Accident cu Twingo, topic general
![]() ![]() ![]() |
Accident cu Twingo, topic general
twingo_buc |
![]()
|
||
![]() fost twingar Group: Members Posts: 883 Joined: 4 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
1.1 75CP 2008 MOTION fost twingar si fost TDI-st
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Tragerul nu tine tot botul.
Nu. Ala reprezinta suportul pentru radiator si faruri. Este tabla din spatele barii pe care este montat ci sistemul de inchidere al capotei. Acel trager este montat pe caroserie in 10 puncte - de capetele lonjeroanelor cu cate 3 suruburi (deci 6) si in laterale cu cate 2 suruburi (deci 4). Piesa aia pe care tu o ai facuta zob este pentru a tine bara in pozitie dreapta si in acelasi timp reprezinta suportul de prindere al surubului barii. Suportul de montare la piesa aia este chiar aripa - dupa cum se vede foarte bine in poza. Uite un link cu un Twingo busit in fata cam ce se face. Este destept ca se evita sudarea...suruburi tata... http://www.forum-auto.com/pole-technique/s...sujet434261.htm This post has been edited by bubu782001: 12 Jan 2010, 01:10 Attached thumbnail(s) Demontagetraverse.jpg ( Size: 77.58k ) Number of downloads: 337 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
twingo_buc |
![]()
|
pai si eu cand spuneam ca tine botul ma refer faruri radiator bara asta e...
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
catalincre |
![]()
|
![]() twingo fan Group: Members Posts: 130 Joined: 15 February 08 From: Laslea, Sighisoara ![]() |
eu credeam ca de asta e vorba:
asta tine bara, are o piulita sudata la un cap in care se infileteaza surubul ce trece prin bara, deci asta tine bara. This post has been edited by catalincre: 12 Jan 2010, 20:05 Attached thumbnail(s) SNC00438_1_.jpg ( Size: 482.12k ) Number of downloads: 354 |
--------------------
renault/nissan
twingo/note
- SB 97 ACC/ SB 98 ACC
2009 night&day/2006 acenta SB 97 ACC / SB 98 ACC
|
|
RadNoise |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 22 November 08 From: Iasi ![]() |
pai aia cred ca e. pare similara cu aia din poza mea.
|
--------------------
Renault
Twingo
- IS - 07 - CZE
1999 Diagnoza Vw, Audi, Skoda, Seat, Opel, Fiat, Ford - incepand cu 25 lei
http://diagnoza.pinzaru.ro 0745362498 - Radu |
|
bubu782001 |
![]()
|
Elementele alea tin bara de protectie e adevarat. Insa prinderile barii de la Twingo phase 2 si 3 (cele fabricate dupa 98) difera fata de prinderile de la Twingo phase 1 (adica cele fabricate pana in 98). Si barile difera intre ele.
Deci elementele alea de tabla au forme si unghiuri diferite. Ca sa verificam asta - putem sa facem simplu, dupa cod...insa eu am dat bara jos de vreo 3 ori si stiu cum arata tablele alea. Chiar nu seamana cu ce e acolo. Eventual daca doriti pot sa va pun niste poze sa elucidam problema. Tablele alea la phase 2 pe lana gaura de surb mai are una pentru ghidajul barii. In ele intra niste nipluri de plastic ce ies din bara. This post has been edited by bubu782001: 12 Jan 2010, 20:16 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
catalincre |
![]()
|
![]() twingo fan Group: Members Posts: 130 Joined: 15 February 08 From: Laslea, Sighisoara ![]() |
bine ca a intrat bubu ca el ne lamureste: bubule se poate cu piesa asta sa-l ajut sau il incurc. e pe gratis oricum.
e diferenta la gaurii, dimensiuni etc. nu ai tu vreo schema, ceva? |
--------------------
renault/nissan
twingo/note
- SB 97 ACC/ SB 98 ACC
2009 night&day/2006 acenta SB 97 ACC / SB 98 ACC
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai, dar tabla aia este chiar atat de sifonata?
