Bec plafoniera / lumina portbagaj
![]() ![]() ![]() |
Bec plafoniera / lumina portbagaj
bubu782001 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|||
gedan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 7 July 08 From: Dr. Taberei ![]() |
daca nu poti si nu poti sa rezolvi problema originala, urmareste firul de la intrerrupatorul de pe stalpul usii sofer si pune o lampa de altceva pe lateral sus(eventual dacia). nici nu e nevoie de lampa, merg foarte bine benzile cu led-uri lipite direct.
pentru portbagaj cauta intrerupatorul care este sub incuietoare, poti pleca cu un fir de acolo. ambele intrerupatoare dau la masa , deci e de ajuns un bec tras din plus permanent. |
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Exact Bubu, rahatul ala de capac nu se gaseste separat. Ori eu am nevoie si de sistemul acela de intrerupator din alama care mi s-a rupt. O sa pun o placuta cu leduri pana la urma, o sa gauresc putin plafoniera si o sa-i pun un microintrerupator finut si vad eu cu ce o maschez.
Cu manerul tau de capota, banuiesc ca plasticul ala venea turnat pe o tija ... cureti tija, ii faci filet cu un tarod si prinzi alta de ea cu un surub. Alt filet in celalalt capat si ii pui o maciulie metalica, din aia care se gaseste pe la hornbach pentru usi de mobila. Eu asa as face. Nu e chiar original dar nu se observa modificarea fiind ascuns ... |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Vedem mai intai cat cer aia la dezmembrari. Dca este pana in 30 ron, nu merita efortul.
This post has been edited by bubu782001: 10 Jan 2010, 15:53 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Astia de la dezmembrari vor in general si pe mama si pe tata.
Mi-au cerut pe un brat de stergator spate 100 de lei in conditiile in care unul nou de Logan MCV (spunea cineva p-aici ca se potriveste) este 120 de lei. ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Nu se potriveste, este orientat fix in directia opusa.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(0ctavianus @ 10 Jan 2010, 18:09) Astia de la dezmembrari vor in general si pe mama si pe tata. Mi-au cerut pe un brat de stergator spate 100 de lei in conditiile in care unul nou de Logan MCV (spunea cineva p-aici ca se potriveste) este 120 de lei. ![]() Se potriveste doar lamela, eu asa am inteles. Cu aia de la dezmembrari ai dreptate, mie pe un stop mi-au cerut 120 ron, exact cu cat l-am gasit la AutoKarma nou ... |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
catalincre |
![]()
|
![]() twingo fan Group: Members Posts: 130 Joined: 15 February 08 From: Laslea, Sighisoara ![]() |
la fel am patit si eu cu planetara (dezmembrari 200ron, noua si completa 220ron), si sa revin la subiect eu mi-am pus doua benzi cu leduri, la mine era tot soclul becului topit, mai trebuie sa pun eventual un contact pentru ca instalatia functioneaza doar cand deschizi usa, rezultatul: http://www.reno.ro/galerie/displayimage-1320-12.html
|
--------------------
renault/nissan
twingo/note
- SB 97 ACC/ SB 98 ACC
2009 night&day/2006 acenta SB 97 ACC / SB 98 ACC
|
|
Tamango |
![]()
|
Frumos ... poti sa-mi dai niste detalii ? Ai folosit plafoniera originala sau ai gasit alta solutie ? Daca dai plafoniera jos e un spatiu acolo destul de mare in care ar merge pus ceva mai mic si mai finutz ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
catalincre |
![]()
|
![]() twingo fan Group: Members Posts: 130 Joined: 15 February 08 From: Laslea, Sighisoara ![]() |
eu am optat pentru ceva mai mare si mai luminos (benzi de leduri, 2 buc. una pentru fiecare parte a plafonierei, fiecare banda cu cate 15 leduri, benzile sunt autocolante si le-am lipit in apropierea plafonierei, cat mai aproape sa nu se vada firele sun de acelasi tip cu acestea: http://www.reno.ro/galerie/displayimage-1320-15.html la fel am inlocuit lampa si in portbagaj pentru ca cea originala era amplasata prost, rezultatul: http://www.reno.ro/galerie/displayimage-1320-17.html
|
--------------------
renault/nissan
twingo/note
- SB 97 ACC/ SB 98 ACC
2009 night&day/2006 acenta SB 97 ACC / SB 98 ACC
|
|
iaclau |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 4 December 09 ![]() |
Frumoase faruri...felicitari!!!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Exact din alea am si eu. De vre-un an.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
iaclau |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 4 December 09 ![]() |
De unde pot cumpara si eu??
