faruri xenon, probleme cu ele..
![]() ![]() ![]() |
faruri xenon, probleme cu ele..
djpaletto |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 5 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
Laguna 3
Renault
- PH-86-PNT
2012 <<<Just BE>>>
|
|||
dr4goshhh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 12 March 09 From: Timisoara ![]() |
daca mi'ai da un sfat unde sa fac verificare!!!
droserele nu prea au cum sa fie pe duca... sunt noi noute,nu au 3 saptamani. si eu m'am gandit sa imi fac un test la masina k park are nevoie ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001
|
|
julaikos |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 11 September 08 ![]() |
Salutare,am tot cautat pe aici si nu dau de o informatie;
caut schema electrica de la faruri,mai precis de la motorasele de reglaj,pentru laguna 2 ,ca sa elimin din peisaj autoleveling-ul,si sa pun buton manual;daca erau motorasele cu 3 fire,era usor(plus minus si fir de comanda) dar asa sunt cu 4 fire,si nu stiu sigur daca se bazeaza pe acelasi sistem de comanda ca si cele cu 3 fire... |
--------------------
Oltcit
Club
'93 12TRS
|
|
alexHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 November 07 ![]() |
Salut,am montat azi un kit xenon aftermarket pe laguna mea.Acum pe seara am iesit sa vad pe ce am dat banii,rezultatul:dezamagitor.Tot timpul aveam senzatia ca nu vad cu halogenele dar de fapt am impresia ca nu tine de tipul de bec ci ca lumina bate prea jos.Cand am plecat din parcare seara lumina era buna dar batea prea putin ,butonul de reglaj era pe 0(eu n`am mai umblat la acel buton niciodata);am crezut ca daca dau pe 1,2,3,4 farurile se ridica si or sa aibe o bataie mai lunga doar ca spre surprindera mea cand urc treptele la buton farurile se lasa in jos
![]() Deci cand butonul de reglaj e pe 0 inseamna ca atunci sunt farurile ridicate la maxim? totusi parca si asa bat prea putin daca mai si cresc treptele nu mai vad nimic. Lumina de la noile xenoane e buna doar ca prea scurta (cand dau faza lunga bate de 2 ori mai lung dar nu si mai bine) Multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege 1.9 dCI 120cp Seat Cordoba 2001 1.9 TDI 90cp
|
|
cristidneacsu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 14 January 10 From: Brasov ![]() |
Salut!
Ar trebui sa mai ai si reglaje pe corpurile farurilor. Deasupra fiecarui far ai cate o gaura in care se vede un surub alb. Bafta! |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Colection 1,2 75CP Oamenii se considera centrul universului si judeca totul raportat la ei insisi.
|
|
alexHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 November 07 ![]() |
Multumesc,am sa incerc maine,dar totusi pozitia 0 de la buton inseamna cea mai lunga raza la faruri iar la 4 farurile bat cel mai jos?
Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege 1.9 dCI 120cp Seat Cordoba 2001 1.9 TDI 90cp
|
|
tjozsa17 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 22 September 09 ![]() |
va rog uitati videoul si cititi descrierea si ajutati-ma daca poate cineva o solutie |
--------------------
renault 110 cp
laguna ll dci
- SJ 88 TYB
2005.05
|
|
super98 |
![]()
|
![]() Super membru :d Group: Members Posts: 454 Joined: 25 September 09 From: Ialomita ![]() |
Doresc sa-mi pun xenon aftermarket dar nu stiu de care sa cumpar... sa nu ma trezesc cu erori in bord.
Am gasit ceva mai ieftin Kit Xenon tehnologie germana cica... si kit Xenon Philips mai scump. Ce am citit eu pe net...despre kitul Philips : " Tehnologie XENON CAN-BUS. Acesta instalatie xenon se poate monta pe cele mai noi masini, camioane, autobuze, din 2008 fara sa dea nici un fel de eroare." Din cate stiu Laguna mea nu are tehnologie CAN. Astept pareri...sa stiu ce cumpar. Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 DCI 120CP KG0G0 motor F9QC750
-
2002
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Nu ai intrebat unde trebuie, s-a mai discutat problema asta de n ori.
2. Philips nu face kituri after-market. 3. Laguna ta din 2002 nu cred ca are CAN. This post has been edited by R19/16v: 19 Oct 2010, 12:50 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
Din cate stiu nu are interfata CAN ci OBD, iar xenoanel daca nu sunt montate corespunzator pot provoca daune, in special masinilor mai noi, dar cred ca nu ti se defecteaza nimica, iar de erori nu stiu ce sa zic.
