Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accident cu Twingo, topic general

BooGyBoy
post 22 Oct 2008, 22:32
Post #91

Membru incepator

Group: Members

de reparat..sincer iti spun(lucrez/detin un autoservice-->parintii mei)..nu merita efortul de a fi reparata..cel mai bine iti iei dauna totala de la asigurari si apoi vinzi epava..e cel mai bine..bani multi nu o sa iei pe ea pt ca ti se vor da bani din RCA`ul vinovatului..acum tu stii cum e cel mai bine...bafta si numai bine

--------------------
Renault Twingo 2001/fara A/C
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dany_ing3r
post 23 Oct 2008, 13:55
Post #92

Membru incepator

Prentru ca si eu sunt implicat ...
Eu il intrebam de scaun numai in ideea ca masina nu va mai fi reparata si el va ramane cu "epava" dupa ce rezolva cu asigurarile.I-am zis epava caci asa vorbeau si de masina mea dupa ce m-am dat peste cap cu ea. Si la mine imi era masina mult mai "intreaga/virgina" dupa saritura la sant cu dublu surub si echer .
Sincer, eu as zice sa isi scoata dauna totala pe masina si daca ramane si cu epava sa vanda ce poate de pe ea si sa isi ia alta.
Inteleg ca ii place masinuta mult(si eu tineam si tin la masina mult), dar masinii lui i-a fost afectata "structura de rezistenta"(din ce am vazut in poze).
Daca el doreste sa o repare si tu il poti ajuta, cu garantia ca o sa iasa din nou masina(asta inseamna si sa arate ca inainte, si sa fie stabila dar si sa ii ofere siguranta in cazul unui alt accident).
Masina mea, dupa cum spuneam nu era asa de lovita, dar pana a iesit masina din nou a cam luat ceva timp(banii s-au incadrat in despagubire, au mai si ramas). Problema a fost ca am avut foarte mult de umblat dupa piese. Nu stiu de unde e ARD, dar daca va hotarati sa o faceti va recomand sa cautati mult piesele ca sa le obtineti la preturi bune(aceeasi piesa poate costa de la 270 la 700 RON in magazine diferite). Eu cele mai bune preturi la multe piese le-am gasit la un magazin din Pitesti si sunt din Baia Mare(diferenta de pret a fost drumul si inca vreo 15 milioane ROL).

Si despre scaun cu airbag - as putea sa dau banii pentru unul nou, dar nu sunt atat de interesat de el incat sa platesc o suma prea mare (cand am luat masina era fara el din alt incident) si ma gandeam ca poate omul vrea sa mai scoata ceva bani si din epava pentru viitorul Twingo(sau alta masina daca nu ii mai place Twingo)....Se numeste ajutor reciproc tongue.gif

Deci daca l-am suparat sa ma ierte smile.gif.

--------------------
Renault Twingo 2001 1.2 16V 75CP
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 14:35
Post #93

Membru autentic

...si cum mergeam eu linistit cu vreo 30 km/h inspre 40...in coloana..deodata un Logan MCV ce rula in fata mea pune brusc o frana cam fara nici un motiv - lucru confirmat si de taximetristii de pe marginea drumului...drept urmare..Twingo sa infipt chiar in fundul lui..dupa un derapaj spectaculos pe asfaltul ud si plin de balti realizate de masina care spala drumul dimineata. Asta e..nimic mai mult...Pagube? Logan-ul putin indoita usa din spate..la mine...capota, spoiler, far, tabla aia din spatele spoilerului...si numarul putin ciufulit...pe scurt PAGUBA. DIn fericire am cazut la intelegere cu omul si nu am riscat si alte probleme (sunt si incepator..5 luni...first time crash). Sa pun si niste poze pentru lamuriri. Sper sa fie si si ultima oara ca am tras ceva sperietura. NU am in cap decat imaginea aia cand era frana la maxim..ABS in functiune respectiv Twingo plutea usor catre Loganul oprit parca inadins in fata mea. Asta e..GHINION.

