bucse punte spate megane II, SE POT SCHIMBA ???
![]() ![]() ![]() |
bucse punte spate megane II, SE POT SCHIMBA ???
mnorel49 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 29 March 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 1,5dci, Megane 1,6
2007,2009
|
|||
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
ca idee, diametrul bucsii nu era cu cativa mm mai mare decat unde trebuia sa intre? la mine bucsa febi era de 70 mm, gaura de vreo 65 parca, era diferenta destul de mare dar a intrat pana la urma
si acum ma gandesc ca daca nu lucreaza bucsa bine s-ar simti in mers la gropi, denivelari, ori problema mea e doar la viraje pe drum plan This post has been edited by aqua: 3 Oct 2015, 16:52 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
daca te-ai complicat cu Febi, ti-am explicat ca nu vor fi bune de la inceput, deasta exista cele pe care le recomandam toti.
Iar legat de comportamentul actual, daca "topaie" masina inseamna ca nu le-ai pus chiar pe 0, adica nu sunt torsionate corect. Nu are legatura geometria aici, e vorba de comportamentul pe denivelari, mai exact de forta cu care apasa bucsa pt a impinge puntea sprea sol. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
masina nu topaie, doar fundul pare ca fuge la viraje
pai uite, colegul de mai sus, si multi altii tot febi au avut, si nu i-am auzit sa se planga puntea e apasata pe sol de torsiunea bucsei? eu ma gandesc ca are legatura doar cu arcul si amortizorul pastrarea rotii pe drum This post has been edited by aqua: 3 Oct 2015, 16:55 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
la fuga ma refeream si eu, pai daca nu e apasata de bucsa, ce rost mai are strangerea ei cu rotile pe sol (pe pozitia normala)?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
aqua |
![]()
|
eu stiu ca strangerea se face la sol tocmai ca sa se permita asezarea bucsii in pozitia normala, sa nu se torsioneze cauciucul interior al bucsii si sa se rupa ulterior, sa aiba o pozitie normala de lucru
pe elvator puntea sta lasata mult in jos fata de pozitia normala de mers pe drum, daca le strangi acolo odata lasata jos masina puntea automat torsioneaza cauciucul bucsii pana la pozita normala, nu? din ce cred eu, bucsile sunt strict cele 2 puncte pentru prinderea puntii de caroseria masinii, nu au nicio legatura cu "impingerea" puntii pe drum This post has been edited by aqua: 3 Oct 2015, 17:06 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
buna asta, si daca aveau doar acel rol, ce rost mai aveau sa fie flexibile / torsionate, punteau niste bucse normale care culisau in jurul puntii.
Tocmai ala este rostul lor, sa tina puntea spate pe asfalt, deasta cand se uzeaza / rup rotile nu mai sunt impinse lafel de puternic catre sol si masina topiaie / fuge de spate. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
aqua |
![]()
|
sunt curios sa vad si alte poze cu pozitia bucsilor
de ex asta e poza de la mine, cum e? cum vor ajunge bucsele astea sa fie vreodata torsionate daca ele se fixeaza dupa ce sunt in pozitie normala/netensionata? IMG_3639.JPG ( Size: 1.82mb ) Number of downloads: 554 This post has been edited by aqua: 3 Oct 2015, 17:27 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
pai ele se torsioneaza doar cand masina nu e pe drept, deci se torsioneaza puntea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
aqua |
![]()
|
nu mai inteleg nimic, ar insemna ca toti cei care si-au strans bucsile cu puntea in pozitie normala de mers, asa cum am facut si eu, ar trebui sa aiba problema mea?
3 Oct 2015, 17:41: QUOTE(djcristi @ 3 Oct 2015, 17:13) Tocmai ala este rostul lor, sa tina puntea spate pe asfalt, deasta cand se uzeaza / rup rotile nu mai sunt impinse lafel de puternic catre sol si masina topiaie / fuge de spate. topaie si se simte ca fuge de spate pentru ca fiind rupte nu mai stau fixate pe caroserie, nu ca nu ar mai fi torsionate This post has been edited by aqua: 3 Oct 2015, 17:41 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
pai daca ele stau netorsionate cu masina pe drept inseamna ca le-ai strans bine.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
aqua |
![]()
|
Pai dupa cum se vede si din poza cauciucul bucsei nu e torsionat, sta bine, poza e facuta cu masina pe roti, de asta intrebam cum "impinge" bucsa puntea pe drum?
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Aqua,cand sunt bucsele duse masina fuge de spate atunci cand dai in gropi,caz in care roata respectiva ramane un pic in urma,daca pot spune asa,fenomenul descris de tine pare simptom de amortizoare care nu-si mai fac treaba.
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
2019
- Numar de vaslui prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
aqua |
![]()
|
Da, asa banuiesc si eu, nu am probleme sa mi sara rotile la denivelari, pe drum plan in curba pur si simplu fundul masinii parca derapeaZa, simt cu jumatatea din spate culiseaza in jurul centrului masinii
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Verifica arcurile si cauciucurile.