This post has been edited by hellcat: 13 Jan 2010, 12:52 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
|
|
bubu782001 |
![]()
|
De la magazin
![]() http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro...el-8314981.html http://www.tuningmall.ro/prod_119347.html http://www.tuningmall.ro/prod_119347.html etc etc cauta si tu pe google dupa cod cod: SWR04B - pe negru cod: SWR04 - pe crom Aprox 900 RON kit-ul si are si becurile incluse. Are pe pozitii becul sau un LED + cercul de la angel eye (sau toate 3 - dar arata a sorcova). LED-ul (de fapt sunt 2 micute Pe faza scurta lupa si bec H1 PE faza lunga bec H1 Faza lunga este separata de faza scurta (eu zic ca e mai bine) Semnalizarea este un bec colorat in orange. Eu zic ca e ok pretul. This post has been edited by bubu782001: 11 Jan 2010, 10:22 Attached thumbnail(s) SWR04.jpg ( Size: 55.99k ) Number of downloads: 1211 SWR04b.jpg ( Size: 105.74k ) Number of downloads: 1206 becuri.jpg ( Size: 60.33k ) Number of downloads: 1199 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
bubu782001 |
![]()
|
PS pentru plafoniera cu LED - aveti aici. http://www.reno.ro/-VAND-LED-uri-auto-t169657.html
Eu am pus pe Twingo la plafoniera si se vede foarte bine in masina. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
andreitudose |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 11 November 08 ![]() |
Salut,
Am schimbat si eu becul din plafoniera cu unul cu 9 SMD-uri da am o problema cu ele. Ca oricare diode, acestea sunt polarizate si se descid doar intr-un singur sens, astfel am reusit sa pozitionez becul sa se deschida in momentul in care e deschisa o portiera insa nu il pot face sa stea aprins permanent cum se facea cu becul. Problema e ca atunci cand comut intrerupatorul pe pozitia a II-a se inverseaza fazele si diodele nu se mai desschid. A gasit cineva o solutie la problema asta? |
--------------------
Renault
Symbol Fidjy 1.5dCI 80 CP
- IS-61-TDR
2006
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
inseriaza cu alimentarea led-urilor o punte redresoare, se gasesc f. mici si ai rezolvat problema. Daca led-urile au incorporate si o sursa de curent constant nu o sa apaa diferenta de putere luminoasa, altfel e posibil sa scada putin din cauza caderii de tensiune pe punte.
Conexiunea este asa: la cei 2 pini de ~ legi firele de la fostul bec, la +/- legi modulul de led-uri. |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
andreitudose |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 11 November 08 ![]() |
Multumesc mult pentru sfat. Din ce stii tu, e mai simplu de facut o punte redresoare sau se gaseste cu usurinta? Este vre-o schema de montaj, nu ma consider nici macar incepator in electronica, dar din cate stiu puntea redresoare se foloseste pentru a transforma alternativ in continuu, insa circuitul meu de curent auto e de 12v DC. Daca folosesc puntea redresoare pentru curent continuu, voi obtine acelasi efect, adica sa am pe iesire o singura polaritate?
