Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Taxa de prima inmatriculare auto

B30KDT
post 4 Jul 2007, 18:38
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

unde pot sa gasesc taxele de prima inmatriculare in RO care sunt in vigoare in mom de fata?

--------------------
DACIA DACIA 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 4 Jul 2007, 19:18
Post #122

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Din cite stiu eu, e aceeasi ca la 1 Ianuarie. Deci poti incerca sa ti-o calculezi singur aici

--------------------
Gillette De unica folosinta - B 999 NAM 2011
Mindru absolvent de grup scolar.
+
gdm
post 9 Jul 2007, 12:21
Post #123

Membru autentic

Am observat ca media romaneasca se poarta cu manusi fata de Tariceanu si fata de problema taxei de prima inmatriculare. Taxa de prima inmatriculare este ignorata si cand sunt vesti despre acest subiect, este incadrat la "si altele".
Explicatia este simpla:
Am remarcat ca in trusturile media se dau la greu reclame la masini (noi). Aceste reclame sunt platite de membrii APIA. Mecanismul este simplu, atat timp cat au "ciocu mic", trusturile media primesc comenzi pentru reclame, daca vreunul isi permite sa faca galagie, se sisteaza comenzile.
Pe vremea lui Nastase, tacerea era asigurata prin comenzi de reclame de la stat.
Cu Tariceanu, lucrurile au evoluat si s-au diversificat, oamenii politici dau legi pentru o grupare mafiota (APIA), aceasta face bani multi iar apoi tine spatele politicienilor. O mana spala pe alta si amandoua fata.

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
vijelie
post 9 Jul 2007, 12:23
Post #124

membru violet

From: Bucuresti

Tu inca mai crezi balivernele alea cu "in slujba cetateanului", "pentru informarea cetateanului" etc?
Hai sa fim seriosi!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
gdm
post 10 Jul 2007, 08:37
Post #125

Membru autentic

Desi pare greu de crezut pentru un roman, in tarile occidentale nu exista coruptie ca la noi. Politicienii sunt bine platiti iar daca fac "manevre" ii baga rapid la racoare. La ei nu exista un asemenea sistem ca in Romania, poate de aceea Vosganian i-a pacalit pe europeni. El a zis ca vrea sa negocieze taxa iar ei l-au crezut, de fapt el vrea doar sa traga de timp cat mai mult.
Uite cum rezolva altii problema coruptiei

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
2dor
post 10 Jul 2007, 09:06
Post #126

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Eee, la noi daca s-ar face ca in China am ramane fara politicieni, si nu numai. Am ramane putini in tara.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
Bacu
post 16 Jul 2007, 15:12
Post #127

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

in we am fost la bulgari. la iesirea din varna erau vreo 5 km numai de parcuri de masini second hand si magazine de dezmembrari.

felicit guvernul tariceanu pentru taxa, daca nu s-ar fi introdus am fi ajuns cimitirul de masini al europei, cum s-a intamplat in bulgaria. dupa ce ca avem poluare si incalzire globala, mai lasam si orice tzagher sa isi ia masina din germania, sa ne mai polueze si astia.

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
sqryn
post 16 Jul 2007, 15:25
Post #128

Clio rulezzz

From: München

Pai aia nu au premier importator de masini tongue.gif

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
padual
post 16 Jul 2007, 18:42
Post #129

Membru autentic

From: MANGALIA

Dl. Bacu, mai studiati problema,mai cititi topicul. Mai informati-va si veti vedea problemele taxei. Valorile taxei si modul in care se calculeaza aceasta, si inca alte cateva detalii sunt cu adevarat problema! De ce spun ei ca e taxa de mediu si imi maresc taxa daca eu aduc o masina mai veche ca varsta dar cu aceeasi norma de poluare??? Asta nu e protectia mediului; stim cu totii a cui protectie este! M-am saturat sa imi bat gura de pomana, cand persoane precum Dl. Bacu vin si spun, uite, acolo e dezastru, ce bine e la noi, sau uite, dincolo sunt cainii cu coalci in coada, ce dezastru in Romania. Avem tara pe care o meritam!

