Taxa de prima inmatriculare auto
![]() ![]() ![]() |
Taxa de prima inmatriculare auto
B30KDT |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Din cite stiu eu, e aceeasi ca la 1 Ianuarie. Deci poti incerca sa ti-o calculezi singur aici
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Am observat ca media romaneasca se poarta cu manusi fata de Tariceanu si fata de problema taxei de prima inmatriculare. Taxa de prima inmatriculare este ignorata si cand sunt vesti despre acest subiect, este incadrat la "si altele".
Explicatia este simpla: Am remarcat ca in trusturile media se dau la greu reclame la masini (noi). Aceste reclame sunt platite de membrii APIA. Mecanismul este simplu, atat timp cat au "ciocu mic", trusturile media primesc comenzi pentru reclame, daca vreunul isi permite sa faca galagie, se sisteaza comenzile. Pe vremea lui Nastase, tacerea era asigurata prin comenzi de reclame de la stat. Cu Tariceanu, lucrurile au evoluat si s-au diversificat, oamenii politici dau legi pentru o grupare mafiota (APIA), aceasta face bani multi iar apoi tine spatele politicienilor. O mana spala pe alta si amandoua fata. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu inca mai crezi balivernele alea cu "in slujba cetateanului", "pentru informarea cetateanului" etc?
Hai sa fim seriosi! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Desi pare greu de crezut pentru un roman, in tarile occidentale nu exista coruptie ca la noi. Politicienii sunt bine platiti iar daca fac "manevre" ii baga rapid la racoare. La ei nu exista un asemenea sistem ca in Romania, poate de aceea Vosganian i-a pacalit pe europeni. El a zis ca vrea sa negocieze taxa iar ei l-au crezut, de fapt el vrea doar sa traga de timp cat mai mult.
Uite cum rezolva altii problema coruptiei |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eee, la noi daca s-ar face ca in China am ramane fara politicieni, si nu numai. Am ramane putini in tara.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
in we am fost la bulgari. la iesirea din varna erau vreo 5 km numai de parcuri de masini second hand si magazine de dezmembrari.
felicit guvernul tariceanu pentru taxa, daca nu s-ar fi introdus am fi ajuns cimitirul de masini al europei, cum s-a intamplat in bulgaria. dupa ce ca avem poluare si incalzire globala, mai lasam si orice tzagher sa isi ia masina din germania, sa ne mai polueze si astia. |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Pai aia nu au premier importator de masini
![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
- B-xx-xxx
Alize/1999 Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
Dl. Bacu, mai studiati problema,mai cititi topicul. Mai informati-va si veti vedea problemele taxei. Valorile taxei si modul in care se calculeaza aceasta, si inca alte cateva detalii sunt cu adevarat problema! De ce spun ei ca e taxa de mediu si imi maresc taxa daca eu aduc o masina mai veche ca varsta dar cu aceeasi norma de poluare??? Asta nu e protectia mediului; stim cu totii a cui protectie este! M-am saturat sa imi bat gura de pomana, cand persoane precum Dl. Bacu vin si spun, uite, acolo e dezastru, ce bine e la noi, sau uite, dincolo sunt cainii cu coalci in coada, ce dezastru in Romania. Avem tara pe care o meritam!
|
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
- CT-89-PAD|TX-6273-TX
2006 E | 1999 Doamne ajuta!
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 26 September 06 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE Uite cum rezolva altii problema coruptiei La noi in romanica cea scumpa nu vei vedea asa ceva, cica drepturile omului, pai daca faci o infractiune cat de mica e clar ca nu ti-ai respectat "obligatiile omului" si ar trebui ciuciu drepturile omului, tot timpul sunt in fata drepturile omului la cei mai mari ticalosi, ba mai mult nu suporta detentia, iar unii mai stau si in puscarii de 3-4*, pe banii nostri, mmmaaammma lor. La noi cine sa-i pedepseasca pe cei care fura si impovareaza poporul cu atatea taxe, unde multi bani se duc in conturile lor & co, ai? |
--------------------
Dacia
1300
- PH07DEH
1977
|
|
Sorinux |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 31 August 06 ![]() |
Mi-am platit si eu celebra taxa sapt trecuta. 59x RON pentru motorul de 1.5 85 CP diesel. Ce e cu adevarat deranjant (pe langa taxa in sine) este ca l-am platit la un curs de 3.5XX RON al euroului, cand acesta este cotat la 3.1 RON. Sunt scarbit.