Nu poate fi indreptata absolut deloc?....eventual cateva puncte de sudura electrica pe zonele unde are rupturi...este chiar asa varza? |
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
bubu782001 |
![]()
|
Daca apuci sa pui sudura pe tabla...sa terminat. La Twingo este galvanizata. E pacat de ea sa o sudezi. In caz de probleme prefer sa schimb elementul cu totul decat sa sudez. Iar in caz de sudura - ex aripa spate - se face in mediu inert -care deja costa ceva bani. Ori pentru tablita aia sa sudezi in mediu inert, mai bine o cumperi cu totul buna de la dezmemebrari - ca la acelasi pret ajungi insa fara sudura.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
RadNoise |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 22 November 08 From: Iasi ![]() |
am lasat deja masina in service... o sa se descurce ei cu farul si aripa mea si o sa mai comande ei restul ca eu am intrat in sesiune si nu prea mai am timp de drumuri.
multumesc tuturor pentru ajutor, lui catalin pt gest si promit ca pe masura ce voi mai afla si eu una, alta o sa incerc sa ajut si eu cat mai multa lume. This post has been edited by RadNoise: 13 Jan 2010, 16:30 |
--------------------
Renault
Twingo
- IS - 07 - CZE
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bubu, pentru tabla de caroserie sunt intru totul de acord cu tine.
Dar pentru o amarata de ureche din tabla de 2-3 mm grosime, demontabila, care sustine bara fata, merge indreptare + sudura + protejare prin vopsire...temporar macar, pana reuseste sa faca rost de o piesa in stare buna. |
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
bubu782001 |
![]()
|
Ce poate sa iasa dintr-un Twingo VS Tramvai vs un Peugeot 407 + alte 2 masini parcate? O sa revin cu poze mai tarliu (probabil maine, poimaine, cand o sa le fac). In fine. Esentialul este ca SUNT IN VIATA. Dupa ce o sa vedeti Twingo o sa spuneti ca am avut noroc si ca cineva acolo sus ma iubeste.
Eu spun ca Twingo este destul de solida...(mai este si avantajul la mazga care a facut sa alunece si sa nu fie chiar facut zob...) Motorul pleaca la sfert, doar o conducata de la AC este sparta, farul, si alte chestii umblatoare de pe acolo... Acuma sa vedem...recarosare cu un sh neinmatriculat (mai nou de preferat 2003-2004). Aaa si numai un singur geam sa spart (cel de la pasager). Faptul ca SUNT de vina, recunosc, nu ma ajuta prea mult. O amenda...contraventionala. Ceva alergatura + platforma..., PUG-ul cu Puntea rupta + roata praf + 1/2 din portbagaj inexistent + ceva stalp spate atins...alta platforma... Am sa va povestesc in detaliu. Acum sunt mult prea obosit si dezorientat. Momentan micuta este in service...unde cred ca va sta destul de mult. In orice caz am sa-mi schimb avatarul in curand. This post has been edited by bubu782001: 25 Jan 2010, 17:56 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
twingo_buc |
![]()
|
bine ca esti OK. fierul e un fier da viata e doar una. cat de rezistenta ai dreptate masina tine foarte bine la accident, si eu m`am mirat dupa accidentul meu ca nu a crapat nici un geam. cat de interior nu vb.... au sarit airbag`uri ceva? casco ai pe masina? asteptam detalii cand iti revii moral.
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Casco expirase in noiembrie si am taraganat-o...asa ca NASOL. Invatatura de mine. Insa se va face si asa. Doar ca banii vroiam sa fac altceva cu ei.
![]() Pretensionatoarele pirotehnice de la centuri au sarit instant (si aproape m-au sugrumat in scaun) iar la pasager a sarit airbag-ul lateral. This post has been edited by bubu782001: 25 Jan 2010, 18:01 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
dxr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 27 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nasol
![]() |
--------------------
Daewoo
Matiz
2005
|
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
@bubu782001
imi pare rau sa aud ca ai avut accident... ![]() bine ca nu ai patit nimic. succes la reparatul buburuzei... ![]() PS:Pe mine m-a lovit un Renault Master acum 2 ani, in spate stanga;atata noroc ca a tras de volan stanga si a lovit coltul masinii si nu toata partea din spate. Stopul spart, bara rupta, tabla indoita...cu totul a fost 15mil... ![]() Shit happens. Nu mai stiu pe unde e poza cu buburuza lovita, dar am poza cu cel care m-a lovit...(cred ca la el a fost mai mare paguba... ![]() ![]() This post has been edited by azaghorth: 25 Jan 2010, 20:18 |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Aoleu, nu ma asteptam sa mai vad topicul asta sus. Bubu, ai grija omule, nu de fier ci de tine in primul rand. Cum s-a intamplat ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Se poate spune ca "ceasul rau pisica neagra"...
