faruri xenon, probleme cu ele..
![]() ![]() ![]() |
faruri xenon, probleme cu ele..
STANCIU CEZAR |
![]()
|
||
![]() CZR Group: Members Posts: 58 Joined: 12 December 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
LAGUNA II 1.9 dci 120cp
2004 RENAULT LAGUNA III 2.0 dci 150 cp 2010
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Din cite stiu eu exista si un tip de Megane care are spalator (ca un sprituitor fara capac), far elipsoidal (cu lupa) dar nu are xenon, nu stiu cum ar focaliza acea lupa in conditiile in care se pune un bec xenon.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
the king joker |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 8 January 11 ![]() |
da masina mea are spalator ptr faruri , o data chiar le-am sters la benzinarie dar ... nici nu stiu ce sa mai zic . daca ii cumva si umed carosabilu , s-a incheiat . m-am uitat si la oglinda din spate arata bine , si sticla de pe far asemenea . mai mult noaptea daca ii umed pe jos ma ghidez mai bine dupa lateralul drumului ... din cauza asta am si luat o groapa de am nenorocit 2 cauciucuri si o janta.
eu stiu ca xenonu ar trebui sa focalizeze lumina si sa vad in fata foarte bine dar ... |
--------------------
renault
laguna 2 1.9dci 120cp
2004
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pe umed nu se vede la fel de bine ca pe uscat chiar si cu xenon de fabrica.
Cu o alta masina cu xenon OEM ai incercat in aceleasi conditii? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
STANCIU CEZAR |
![]()
|
![]() CZR Group: Members Posts: 58 Joined: 12 December 06 From: Bucuresti ![]() |
ce inseamna xenon OEM ?
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA II 1.9 dci 120cp
2004 RENAULT LAGUNA III 2.0 dci 150 cp 2010
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Din fabrica.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
ct88tbi |
![]()
|
![]() tiby Group: Members Posts: 50 Joined: 27 January 11 ![]() |
salut , am si eu o problema ...vara trecuta am ramas fara farul din stang , intr-o zi am constata k nu imi mai merge farul din stanga si imediat am fost la service sa imi zica ce model de bec este k sa il cumpar si sa il schimb si TARANUL de la service care se presupune ca era electrician auto mi-a studiat mashina aproximativ 20 de min , dupa care i-au mai trebuit inca vreo 40 sa scoata capacelul de la far k sa scoata becul si s-a uitat el cu vedera lui super-mega-ultra-performanta si mi-a zis k este becul ars, si eu prost iau becul si ma duc si dau 170 de lei k sa cumpar altul si ajung acasa si incerc sa il montez pe mashina ... si constat k nu merge becul , si ma gandesc k ar fi bine sa le probez la farul din dreapta ( care functioneaza ) si aflu k am 3 becuri xenon care merg dar farul din stanga canci ! aveti idee de ce nu merge sau ce as putea sa ii fac sa il fac sa functioneze? k am imbatranit si ma cam lasa vederea la vastra mea inaintata de 22 de ani
![]() multumesc anticipat |
--------------------
renault
laguna II 1.9 DCI 120cp
- CT 88 TBI
2001 si teroarea continua ...
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
masoara cu un aparat de masura sa vezi daca ai tensiune de 12v la intrarea in balast. Daca nu ai 12v ai noroc. daca este 12v prezent, inseamna ca ai balastul defect
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
ct88tbi |
![]()
|
![]() tiby Group: Members Posts: 50 Joined: 27 January 11 ![]() |
QUOTE(gsalexandru @ 27 Jan 2011, 20:24) masoara cu un aparat de masura sa vezi daca ai tensiune de 12v la intrarea in balast. Daca nu ai 12v ai noroc. daca este 12v prezent, inseamna ca ai balastul defect ![]() ![]() multumesc pentru raspuns ! |
--------------------
renault
laguna II 1.9 DCI 120cp
- CT 88 TBI
2001 si teroarea continua ...
