Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Taxa de prima inmatriculare auto

maddan
post 4 Sep 2007, 14:10
Post #151

Speedy Gonzales

Group: Members
From: Bucuresti

Nu se va scoate taxa, si nici nu va fi ceva simbolic. Vor fi sume ceva mai mici pentru masinile foarte vechi, dar ceva mai mari pentru masinile Euro3 relativ noi.
Nu se pot calcula deocamdata taxele pentru 2008 pentru simplul motiv ca Guvernul nu le-a aprobat inca. O va face cel mai probabil pe sestache, inainte de adoptarea bugetului.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... - Bsiceva... 2006/7
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padual
post 8 Sep 2007, 11:28
Post #152

Membru autentic

From: MANGALIA

Sunt cu adevarat socat de ceea ce spun si sustin unii useri de pe aici de pe forum:

"poti sa iti iei o masina straina antica si de demult la 3000 de euro sau poti sa iti iei la 2000 si ceva de euro o dacie foarte bine intretinuta. Chiar daca nu are dotari, daca e intretinuta foarte bine merita banii."

Dl. ionutctn se pare ca nu a mers niciodata cu o masina conceputa in perioada vietii sale. Cum poti sa sustii asa ceva...pentru mine e negura curata. Dacia berlina a fost conceputa inainte de 1965!!! Dl, sunt aproape sigur ca erai foarte crud pe atunci! Nu vreau sa spun prea multe despre motor, dar vreau sa iti spun, ca la capitolul siguranta masina asta, Dacia 1310 este un cosciug pe roti IN COMPARATIE cu masini mai noi de 1995. Nu ar lua nici jumatate de stea la vreun test de siguranta. Nu spun ca nu o apreciez,dar nu isi merita banii! De 3000 de Euro ai vazut ca iti iei de la bulgari peugeot 206, si iti mai spun eu ca iti mai poti lua Fiat Punto, Opel Corsa de prin 99 care au 2 stele EuroNcap, si inca multe alte masini. Iar ce ai sustinut intr-o mica paranteza intr-un post mai sus "(straina)", zic sa te mai gandesti...pentru ca mai nou suntem in UE care este ca un fel de tara mai mare...

Apoi, nu mai sustineti taxa! Evident nu e in interesul nimanui! Uitati spre exemplu: cei care duc o Dacie din 74 la casat ca sa isi ia o masina noua primesc de la stat 3000 de lei(30milioane lei vechi). Daca omul vrea Cielo pe GPL, va plati inapoi la stat (cf site-ului ministerului de finante) 2024.59, adica 20 de milioane. Foarte corect si foarte incurajator pentru mediu. Cum vi se pare? Este totusi vorba de o masina NOUA! Care merge pe deasupra si cu GPL, adica nici nu prea polueaza. O sa spuneti ca e Euro 3 si ca se justifica? Ia mai ganditi-va! Serios!

This post has been edited by padual: 8 Sep 2007, 11:30

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp - CT-89-PAD|TX-6273-TX 2006 E | 1999
Doamne ajuta!
+
gdm
post 13 Sep 2007, 14:50
Post #153

Membru autentic

link

Cine sunt deputatii si senatorii ce au respins? sa stiu si eu cu cine voi vota.

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
2dor
post 13 Sep 2007, 14:56
Post #154

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Niste nimeni pusi pe posturi inalte.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
ionutctn
post 13 Sep 2007, 15:41
Post #155