Tineti minte...o PROSTIA facuta a2-a oara (a se citii CASCO) SE PLATESTE SCUUUMP TARE. SI chiar este pacat. Acuma primeam 5000 euro pe o masina din 2001 (zob facuta). In primul rand, ii multumesc CELUI DE SUS ca sunt INTREG si ca nu am patit nimic. Asta este cel mai important. Fierul vine si pleaca...cu sanatatea nu stau la fel lucrurile. In orice caz ar fi asa (asta la o prima privire): Aripi fata (ambele), far dreapta, trager fata, portiere, aripi spate, spoiler fata, geam pasager, apoi de ciocanit la ea la greu ca deh...sa ma dus pe ici pe colo (oricine stie cum se face la un accident)...contra aripa dreapta si ce o mai fi pe acolo...nu mai vorbesc de pregatire, spoire..etc. Deci judecand la rece, ce se mai poate face...este din pacate EGAL cu ZERO. Orice investitie deja se ridica la costuri pe care masina nu le merita - un Twingo mult mai nou, si neimplicat in vre-un accident costa in jur de 2800 - 3000 euro. Singura solutie (gasita momentan) este sa o tin la un prieten, (are un garaj) iar in timp...sa mai vand din piese: motor, cutie, punte, arcuri, amortizoare, interior, electrice...deci cam din astea sa mai recuperez din bani. In conditiile in care vad ce fac, am sa pun pe bursa piesele...si am sa le dau incet, incet in masura in care pot. This post has been edited by bubu782001: 25 Jan 2010, 22:10 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
RadNoise |
![]()
|
intrasem bucuros sa postez repede aici ca mi-a iesit f. bine masina si is fericit si cand colo ce sa vad? :|
sincer imi pare rau de cele intamplate, admiram mult masina si cum arata si tot ce ai facut la ea. e bine ca ai scapat tu cu bine din toata treaba asta. daca te ajuta cu cxeva sa stii ca au in iasi la dezmembrari un spoiler ca al tau, la culoare, la 2.5 mil, aripa fata la 80 lei oglinzi, proiectoare etc. inteleg totusi ca vei folosi masina doar pt piese de acum. ce mai ramane de zis?... mult curaj si grija maxima pe viitor... |
--------------------
Renault
Twingo
- IS - 07 - CZE
|
twingo_buc |
![]()
|
bubule parerea mea sincera e ca procedezi corect. De ce? Pt. ca oricat ai repara masina din ce ne spui noua nu va mai fi ca inainte. o masina care la asigurari 99.99 % ar fi fost declarata dauna totala nu va mai fi ca noua dupa reparatie. Adica la mine pe RCA-ul celui care m-a lovit dupa deviz de 7000lei care a inclus niste maruntisuri ca sa zic asa(fuzeta, aripa, oglinda, carena roata, indreptat trager, far, bara, proiectoare, revopsit usa, si ceva auxiliare suporti etc)a fost declarata dauna totala la tine deja daca includem un deviz de service reparatia ar depasi valoarea a 2 masini. Singurele moduri in care iti pot fi de ajutor sunt: te sustin impreuna cu colegii sa treci repede peste, sa iti cumperi tot un twingo si sa zvonesc printre posesorii de twingo care ii cunosc si nu intra pe forum ca mai vinzi piese ca sa iti mai scoti din paguba. Bafta.
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
ARD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 24 August 07 ![]() |
Fratilor sa ii mai fac ceva la masina sau sa o dau pe bucati?
|
--------------------
Renault
Twingo
- DJ-09-ARD
2003/1.2 75C.P.
|
|
gedan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 7 July 08 From: Dr. Taberei ![]() |
bubule, sincer imi pare rau de beleaua pe care ai avut-o. daca te hotarasti sa o repari si pot sa te ajut, da de veste.
|
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
MIHAELY |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 291 Joined: 26 January 09 From: BC. ![]() |
bubu782001 , ..
sincer imi pare rau de ce sa intamplat cu masinuta ta , bine totusi ca esti sanatos.. Cred ca pasiunea pe care ai facut-o pentru aceasta masina nu va disparea.. |
--------------------
renault
twingo/megane II
nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ce pasiune frate...