|
|
piese_sorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 February 11 ![]() |
stie cineva daca e adevarat ca prin gropi, drum de tara, etc, se pot arde xenoanele?
|
--------------------
Renault
Laguna
2001-2005
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
Salut,
sunt oarecum nou pe acest forum, si totodata proaspat proprietar de laguna 2.2 Este echipata din fabrica cu xenon cu reglare automata a inaltimii, pana aici totul minunat, dar xenoanele au o vointa proprie. cateodata (destul de rar) se regleaza bine si bat unde trebuie, in asa fel incat sa vad si eu pe unde merg, de cele mai multe ori insa imi lumineaza la aprox 2-3 m in fata masinii. A mai intampinat cineva problema asta, si daca da cum se rezolva? in rest e minunata masina, noaptea in schimb e destul de deranjanta treaba asta. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Am faruri cu xenon OEM. Functioneaza toate in regula, becurile au intensitate, autolevelingul e ok. Insa oricum sunt reglate, faza scurta e jenanta.
Reglajul de acum e la limita superioara pentru faza lunga. In sensul ca o idee mai sus drumul ar fi in ceata, adica ar bate absolut paralel. Cu toate astea, scurta bate prea aproape. Am inteles ca e o problema comuna pentru becurile cu lupa. Lumineaza extrem de bine in lateral, insa in fata la cativa zeci de metri se termina brusc. Farurile cu halogen, de pe alte masini, dau niste fascicole suplimentare pe mijlicul drumului sau mijloc-lateral dreapta. Vezi in profunzime, poti merge cu tupeu. Cu xenoanele, faza scurta e un chin permanent. Extraurban, ca in oras sunt ok. La 100-110 pe drum national o goapa = ai luat-o. Cu halogene vezi groapa, ocolesti si mergi linistit mai departe. Cu xenoane, ciuciu. Pe ploaie, sunt si mai chioare. Pe ceata? In viata mea n-am vazut faruri mai ineficiente. Repet, am facut diverse reglaje, inclusiv pe aparat. Stie cineva o solutie de rezolvare? Sau macar ameliorare? Le dau dracu' jos si pun H7? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
se poate anula cumva functia asta cu autoleveling?
se pot pune pecuri normale in locul celor cu xenon? (cu modificari minime adica) |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cristidneacsu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 14 January 10 From: Brasov ![]() |
QUOTE(pishky @ 14 Feb 2011, 08:49) Salut, sunt oarecum nou pe acest forum, si totodata proaspat proprietar de laguna 2.2 Este echipata din fabrica cu xenon cu reglare automata a inaltimii, pana aici totul minunat, dar xenoanele au o vointa proprie. cateodata (destul de rar) se regleaza bine si bat unde trebuie, in asa fel incat sa vad si eu pe unde merg, de cele mai multe ori insa imi lumineaza la aprox 2-3 m in fata masinii. A mai intampinat cineva problema asta, si daca da cum se rezolva? in rest e minunata masina, noaptea in schimb e destul de deranjanta treaba asta. Sa o stapanesti sanatos si multi km fara evenimente. Vezi sa nu ai probleme cu senzorii de pozitie ai masinii. |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Colection 1,2 75CP Oamenii se considera centrul universului si judeca totul raportat la ei insisi.
|
|
pishky |
![]()
|
Multumesc de urari! si va urez si voua asemnea
este nou senzorul de asieta (l-a schimbat fostul proprietar), il am pe cel vechi, cel vechi mi se pare mai inchegat (la tijele respective mi se pare mai mic jocul dar.....), la schimbarea senzorului a fost avariata mufa - am gasit la service o mufa "noua" (noua pentru mine cel putin) si am schimbat mufa avariata. ieri dupa un drum mai ritmat in afara orasului observ (desi era ziua) ca imi bat farurile cam in pamant (il injurasem pe unu in trafic si am observat luminea farurilor - si cea dumnezeiasca totodata - prea aproape), dimineata (adica la 4, 45) am purces spre munca -fiind noapte inca m-am bazat pe faruri, si cand deodata in timp ce eu miroseam fum de dubita alba farurile s-au hotarat sa se rusineze si sa se uite in jos asa cu jena. Suspectez tot, dar sa vad can imi fac timp sa vizitez iar service-ul sau pe cineva cu test clip in Constanta (sau pe langa). This post has been edited by pishky: 29 Mar 2011, 12:33 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
the king joker |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 8 January 11 ![]() |
CDADAN !!!!!!!!!!!!!
