Drive-test Logan 1.6 16v
![]() ![]() ![]() |
Drive-test Logan 1.6 16v
vis-a-vis |
![]()
|
||
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|||
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Sunteti tari, ce sa va spun...
Am avut cateva masini pana acum, inclusiv o dacie din 80 cu care am facut peste 100ooo km, intelegeti ce vreti. La o masina de-aia, cat apesi pedala, atat se deschide admisia de benzina in carburator si tot asa creste si consumul. La motoarele de acum nu hotarasti numai tu cat combustibil intra in amestecul din cilindri. Intervine computerul de bord care in functie de multi parametri (dintre care foarte important e sarcina motorului) hotaraste cat combustibil va injecta. De exemplu: Merg constant pe o sosea dreapta la 110 in a 5-a si consumul instantaneu este sa zicem 5.5 (poate varia in functie de vant). Apare o panta usoara, eu nu schimb pozitia pedalei dar creste sarcina motorului si compu de injectie creste alimentarea SINGUR si am consum instantaneu 6.0. Experimentati. O fi la Logan altfel, nu stiu. Si, da, testike, ma uit si in depasiri la CI, ca nu-s toate depasirile pe muchie. Si pe autostrada cu vant tare din fata o sa ai un alt CI decat pe vreme calma. Nu totdeauna iti dai seama ce vant e afara si de aceea e iar important consumul instantaneu. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
![]() ![]() Ce zici matale acolo cu vantu si cu dealurile e adevarat. Da ce legatura are cu ce-ai zis mai devreme? |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Daca inteleg bine intrebarea... legatura e : E important sa stii sarcina motorului ca sa stii sum sa ii dai blana. In treapta respectiva sau schimbi in jos. Nu ai alt indicator al sarcinii motorului decat consumul instantaneu. De aceea e rau ca l-au scos.
Pe de alta parte, la motoarele noi, consumul nu depinde numai de pozitia pedalei ca la cele vechi ci si de softul computerului de injectie. Inca un motiv pt care e rau ca au scos CI-ul. Daca altceva ai intrebat, explica te rog. Editez: Am condus si Cielo mult timp. La Cielo in panta simti ca nu trage, schimbi in jos, dai blana. La Laguna nu se simte asa de clar ca 'nu trage' pentru ca compu' creste injectia de motorina ca sa compenseze sarcina crescuta. Rezulta un mers subturat si un consum prea mare insotit de depuneri de funingine pe turbina si EGR. Schimbi in jos (desi "ar merge si in a patra"), creste turatia, scade consumul si mergi mai sanatos. This post has been edited by bh07xyk: 15 Oct 2006, 17:30 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Si faptul ca stii ca are cuplul maxim la vreo 2800 ture nu ti-e de ajuns? De ce trebuie sa stii consumul instantaneu sa decizi daca trebuie sa schimbi? E simplu... ai sub 2500, schimbi viteza, ii dai blana.
Daca n-am inteles eu subiectul discutiei, scuze... |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Ba, da, cam aia e discutia, editam postul in timp ce ai intrebat tu asta.
Sa zicem ca esti obisnuit sa umbli cu masina goala, adica numai tu in ea ![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Io fix chestia asta n-o inteleg. Cum dracu sa fie CI un indicator al sarcinii motorului.
N-am mai auzit pe nimeni care sa spuna chestia asta. Doar nu stai sa schimbi viteza in depasiri in functie de indicatiile computerului de bord. E simplu, cand e subturata nu dai blana pana nu schimbi in treapta inferioara. Ovidiusoft are perfecta dreptate. Edit: Chestiile astea pe care le zici tu, se pot aplica in cel mai rau caz la incepatori... Parerea mea. This post has been edited by pastrama_stelistu: 15 Oct 2006, 17:38 |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
bh07xyk |
![]()
|
"cand e subturata nu dai blana pana nu schimbi in treapta inferioara".