This post has been edited by andreitudose: 23 Apr 2010, 10:36 |
--------------------
Renault
Symbol Fidjy 1.5dCI 80 CP
- IS-61-TDR
2006
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 25 May 10 From: Iasi ![]() |
Stiti cumva unde as putea gasi gemuletul care acopera becul de la plafoniera ? :-s am cumparat masina fara el si se vede urat ...
|
--------------------
Renault
Twingo
1996 Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp Peugeot 107 1.0 2008 68 cp |
|
Tamango |
![]()
|
Hehe, multi cauta asa ceva
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Eu am gasit
![]() This post has been edited by bubu782001: 3 Jun 2010, 12:36 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
feketeocsi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 31 October 09 ![]() |
salut. sunt andrei din baia mare si vreau sa stiu cum pot comunica cu voi pe forum ma poti ajuta?
din baia mare |
--------------------
renault
twingo
- mm-84-mov
1993
|
|
Tamango |
![]()
|
Pai vad ca te descurci cu postarile
![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
danromania2002 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 12 June 06 ![]() |
Am luat un bec cu 4 leduri , problema e ca daca mut pe pozitia on ele stau aprinse , insa atunci cand mut pe pozitia din mijloc nu se mai aprinde atunci cand deschid usile DC?
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 DCI , Clio 3
2004 Symbol, 2008
|
|
Tamango |
![]()
|
Da si tu plafoniera jos si uite-te la contacte, sigur e indoita aiurea lamela aia ciudata. Eu am renuntat la ea, am pus un microintrerupator finut pe corpul plafonierei si nu mai am treaba.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
bosky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 17 April 11 ![]() |
Salutare,
Incerc sa ajut un prieten posesor de Twingo. Problema lui e ca lumina de la portbagaj sta tot timpul aprinsa(e nevoit sa scoata becul). Am verificat intrerupatorul de la portbagaj, dar functioneaza. Am impresia ca acel intrerupator e conectat la ceva releu in bord (am urmarit firul). Daca a mai avut cineva problema asta, astept cu interes idei. Ar mai fi posibila vericarea pe un Twingo, daca la actionarea intrerupatorului din portbagaj se aude un releu in bord. Thanks |
--------------------
Renault
Twingo
1995 D
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Nu ar trebui sa se auda nimic in bord. Intrerupatorul ala, pur si simplu ar trebui sa taie alimentarea becului de la portbagaj.
Lumina de la plafoniera, intra in UCH iar ala intrerupe - SAU (dupa caz) o inchide lent (temporizare plafoniera). Deci este electronica treaba si mecanica (contactul de la portbagaj). Nici o firma nu cred ca pune un releu pentru un amarat bec de 5 watt. This post has been edited by bubu782001: 10 Jun 2011, 13:37 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
djseba |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 19 March 11 ![]() |
sa gandit cineva sa refaca plafoniera din fibra? adica nu stiu... a mea e ok deocamdata dar daca nu s avea ceva la ea as face-o din fibra fara sa ma gandesc....
si tamango cum si de ce e restrictia aceea pe carnet ? ca e prima oara cand aud This post has been edited by djseba: 10 Jun 2011, 20:33 |
--------------------
renault
twingo
1998
|
|
danydci |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 17 May 10 From: BUCURESTI ![]() |
salutare, am si eu o problema la un renault clio 2 din 2005 cu plafoniera, vreau sa pun in loc de becul din fabrica , unul cu led, si am incercat si surpriza nu merge, defapt nu se mai stinge ramane doar aprins chiar daca inchizi usile cum se poate face sa functioneaze exact ca cel din fabrica? multumesc
|
--------------------
Renault Clio
Clio
- B 22 DCI
2005
|
|
bubu782001 |
![]()
|
LED-ul se alimenteaza IN CURENT (masurat in AMPERI). Alimentarea de acolo este data de catre UCH si dimmerul de la plafoniera consta in reducerea treptata a tensiunii - deci A VOLTAJULUI.
In principiu nu ai ce sa ii faci. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 18:14 |