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp - CT-89-PAD|TX-6273-TX 2006 E | 1999
Doamne ajuta!
+
Ovidiu Comănescu
post 16 Jul 2007, 19:22
Post #130

Membru autentic

From: Ploiesti

Uite cum rezolva altii problema coruptiei

La noi in romanica cea scumpa nu vei vedea asa ceva, cica drepturile omului, pai daca faci o infractiune cat de mica e clar ca nu ti-ai respectat "obligatiile omului" si ar trebui ciuciu drepturile omului, tot timpul sunt in fata drepturile omului la cei mai mari ticalosi, ba mai mult nu suporta detentia, iar unii mai stau si in puscarii de 3-4*, pe banii nostri, mmmaaammma lor. La noi cine sa-i pedepseasca pe cei care fura si impovareaza poporul cu atatea taxe, unde multi bani se duc in conturile lor & co, ai?

--------------------
Dacia 1300 - PH07DEH 1977
+
Sorinux
post 5 Aug 2007, 14:17
Post #131

Membru

Mi-am platit si eu celebra taxa sapt trecuta. 59x RON pentru motorul de 1.5 85 CP diesel. Ce e cu adevarat deranjant (pe langa taxa in sine) este ca l-am platit la un curs de 3.5XX RON al euroului, cand acesta este cotat la 3.1 RON. Sunt scarbit.

--------------------
Renault Clio 3 Exception
Clio 3 Exception 1.5 dci 105CP @ DimSport, noir nocturne, iunie 2007
+
laguna_2_interceptor
post 5 Aug 2007, 19:39
Post #132

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- dupa ce ca suntem furati pe fata ne fura si de 2 ori... odata taxa exorbitanta si a 2 a oara legea imbecila cum ca tot in tara asta se raporteaza la cursul din prima vineri a lunii Octombrie a anului precedent.. de aia acel curs idot cand acum EUR este cu mult mai slab... si se vede ca din nou se apropie luna Octombrie care va fi referinta pentru anul viitor, incep estimari ca EUR va creste din nou, deja BNR incepe usor sa il ridice etc

excl.gif TRAIASCA TARICEANU CONCESIONAR CITRÖEN si parlamentarii de iau masini de protocol, servici sau uz personal de la concesionarii carora le apara interesele blocand importul de SH... excl.gif

This post has been edited by laguna_2_interceptor: 5 Aug 2007, 19:43

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - - IS 79 MRS 2003
C32 AMG Sportcoupé
+
TYGI
post 8 Aug 2007, 12:20
Post #133

Membru incepator

From: BRAILA

dry.gif sincer sunt scarbit de cei care sustin guvernul asta de kkt si taxa de intamtriculare va ganditi numai in situatia voastra dar nu va ganditi si la studenti ca lear sta bine in masina personala tongue.gif si nu aia a lu taticu sau mamica ca de au bani una a lor au dat pe ea 2000-3000 de euro sa se bucure de ea dar sa mai plateasca inca pe atat ptr. ea la inmatriculare e absurd . ca doar pana la urma oricine ar da 2000-4000 de euro pe o handa civic din '96 tongue.gif
PS. : ptr. cei care cred vraja cu mediul radmasa.gif
uitativa si ce ramane prin paduri dupa ce pleaca lumea de la gratare si alte alea la mediul ala nu va ganditi sau cum sa intamplat acum 2 zile de a cazut copacul ala pe masina in mers dee mediul huh.gif

This post has been edited by TYGI: 8 Aug 2007, 12:22

--------------------
Dajia 1310 - BR-01-OZN
+
Alexu7
post 8 Aug 2007, 12:47
Post #134

zân

From: Europa

QUOTE(TYGI @ 8 Aug 2007, 13:20)
oricine ar da 2000-4000 de euro pe o handa civic din '96 tongue.gif
*

ca bine graiesti.

un exemplu cu 1500 de euro wub.gif

Attached File  untitled.bmp ( 1010.79k ) Number of downloads: 129

1997, gpl, servodirectie, aer conditionat, inchidere centralizata, 163.000 km happy.gif

This post has been edited by AlexU: 8 Aug 2007, 12:49

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L - B6 1998
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
ionutctn
post 8 Aug 2007, 13:42
Post #135

