Logan GPL, direct din fabrica din Mai
![]() ![]() ![]() |
Logan GPL, direct din fabrica din Mai
musicall |
![]()
|
||
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|||
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
ca sa nu piarda la vanzari au mai adus ceva bun in oferta. bravo lor !
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Sunt curios daca pretul final va creste cu mai mult de 18-20 de milioane Rol cat costa o instalatie montata ulterior.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
iti dai seama ca pretul va include instalatia si montajul aprox. 20 - 25 mil o sa fie peste.
|
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.068 Joined: 11 February 04 ![]() |
vrem link
vrem link ca la dacia.ro nu apare nimic |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
In anunt, nu apare nimic despre motorizari ?
Stie cineva, despre modificari ale motoarelor, in acest sens? |
--------------------
.
.
.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Excelent. Anul asta imi cumpar una. Nu stiu cine o sa mai ia dieselul.
This post has been edited by ssilviu: 25 Apr 2007, 18:41 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
e un lucru bun care se intampla la dacia, cred ca intuit bine dorinta oamenilor de a se deplasa cu costuri mai mici...
...sau s-au inspirat de la unii taximetristi care au de ceva ani asemenea instalatii ![]() cred ca va fi disponibila pe 1.4 si 1.6 mpi |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
musicall |
![]()
|
Acum ramane de vazut cat o sa fie consumul pe GPL!?
Se stie in mare ca la GPL consumul este cu 1-2 litri mai mult decat benzina. Oricum din textul asta: "Datorita functionarii duale benzina / GPL, poti parcurge pana la 1600 km* fara sa alimentezi." eu inteleg ca parcurgi aceasta distanta daca ai full de benzina si GPL. later edit: steluta * are explicatii in josul paginii de genu': in regim extra-urban benzina+GPL This post has been edited by musicall: 25 Apr 2007, 20:06 |
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Vor sa le cam fure painea astora de la Daewoo...
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Crezi ca cineva care vrea Logan cu GPL, si astia nu au in oferta se duce sa isi cumpere Cielo cu GPL?
..sa fim seriosi. This post has been edited by St: 25 Apr 2007, 21:01 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
o miscare f buna a celor de la Dacia!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Interesant.Sa vedem acum batalie: gpl vs dci
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai cred ca tot mai ieftin ajungi cu dieselu.Si odata cu gpl-ul motoarele alea nu prea or sa mai aiba 75 respectiv 88 cp si nici nu stiu daca or sa treaca de 150.000 km fara reparatii capitale. Pretul va fi cu 6-800 euro mai mare decat un benzinar normal. Spatiul in portbagaj va fi mai mic.
Ma rog, e o alternativa de luat in considerare, dar daca as cauta consum bun raportat la performante decente as merge tot pe diesel. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
r@zv@n |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 26 July 06 ![]() |
QUOTE(Zippy @ 26 Apr 2007, 02:26) Pai cred ca tot mai ieftin ajungi cu dieselu.Si odata cu gpl-ul motoarele alea nu prea or sa mai aiba 75 respectiv 88 cp si nici nu stiu daca or sa treaca de 150.000 km fara reparatii capitale. Pretul va fi cu 6-800 euro mai mare decat un benzinar normal. Spatiul in portbagaj va fi mai mic. Ma rog, e o alternativa de luat in considerare, dar daca as cauta consum bun raportat la performante decente as merge tot pe diesel. Tu nu ai idee cat costa intretinerea unui diesel de la renault, oricum, din acest punct de vedere, avantaj clar gpl-ul. |
--------------------
dacia
logan
kiss 1.5 dci 2008
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca se va umple pe strazi de GPL-uri, nu stiu cat timp se va mentine pretul gazului la nivelul actual...
La un moment dat se va face 2,5 ron, si datorita faptului ca va consuma mai mult decat benzina, pretul pe KM va deveni identic, doar ca pe GPL puterea e mai mica, la 1,4 nu mai e 73 de cai cat e pe benzina ci probabil 60 maxim 65, si iti omori motorul mai repede - Asta daca nu se vor mai obosi sa foloseasca la chiulasa & supape materiale si aliaje speciale pentru rulaj pe GPL cum ar fi aliaj de nichel-tunsgen - ca la Daewoo . Eu cred ca vor pastra motorul clasic ca e mai ieftin..doar o presupunere.. Deci mai ramane doar QUOTE satisfactia ca participi activ la reducerea poluarii. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
O mașină GPL e mai avantajoasă ca un Diesel din punct de vedere al costurilor per Km atunci când mergi mult cu ea în afara orașului.
În regim urban și mixt costurile sunt aproape identice, cu un oarecare avantaj al GPL-ului față de Diesel. Și așa cum zice și argon, economia GPL-ului se sprijină exclusiv pe prețul mic al gazului și nu pe eficiența crescută a motorului, ca în cazul Diesel, orice creștere a taxelor/accizelor/prețului la GPL poate arunca în aer tot calculul. Randamentul unui Otto pe benzină e undeva pe la 20-25%. Randamentul unui Diesel common-rail e undeva pe la 40-45%. Randamentul unui Otto pe GPL e undeva pe la 15%. Otto/GPL e varianta de motorizare cea mai puțin eficientă! Singurul avantaj este impactul mai mic asupra mediului. Pe GPL motorul pierde 85% din energia stocată în gaz în blocul motor și în gazele arse. Din cauza asta și a faptului că temperatura de ardere a GPL-ului e mai mare motoarele rulate pe GPL se încălzesc mai tare și au nevoie de anumite subansamble tratate pentru a rezista la uzura termică mai bine. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
oare cu cati CP ii scade puterea la motor cand e trecut pe GPL,eu sincer sa fiu prefer tot un diesel si zic ca dci-urile vor avea mai mare vanzare ca astea cu GPL mai ales ca vor lansa anul asta si dci-ul de 85CP
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Scăderea de putere este în jur de 10% din puterea disponibilă pe benzină.