|
--------------------
Renault
Clio 3
Exception Clio 3 Exception 1.5 dci 105CP @ DimSport, noir nocturne, iunie 2007
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- dupa ce ca suntem furati pe fata ne fura si de 2 ori... odata taxa exorbitanta si a 2 a oara legea imbecila cum ca tot in tara asta se raporteaza la cursul din prima vineri a lunii Octombrie a anului precedent.. de aia acel curs idot cand acum EUR este cu mult mai slab... si se vede ca din nou se apropie luna Octombrie care va fi referinta pentru anul viitor, incep estimari ca EUR va creste din nou, deja BNR incepe usor sa il ridice etc
![]() ![]() This post has been edited by laguna_2_interceptor: 5 Aug 2007, 19:43 |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
TYGI |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 5 May 06 From: BRAILA ![]() |
![]() ![]() ![]() PS. : ptr. cei care cred vraja cu mediul ![]() uitativa si ce ramane prin paduri dupa ce pleaca lumea de la gratare si alte alea la mediul ala nu va ganditi sau cum sa intamplat acum 2 zile de a cazut copacul ala pe masina in mers dee mediul ![]() This post has been edited by TYGI: 8 Aug 2007, 12:22 |
--------------------
Dajia
1310
- BR-01-OZN
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
QUOTE(TYGI @ 8 Aug 2007, 13:20) ca bine graiesti. un exemplu cu 1500 de euro ![]() 1997, gpl, servodirectie, aer conditionat, inchidere centralizata, 163.000 km ![]() This post has been edited by AlexU: 8 Aug 2007, 12:49 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
1998 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai eu unul nu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare si nici nu sustin guvernul dar nici la studenti nu ma gandesc ca le-ar sta bine in masina personala. Fiecare isi cumpara dupa posibilitati si pana nu o sa intre BINE in cap romanilor ca nu toata lumea trebuie sa aiba masina (straina) sau un anumit nivel de masini, nu toata lumea trebuie sa isi permita anumite distractii si concedii, nu ajungem nicaieri. Lumea aia occidentala la care tot facem referire este foarte corect, exact si bine stratificata social; numai oamenii cu anumite venituri (la ei patura medie e foarte dezvoltata) isi permit anumite lucruri; la noi toti NEMANCATII si cunosc multi credeti-ma au masini straine sau viseaza nu stiu ce cai verzi pe pereti si ei sunt vai de capul lor; pana nu o ne intre in cap: domne' treaba asta nu e de nasul meu, nu va fi bine. Sa nu isi imagineze cineva ca in occident orice student are masina lui. Dar poate nu stie lumea cat costa un an de solarizare la o universitate din strainatate. Dar si ce educatie se face!
Ce sa mai o ocolim atat. La romani e problema aia: Sa se faca reforma, se schimbe lucrurile dar sa nu inceapa cu mine. Sa se revizuiasca primesc DAR sa nu se schimbe nimic! This post has been edited by ionutctn: 8 Aug 2007, 13:46 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
eu imi bag picioarele in guvern si gata.
Nu fiecare student trebuie sa aiba masina personala, cel putin cine nu are 1500 de coco ![]() Eu mi-as dori sa ma misc cu o masina ca cea de mai sus chiar daca are 10 ani dar are ca dotari muult peste dacia care o conduc acum. Fuck the system ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
1998 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
TYGI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 5 May 06 From: BRAILA ![]() |
exact
![]() |
--------------------
Dajia
1310
- BR-01-OZN
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Depinde cum vrei sa privesti lucrurile: poti sa iti iei o masina straina antica si de demult la 3000 de euro sau poti sa iti iei la 2000 si ceva de euro o dacie foarte bine intretinuta. Chiar daca nu are dotari, daca e intretinuta foarte bine merita banii. Pe de alta parte iti poti lua o vechitura care bine mersi te mai poate tine ceva vreme sau poti nimeri o vechitura care la 1 luna dupa ce ai cumparat-o sa incepi sa bagi la bani in ea de iti pare rau ca nu ai ales dacia cu pricina.