Membru cu TDI

Mai eu unul nu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare si nici nu sustin guvernul dar nici la studenti nu ma gandesc ca le-ar sta bine in masina personala. Fiecare isi cumpara dupa posibilitati si pana nu o sa intre BINE in cap romanilor ca nu toata lumea trebuie sa aiba masina (straina) sau un anumit nivel de masini, nu toata lumea trebuie sa isi permita anumite distractii si concedii, nu ajungem nicaieri. Lumea aia occidentala la care tot facem referire este foarte corect, exact si bine stratificata social; numai oamenii cu anumite venituri (la ei patura medie e foarte dezvoltata) isi permit anumite lucruri; la noi toti NEMANCATII si cunosc multi credeti-ma au masini straine sau viseaza nu stiu ce cai verzi pe pereti si ei sunt vai de capul lor; pana nu o ne intre in cap: domne' treaba asta nu e de nasul meu, nu va fi bine. Sa nu isi imagineze cineva ca in occident orice student are masina lui. Dar poate nu stie lumea cat costa un an de solarizare la o universitate din strainatate. Dar si ce educatie se face!
Ce sa mai o ocolim atat. La romani e problema aia:
Sa se faca reforma, se schimbe lucrurile dar sa nu inceapa cu mine.
Sa se revizuiasca primesc DAR sa nu se schimbe nimic!

This post has been edited by ionutctn: 8 Aug 2007, 13:46

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Alexu7
post 8 Aug 2007, 16:45
Post #136

zân

From: Europa

eu imi bag picioarele in guvern si gata.
Nu fiecare student trebuie sa aiba masina personala, cel putin cine nu are 1500 de coco naughty.gif
Eu mi-as dori sa ma misc cu o masina ca cea de mai sus chiar daca are 10 ani dar are ca dotari muult peste dacia care o conduc acum. Fuck the system victorie.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L - B6 1998
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
TYGI
post 10 Aug 2007, 15:16
Post #137

Membru incepator

From: BRAILA

exact wink.gif am vazut acum 2-3 saptamani un anunt unu cerea pe o dacia din 2004 cu gpl si nush ce 140 de milioane pai de banii aiaaaaaa

--------------------
Dajia 1310 - BR-01-OZN
+
ionutctn
post 10 Aug 2007, 16:40
Post #138

Membru cu TDI

Depinde cum vrei sa privesti lucrurile: poti sa iti iei o masina straina antica si de demult la 3000 de euro sau poti sa iti iei la 2000 si ceva de euro o dacie foarte bine intretinuta. Chiar daca nu are dotari, daca e intretinuta foarte bine merita banii. Pe de alta parte iti poti lua o vechitura care bine mersi te mai poate tine ceva vreme sau poti nimeri o vechitura care la 1 luna dupa ce ai cumparat-o sa incepi sa bagi la bani in ea de iti pare rau ca nu ai ales dacia cu pricina.
Desi nu are relevanta, stiu eu pe cineva care si-a vandut dacia 1300 care era intretinuta foarte bine la insistentele sotiei ca ea nu conduce dacie si omul si-a luat Renault 19. Nu ca ar fi Renault o marca proasta sau modelul acela indeosebi dar vreau sa spun ca a schimbat la masina aia o gramada. Si credeti-ma are niste preturi la piese de te ingrozesti bineinteles in comparatie cu dacia normala. Asa ca mai ganditi-va inainte sa alegeti.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
Andy_ACS
post 11 Aug 2007, 21:57
Post #139

Yes, I'm not!

From: Craiova

Ce sa ne mai gandim, ca NU AVEM posibilitatea sa alegem smile.gif
Masinile straine vechi inmatriculate si rulate in tara sunt in mare parte cazaturi, pe care proprietarii le-au carpit ca sa nu dea banii pe piese. Cele de afara pot fi masini foarte bune, acolo se fac revizii si se schimba consumabile, drumurile sunt bune, combustibilii de calitate. Stiu pe cineva care si-a luat de curand (mai avea unul in romania inmatriculat) un bmw 524 td de 115 cai din 86 cu 1200 de euro si e IMPECABIL. Si sunt sigur ca ai avea de unde alege, masini din anii 1994-1998, ca sa nu fie prea vechi, dar nici prea scumpe.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
danny100
post 12 Aug 2007, 08:39
Post #140

Membru incepator

From: Bacau

Nu am inteles inca de ce pentru o masina NOUA Euro 4 cu motor mai mic de 1400 cc a trebuit sa platesc taxa de prima inmatriculare aproape 600 RON mad.gif Oricum nu vad decit umflarea bugetului/burtilor politicienilor din taxarea bunurilor care ,,merg,, gen masini, benzina/motorina, alcool sau tutun.