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
aqua |
![]()
|
cauciucuri noi, luate in primavara, n-am avut probleme, arcuri ce sa zic de ele, nu se aude niciun zgomot de la ele, masina sta dreapta ca si inainte la inaltime, am fost tot timpul langa masina la schimbare, nu s-a intamplat nimic cu ele
problema a aparut strict dupa schimbare bucsi punte dilema mea e daca problema e din bucsile nou schimbate sau din amortizoare (aici iar e nasol de presupus ca inainte de schimb bucsi nu aveam nicio problema la viraje) restul am cam eliminat, arcuri, cauciucuri, geometrie sau ce ar mai putea influenta parca am cobit cand am zis ca m-a mancat in cur sa le schimb |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(djcristi @ 3 Oct 2015, 17:57) la fuga ma refeream si eu, pai daca nu e apasata de bucsa, ce rost mai are strangerea ei cu rotile pe sol (pe pozitia normala)? Las-o naibii de aiureala cu puntea care este apasata de bucsa torsionata. Aberatie mai mare nu am auzit. Bucsa se strange cu masina lasata tocmai pentru ca sa nu stea torsionata si sa aiba posibilitatea de a se roti in ambele directii fara a se forta. Daca strangi bucsa cu puntea in aer, cand pui masina pe roti bucsele sunt deja torsionate, iar cand masina se lasa mai tare bucsa este suprasoliciata si cauciucul va ceda rapid. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Aberatii in masa .....
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 397 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aqua @ 18 Sep 2015, 12:16) nu prea, adevarul e ca dupa ce am avut bucsele vechi in mana nu mi au mai parut asa rupte, era cauciucul fisurat la suprafata dar le puteam lasa in continuare, inca erau ok sper sa nu fi facut rost de alte probleme acum daca m a mancat sa umblu la ele am mai facut eu din astea cand puteam sa le mai las bine merci la locul lor, ma dadeau banii afara din casa ca idee, am luat swag, care sunt de fapt febi, peste tot am gasit ca diam ext e de 70 mm, inclusiv la alte branduri, cand sa o punem ce sa vezi, cam mare, masurat interior brat unde trebuia sa intre bucsa e de 65, diferenta destul de mare, a mai polizat putin la ele, spray din belsug si a intrat pana la urma Posibila explicatie? |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
Ford Focus Mk4 2021 1.0 EcoBoost Titanium |
|
aqua |
![]()
|
pai nu stiu, poate da, poate nu
ideea e ca toate sunt asa, la diam de 70, indiferent de brand, de asta am intrebat daca alti colegi de pe aici au avut la fel, la mine stiu ca am masurat si era de 65 gaura banuiesc ca si la ceilalti tot de 65 e gaura, si au pus bucsele de 70, nu? |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
aqua |
![]()
|
Pentru cei care isi schimba bucsele, ii rog sa masoare diam exterior al bucsei si diam interior al locasului de fixare, nu o fi masina mea unicat cu gaura de 65, iar bucsele vad ca toate sunt de 70, mai putin optimal parca care era de 69.
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Poți pune pe cineva sa apese pe spatele mașinii și sa vezi dacă bucsa sta fixa în punte și nu se rotește.
This post has been edited by luca76: 4 Oct 2015, 09:10 |
--------------------
renault
2019
|
|
aqua |
![]()
|
nu se roteste bucsa, am verificat asta, si nici nu prea ar avea cum atata vreme cat ea e de 70 si a intrat in 65, e clar ca e fixata bine, poate prea bine ?!
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
pai daca e fixata nu e rau , ca asa tb sa fie, fixa.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
aqua |
![]()
|
Si atunci ce pana mea vrea, asezate bine sunt, geometrie buna, arcuri bune, cauciucuri bune, amortizoarele ar fi in discutie da nu s or fi stricat deodata
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
djcristi |
![]()
|
dupa cum spuneam mai sus, e ciudata problema la tine...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
luca76 |
![]()
|
Te-ai gandit ca poate ai asteptari prea mari in urma schimbului de bucse?
![]() |
--------------------
renault
2019
|
|
aqua |
![]()
|
![]() |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Bucsele sunt de plastic, cu cauciuc in interior, e normals a fie diferenta aia,ca nu ar sta ferm pe pozitie daca nu. Totusi, daca le-ai montat, si au intrat, cum e si normal, ce mai conteaza cat au bucsele si cat e gaura?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
aqua |
![]()
|
ma gandeam ca fiind prea "inghesuit" cacuciucul s-a asezat nasol si nu e centrata gaura, care la randul ei nu tine puntea pe pozitie ... habar n-am, din poza arata totusi ok bucsa montata, incep sa cred si eu din ce in ce mai tare ca e din amortizoare obosite
asta e, le schimbam si pe astea |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 19:41 |