Numai bine. |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
- BH 86 VSY
2002 Privilege 120CP
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Salutare la toti. Am cumparat si eu un kit xenon sub licenta philips (cica..), si vreau sa-l montez pe masina din semnatura. Intrebarea este ce rol au acele bucati metalice care inconjoara actualele becuri halogen(nu stiu daca au vreun nume). Am observat ca farurile bat mult mai bine fara ele, si am vazut ca alte masini nu au ''aparatoarea'' aia pe faza scurta (skoda, opel). Initial credceam ca alea sunt puse pentru a nu orbi ceilalti participanti la trafic, dar cum alte masini nu au asa ceva din fabrica, cred ca este alta cauza. Eu as vrea sa renunt la ele, dar inainte de a renunta vreau sa stiu daca fac bine sau nu.
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
Nu scoate acele aparatori.
Celelalte masini au oglinda farului gandita fara ele ,laguna are nevoie de acele bucati de metal. Daca montati xenon after puneti becuri D2R si veti vedea o imbunatatire fata de halogene si de xenonul cu becuri D2S. Aveti grija ca 80% din ele vin cu becuri D2S si alea sunt pentru faruri cu lupa. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm
2002 Privilege
|
|
Pysteck |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 2 February 10 From: TM ![]() |
QUOTE(Fubiansky @ 23 Nov 2010, 09:55) Daca montati xenon after puneti becuri D2R si veti vedea o imbunatatire fata de halogene si de xenonul cu becuri D2S. Aveti grija ca 80% din ele vin cu becuri D2S si alea sunt pentru faruri cu lupa. Care este diferenta dintre D2R si D2S? Am tot cautat si nu gasesc un raspuns sau nu am cautat unde trebuie. Multumesc! |
--------------------
Renault
LAGUNA
II grandtour 2.2dci, 2003 , 150 Cp, Automat
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Pysteck |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 2 February 10 From: TM ![]() |
Multumesc
|
--------------------
Renault
LAGUNA
II grandtour 2.2dci, 2003 , 150 Cp, Automat
|
|
mrg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 24 November 10 ![]() |
farurile sunt monitorizate la laguna 2.1 doar din punct de vedere al consumului, nu sunt legate pe bus. referitor la modulul de leveling amplasat pe far, sunt doua tipuri: unul scos de valeo, simplut, cu un motoras de curent continu, comandat de un amplificator operational cu iesire de 1 amper (TCA0372) care crapa ca un nesimtit si unul scos de Hella, cu motor pas cu pas, care e mult mai fiabli.
24 Nov 2010, 21:59: si inca ceva... cand schimbati becurile de la pozitii, aveti MMMMMAAAAAAARRRRRREEEEE grija cum inchideti capacul de plastic din spatele farului. daca nu il inchideti bine intra apa care se aduna fix in ridicatorul de tensiune pe la bec. daca aveti noroc poate merge in continuare dupa ce se usuca si e curatat de oxid. eu nu am avut ![]() This post has been edited by mrg: 24 Nov 2010, 21:59 |
--------------------
Renault
Laguna
2001/Initiale
|
|
R_1_9 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 28 March 10 ![]() |
De cateva zile ma confrunt cu o problema la unul din farurile cu xenon din fabrica ( farul din stanga). In timp ce stau la semafor, observ ca lumina proiectata de farul din stanga pe autoturismul din fata, prezinta mici intreruperi, ceva de genul ca si cum farul nu ar fi bine prins in urechile de sustinere si ar intra in trepidatie. Am verificat farul, acesta nu are vreo ureche de sustinere rupta. Intrebarea mea este, in cazul in care s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema - este defect becul sau balastul ridicator de tensiune?
This post has been edited by R_1_9: 13 Dec 2010, 22:34 |
--------------------
Renault
Laguna 2, 2003/1.9 dci 120 cp Privillege
Laguna 3, 2015/2.0 dci 180 cp 4Control
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
R19 si eu am un bec cu aceias problema,chestiunea este ca la mmine tocmai acel bec lumineaza cel mai bine.
Mai incearca sa-l fixezi mai bine. Mufele lui de contact le-ai verificat sa nu fie impuscate? |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
R_1_9 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 28 March 10 ![]() |
[R19 si eu am un bec cu aceias problema,chestiunea este ca la mmine tocmai acel bec lumineaza cel mai bine.
Mai incearca sa-l fixezi mai bine. Mufele lui de contact le-ai verificat sa nu fie impuscate? ] M-am uitat si totul pare ok pe partea de mufe. Interesant e ca de cateva zile nu mai face farul din stanga, a inceput in schimb cel din dreapta cu aceleasi simptome. Primul lucru la care m-am gandit a fost ca poate s-a stricat melcul de plastic de la autoleveling si oglinda farului se balangane...am verificat si oglinda sta ok. Acum ma gandesc ca poate becurile sunt de vina, desi sunt noi, lumineaza ok, totusi sunt chinezarii... |
--------------------
Renault
Laguna 2, 2003/1.9 dci 120 cp Privillege
Laguna 3, 2015/2.0 dci 180 cp 4Control
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu am observat de mai bine de 1 an ca farul din stanga palpaie usor uneori.