This post has been edited by bubu782001: 23 Oct 2008, 14:43

Attached thumbnail(s)
DSCN7679_.jpg ( Size: 706.89k ) Number of downloads: 338
DSCN7682_.jpg ( Size: 595.2k ) Number of downloads: 310
DSCN7683_.jpg ( Size: 608.03k ) Number of downloads: 312
DSCN7680_.jpg ( Size: 585.79k ) Number of downloads: 294
DSCN7681_.jpg ( Size: 612.75k ) Number of downloads: 340

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
R19/16v
post 23 Oct 2008, 14:51
Post #94

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

ABSul se agita acolo ca sa poti tu sa eviti Loganul (daca aveai unde...)

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
MuciX
post 23 Oct 2008, 14:58
Post #95

sunt un om bun

From: când în când

In coloana e de inteles ca nu a avut spatiu sa evite. Totusi, cel cu Logan-ul si-a motivat in vreun fel gestul?

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 15:14
Post #96

Membru autentic

Nu a comentat nimic...cica sa mergem la politie si vad aia cine e de vina, ca dupa cca 5 km sa traga pe dreapta si sa zica ca sa ne intelegem ca sa nu mai pierdem toata ziua..intelegerea a ajuns la 2 mil. Ce sa zic...in principiu sunt de vina ca e lovit din spate..ca doar legea romana nu zice ca este de vina ala care pune in pericol de accident o coloana intreaga masini. Da stiu..distanta..bla bla bla..cu ocazia asta am si eu o intrebare la domnii politisti..CE DISTANTA SE POATE TINE IN AGLOMERATIE IN BUCURESTI? Ma rog..totusi dupa cum am specificat ca sunt incepator..sa nu risc ceva mai nasol, nu am insistat sa mergem la politie. Ce cred eu este ca ori a apasat frana din greseala..ori ia murit motorul, nu stiu ce sa zic.

This post has been edited by bubu782001: 23 Oct 2008, 15:18

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
MuciX
post 23 Oct 2008, 15:21
Post #97

sunt un om bun

Intr-adevar, se pare ca tu cam esti cu mainile legate.
Ai CASCO?

--------------------
- - -
+
goransplit
post 23 Oct 2008, 15:25
Post #98

Membru

Foarte nasol ce s-a intamplat!chiar tre sa fi atent in coloana,dar tot timpu mai ai ceva de facut in coloana de plictiseala,ca e chiar plictiseala...si brusc vezi masina in fata.Si eu m-am speriat de vreo cateva ori,dar nu am atins pe nimeni.sper sa iti rezolvi masinuta cat mai ieftin si rapid.
p.s. incepator 5 luni?am citit foarte multe informatii date de tine exacte de parca te-ar chema "renault" biggrin.gif ...poate internetu si pofta e de vina!

--------------------
renault twingo 1999,metropolis easy
we've got the jazz
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 15:26
Post #99

Membru autentic

Nu am CASCO.
La sfarsitul lunii vroiam sa fac ca tocmai iesisem dintr-un impas financiar. Ma gandeam ca vine iarna drumuri alunecoasea etc...
DIn cat am vazut eu..foarte rau nu este..se putea si mult mai rau. AM vorbit deja cu un tinichigiu..cica ia cam 250 RON pentru indreptat alea alea (la el acasa) si de vopsit sa vad (capota cam trebuie). Un far nou ma costa 190 RON.

