuri... o bere/bec
![]() deci padre, doi beci erau doi beri ![]() ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
ccezar2004 |
![]()
|
dau doua beri daca vii la mare
![]() acu' serios... tre sa ajung si eu in service... nu prea am chef sa imi bag nasul pe acolo... a fost cineva de curand ca sa dea un pret? |
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Atunci zic și eu: schimb becuri pe litoral
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
reirina |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 29 May 07 ![]() |
Automarcus: bec-35RON , manopera-15 RON. Si daca va vine sa credeti...erau cat pe ce sa ma refuze pentru ca nu aveam programare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
--------------------
Renault
Megane II
2004/1.5 dci
|
|
mirceone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 10 February 06 From: Timisoara ![]() |
Am schimbat si eu o singura data becurile de la faza scurta, la 35.000 km, nu pentru ca s-au ars, ci pentru ca am vrut eu sa-mi pun Osram cu lumina argintie. Pe ambalaj scrie ca lumineaza cu 50% mai bine, dar si ca au o durata de viata cu 50% mai scurta decat un bec normal. Sincer nu prea am observat vreo diferenta semnificativa fata de cele vechi, si vreau sa spun ca m-am chinuit mult pana sa le schimb. Cu clema metalica a fost cel mai greu.
Intr-un final am reusit, dar numai la faza scurta. Am cumparat becuri si pentru faza lunga, dar nici macar n-am incercat sa le schimb cand am vazut ca accesul este mult mai limitat decat la becurile de faza scurta. A mai schimbat cineva becuri de faza lunga? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane Sedan, 2005, Confort Expresion 1,6 16v
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
GAAATAAAAAA!!!!!!!
le-am schimbat... de acu e usor ca stiu despre ce este vorba.... dupa o dilema lunga in privinta alegerii becurilor... am ramas la H7 Light&Day 12V 55W PX26d 64210D-01B 499D Made in Germany TYPE 2F 39.90 RON accesul pe partea dreapta e mult mai usor... mai mult spatiu de manevra... acum nu sunt convins de ce am facut exact si nu stiu daca sunt reglate bine becurile... nu prea m-am prins cum stau in soclu ala din far... ca nu cred ca prea seamana cu megane II.1 |
|
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by ktmbull: 10 Jun 2007, 01:55 |
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut tuturor cu ocazia primului post pe acest forum
![]() In acelasti timp, am si o intrebare. Cum anume schimb becurile din far? Intreb inca odata pentru ca vreau sa schimb si faza mica si faza mare. E ars numai becul de faza scurta, dar vreau sa il schimb si pe celalalt. Implica demontarea spoilerului? Si cum se face chestia asta? Nu de alta, dar deja am pierdut un capac de la far ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
Fluxy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 August 07 From: Timisoara Romania ![]() |
Azi ... schimbat la un prieten becuri faza scurta pe ambele parti... pe gaurile de vizitare de la roti (aparatori plastic) ... bagat mana ca la ginecolog... deschis capac... desfacut clema... scos bec...inlocuit bec cu Philipips H7 (plus 30% white) si operatiune in sens invers. Se schimba repede si usor dar cu grija mare... si maini mici! Faza lunga cred ca se schimba pe la motor... nu am incercat...
|
--------------------
Renault
5
89
- TM-33-FXX
|
|
melbo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 3 September 07 ![]() |
Azi am schimbat eu un bec de faza scurta la service la Renault in Constanta, becul + manopera = 58 lei.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006
- CT-18-WEB
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu am schimbat si pozitii si faza scurta. Faza lunga in schimb e cea mai usor de schimbat. Insa la faza scurta nu am dat de nici o clema. Am tras de bec mai tare si l-am bagat iar pe bajbaitelea.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot e vorba de becuri.....faruri, etc, la mine bate fff jos faza scurta, cu reglajul la maxim din potentiometru de pe bord.
De unde pot sa imi reglez si eu farurile? |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Sunt niste suruburi. Exact deasupra farurilor...Reglezi de la ele. Eu asa am facut, ca nu eram multumit ca batau prea aproape. Si nu am primit inca nici un flash.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
SANDRINO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Farul are niste suruburi de reglaj. Nu stiu exact cate, dar le-am vazut cand mi-au schimbat farul ( se topise cablajul electric de la prea multe becuri arse). In mod normal ar trebui sa dai spoilerul jos ca sa ai acces la far. Farul are un suport de plastic care e prins in nituri. Nu stiu daca trebuie dat acela jos sau nu ( la mine era rupt in urma unui "soc"), dar ar fi bine sa ai un cleste de nituri cu tine. Oricum, sfatul meu e ca ar trebui sa te duci in service sa rezolvi problema.
|
--------------------
RENAULT
Kadjar
Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
- B
|
|
ssilviu |
![]()
|
Nu e nevoie de nici un service. Ai o gaura prin care intra o surubelnita in cruce mai lunga. Si invarti. Si gata.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:30 |