1.6 16v vs. 1.5dCi 80 vs. 1.5dCi 100, Vreau sa iau un Megane Sedan
![]() ![]() ![]() |
1.6 16v vs. 1.5dCi 80 vs. 1.5dCi 100, Vreau sa iau un Megane Sedan
adisteg |
![]()
|
||
![]() Membru de onoare Group: Members Posts: 43 Joined: 6 May 05 From: Rm Valcea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
Expression 1.6 16v
- VL xx STG VW Passat HL - 2.0 TDI 140cp - B xx RSF
|
|||
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
ai rezolvat destul de elegant dilema asta!
![]() sa stii ca si eu ma orientasem initial spre un 1.5dci 80 de cai, insa nu am gasit pe stoc decat 1.5dci de 100, si atunci mi-am luat-o pe asta! ![]() |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE Pretul e ok: 13.820 (expression, metal, mp3, climatronic). Pretul e doar ok? Pai e beton, nu ok! Eu am dat pe al meu in toamna, la aceleasi dotari (chiar fara climatronic) 14700. Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente majore! |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
adisteg |
![]()
|
![]() Membru de onoare Group: Members Posts: 43 Joined: 6 May 05 From: Rm Valcea ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
Expression 1.6 16v
|
|
uncle |
![]()
|
![]() pole after pole Group: Members Posts: 528 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
uite ce ce apare la anu' odata cu introducerea motoarelor Euro4
Raspuns Serus: "Buna ziua, De anul viitor se va trece la motorizari Euro 4. Se va modifica putin si corelarea echipare - motorizare, in sensul ca echiparea de baza Authentique nu va mai fi disponibila decat pe motorizarea dCi 80CP (va atasez in acest sens fisa actuala a masinii). Motorizarea Euro III 1,5 dCi 100CP va deveni 1,5 dCi 105CP cu cutie in 6+1 trepte de viteza. Nu stim inca noile preturi, insa se pare ca vor fi cresteri cu cca 2%" Cam bine nu?! asa ca ar trebui sa luati in calcul si aceasta varianta a lui 1,5 dci ![]() |
--------------------
renault
megane 1.4 16v / yamaha szr 660
>>> 2005 / 1998 2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
|
|
adisteg |
![]()
|
QUOTE(uncle @ 4 Dec 2006, 17:59) Nu stim inca noile preturi, insa se pare ca vor fi cresteri cu cca 2%"[/i] Cresterile vor fi la pretul fara reduceri. In momentul asta, reducerea (2205E) este de 14 - 15% din pretul DDP. 15 + 2 = 17% (nu stiu daca euro4 va avea in 2007 reducerea asta - probabil un max. 10%) |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Expression 1.6 16v
|
|
RamsesII |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 September 05 ![]() |
Cutie 6+1...
![]() |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
Octavia II Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Cutia in 6 trepte suna bestial. Din pacate, scumpirea cu 2%, nu.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Da si de la cutia asta cuplu creste de la 200 la 240Nm. Eu cred ca or sa aiba reduceri si motoarele EURO4, poate nu chiar de la inceput asa mari dar oricum vor fi reduceri.
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
mykys |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 19 December 07 ![]() |
Sa o stapinesti sanatos!
eu unul as fi optat pentru dci 100CP mai ales daca masina e luata in leasing. NU se simte atit de tare la pret. |
--------------------
Renault
Megane II
2005
|
|
amsterdam |
![]()
|
![]() no member Group: Members Posts: 181 Joined: 25 July 07 From: sb ![]() |
|
--------------------
renault
megane
2007 expression
- 58-TRZ It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
E putin spus! Belea!
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
valentin-axv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 461 Joined: 26 November 07 From: OLTENITA ![]() |
salutare aici am si eu dilema 1.6 16v 110cp sau 1.5 dCi 105 cp 6+1...........motorul de 1.6 16 v 115 cp inca il am dar sper ca o sa il vand si sa imi aleg dintre cele 2 am intrat pe toate siteurile si diferenta intre motoare ca performante nu este
-1.6 16v 110 cp 0-100km/h 11.1 sec vit max 193 km/h -1.5dCi 105cp 0-100km/h 11.2 sec vit max 186km/h parerea mea e ca dieselul castiga la elasticitate ...............rog posesorii de dCi 105 6+1 trepte sa-mi spuna si mie cum se comporta masina in depasiri si la viteze mai mari adik daca se simte ca ai disponibil de putere si toate cele.... eu acum snt in dilema motorului ca varianta e oricum lux privilege......dar din ce am mai citit pe aici dCI ar fi cel mai bun de 105 cp.............astept parerile voastre..... ![]() |
--------------------
Renault
Megane Renault Clio 3
2003/2007
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
cat de curand se va scumpi motorina (va fi mult mai scumpa decat benzina)
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Pai s-a scumpit deja...