This post has been edited by bubu782001: 23 Oct 2008, 15:30

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
Sp!ke
post 23 Oct 2008, 15:28
Post #100

Membru dreptaci

From: Bucharest

QUOTE(bubu782001 @ 23 Oct 2008, 16:14)
[...]..totusi dupa cum am specificat ca sunt incepator..sa nu risc ceva mai nasol, nu am insistat sa mergem la politie. [...]
*

Riscai o zi intreaga pierduta aiurea, un suflat in alcooltest si o amenda de 64 de lei + 2 puncte penalizare. Din cate zici tu se pare ca esti vinovat (conform codului rutier), dar acum na... ce sa zic am intalnit si eu destui viteji in trafic care franeaza brusc si fara motiv, noroc ca am avut loc de ocolire sau timp si spatiu de franare... Ideea e sa nu te mai tii dupa coloana la 1-2m, pastreaza o distanta de cel putin 10-15m (suficient pentru o oprire in siguranta)...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 15:33
Post #101

Membru autentic

Asta e..defapt asta a fost. Sunt vinovat conform codului rutier poate si in afara codului am o vina insa sunt sigur ca si tipul ala are. Dar acuma ce sa mai vorbesc. Fierul e indoit..si eu sunt sanatos si nu am nimic - asta e cel mai important (exceptand o sperietura + niste bani cheltuiti - de parca nu aveam ce face cu ei) smile.gif AM sa tin cont de ziua asta sa tin macar acolo un 10 m distanta in coloana. Sper sa iasa ca inainte dupa ce o scot de la tinichigiu. Tin sa multumesc la toata lumea pentru sustinere. Este prima oara cand o patesc si ma simt foarte aiurea si in acelasi timp suparat.

This post has been edited by bubu782001: 23 Oct 2008, 15:36

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
MuciX
post 23 Oct 2008, 15:37
Post #102

sunt un om bun

QUOTE(Sp!ke @ 23 Oct 2008, 16:28)
Ideea e sa nu te mai tii dupa coloana la 1-2m, pastreaza o distanta de cel putin 10-15m (suficient pentru o oprire in siguranta)...
*

Sa fim seriosi. In ce coloana poti face asta fara sa ti se bage toti in fata si deci 1-2m vei avea? Plus de asta, mai ales ca il vad cu mamaligi in geam, iti dai seama cata paula si-ar lua de la aia din spate ca nu sta la maxim 5.83 cm de masina din fata?

LE Poate ca esti vinovatul legal, dar in ceea ce priveste "vina morala" mie mi se pare cusuta cu ata alba treaba.

PS Ai grija cu tinichigerul tau, sa nu faca treaba de mantuiala, chiar si asa cu daune minore.

This post has been edited by MuciX: 23 Oct 2008, 15:38

--------------------
- - -
+
renotgo
post 23 Oct 2008, 15:40
Post #103

Membru autentic

From: Onesti

Ehe ...apropos de Logan ...acum vreo luna intru linistit la un peco ...astept frumusel la o mini-coada ,mai aveam in fata mea un Logan si in fata acestuia alta masina ce astepta supusa sa i se puna benzina ...Privesc linistit in jur ...caut un post la radio si... nu crede.gif cel cu Loganul isi ia avant cu spatele spre mine ... blink.gif ...urmeaza o buna zdruncinatura ...claxoane ...felicitarile de rigoare ...Cine credeti ca ,coboara din Logan ...? Tovarasul politist ...Se plictisise sa astepte si crezand ca este pe mijlocul soselei (singur) face manevra desteapta de care va spuneam .Avariile au fost minore pentru ambele parti ...mie mi-a sifonat putin bara ,mi-a zgaraiat farul din dreapta si capota deasupra acelui far .A urmat circul cu evaluarea evenimentului ,politia ,constatarea asiguratorului si...reparatia ... smile.gif Am dus masina la reprezentanta Renault pentru schimbarea barei fata ,farului cu pricina si vopsirea capotei .Pai...ce-am spus eu ...reparatia sa fie facuta ca la "mama ,acasa "...Dupa cateva zile ma duc sa vad minunea ...afara ploua ...oamenii imi spalase sarguincios masina ...plec .A doua zi ,pe uscat ce sa vezi ...!? O zgaraietura profunda pe portiera din dreapta ,sprit-chit pe stalpul din stanga ,vopseaua luata pe portiuni de cel putin 20 cm intre capota si parbriz (loc mai putin vizibil la prima vedere ) bara neprinsa corect (am ajustat-o dupa ) aripa din stanga zgaraiata (superficial dar vizibil ). Costul minunii a fost de 1650 ron .Nu am mai fost la service pentru ca sincer ,mi-e scarba sa le mai vad fata ...In rest ...concluziile despre ce se-ntampla in Romania le trageti voi ...Numai bine !