Deci la MPi-ul de 75 vei avea în jur de 65-67cp, pentru cel de 90 vei rămâne cam cu 80cp. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
argon |
![]()
|
Cu precizarea ca in realitate 1.4 are pe benzina 55 KW, adica 73.7 CP(si nu 75), si 1.6(8V) 64 KW, adica 85,7 CP(si nu 90)
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
DFA |
![]()
|
Deci rezultă pe GPL:
MPi 75 = 66cp MPi 90 = 77cp Eu prefer să-mi rămână pentru bagaje spațiul din portbagaj și roata de rezervă să fie într-adevăr de rezervă, să nu mai țin urma la 2 tipuri de combustibili și la 2 sisteme de injecție. Nu mai vorbesc de scăderea de putere și de cuplu inerentă. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
A zis cineva mai sus ca o sa creasca pretul la GPl daca se mareste numarul de tursime dotate cu instalatie GPL. Complet de acord.
Si asa, marja de profit la GPl pentru benzinari e destul de mica, daca o sa fie cerere suficient de mare o sa creasca pretul mai repde decat la benzina. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
QUOTE(argon @ 26 Apr 2007, 08:34) Cu precizarea ca in realitate 1.4 are pe benzina 55 KW, adica 73.7 CP(si nu 75), si 1.6(8V) 64 KW, adica 85,7 CP(si nu 90) nea argoane , ia fa matale calculu cu toate zecimalele 1.4: 55kw * 1.36 in perioada = 74.99 cp deci tehnic asta e 75 1.6: 64kw * 1.36 in perioada =87.27 cp aici cei drept e 87 in loc de 90 |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
argon |
![]()
|
Power (HP) = kW x 1.341 .
55 KW=73,755 HP 64 KW=85,824 HP Daca nu e asa, scuze, daca stiam mai bine ma faceam injiner nu ec ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DFA @ 26 Apr 2007, 08:35) Deci rezultă pe GPL: MPi 75 = 66cp MPi 90 = 77cp Eu prefer să-mi rămână pentru bagaje spațiul din portbagaj și roata de rezervă să fie într-adevăr de rezervă, să nu mai țin urma la 2 tipuri de combustibili și la 2 sisteme de injecție. Nu mai vorbesc de scăderea de putere și de cuplu inerentă. Mai eu unul va spun ca astea sunt lucruri de care ne agatam ca sa nu ne punem gaz. Calculele sunt foarte simple: cat costa suta de km pe gaz/benzina/motorina si treaba aia cu nu alearga pe gaz lasati-ma in pace ca am de ceva vreme si am vazut diferenta si se merita investitia; chiar si la Logan merita cei 700-900 de euro cat e instalatia. Ganditi-va la faptul ca diferenta de bani economisita faci reviziile de banii aia. Nu se gandeste nimeni la asta? Milioanele economisite intre 2 revizii fac cat revizia sau poate foarte aproape. Uzura motorului: hai sa fim seriosi; trec motoarele clasice de dacie de pe berlina de 100.000 km rulati pe gaz si alea sunt 100% piese romanesti ca sa nu mai pomenim de exemplul Daewoo. La capitolul spatiul ocupat: Logan-ul are portbagaj mare. This post has been edited by ionutctn: 26 Apr 2007, 12:08 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
argon ai dreptate ca 1cp=1,341kw
DAR in industria auto, din nu stiu ce motive 1cp=1,366kw, cum zice paul_s. A verificat subsemnatul si la alte marci cu mai multi kw;) Si referitor la topic... eu am dieselache si nu mi-as lua GPL decat daca ar ramane lumea fara motorina si benzina. Dar asta sunt eu. Sunt sigur ca taximetristii vor lua Logan GPL pentru ca: - revizii la 15 k km in loc de 10 k la diesel, dar si mai ieftine - pret mai mic fata de diesel, se amortizeaza repede diferenta fata de benzina... - in oras puterea reala conteaza mai putin (desi stiu ca unii taximetristi dau blana) - cat de des umple un taximetrist 500 de litri de portbagaj la Logan? - combustibil mai ieftin (deocamdata) This post has been edited by Cypher4laguna: 26 Apr 2007, 12:15 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
io zic ca e 1.36 perioada, da amrturisesc ca nu mai stiu acum linku ca sa demonstrez
dar daca-i 1.341 , inseamna ca nici un motor nu are puterea trecuta corect benzina reno de 2 litri are avea 132.7 nu 135 dieselu de 2 litri 147 nu 150 la vw : 2.o tdi 138 in loc de 140 si 167 in loc de 170 , cu 1.36 perioada iese exact This post has been edited by paul_s: 26 Apr 2007, 12:18 |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
QUOTE(argon @ 26 Apr 2007, 13:54) Power (HP) = kW x 1.341 . 55 KW=73,755 HP 64 KW=85,824 HP Daca nu e asa, scuze, daca stiam mai bine ma faceam injiner nu ec ![]() Nu e asa.HP e dupa sistemul din america. In Europa se foloseste sistemul metric iar 1kW= 1,36CP. Scrie chiar si in manualul de fizica de gimnaziu. Daca ai fi in America, ai putea aplica 1KW=1.34 HP(sistemul lor e mai ciudat). Dar in Europa formula corecta e cu 1,36. Deci: 55KW=74,8CP 64KW=87CP |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 00:33 |