Membru cu TDI

@padual

In primul rand nu e nevoie sa te adresezi cu "Dl ionutctn'. Suntem aici sa ne ajutam si sa ne impartasim opinii. Cat despre masini straine sa stii ca am condus nu foarte multe dar nici putine. Vreau sa spun atat fara sa supar pe cineva: foarte putine masini straine pe care le-am condus mi-au lasat o impresie buna (buna inseamna la mine sa ma convinga din toate punctele de vedere). Stiu ca Dacia este o masina asa cum este numai ca romanii din pacate au confundat faptul ca e o masina cu tehnologie veche cu faptul ca trebuie sa isi bata joc de ea (nici sa nu o intretina). Stiu la fel de bine ca masina este zero la capitolul siguranta dar daca stai sa analizezi ce masina straina sh iti iei la 3000 de euro, nu recomand. O masina straina de 9 ani vechime nu e totuna cu o dacie la capitolul intretinere. Sincer la 3000 de euro gasesti numai cazaturi cu sute de mii de km la bord. Sa faci motorul la Dacie e 900 RON la cota 0 iar la aia straine nu stiu cate zeci de milioane la cota 0. Ca sa nu mai zic planetare, amortizoare. Caz concret: a luat un prieten 4 amortizoare de Ford Granada: 12 milioane fratilor. Pai scuza-ma ala care da 3000 de euro pe o masina straina, nu are bani sa dea bani in ea sa o repare. Si daca vrei parerea mea: sub 8.000 de euro nu mi-as lua masina straina second hand bineinteles. Ce e sub 8.000 afara nu mi-as lua. Fiecare face ce vrea cu banii lui, numai ca o sa platesti piese ce s-a mers cu ea.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
padual
post 13 Sep 2007, 23:38
Post #156

Membru autentic

From: MANGALIA

Imi cer scuze pentru ca am exagerat un pic, si vreau sa spun urmatoarele: 3000 de Euro este un pret bun pentru o masina SH din clasa mica...si un pic, dar doar un pic mai mare. Pentru masini din clasa medie spre mare este un pret care mai devreme sau mai tarziu te va baga rau in belele datorita costurilor de intretinere. Diferenta intre devreme si tarziu poate fi insa destul de mare, in sensul ca daca ai MULT noroc acel moment va veni atunci cand iti vei perimite schimbarea masinii. Am vrut sa spun multe si cred ca s-au inteles putine. Oricum vorbesc strict din ceea ce cunosc personal de la prietenii mei care si-au tot cumparat masini in ultimii 5-6 ani.

Oricum consider o jignire la adresa tuturor romanilor aceasta taxa in forma ei actuala! Sa iti dea statul 30 de milioane ca tu sa ii dai 21 inapoi, cand nu faci nici un rau nimanui. Mai urmeaza taxa pe prima dezvirginare, cum spunea Florin Calinescu...si gata, oameni suntem caramizi mancam!

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp - CT-89-PAD|TX-6273-TX 2006 E | 1999
Doamne ajuta!
+
Dacus_Malus
post 20 Sep 2007, 08:02
Post #157

OM

From: Brasov / Rasnov

ceva noutati despre infama taxa?

--------------------
Toyota Prius 2 2006
Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990
+
ionutctn
post 20 Sep 2007, 08:29
Post #158

Membru cu TDI

Cred ca pentru 2008 nu vor fi schimbari spectaculoase. Cand vor veni alegerile generale la termen din octombrie/noiembrie 2008 atunci s-ar putea sa se promita ceva in sensul asta. E o paine de mancat pentru partidele politice in campania electorala pe langa temele sociale arhicunoscute de toata lumea. Sigur se vor face promisiuni in campania electorala legat de taxa asta din partea partidelor. Sa vedem daca se vor si tine de cuvant. In concluzie incepand de la 1 ianuarie 2009 ar fi o sansa sa fie ceva schimbari semnificative daca aia (care or fi ei nu conteaza) care vor castiga majoritatea in parlament vor vota o lege sau o vor modifica prin care se reduce substantial taxa.

This post has been edited by ionutctn: 20 Sep 2007, 08:31

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
gdm
post 20 Sep 2007, 12:39
Post #159

Membru autentic

daCA CAde tariceanu sigur cade si taxa.
Probabil pana in octombrie dispare taxa.
ar fi sinucidere politica pentru partidul ce face guvernul sa nu o scoata.
sa zicem ca sunt vreo 3 milioane de amatori de masini second-import la preturi bune. La fiecare "amator" mai exista si membri ai familiei(parinti ,neveste, socrii, frati etc). Rezulta vreo 12 milioane de voturi adica vreo 80% din electorat.

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
Andy_ACS
post 22 Sep 2007, 15:07
Post #160

Yes, I'm not!