Exact asta e treaba, nu totdeauna iti dai seama ca e subturata pentru ca compu de injectie creste alimentarea si tu nu simti motorul vlaguit sau scuturaturi. CI creste odata cu sarcina motorului. N-ai auzit-o tu dar asa e. In panta cu masina incarcata la 2500 de ture vei avea CI dublu fata de aceeasi situatie pe drum drept. Edit: Niciodata nu le stim pe toate, oricand ne putem perfectiona stilul de condus. This post has been edited by bh07xyk: 15 Oct 2006, 17:43 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
pastrama |
![]()
|
QUOTE(bh07xyk @ 15 Oct 2006, 18:42) Exact asta e treaba, nu totdeauna iti dai seama ca e subturata pentru ca compu de injectie creste alimentarea si tu nu simti motorul vlaguit sau scuturaturi. ![]() QUOTE(bh07xyk @ 15 Oct 2006, 18:42) CI creste odata cu sarcina motorului. In panta cu masina incarcata la 2500 de ture vei avea CI dublu fata de aceeasi situatie pe drum drept. Perfect adevarat, dar nu are nici o legatura cu ce discutam. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
bh07xyk |
![]()
|
OK, scuze de off-topic, intr-adevar e "Drive-test Logan 1.6 16v".
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Schatten |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 06 ![]() |
Eu conduc un Scenic care are exact acelasi motor care e si pe Prestige, si banuiesc ca nici CB-u nu difera prea mult. Si eu simt masina cand nu trage in panta, simt imediat cand tre sa ai dau treapta inferioara etc, n-am avut niciodata probleme de genu asta. Si cred ca sunt printre putinii care conduc relativ "sportiv" un scenic
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Scenic 1.6 16v
2004 Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2006
|
|
chucki21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 26 October 04 ![]() |
Cica drive test Logan 16v si se vorbeste de consum.sincer nu ma intereseaza consumul deoarece daca m-ar interesa as alege fie un diesel fie aia de 1,4 deci..bla-bla-bla.
AM TESTAT Logan 16v.Am condus 3 km in afara, drum national.Subliniez de la inceput ca nu ma pricep foarte mult la parte tehnica, in schimb ma pricep la condus am 10 ani vechime si am condus cam de toate ![]() Design: - merge zic eu desi faza cu deschiderea portierelor din interior ;vopsitul in argintiu pe plastic, m-a lasat masca.Daca dai cu unghia presupun ca se ia vopseaua, ar fi fost mai bine sa puna ceva de metal, cromat. - tapiterie destul de interesanta cel putin cusaturile sunt mult mai bune decat la celelalte versiuni. - ceasurile...nota 10 - volan vinilin? am crezut ca e piele de piele..inlocuitor,...deci banuiesc ca in 2 ani se duce pe apa sambetei la fel si la schimbator.Sper sa nu ramana urme d'alea(crapaturi) ca la hainele de "piele" ![]() - oglinzile superbe mie imi plac asa mari cum sunt - portbagajul...e mai bine ca inainte l-au finisat forumul asta e SUPERB astia de la dacia observ ca chiar citesc cam ce se scrie pe aici. Pe ansamblu ii dau un 8..aratabine pacat ca acest design nu se va regasi si la versiunile inferioare desi greu nu ar fi. Drivetestul Isonorizare foarte buna dar dupa 110 incepe sa se auda motorul dar nu sacaitor, oricum sunt fan sa aud motorul deci mie mi-a placut. Foarte repede ajunge la 100 chiar nu m-am asteptat.am fost placut impresionat.Are demaraj ...cred ca la semafor sunt sanse f. mari sa pleci primul fara probleme. Dar o chestie care nu imi place...treapta 1 foarte scurta, trebuie schimbat intr-a doua destul de repede.Mul mai mult imi place la diesel unde merg ceva mai mult cu a 'ntaia.Oricum mult mai buna decat la celelalte versiuni de logan.Treptele sunt mult mai legate intre ele. La depasire e TZIPLA..chiar am depasit in cadrul drive testului cu a -5-a. Aveam motor subturat si totusi s-a dus foarte repede in 120 pt a putea efectua depasirea.avem 80 km la ora in acel moment.Nu a fost nevoie sa trec intr-o treapta inferioara(a 4-a) Se simt cei 105 cai..per ansamblu merita, motor bun dar instabilitate mare...iar problema instabilitatii..urasc chestia asta. cam atata...sper ca v-am ajutat... |
--------------------
Berlina
1300
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Revin: nu ma intereseaza consumul instantaneu al acestui motor cum nu ma intereseaza la nici un motor. Si cand conduc ma uit la drum si, cel mult, la vitezometru, nu la alte dracii posibile a fi afisate.