--------------------
Laguna 3 Inițiale Paris 2.0 DCI . 2008
+
renotgo
post 23 Oct 2008, 15:53
Post #104

Membru autentic

From: Onesti

Daca te intereseaza piese de Twingo inclusiv scaune si tot ce-ti doresti ,pot sa-ti dau un nr de telefon ...Omul are tot ce vrei pentru Twingo ... este din Bacau ...daca te-ntelegi cu el sa-ti trimita pana la Baia Mare totul este ok .Are piese de pe Twingo din 2005 cu doar 25000 de km la bord .Interiorul este impecabil (am vazut si eu masina ) .

--------------------
Laguna 3 Inițiale Paris 2.0 DCI . 2008
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 15:54
Post #105

Membru autentic

MuciX are perfecta dreptate aici. Dupa cum am spus Bucurestiul nu este un oras pentru distanta obligatorie..NU ESTE. Nimeni nu respecta cele mai elementare reguli de circulatie.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
Sp!ke
post 23 Oct 2008, 17:09
Post #106

Membru dreptaci

QUOTE(MuciX @ 23 Oct 2008, 16:37)
Sa fim seriosi. In ce coloana poti face asta fara sa ti se bage toti in fata si deci 1-2m vei avea? Plus de asta, mai ales ca il vad cu mamaligi in geam, iti dai seama cata paula si-ar lua de la aia din spate ca nu sta la maxim 5.83 cm de masina din fata?

LE Poate ca esti vinovatul legal, dar in ceea ce priveste "vina morala" mie mi se pare cusuta cu ata alba treaba.

PS Ai grija cu tinichigerul tau, sa nu faca treaba de mantuiala, chiar si asa cu daune minore.
*

Sunt intru-totul de acord cu tine, dar in situatia de fata un pic de prudenta nu strica. Nu spun ca, colegul nostru e vinovat 100%, imi dau seama ca e aproape nevinovat pt ca stiu ce inseamna sa ti se bage unul in fata care apoi franeaza brusc, dar in cazul lui, incepator fiind, ar fi mai cu minte sa fie o idee mai prudent, chiar daca este injurat de catre ceilalti...

--------------------
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 17:10
Post #107

Membru autentic

Crede-ma chiar conduc prudent. Adica nu ma bag..ma asigur tot timpul inainte sa fac o manevra conduc cu viteze rezonabile pot spune ca inca am sentimentul ala de frica/teama la volan (banuiesc ca si voi ca incepatori ati avut parte de el).
Intentionez sa o ciocanesc/indrept la un tinichigiu sa fac niste vopsea pe calculator dupa o mostra in vitan si sa o imbutelieze intr-un spray, iar in decurs de 3 - 5 luni schimb tote piesele ce au fost afectate cu unele sh (nelovite) ce o sa le fac tot in vitan cu vopsea luata dupa mostra sa fie identica urmand sa le montez intr-o zi cu soare.

This post has been edited by bubu782001: 23 Oct 2008, 17:18

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
MuciX
post 23 Oct 2008, 17:19
Post #108

sunt un om bun

QUOTE(Sp!ke @ 23 Oct 2008, 18:09)
Sunt intru-totul de acord cu tine, dar in situatia de fata un pic de prudenta nu strica.
*