From: Craiova

Da, dar membrii familiei poate vor masina noua, sau nu au drept de vot, sau au alte interese mai mari decat scutorea a 500-1000 de euro smile.gif

Personal mi-as dori macar o diminuare a taxei, daca nu scoaterea totala. Cred ca o valoare injumatatita ar impaca pe toata lumea - si bugetul de stat si doritorii de masini sh, si totodata pentru masinile foarte vechi ar fi suficient de mare incat sa descurajeze aducerea epavelor in Romania.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
$$ilvviu
post 22 Sep 2007, 15:48
Post #161

Membru autentic

From: Roman/NT

Incep sa fiu de acord cu taxa, dar sa fie una adevarata pt non euro si sa scada progresiv pana la euro 3 (unde sa fie una rezonabila, maxim 500 euro). Euro 4 sa fie fara taxa.

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
daciafan
post 23 Sep 2007, 14:04
Post #162

/

romania inainteaza UE o noua grila de calcul pentru taxa de inmatriculare
aceasta (in cazul in care va fi aprobata) ar putea intra in vigoare cel mai devreme la 1 octombrie 2007 cu aplicabilitate incepand cu 1 ianuarie sau cel mai probabil 1 aprilie 2008
aici e un link cu calculatorul taxei de inmatruiculare dupa noile reguli:
http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

--------------------
/ / /
+
paulica
post 23 Sep 2007, 19:12
Post #163

Membru autentic

Mai dar voi vedeti ce scrise mai jos pe pagina mentionata de colegul daciafan?
V-arat eu:
Nota: Taxa calculata (afisata) nu contine TVA

??????????? mad.gif ohmy.gif
Deci pâna la urma platim taxa la taxa.
Uraaaaaaaaaaaaaa pentru guvernati. Indiferent de ce culoare politica au.

This post has been edited by paulica: 23 Sep 2007, 21:03

--------------------
Pegas 22 - TL 11 PAA 2006
+
cj98czh
post 23 Sep 2007, 20:00
Post #164

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

este taxa deci nu are TVA... nu inteleg nota facuta de tine..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Andy_ACS
post 23 Sep 2007, 21:02
Post #165

Yes, I'm not!

From: Craiova

Pai prin afirmatia "Taxa afisata nu contine tva" se lasa impresia cum ca ar trebui totusi platit si tva-ul. Daca nu se percepea tva deloc, afirmatia nu isi mai avea locul.
Daca totusi se percepe tva e o marlanie extrema, desi eu vreau sa cred ca e totusi vorba de o neintelegere.

Si legat de cuantumul taxei - in forma propusa e mult mai normal decat in forma prezenta.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
441529
post 23 Sep 2007, 22:21
Post #166

Administrator de blocuri

From: Comuna Bucuresti

Eu nu inteleg ce anume ti se pare ca este mult mai normal decat in prezent? Faptul ca se micsoreaza in unele cazuri cu sume destul de mici? Am facut cateva simulari si nu mi se pare o mare usurare.

Eu ma gandesc ca hotii care sunt la guvernare (hoti ca toti politicienii, de altfel), in cazul in care chiar doreau protejarea mediului interziceau aducerea masinilor non euro sau mai vechi de tspe ani si incurajau disparitia fumigenelor pe roti (basculante si autobuze pe vremea lu' strabunicu) prin niste masuri coerente. Dar scopul lui Moliceanu Razgandeanu este altul...

--------------------
Renault Megane Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP Nissan Urvan 2.4i
+
r_vlad
post 23 Sep 2007, 23:17
Post #167

---

From: Sibiu

Am vazut astazi emisiunea "Automobile" de pe NationalTV in cadrul careia au fost invitati pentru lamuriri cei de la Administratia Financiara ( sau ceva de genul asta ) pentru lamuriri.
In cazul masinilor aduse din Comunitatea Europeana se plateste TVA doar daca sunt NOI. Prin masina noua ei inteleg o vechime mai mica de 6 luni SAU mai putin de 6000Km parcursi.
Eu asta am priceput. E drept, nu am fost prea atent.

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
Jack Daniel's
post 24 Sep 2007, 02:14
Post #168

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE($$ilvviu @ 22 Sep 2007, 17:18)
Incep sa fiu de acord cu taxa, dar sa fie una adevarata pt non euro si sa scada progresiv pana la euro 3 (unde sa fie una rezonabila, maxim 500 euro). Euro 4 sa fie fara taxa.
*

Exact la fel gandesc si eu , sa continue cu strategii stil RABLA , sa puna taxe mari la non euro si scada drastic sau chiar sa dispara de la euro 2 in sus .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
C@talin
post 24 Sep 2007, 07:54
Post #169

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Taxa netaxa,poate pana la anu o scoatre detot tongue.gif Ca e aberant ca ptr o masina euro 3 sa dai 1000 euro :| . Eu am alta intrebare,noi cica suntem europeni acuma,am intrat in europa,de ce nu avem voie sa pastrez masina cu nr de afara doar sa schimbam numele ca proprietarului si gata?Ce mai conteaza unde e inmatriculata,odata ce romania e in familia europei :| .