Nu am dat foarte mare importanta, pe drum nu e vizibila treaba, dar ma gandesc sa nu se agraveze. De la ce ar putea fi? Din cate am inteles un bec pe duca se stinge si se aprinde cand are chef. O fi droserul? |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
Si eu am observat o problema la farurile mele de vreo 2 zile.
In prima faza, acum 2 zile, am observat ca becul din dreapta a capatat o nuanta asa spre roz. Astazi, si-a revenit la normal, zic eu..insa acum becul din stanga are o culoare galbuie. Sunt pe gata amandoua becurile sau sa fie oare alta problema ? |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
Pop Marcel |
![]()
|
![]() Iubitor de Laguna si Talisman Group: Members Posts: 448 Joined: 20 April 08 ![]() |
da becurile sunt pe terminate cind au culoarea putin rosiatica
|
--------------------
Renault
Talisman Initiale Paris 2021
2 l 190 CP Renault Talisman Initiale Paris 2016 1.6L dci 160 cp
Renault Laguna 3 Initiale Paris 2011 2L dci 150 cp |
|
wolf_ciprian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 April 08 ![]() |
in monentul cand becul de xenon se ingalbeneste este clar trebuie schimbat,poti sa mergi asa cu el dar nu mai ai aceasi tenta la lumina si de preferant cand il schimbi schimbal si pe cel de pe partea cealalta o sa fie diferenta intre el la culoarea lumini,
3 Jan 2011, 00:58: @tjozsa17 la tine trebuie sa schimbi balastrul(ridicatorul de tensiune)mai ales ca la tine ti-ai montat un kit de xenon aftarmarket, This post has been edited by wolf_ciprian: 2 Jan 2011, 23:58 |
--------------------
Renault
b568
- PH-84-WAY
Laguna 16.16v
|
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
asta stiu..
ce nu inteleg este de ce 2 zile aveam becul din dreapta roz..iar acum este din nou albastru.. in schimb cel din stanga a devenit galben..cel din stanga era ok pana azi. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
La multi ani si un an nou fericit!!!
@marius - asa am patit si eu cu cel din stanga, si-a schimbat culoarea am mers vre-o saptamana si apoi gata, a trebuit schimbat, sa consumat gazul din el. PS: eu am o alta problema, spalatorul din stanga nu se ridica sa spele farul (diuzele merg). Daca a mai avut cineva problema respectiva cum ati rezolvat-o? Numai bine. |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
- BH 86 VSY
2002 Privilege 120CP
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
conzerva ,unde te afli in acest moment e cumva frig?poate a inghetat si s-a lipit de spoiler sau poate mai jos la mecanismul de ridicare.
|
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
QUOTE(conzerva @ 3 Jan 2011, 13:36) PS: eu am o alta problema, spalatorul din stanga nu se ridica sa spele farul (diuzele merg). Daca a mai avut cineva problema respectiva cum ati rezolvat-o? Numai bine. da, la mine la fel doar ca nu am actionat spalatorul de far deoarece capacul celui din stinga era deja distantat cu peste 1/2cm... am bagat-o in garaj si i-am pus lichid de iarna in completare pina la plin apoi dupa ce s-a dezghetat si a revenit pe pozitie am actionat toate sprituitoarele ca sa am lichid de iarna pe traseu si pina acum totul e ok. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
conzerva |
![]()
|
problema o am de azi vara, merge doar cel din dreapta (atat vara cat siu iarna).
am incercat sa ridic cu mana de el cand a dat un prieten pe spalare si am reusit sa-l ridic (ba chiar a stropit) dar mergea foarte greu. oare nu reusesc sa il fac fara sa demontez bara? ![]() numai bine |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
- BH 86 VSY
2002 Privilege 120CP
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Conzerva trebuie sa ridici de mai multe ori spalatorul,poate revine la normal.
Al meu ramane ridicat cand il folosesc,nu intotdeauna. |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
the king joker |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 8 January 11 ![]() |
salutare!yo am o problema cu farurile (xenon din fabrica). Noaptea mi se pare ca nu prea vad foarte bine , mi se par cam slabute . pe o alta masina am avut xenon aftermarket si am fost f multumit si ma asteptam ca astea din fabrica sa ma dea gata , dar nu in sensul rau al cuvantului. Aveti si voi problema asta?pot regla ceva ?normal are reglare automata! plm intr-un cuvant is cam dezmagit de xenonu din fabrica ...
|
--------------------
renault
laguna 2 1.9dci 120cp
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 02:34 |