--------------------
Renault/Skoda Fidji 1.4 16V 98BHP/Octavia 2 2TD 140BHP 2007/2006
+
nambanidealtceva
post 12 Aug 2007, 08:56
Post #141

Pe volan din 96

From: B U C U R E S T I

QUOTE(AlexU @ 8 Aug 2007, 12:47)
ca bine graiesti.

un exemplu cu 1500 de euro  wub.gif

1997, gpl, servodirectie, aer conditionat, inchidere centralizata, 163.000 km  happy.gif
*

1500 de euro.. la noi se cere atat pe o berlina din acelasi an.. Sunt umflate exagerat preturile la SH... 4000-5000 Solenza daca va uitati pe Autovit.. nu-mi vine sa cred, la pret de Golf IV afara...

--------------------
Citroen C4 1.6 16V, 2005, vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
+
Andy_ACS
post 12 Aug 2007, 09:28
Post #142

Yes, I'm not!

sa stii ca si afara au crescut mult preturile, verifica pe mobile.de si o sa te convingi.
Oricum, in tara SH-urile sunt cam scumpe, acest fapt se datoreaza in mare parte si acestei taxe.

Bafta!

--------------------
- - -
+
Marty
post 12 Aug 2007, 09:52
Post #143

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Intrebare: la taxa de prima inmatriculare se plateste si TVA? nedumerire.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta - B 999 NAM 2011
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Amedeus
post 12 Aug 2007, 10:27
Post #144

Membru cu Logan

From: TM

Nu cred. Ar fii culmea. Am fost cu un coleg care a cumparat un Opel Antara la dealer si tipul ne-a spus ca taxa e 530 €, fara sa aduca vorba de TVA. Cursul valutar in schimb era unul umflat rau. (3.45 parca ohmy.gif ). Probabil de anu' trecut.

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
eugeniuz2004
post 12 Aug 2007, 12:56
Post #145

Membru autentic

From: Iasi

chiar mai rau. conform codului fiscal cica taxele evaluate in euro (de parca aia ar fi moneda circulanta in RO) se platesc la un curs leu/euro din prima zi a lunii octombrie a anului precedent (asta inseamna acuma cica 3,5x lei pentru un euro).

Interesant ar fi de stiut daca moneda euro ar fi avut evolutia inversa, de apreciere in raport cu leul, daca "bajetzii" care ne conduc ar mai aplicat cu sfintenie codul fiscal sau i-ar fi facut rapid o modificare de utilizare a cursului curent.

Tare mi-e ca in situatia aia s-ar fi utilizat ceea ce e mai avantajos pentru burtile lor somnoroase.

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
Andy_ACS
post 12 Aug 2007, 23:49
Post #146

Yes, I'm not!

--------------------
- - -
+
paulica
post 3 Sep 2007, 19:37
Post #147

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 12 Aug 2007, 09:52)
Intrebare: la taxa de prima inmatriculare se plateste si TVA? nedumerire.gif
*

Ba mi se pare ca se plateste si TVA dom' Marty

--------------------
Pegas 22 - TL 11 PAA 2006
+
ssilviu
post 3 Sep 2007, 20:05
Post #148

F1 Man

From: Nicaieri

Doar daca ai masina prin leasing.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
2dor
post 4 Sep 2007, 08:51
Post #149

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Cica nu se plateste TVA chiar daca ai masina in leasing.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
ionutctn
post 4 Sep 2007, 09:01
Post #150

Membru cu TDI

Mah am si eu o intrebare: are cineva vreun link, vreo adresa de internet unde poti calcula sau unde sunt valorile pentru taxa de prima inmatriculare incepand cu 2008? Nu de alta dar mi-a zis varumiu' ca din 2008 pentru sh-uri se scoate taxa sau va fi ceva simbolic asa. Cica numai la alea noi ramane la fel ca anul acesta.
Stiti ceva in sensul asta???

This post has been edited by ionutctn: 4 Sep 2007, 09:02

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
13 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 19:08
Dacia