Parca mi-ai luat cuvintele din gura! eu am skimbat deja si un set de becuri xenon si am pus de 4300 nu de 6000 . vad mai bine in fata masinii dar kum ai spus si tu la 20,25 de metri parca se opreste brusc . si iar bine zici ca la 100 , 110 km/h nu mai poti evita nici o groapa.foarte nasol!!!!!!!!!!!! daca rezolvi ceva da si mie un semn!te rog! 29 Mar 2011, 21:37: apropo! akum incerc sa fac reglaju pe lateral ca mi se pare ca bate prea tare in stanga. This post has been edited by the king joker: 29 Mar 2011, 21:37 |
--------------------
renault
laguna 2 1.9dci 120cp
2004
|
|
cristi.muresan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 260 Joined: 24 February 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Farurile cu xenon din fabrica se pot regla si din calculatorul masinii, astfel se pot ridica mai sus.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ 13 BYZ
Exception 2006 1.9dCi 130cp
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ce daca ne scoateti noua ochii...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cristi.muresan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 260 Joined: 24 February 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu stiu daca ti-ai dat seama pana acum daca nu iti spun eu. Farurile cu xenon din fabrica deranjeaza mai putin (daca sunt reglate bine) decat cele normale cu halogen.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ 13 BYZ
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da, dar tu ii inveti sa le ridice, deci nu se mai cheama ca sunt reglate bine.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Farurile se regleaza cu un imbus. S-a mai discutat.
Daca sunt reglate prea sus, faza scurta isi pierde eficienta, iar faza lunga se ridica de pe drum iar suprafata de rulare se vede "in ceata". Sunt solutii de rezolvare pentru problema mea? Sau o trecem la diverse, asa face toate? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
stie cineva daca se poate dezactiva din clip functia de autoleveling si monta reglaj manual (electric) pe farurile existente? Am langa cutia cu sigurante (sub butonul de reglare a intensitatii luminii ceasurilor in bord) un capacel, cu o mufa in spate, cu cablaj tras, loc unde ar fi probabil la echiparile mai mici butonul de reglare a farurilor.
Un domn Paul (mecanic, doctor docent) din reteua reno Ct mi-a recomandat sa schimb farurile cu unele ne-xenon, dar ajung undeva la peste 1000 de eu, deci mai bine schimb masina. In gand i-am zis si eu ca mai bine schimba el jobul, dar mama m-a educat sa fiu politicos si doar am gandit fara sa ii transmit verbal si dumnealui. Se poate dezactiva autolevelingul sau nu. Raspunsuri scurte si concise va rog - ca la starea civila - da sau nu. Se poate pune reglaj manual - da sau nu. fara sa schimb masina totusi. Xenon de fabrica laguna initiale 2006, 2.0 dci 173 cp, hatchback. Edit: am atasat si o fotografie a zonei unde cred eu ca ar fi butonul, cred bine? Intuitia mea feminina functioneaza la parametrii optimi? This post has been edited by pishky: 2 May 2011, 11:57 Attached thumbnail(s) buton.JPG ( Size: 386.31k ) Number of downloads: 401 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
chioreanflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 16 December 09 ![]() |
