Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bec plafoniera / lumina portbagaj

danydci
post 5 Sep 2011, 23:36
Post #91

Membru

Group: Members
From: BUCURESTI

Nu m-ar interrsa sa se stinga tot treptat dar macar sa se stinga la inchiderea usilor....nici asa nu se poate?

--------------------
Renault Clio Clio - B 22 DCI 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 6 Sep 2011, 09:27
Post #92

Membru autentic

Group: Members

Au mai patit-o si altii. icon_mrgreen.gif
Plafoniera este alimentata permanent pe (+), intreruperea ei se face pe (-) adica comutatorul ala de la plafoniera taie de fapt (-)
LED-ul ala continua sa lumineza (o iluminare foarte slaba) din cauza permeabilitatii electrice a aerului. Cum LED-ul are nevoie de o putere foarte mica pentru a se se inchide circuitul prin aer, intreaga caroserie care este legata la (-) are rolul unui imens condensator.

In principiu ai putea inversa masa cu alimentarea - adica pe comutator sa se taie (+). Probelma este ca trebuie sa modifici ceva mai mult in plafoniera pentru ca masa aia este comuna pentru butonul de inchidere centralizata - adica sa te asiguri ca masa aia mai ajunge la acel buton.

EU am renuntat demult la LED pentru ca inafara de aspect (cool) au un MAARE dezavantaj: sunt foarte CHIOARE (sau cel putin eu nu vad la lumina generata de LED-uri)

This post has been edited by bubu782001: 6 Sep 2011, 09:42

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 18:11
Dacia