1.6 16v vs. 1.5dCi 80 vs. 1.5dCi 100, Vreau sa iau un Megane Sedan
![]() ![]() ![]() |
1.6 16v vs. 1.5dCi 80 vs. 1.5dCi 100, Vreau sa iau un Megane Sedan
Ryk |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|||
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Ai idee in ce emisiune ?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
povesti de adormit copii. la Renault recuperezi diferenta d epret in 40-60.000km, cu toate cheltuielile incluse in calcul. Diferenta de pret intre cele 2 motoare e foarte mica si diferenta de consum e notabila. La VW sau Citroen e alta poveste, acolo unde diferenta dintre diesel si benzina e de 2-3.000EUR.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
da.. dar asa cum zicea cineva.. faci efortul la inceput mai strangi ceva timp si o iei.. dar dupaia cand alimentezi parca esti mai fericit
![]() |
--------------------
Renault
Megane
II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi |
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
QUOTE(AlexC @ 16 Apr 2008, 08:40) povesti de adormit copii. la Renault recuperezi diferenta d epret in 40-60.000km, cu toate cheltuielile incluse in calcul. Diferenta de pret intre cele 2 motoare e foarte mica si diferenta de consum e notabila. Nu cred. Diferenta la achizitie este de 1500 euro. La Diesel revizia este la fiecare 10.000 km. La benzinar este la fiecare 15.000 km. Revizia la Diesel este ceva mai scumpa. Motorina este mai scumpa. La acelasi regim de mers, diferenta de consum este de maxim 2.5 litri la fiecare 100 km. Inseamna ca recuperezi diferenta dupa 62.000 km. Si nu am luat in calcul pretul mai mare al motorinei. Repet, daca nu ai strict o preferinta pentru benzina sau motorina, atunci iti cumperi una sau alta dupa km pe care ii faci intr-un an. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
laurentiu_206 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 6 January 08 ![]() |
Eu am facut o simulare de rate cu avans 15% si rate pe 5 ani. Diferenta motorului dci 105 cp de 1500 e in plus se traduce intr-o rata de 22e mai mare la care se adauga 6e asigurarea casco in plus. Deci 28e. Problema e simpla. Din topicurile de consum fiecare isi poate face un calcul cat cheltuie lunar pe carburant si deci ce e mai avantajos.
Sunt si alte aspecte de luat in considerare - o masina diesel se vinde mai repede, la un pret mai bun, deci se recupereaza o parte din investitie dar motorul pe benzina e mai silentios iar reviziile mai mici. Un alt calcul: la fiecare 100 de km salvezi 3 euro. Deci in 50kkm iti recuperezi investitia. In acesti km reviziile costa in plus 200e pe care ii amortizezi in alti 6600 km. La revanzare dupa 5 ani castigi in plus 300e. Scazi 10kkm. Rezulta ca dupa 46600 esti pe zero. Dupa acesti km incepi sa castigi ceva. |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci 105CP
Privilege 2008
- B-505-SSS
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Ptr. ca eram f. curios sa vad cum mai sunt diferentele intre cele 2 tipuri de motorizari m-am jucat in fostul meu excel dar cu noile date. E vorba de megane, 1.6 si 1.5 de 105 cp. si au fost luate datele de consum mixt dat de producator, plus 30% la amandoua ptr. a ne apropia de realitate.
Ptr. a satisface propria curiozitate puteti sa va jucati cu cifrele pe acolo cat vreti dar o sa vedeti ca se confirma ceea ce banuiam si eu si mai multi.. Dieselul merita DOAR daca faci km. multi...dar MULTI...adica tii masina 5 ani sa zicem si faci MINIM 30.000/an si atunci ajungi sa faci economie... Cel putin asta a contat enorm in decizia mea de a alege o motorizare sau alta. De asemenea sa nu uitam ca dupa 2 ani, garantie nu mai exista si costa piesele... Reparatii suplimentare nu am pus ptr. ca depinde de noroc si/sau exploatare. Dar tendinta e ca la diesel sa fie un cost mai mare (ma gandesc de ex. la injectoare care la diesel sunt enorm de scumpe, sau la fulii la benzine, etc...oricum costuri ceva mai mari la diesel)... In cazul in care masina e achizitionata in sistem credit/leasing, diferenta de achizitie se mareste corespunzator, ceea ce e si mai rau... In calcule am considerat masina achizitionata cash. Spor... ![]() This post has been edited by dantes: 12 May 2008, 09:03 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Este un calcul realist am studiat tabelele.La 100.000Km la diesel ai economii de 3100Euro din diferenta de consum dar paltesti cu spui tu mai mult la revizii o revizie la diesel este in general mai scumpa cu 200 ron deci la 10 cat sunt necesare in 100.000Km mai vine un plus de 540Euro la Casco in plus 350 Euro la achizitia masinii 1500Euro si ramai pe plis cu 710 euro la diesel dupa 100.000Km.Daca am gresit la calcul sau nu am luat ceva in considerare scuze.
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Vezi ca sunt km parcursi anual in nici un caz total... E ptr. a vedea la cat merg si la cat vreau sa tin masina, daca merita sau nu.... Personal fac 15.000km/an si am pus ca o tin 5 ani, desi stiu ca nu e adevarat
![]() In calculele tale, cati ani ai pus ca tii masina? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Bine, acum avem numeroase variabile in tabelul ala, din care una foarte importanta e si modul in care se calculeaza consumul mediu. Pentru ca la o utilizare preponderent extraurbana dieselul incepe sa-si piarda din avantaje. Si invers.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
dantes |
![]()
|
Tocmai de aceea am pus consumul mixt dat de producator si am mai pus un 30% asa acoperitor si cam pe acolo ar iesi un consum mixt de-a lungul anului... Bine ca importanta e diferenta de consum intre cele 2, concluzie la care
QUOTE La acelasi regim de mers, diferenta de consum este de maxim 2.5 litri la fiecare 100 km. zisa de sorin_f39 cam iese si in realitate...Asa sunt multe variabile, dar principalele cheltuieli cam astea sunt...interesant ca dupa 5 ani si un rulaj de 15.000, bagi in masina aproape inca pe atat cat a costat initial... Mare cheltuiala si masina asta... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Masina tinuta 5 ani si 20.000Km/an.Nu sunt diferente mari in ziua de astazi totul este calculat.Doar atat ca efect psihologic ca la diesel mergi mai rar la Peco in rest nu sunt avantaje sau dezavantaje majore.
Sigur daca faci 100.000Km in 2 ani atunci este clar trebuie diesel! This post has been edited by s_j_teo: 12 May 2008, 11:35 |
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
2theo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 13 May 08 ![]() |
Megane Manager 1.5dci 85 cp multumit bine este nou,si are si reducere
19 May 2008, 17:23: Si mai este MANAGER-UL asta ridicat asa un pic ,de treci muntii cu el ,imi pare rau ca nu au varianta asta cu tractiune integrala.Scuze dar in doua luni sunt convins de ce poate si pe unde a mers. This post has been edited by 2theo: 19 May 2008, 16:23 |
--------------------
Renault
Megane Sedan Manager
2007/1,5 DCI 85 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 00:36 |