Desi nu are relevanta, stiu eu pe cineva care si-a vandut dacia 1300 care era intretinuta foarte bine la insistentele sotiei ca ea nu conduce dacie si omul si-a luat Renault 19. Nu ca ar fi Renault o marca proasta sau modelul acela indeosebi dar vreau sa spun ca a schimbat la masina aia o gramada. Si credeti-ma are niste preturi la piese de te ingrozesti bineinteles in comparatie cu dacia normala. Asa ca mai ganditi-va inainte sa alegeti. |
--------------------
Dacia
1310
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Ce sa ne mai gandim, ca NU AVEM posibilitatea sa alegem
![]() Masinile straine vechi inmatriculate si rulate in tara sunt in mare parte cazaturi, pe care proprietarii le-au carpit ca sa nu dea banii pe piese. Cele de afara pot fi masini foarte bune, acolo se fac revizii si se schimba consumabile, drumurile sunt bune, combustibilii de calitate. Stiu pe cineva care si-a luat de curand (mai avea unul in romania inmatriculat) un bmw 524 td de 115 cai din 86 cu 1200 de euro si e IMPECABIL. Si sunt sigur ca ai avea de unde alege, masini din anii 1994-1998, ca sa nu fie prea vechi, dar nici prea scumpe. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
danny100 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 1 July 07 From: Bacau ![]() |
Nu am inteles inca de ce pentru o masina NOUA Euro 4 cu motor mai mic de 1400 cc a trebuit sa platesc taxa de prima inmatriculare aproape 600 RON
![]() |
--------------------
Renault/Skoda
Fidji 1.4 16V 98BHP/Octavia 2 2TD 140BHP
2007/2006
|
|
nambanidealtceva |
![]()
|
![]() Pe volan din 96 Group: Members Posts: 335 Joined: 31 October 05 From: B U C U R E S T I ![]() |
QUOTE(AlexU @ 8 Aug 2007, 12:47) ca bine graiesti. un exemplu cu 1500 de euro ![]() 1997, gpl, servodirectie, aer conditionat, inchidere centralizata, 163.000 km ![]() 1500 de euro.. la noi se cere atat pe o berlina din acelasi an.. Sunt umflate exagerat preturile la SH... 4000-5000 Solenza daca va uitati pe Autovit.. nu-mi vine sa cred, la pret de Golf IV afara... |
--------------------
Citroen C4
1.6 16V, 2005,
vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
sa stii ca si afara au crescut mult preturile, verifica pe mobile.de si o sa te convingi.
Oricum, in tara SH-urile sunt cam scumpe, acest fapt se datoreaza in mare parte si acestei taxe. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Intrebare: la taxa de prima inmatriculare se plateste si TVA?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Nu cred. Ar fii culmea. Am fost cu un coleg care a cumparat un Opel Antara la dealer si tipul ne-a spus ca taxa e 530 €, fara sa aduca vorba de TVA. Cursul valutar in schimb era unul umflat rau. (3.45 parca
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
chiar mai rau. conform codului fiscal cica taxele evaluate in euro (de parca aia ar fi moneda circulanta in RO) se platesc la un curs leu/euro din prima zi a lunii octombrie a anului precedent (asta inseamna acuma cica 3,5x lei pentru un euro).
Interesant ar fi de stiut daca moneda euro ar fi avut evolutia inversa, de apreciere in raport cu leul, daca "bajetzii" care ne conduc ar mai aplicat cu sfintenie codul fiscal sau i-ar fi facut rapid o modificare de utilizare a cursului curent. Tare mi-e ca in situatia aia s-ar fi utilizat ceea ce e mai avantajos pentru burtile lor somnoroase. |
--------------------
Kia
Cee'd
- IS-96-AEU
2008 SW BEST
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Pegas
22
- TL 11 PAA
2006
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Doar daca ai masina prin leasing.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Cica nu se plateste TVA chiar daca ai masina in leasing.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
ionutctn |
![]()
|
Mah am si eu o intrebare: are cineva vreun link, vreo adresa de internet unde poti calcula sau unde sunt valorile pentru taxa de prima inmatriculare incepand cu 2008? Nu de alta dar mi-a zis varumiu' ca din 2008 pentru sh-uri se scoate taxa sau va fi ceva simbolic asa. Cica numai la alea noi ramane la fel ca anul acesta.
Stiti ceva in sensul asta??? This post has been edited by ionutctn: 4 Sep 2007, 09:02 |
--------------------
Dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 19:08 |