E un fier. Un fier BUN. Insa tot fier ramane. Sa vad ce fac. Daca nu o sa va tradez cu un Yaris sau un 206 (totul tine de dotari - sunt obsedat de asta - nu suport sa am doar cutie + motor). Vedem... In fine masina asa cum e ea nu are structura afectata (ma refer la partea de rezistenta) si nici nu este suie. Directia e ok (in fine un cauciuc sa taiat pe sina de tramvai cand a fost impinsa transversal...). Sa vedem ce spune devizul per ansamblu. Solutii ar fi. Ori una ieftina (94 - 95) la un 300 -500 euro pentru piese (elementele de caroserie nu difera). Ori pe bucatele in timp (multumesc mult RadNoise) si asta e... Deci treaba este practic de caroserie - botita (in laterale - insa pe portiuni cam mari). Pragurile la fel - nu au nimic - nu sunt nici macar zgariate. Masina a rezistata surprinzator de bine, "cusca paralelipedica" a habitaclului (stalpi, habitaclu, plafon) sunt INTACTE - spatele si fata la fel (doar pe colt in fata-dreapta) - trapa de stica culiseaza foarte bine/usor - asa ca daca era deformata zona, ca orice paralelipied avea de suferit sistemul de culisare pe sine de la trapa. Toate geamurile sunt intacte - exceptand cel de la pasager (ala este zob). Astazi am sa va dau si detaliile accidentului. This post has been edited by bubu782001: 26 Jan 2010, 10:18 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Sa ramanem ontopic!
@ARD: Ti-am lipit topul aici, e o discutie despre accidente. Daca doresti sa vinzi ceva deschide un topic pe sectiunea BURSA. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Cam asa este. In fine, inca nu ne gandim la vanzare. De fapt nu ma gandesc la nimic momentan. Ma gandesc sa aprind o lumanare la biserica si sa spun o rugaciune. Ca se pare ca ma are CEL DE SUS in paza.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Mda.... tocmai am pupat un pic spatele unui logan
![]() Veneam dinspre Calarasilor pe Str. Sf. Stefan de da in intersectia aia mare pache, cu carol 1 si cu ferdinand si in fata mea un taximetrist... distanta de vreo 10 metri... opreste omu cand da sa intre in intersectie... si eu o las sa se duca asa usor... m-am gandit ca pleaca pana ajung asa usor... insa a mai stat oleaca ![]() ![]() S-a dus in curu' (pardon de expresie) loganului, insensibila la eforturile mele de a o carmi crapandu-mi bara si aluia suporul de numar care a ajuns sub roata mea. I-am dat omului bani de un suport de numar si dai mai departe ![]() Si acum intrebarea-ntrebatoare: Are cineva p-acasa o bara in plus de twingo? Nu ca nu as putea sa ii pun o clema pe interior pt. ca nu e distrusa insa arata ca un drac si tot o sa se vada o ditamai crapatura p-afara. |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Foarte interesant lucru mi sa intamplat astazi. Individul cu masina in care am intrat, ma suna si-mi spune ca aia de la service i-au dat un deviz de 9000 euro si ca asiguratorul nu vrea sa ii dea toata suma.
Imi pare sincer rau pentru el, ca nu poate sa-si faca masina INSA pe de o parte asiguratorul (RCA) este indreptatit sa nu ii dea atata timp cat masina este una veche (98 sau 99 parca) si nu merita atata. Ma intrebat la telefon cica "Ce facem acuma? Cum rezolvam?". Din punctul meu de vedere sunt acoperita atata timp cat aveam asigurarea. Acuma sa-mi fie cu iertare dar in situatia respectiva SI EL ERA DE VINA (dpdvd rutier) - ca ma scos doar pe mine politistul asta e...ghinionul meu - cu toate ca as putea incerca sa contesc, insa masina oricum nu o mai fac. Presupun ca o sa inceapa o serie de telefoane, eventual amenintari...(tipic ca la romani). Eu pe de o parte ma simt oarecum acoperit, nu de aia se cheama ASIGURARE OBLIGATORIE ? Stiam ca asiguratorul pe RCA asigura maxim suma de 100.000 euro. Ca nu merita cazanul lui atata este alta poveste. Doamne...de procese mai duceam lipsa. Poate ii trece individului prin cap. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Puctul tau de vedere e irelevant. Ce e scris pe PV e relevant.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
gedan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 7 July 08 From: Dr. Taberei ![]() |
bubule, nici nu-l bagi in seama. daca nu-i convine, sa te dea in judecata. aici este hotia asiguratorilor cu service-urile, nu vor sa plateasca cat cer aia. nu e treaba ta!
|
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 10:08 |