Instalatie spalare faruri
![]() ![]() ![]() |
Instalatie spalare faruri
Tossi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|||
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.266 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Atasez schema electrica pe care am folosit-o.
Attached thumbnail(s) Stropinele.JPG ( Size: 456.51k ) Number of downloads: 1384 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
- B 82 KVA
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@Tossi
Nu-ti recomand "bumbii de pe bara" de firma, asa cum sunt pe Megane 1 si 2.1. La masina din semnatura am instalatie din fabrica, iar cand am luat masina unul dintre "bumbi" curgea. Am cumparat doi "bumbi " noi de la reprezentanta Renault (aprox. 80 lei/buc.), i-am montat si am folosit spritgel ELF. In cateva luni unul dintre bumbi a inceput din nou sa curga. A trecut deja un an de la montare, dar cu proxima ocazie cand mai trec pe la reprezentanta tot o sa le spun. Mi se par fabricati dintr-un plastic penal, sfera cu diuza nu are nicio garnitura de cauciuc pe care sa culiseze in timpul reglajului, asa ca aceasta culiseaza pe plasticul carcasei... ![]() P.S. S-ar putea totusi sa mai fie o problema, dar e f. putin probabila: supapa de la pompa de spritgel sa fie defecta, sa nu mai etanseze. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
eu unul nu am avut probleme cu duzele. Nu mi-au curs pana acum asa fara motiv. O singura data mi s-a intamplat sa curga si anume cand am dat bara jos si am aplecat-o cu duzele in jos. Dar asta e din cauza pompei stropitoare nu din cauza duzelor. Daca scoti furtunele de pe pompa cu vasul de lichid plin vei vedea ca va curge apa prin cele 2 iesiri ale pompei. Idem si la cea de parbriz. Montata pe masina bara nu trebuie sa curga.
@ Tossi, la tine la 2.1 s-ar putea sa iti mearga prin uch, conform schemei de pe topic, insa trebuie sa verifici daca ai cablaj tras, daca nu trebuie sa il tragi tu si apoi sa dai o fuga la romeo sa iti activeze functia. La 2.2 nu se poate prin uch, pentru ca pompa este activata direct de UPC, iar asta presupune inlocuirea intregului UPC cu unul de pe o masina cu spalator din fabrica. This post has been edited by skorpio_bog: 18 Oct 2010, 13:26 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Cablajul de la pompita pana la cutia cu sigurante de la motor este tras, mai ramane sa trag din bord un manunschi de fire:
- 2 din UCH(comanda); - 2 din cutia cu sigurante din motor(2 plusuri); - 1 de la mufa de diagnoza(pt xenon); - 1 de la radio, pentru semnalul vitezei de deplasare(pt xenon); Aseara am "varat" un telefon pe la pedala de ambreaj si imi pare ca ar fi o mufa infipta in UCH, unde ar trebui sa fie si comanda de la spalator faruri...trebuie sa demontez ca sa vad mai bine, dar ca idee ar trebui sa existe acesti 2 pini, teoretic... Multumesc lui @DanCVA cu aceasta ocazie pentru efortul de a se deplasa pana la Serus sa achizitioneze duzele pentru mine, eu din Titan ajung cam greu in zona aceea ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.266 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Am rezolvat cu achizitia stropinelelor, dar nu am gasit si piulitele care vin pe interiorul barii. Maine vin cu decontul.
![]() |
--------------------
Renault
- B 82 KVA
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
Tossi |
![]()
|
Si eu cu banii
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
florinop2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 1 August 09 ![]() |
Si pina la urma schema electronica o poate da cineva care a facut-o, ii functioneaza si e multumit? Cosmin am inteles ca nu, poate b06fcn sa ne-o arate, mi se pare mai simplu cu montaj decit cu o gramada de fire si butoane. Sau poate cineva ar putea mesteri o astfel de schema?
|
--------------------
nissan
primera
2000/p11
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.903 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Din pacate nu va pot da detalii despre schema, pentru ca mi-a facut-o un amic si nu stiu ce are in ea, daca se pricepe cineva i-o pot arata sa incerce sa o copieze...si cu ocazia asta verific si eu duzele mele care nu mai vor sa stropeasca, ori sunt pompele proaste, ori nu am pus eu bine vasul. Daca sunteti din Bucuresti, hai sa ne vedem undeva sa facem schimb de experienta. Dati MP sa va dau telefonul de contact.
This post has been edited by b06fcn: 19 Oct 2010, 21:14 |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Tossi pana la urma ai rezolvat cu cablajul si activarea? Poate pui si un cost aproximativ pentru instalatie
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
DanCVA |
![]()
|
Nu a rezolvat inca. Are doar cablajul de la pompa si pana in cutia cu relee si sigurante de langa baterie.