Nu exista situatia de fata... este imposibil indiferent de experienta la volan sa prevezi o frana brusca. Da, ar fi fost indicat sa pastreze ceva distanta fata de cel din fata; dar sa fim seriosi, cati dintre noi lasa si 5m fata de masina din fata in conditiile unui ambuteiaj?
@bubu: acum intre noi, ca forumisti (s-a intamplat nu mai poti da timpul inapoi si oricum nu-ti taie nimeni capul, sunt altii care au facut altele mai rele), faceai ceva ce ti-a distras atentia? Adica ma gandesc ca ala a franat pe acelasi carosabil, despre care ziceai ca era ud. Lui cum i-a tinut frana si tie nu? Tu clar ai franat mai tarziu, dar cu cat? smile.gif

--------------------
- - -
+
gotty
post 23 Oct 2008, 17:20
Post #109

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

dragul meu,pe ce baza iti vei repara tu masina? wacko.gif

--------------------
Private Spice Member
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 17:26
Post #110

Membru autentic

Pe baza unui tinichigiu bun cu care am vorbit deja (treaba se face la el acasa). Insa pentru a se face pe cale oficiala in cazul unei intelegeri "in strada la locul faptei" reparatia se face pe baza unei constatari de la politie cum ca am gasit-o lovita in parcare. Gresesc undeva?

MuciX chiar conduceam relaxat, nu eram incordat nu ma uitam pe geam aveam o tigare aprinsa insa era in scrumiera, mie si frana mi se pare ca a reactionat ciudat parca nu a actionat sau poate ca asta este efectul patinarii pe carosabil umed. Tin sa precizez ca am cauciucuri de iarna (si astea banuiesc ca au contribuit).
Deci credeti-ma poate o sa radeti dar cand ma urc la volan inca mai am imaginea cand tineam volanul strans in maini, frana calcata la maxim, vibra Twingo din toate incheieturile (ABS-ul) si priveam cu stupoare cum nu pot face nimic si apoi zguduitura impactului.

This post has been edited by bubu782001: 23 Oct 2008, 17:36

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
dany_ing3r
post 23 Oct 2008, 17:27
Post #111

Membru incepator

Mersi renotgo smile.gif dar nu ma grabesc nicaieri. Astept sa vad ce zice ARD dupa ce isi rezolva cu asigurarea si apoi mai vedem si alte optiuni wink.gif Oricum poti sa trimiti numarul pe private (sau pe mail la dany.ing3r @ gmail.com) si o sa il sun eu intr-o zi sa vad ce imi ofera..
Ideea e ca daca ARD vrea sa il vanda si preturile sunt comparabile prefer sa il ajut pe el pentru noua masina tongue.gif

--------------------
Renault Twingo 2001 1.2 16V 75CP
+
gotty
post 23 Oct 2008, 17:33
Post #112

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

doh.gif

--------------------
Private Spice Member
+
MuciX
post 23 Oct 2008, 17:40
Post #113

sunt un om bun

Da, e ciudata senzatia de ABS in conditii de aderenta foarte mica. Din fericire eu am testat asta in "conditii controlate" la modul ca am calcat intentionat pe o strada goala sa vad cum e, sa stiu la ce sa ma astept. Am avut bafta (pana acum) de a nu suferi niciun fel de incident de genul.

Oricum, fieru' e fier si se face, bine ca ai scapat tu, si nu tre sa dai nimanui socoteala pentru pagubele asupra masinii tale.
Spun asta pentru ca eu nu am nicio a mea, si daca o lovesc pe a tatalui, nu stiu cat de incantat ar fi, sau in ce masura mi-ar recunoaste nevinovatia blush.gif

Insanatosire grabnica masinii, succese iremediabile tie!

--------------------
- - -
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 17:42
Post #114

Membru autentic

Multam fain. Oricum faza cu gasitu lovita in parcare tine si daca te opreste pe strada politaiul. Teoretic banuiesc ca trebuie sa ii chemi pe ei la fata locului dar poti spune ca nu era in fata blocului tau samd etc..