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
LC_TM
post 24 Sep 2007, 08:18
Post #170

Membru autentic

Ptr ca nu o poti inmatricula in acea tara daca nu ai domiciliul acolo.

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan - TM-XX-XXX 2004/2005 Ambition 1.6MPI
+
C@talin
post 25 Sep 2007, 02:22
Post #171

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

O mare nesimtire,poate o scoate smile.gif sper,Amin !!! 04.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
paulica
post 25 Sep 2007, 13:16
Post #172

Membru autentic

Iata raspunsul pe care l-am primit:

Buna Seara D-le Paul,
nu se mai aplica TVA la taxa. Vom scoate acest text.
Cu stima
Mihai Heimann Matei

>
> Full name: Paul
> Mesaj: In josul paginii despre taxe spuneti ca nu contine TVA. Deci
taxele
> sunt colectoare de TVA? Adica trebuie sa platim "taxa la taxa"

--------------------
+
paulica
post 30 Sep 2007, 09:10
Post #173

Membru autentic

Pentru luni avem un curs de 3,3559 RON pt. 1 EURO. Intrebare: vom plati taxa cu noul curs incepând de mâine sau de la 1 ian 2008?

--------------------
+
denisCT
post 30 Sep 2007, 09:50
Post #174

Membru autentic

From: Constanta

Interesanta intrebare, astept si eu raspunsul cu mare curiozitate, deoarece sapt viit trebuie sa platesc si eu taxa

--------------------
Renault Megane 2007
+
RIon
post 30 Sep 2007, 10:18
Post #175

pasionat

From: CJ

Stress degeaba. Chiar daca se va scoate sau se va micsora, handlerii din Germania tot vor aduce pretul in aceeasi zona, cu maxim de rapiditate.
Daca acum un g4 euro 3 costa 7000 si taxa 1600, iar taxa va scadea la 1000, vom cumpara g4 la 7600... e simplu, castigul e al tarilor din UE.

--------------------
Skoda Octavia 2 - de CJ 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
www.raresion.ro
+
xcss
post 30 Sep 2007, 10:39
Post #176

Born to Be Epic

Eu am inteles ca se aplica de-abia de la 1 ianuarie 2008.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Smiley
post 1 Oct 2007, 08:13
Post #177

Membru autentic

QUOTE(paulica @ 30 Sep 2007, 10:10)
Pentru luni avem un curs de 3,3559 RON pt. 1 EURO. Intrebare: vom plati taxa cu noul curs incepând de mâine sau de la 1 ian 2008?
*

e destul de clar stipulata chestia asta pe mfinante.ro:
Valoarea in lei a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule,se determina prin transformarea sumei exprimate in euro
la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

deci cursul de azi va fi folosit incepand cu 1 ian 2008

--------------------
+
andu911
post 1 Oct 2007, 09:13
Post #178

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Pana nu cade Guvernul Tariceanu, n-o sa cada nicio taxa. Si poate nici atunci n-o sa cada. Orice taxa e binevenita pentru orice Guvern.
Oricare ar fi Guvernul, nu are niciun motiv sa renunte la taxa. Restul e campanie.

--------------------
- - -
+
klaus
post 1 Oct 2007, 09:18
Post #179

步步

Group: Moderatori

Nu ziceti hop pana nu sariti parleazul. S-ar putea ca 1 ian. 2008 sa aduca niste vesti bune in acest sens...
Iar treaba cu cursul de vineri care s-ar aplica pentru luni e discutabila, ca vosganian a declarat ca de fapt cursul care se stabileste luni (adica azi, 01.10.2007) va fi cel in vigoare, nu cel de vineri

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dantes
post 1 Oct 2007, 10:44
Post #180

Membru

From: Tzaranoaia

Si sa vezi cum creste brusc ptr. o zi la 3,8....

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
13 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 01:52
Dacia