QUOTE(STANCIU CEZAR @ 11 Jan 2011, 23:59) eu am xenon si sunt foarte multumit. insa stiu ca farurile cu xenon sunt prevazute cu spalator deoarece murdaria de pe far optureaza lumina de la xenon mai mult decat lumina data de un bec cu halogen. Farurule tale mai sunt clare? Cei care au montat xenon pe masini trebuie sa stie ca fara spalator de faruri pot ramane fara talon. a patit-o un coleg de servici. si cum spunea cineva mai sus, aveti grija cum inchideti capacul de plastic din spatele farului. Mie nu mi se mai aprindea un bec, pe care l-am presupus ca fiind ars, cauza fiind defapt, acel modul electronic din far plin cu apa. (am inlocuit mortul si am rezolvat problema, dar cu ceva cheltuieli) Bafta! acel modul este balastul ? mai nou imi intra si mie apa in far si nu mai merg xenoanele |
--------------------
renault
laguna
- cj69dog
2002
|
|
CrisLagunaFun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 729 Joined: 27 May 07 ![]() |
QUOTE(pishky @ 2 May 2011, 11:54) stie cineva daca se poate dezactiva din clip functia de autoleveling si monta reglaj manual (electric) pe farurile existente? Am langa cutia cu sigurante (sub butonul de reglare a intensitatii luminii ceasurilor in bord) un capacel, cu o mufa in spate, cu cablaj tras, loc unde ar fi probabil la echiparile mai mici butonul de reglare a farurilor. Un domn Paul (mecanic, doctor docent) din reteua reno Ct mi-a recomandat sa schimb farurile cu unele ne-xenon, dar ajung undeva la peste 1000 de eu, deci mai bine schimb masina. In gand i-am zis si eu ca mai bine schimba el jobul, dar mama m-a educat sa fiu politicos si doar am gandit fara sa ii transmit verbal si dumnealui. Se poate dezactiva autolevelingul sau nu. Raspunsuri scurte si concise va rog - ca la starea civila - da sau nu. Se poate pune reglaj manual - da sau nu. fara sa schimb masina totusi. Xenon de fabrica laguna initiale 2006, 2.0 dci 173 cp, hatchback. Edit: am atasat si o fotografie a zonei unde cred eu ca ar fi butonul, cred bine? Intuitia mea feminina functioneaza la parametrii optimi? DA ! Se poate dezactiva, DA ! Se poate pune reglaj manual. Succes ! |
--------------------
Renault
Laguna III
2009 Black Edition Carminat 1,5 dCi ex. Renault Laguna II 2.0 dCi 2007 150 HP
ex. Renault Laguna II 1,9 dCi 2004 ex. Renault Laguna II 1,6 16 V 107 HP |
|
pishky |
![]()
|
a mai facut cineva treaba asta cu dezactivatul?
domnul de la reno (unul din putiniii competenti) e cam morcovit, si a reusit sa ma morcoveasca si pe mine, ca el nu raspunde in cazul in care se intampla / arde ceva. E asa periculos sau e marketing de-al lor cu scopul de a ma face sa schimb masina. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cristi.muresan |
![]()
|
Dar de ce vrei sa dezactivezi autoleveling-ul?
Era pe aici cineva care zicea ca l-a dezactivat. |
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ 13 BYZ
|
|
pishky |
![]()
|
pentru ca functioneaza foarte rar.
asa l-am reglat manual si nu ma doare capul |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Autolevel este un sistem care functioneaza permanent, indiferent daca sunt aprinse sau nu farurile (de curiozitate uita-te la faruri cand introduci cartela si ai sa vezi cum se coboara si se ridica de fiecare data). Tocmai de aceea apare uzura motoarelor de actionare - ca de altfel si a celor de la climatronic care le poti auzi cum urca si coboara mereu, tot timpul regleaza cate ceva.... Revenind la faruri si la mine a ramas unul blocat in pozitia coborat si l-am ridicat manual din surub. Ramane sa-i schimb motorasul de actionare in viitorul apropiat sau mai indepartat. ......Parerea mea
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 07:42 |