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
MMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 September 06 ![]() |
' Rade ciob de oala sparta'
Parca benzina ar fi pe gratis... ![]() |
--------------------
Audi
A3 Sedan 1.4 tfsi
Ambition
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Iar incepem ?
![]() |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cuplul va fi aproape mereu dublu la motorina decat la benzina, vorbesc de motoarele alese aici. Reprizele in trafic sunt muuult mai scurte la diesel. Consumul la viteza mare va fi muult mai mic la diesel, datorita treptei suplimentare. In oras diferenta de consum va fi ~2-3 litri, nu mai mult. Demarajul de la semafor e mai rapid la benzina, insa deja daca ai schimbat in a 3-a, dieselul recupereaza.
Daca diferenta de bani nu e o problema, ia diesel! Oricat s-ar scumpi motorina, tot ramane avantajul consumului mai mic, al valorii de revanzare si al elasticitatii de care am zis mai sus. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Da, in situatia de fata, alege cel de 100cp dci cu 6+1, ca isi merita diferenta de bani.
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Mai intai cumpara ce-ti place: benzina sau motorina. Eu am ales benzina deoarece imi plac motoarele pe benzina.
Daca insa nu ai o preferinta, atunci uita-te la cheltuieli. Motorina e mai scumpa, reviziile la Diesel sunt mai dese cu 50% si ceva mai scumpe fata de benzina, zgomotul e mai mare la Diesel (pana la 3000 rot/min motorul pe benzina nici nu se aude) si nu in ultimul rand, in functie de cati km faci pe an, vezi in cat timp se amortizeaza diferenta de pret (parca 1500 euro) in defavoarea Diesel -ului. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
Ruiz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 11 October 05 ![]() |
...unul dintre putinii care au avut Renault si sunt suficient de perversi sa-si mai cumpere inca unul.Incearca macar dieselul, sa ai impresia ca ai schimbat ceva...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane II Sedan 1,6 115CP 2005
Confort Expression - Beige Angora |
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
deci personal.. stau de putin timp pe forumul asta dar mi s-a cam luat deja de certurile diesel vs. benzina. Orice om care a condus macar 5 masini diferite si stie ce e aia masina nu discuta.. benzina bate dieselul si punct. Invit orice om care zice ca nu este asa cu un diesel de capacitate similara (sau chiar mai mare) sa facem un test. Si cu asta basta.
*mentionez ca am doar motorul refacut 2008, finala schimbata si cam atat. This post has been edited by pepene: 14 Apr 2008, 20:20 |
--------------------
Renault
Megane
II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
...si iarasi am ajuns la capitolul "ba a mea e mai mare/lunga/groasa".
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
de fapt e vorba de toti oamenii care sustin sus si tare ca un diesel face benzina.. il face doar la consum dar daca e vorba de performante si mai ales condus sportiv (cum se lauda unii orice sofer stie ca nu).. nu e ca e a mea.. luati voi un benzinar si un diesel.
|
--------------------
Renault
Megane
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
|
AlexC |
![]()
|
pepene, de cati oameni e nevoie sa iti spuna ca o masina diesel are reprize 60-100 sau 80-120 mai rapide decat un benzinar cu motor echivalent...?
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Lasati versus -ul Diesel vs Otto. Fiecare are avantaje si dezavantaje si oricum nu se va ajunge la un consens niciodata.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Eu as alege din nou motorul de 1.6 - 16v, pentru ca este un motor de turatii si daca iti place sa calci acceleratia aia, cu siguranta te va cuceri si acest motor. Foarte adevarat, mi-ar fi mult mai usor de condus, un diesel care are cuplu intalnit undeva mult sub al motorului pe benzina, care in oras chiar te poate ajuta, dar eu .. prefer sa calc acceleratia, sa pap mai mult combustibil si etc...
Motorul diesel castigi cu el la revanzare, la economia de combustibil, pierzi la revizii si la linistea din interior. This post has been edited by Avani: 15 Apr 2008, 10:10 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
De asta-noapte motorina s-a mai scumpit cu 9 bani/litru. Deja era peste benzina ca si pret, vad ca tot se scumpeste. Deci cu economia unui motor Diesel castigi din ce in ce mai putin.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
pepene |
![]()
|
imi mentin ideea.. oricine cu motor diesel cu sub 120 cp il invit sa ne dam.. pe ce distanta vrea pe ce traseu oricum.. ca sa spulberam mitul asta penibil cu dieselul
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 11:06 |