Iar cine va lua Prestige o va lua pentru tenta de sport pe care chiar o are. Vrei consum infim iti iei 1,5 dCi. Si masina alearga. Se simt cei 105 CP. Se duce faon la 4000 + ture. Vreau si eu ca sa nu imi pese ca se consuma benzina. Macar sa consuma sportiv. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
dacia sportiv!!!! 105 cai pusi pe-un dulap de asemenea dimensiuni, nu inseamna sportiv. inseamna decent.
sa vezi kamikaze acu' in dulapuri cu reactie. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cu motorul asta toti viitorii Loganisti or sa ajunga sa se creada Schumacheri.Nu e bine deloc!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
asta asa e ,or sa apaar la camicaze ,daca cu motoarele de 1,4 le forjeaza de nu mai pot, sa vezi acuma distractie
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Daca pomenesc de VW-isti (toata familia, audi, skoda, stiti voi) si de renault-isti, logan-isitii sunt mici copii
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Da dar aia au cu ce...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Schatten |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Scenic 1.6 16v
2004 Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2006
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Scurt si la obiect ,desi au trecut cateva zile de cand am facut testul cu Prestige: un pas evident inainte al celor de la Dacia, dar nu va asteptati la distante Pamant-Luna, asadar 1. trage nitelus mai bine, fata de 1,6 in 8 V,eu unul am simtit asta in plaja 2500-3500 Rpm 2.insonorizarea nu este de domeniul fantasticului , in habitaclu se percepe cam la aceeiasi intensitate 1,6 16 V numai ca are alta tonalitate , ( alta muzica"
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, iar o luati pe aratura. Mai lasati râca: Tot timpul va legati de altii. Fiecare isi ia masina dupa posibilitati, si mai ales dupa scop. Depinde cine este la volan. O sa ajung sa cred ca suntem o tara de frustati. Chiar credeti ca cel care si+a luat logan nu vroia poate sa isi cumpere o masina mai buna ? Am vazut destui "destepti" care merg cu golanul, de parca mergeau cu un ferrari. Dar sa stiti ca sunt si multi acei care au cumparat masini bune si merg cu niste gume de te lasa chefu sa mai conduci o masina.
Asa ca este bine in acest forum sa criticam sau sa laudam ce este bun la Dacia. Cu respect Mircea Visan |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
QUOTE(Schatten @ 18 Oct 2006, 16:54) scenicu cu motor de 105 cp este o masina cuminte de familie. n-am zis nicaieri ca ar fi o gluma. dar nici sportiva nu prea e. nici macar forma scenicului n-o recomanda ca fiind "o mare sportiva". in cazul familiei renault-dacia se poate vorbi de masini sportive de la RenaultClioSport in sus. ma rog, daca unii considera ca masini de peste 1 tona si cu motoare in jur de 100 cp sint sportive n-au decat sa se amageasca mai departe. si lu' taica-miu i se pare ca symbolu de 1.4 8v e racheta pe langa vechea lui dacie 1300.... |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Si nu e racheta pe langa 1300 ?
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
DSN e racheta pe langa berlina .. deci si clio e
![]() Pana la urma , merita diferenta de pret sau nu ? |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Cred ca eu am mai ramas sa mai scriu pe aici despre 16v (aka Prestige), desi drivetest-ul l-am facut cu cateva saptamani in urma. Pe scurt:
motorul - destul de elastic si nu oboseste in acceleratie cutia - fara zgomot de pinioane ca la jh, destul de precisa chiar daca este tot pe tija si nu agata zgomot&insonorizare - un pas inainte. fara rezonanta la 3000rpm, nu mai vibreaza tabla la gropi. inca este prezent zgomotul metalic in habitaclu dar nu mai este la fel de deranjant Pot sa spun ca a fost peste asteptarile mele. This post has been edited by IRONICK: 19 Oct 2006, 12:26 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
In sfarsit o masina adevarata de la Dacia care poate fi comparata lesne cu concurenta straina .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Vezi ca adevaraciunea vine din partea Reno, daca ramanea in continuare Dacia, probabil ca puneau pe Logan motorul cu injectie monopunct copiat dupa R12.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Daca nu era Renault , NU exista logan :| , solentza sau dsn .
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 21:17 |