Sorin, ai si tu putina rabdare. |
--------------------
Renault
- B 82 KVA
|
|
florinop2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 1 August 09 ![]() |
Eu nu pod daPM dar sunt tare interesat de acesta schema si cred ca pot gasi pe cineva sa o faca. Ma ajuta o poza a schemei sau ceva. Daca e ne si putem intilni. Eu stau pe Giurgiului.
|
--------------------
nissan
primera
2000/p11
|
|
Tossi |
![]()
|
Operatiunea stropinela s-a incheiat, totul(dat gauri in bara+gaura in rezervorul de lichid) a durat cam 30-40 minute, inclusiv montat-demontat bara fata. Eu am prins noua pompa pe acelasi sistem ca la original, adica am dat gaura si am pus garnitura, se gaseste si in targ si la magazinele de piese auto.
Costuri: - stropinele -2x65 lei - SERUS; - furtun - 10 lei(2.5 metri, nu trebuiesc nici mai multi nici mai putini, la fix) - targ; - piulitele - 4x0lei= zero, le-am facut la munca din textolit, mai am doua de rezerva/de dat; - pompa MCV - 30 lei - targ; - garnitura - 5lei - targ; Mai am de rezolvat cablajul pentru cele 2 relee si de tras cateva fire prin ventuza, in habitaclu This post has been edited by Tossi: 20 Oct 2010, 19:16 |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
cum merge lucrarea tossi?
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Tossi |
![]()
|
Merge bine dar cam lent. Am dat ieri o fuga prin targ sa imi cumpar niste papuci exact la fel ca cei din mufa alba de la compartimentul motor + o mufa de la UCH pentru cei doi pini care dau comanda. Aveam cumparate cele doua relee + montajul facut si probat(functioneaza perfect), mai trrtebuie doar sa il arunc pe masina, da' saptamana asta sunt la inventare la servici si nu prea am timp...poate cealalta...
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Ce bine de voi fara facelift
![]() |
--------------------
Renault
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
de ce?
![]() |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Ca merge montajul cu UCH-ul si 2 relee separate la masinile fara facelift. La facelift au modificat, nu mai merge cu UCH-ul si relee separate, instalatia din fabrica e comandata direct de UPC care are relee incorporate pt asa ceva, deci orice modificare ulterioara nu va fi posibila ca din fabrica fara a inlocui UCP/UCH cu unele compatibile. Cititi primele pagini ale topicului si veti vedea cat m-am chinuit si eu si cosmin sa facem cu UCH-ul.
This post has been edited by skorpio_bog: 1 Nov 2010, 19:29 |
--------------------
Renault
|
Tossi |
![]()
|
Vineri am profitat de vremea frumoasa de afara si de ziua libera luata si m-am apucat sa finalizez instalatia electrica pentru stropit farurile. Am conectat pinii 13 si 13 de la UCH si cele doua + de la sigurante(1G si 1O), le-am tras in banda izolatoare....dar nu am reusit sa trec de ventuza dintre compartimentul motor si gabitaclu....am incercat pe langa firele de la alarma(trecute prin ventuza), pe langa instalatia electrica originala, am mai incercat sa dau o gaura noua dar nu am reusit
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Ai incercat sa tragi firele cu un cablu otelit? Chiar nu mai e pic de loc pe acolo?
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
DanCVA |
![]()
|
Trebuia sa strapungi presetupa cu o sarma tare de care sa agati cablurile, precum cu acul si ata.
|
--------------------
Renault
- B 82 KVA
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
daca nu reusesti le poti baga pe langa cablul de la capota. tragi putin de el ca are o garnitura si o sa ai ditai gaura pe unde sa tragi firele.
|
--------------------
Renault
|
Tossi |
![]()
|
QUOTE(rcosmin @ 22 Nov 2010, 00:22) Nu prea imi dau seama din pozele tale daca gaurile din plasticul galbui din spatele mansonului de cauciuc sunt date de tine sau erau acolo. O sa incerc sa ma folosesc de ele daca sunt deja acolo. Attached thumbnail(s) 46.jpg ( Size: 218.24k ) Number of downloads: 1154 |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Sunt facute de mine
![]() Dar la ce ai tu..2 fire,poti sa incerci pe langa cablul de la capota,este loc. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
De Joi am si eu instalatie de spalat farurile
![]() ![]() Sunt foarte utile, si-au facut treaba in acest weekend! Attached thumbnail(s) motorase_spalator_faruri.jpg ( Size: 423.91k ) Number of downloads: 1133 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
Tossi |
![]()
|
Pe 1 decembrie am liber, sper sa fie si vremea frumoasa si sa termin si eu montajul....
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
- B6SSSS
2004
|
|
DanCVA |
![]()
|
This post has been edited by DanCVA: 7 Feb 2011, 23:40 |
--------------------
Renault
- B 82 KVA
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
fitsa maxima
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
SorinCT |
![]()
|
Pare foarte misto. Pacat de zgomotul ala de rasnita
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 13:39 |