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
Sp!ke
post 23 Oct 2008, 17:46
Post #115

Membru dreptaci

QUOTE(bubu782001 @ 23 Oct 2008, 18:26)
Pe baza unui tinichigiu bun cu care am vorbit deja (treaba se face la el acasa). Insa pentru a se face pe cale oficiala in cazul unei intelegeri "in strada la locul faptei" reparatia se face pe baza unei constatari de la politie cum ca am gasit-o lovita in parcare. Gresesc undeva?

[...]
*

Sa nu te puna necuratu' s-o repari fara autorizatie!!!... poate ca celalalt se duce la politie si declara ca l-a lovit unul cu un twingo... si ai pus-o atunci! eu zic ca 64 de lei (32 in 48 de ore) nu e o suma exagerata, numai ca ar trebui sa-l gasesti si pe celalalt sa mergeti amandoi la politie, daca nu dai de el, cea mai buna varianta e cea cu parcarea...

--------------------
+
MuciX
post 23 Oct 2008, 17:47
Post #116

sunt un om bun

Spike, e vorba de puncte aici, nu de 2 shaorma tongue.gif

--------------------
- - -
+
Sp!ke
post 23 Oct 2008, 18:06
Post #117

Membru dreptaci

pai... de la 2 la 15 e cale lunga! Eu am colectat 2 puncte pentru ca n-am purtat centura si 2 pentru radar... dar s-au prescris ca am fost cuminte timp de 6 luni...

--------------------
+
bubu782001
post 23 Oct 2008, 18:45
Post #118

Membru autentic

Spike am discutat cu tipul nu e bai in plus e masina de firma nu e a lui deci i se cam rupe..merge si el tot pe varianta lovita in parcare cu cei de la firma..asta am discutat. In plus se stie ca tot romanul evita sa astepte la constatare de la politie si este logic asta - o zi sau chiar 2 omorata aiurea (nu toti pot face asta). Nu am omorat pe nimeni...nu a fost nimic grav un accident usor (ciocaneala) se intampla la greu in zilele noastre mai ales in Bucuresti si foatre multi prefera sa rezolve pe cale amiabila (pe loc). Daca sparg in magazin o vaza o platesc si pleac linistit nu este obligatoriu sa se cheme politia mai ales ca vaza nu este a vanzatorului ci a patronului (firmei). Cam asa se prezinta si situatia asta.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
ARD
post 23 Oct 2008, 18:59
Post #119

Membru incepator

GHINION.Bine ca nu a fost mai grav iar daca ai cazut la pace cu vinovatul te-ai scos. Bine ca nu ai patit ca mine. blush.gif

--------------------
Renault Twingo - DJ-09-ARD 2003/1.2 75C.P.
+
Sp!ke
post 23 Oct 2008, 19:20
Post #120

Membru dreptaci

QUOTE(bubu782001 @ 23 Oct 2008, 19:45)
Spike am discutat cu tipul nu e bai in plus e masina de firma nu e a lui deci i se cam rupe..merge si el tot pe varianta lovita in parcare cu cei de la firma..asta am discutat. In plus se stie ca tot romanul evita sa astepte la constatare de la politie si este logic asta - o zi sau chiar 2 omorata aiurea (nu toti pot face asta). Nu am omorat pe nimeni...nu a fost nimic grav un accident usor (ciocaneala) se intampla la greu in zilele noastre mai ales in Bucuresti si foatre multi prefera sa rezolve pe cale amiabila (pe loc). Daca sparg in magazin o vaza o platesc si pleac linistit nu este obligatoriu sa se cheme politia mai ales ca vaza nu este a vanzatorului ci a patronului (firmei). Cam asa se prezinta si situatia asta.
*

In cazul asta e ok. In ceea ce priveste comparatia cu vaza sparta in magazin nu se pune... sa-ti explic si de ce... in cazul accidentelor politia nu iarta, aplica regulamentul fara interpretari, daca nu-ti convine, faci contestatie. Politia interpreteaza orice reparatie fara autorizatie ca si substituire auto (infractiune) si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani (cred, nu stiu sigur, dar sigur e infractiune).

--------------------
+
9 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 21:29
Dacia