Cruise control pe megane, Cunoscut si ca TEMPOMAT
![]() ![]() ![]() |
Cruise control pe megane, Cunoscut si ca TEMPOMAT
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
real77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 30 October 07 ![]() |
am vazut ca tot s-a intrbat cat costa toata treaba cu cc, da nici un raspuns!!! pana la urma cat costa! sunt interesat, da daca nu stiu cat...macar un pm! multumesc!
|
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
daca era un topic de bursa avea si pret... s nu este un pret fix deoarece toata treaba este in functie de echipare sau cum vrea proprietar((la manopera de instalare si activare se mai adauga pretul butonului de activare,fatada pupitru,obturatotr pt buton fals
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Gratie lui EvoBus si lui Liviu, adaugam inca un Megane(te) care poseda si utilizeaza Tempomat (aka Cruise / Coast Control...)...
Once again, muulte multumiri! Bravo voua, baieti! |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
digitalreno |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 27 July 07 ![]() |
scenic 1, 1,9 dci , echipat cu esp daca are vreo importanta
|
--------------------
renault
scenic
2002/expression
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
@Liviu: ti-ai montat cumva intre timp butoanele +,- si R,O originale si ai schimbat airbagul cu cel decupat? Daca da, le-ai gasit in afara retelei renault mai ieftine? Te intreb pentru ca am vazut la un moment dat ca ofereai un contactor turnant celor care au probleme cu "frecare volan".
Eu am desfacut contactorul, sa vad daca se poate modifica si am constatat ca panglica are 7 trasee, (probabil ca e aceeasi, indiferent ca e contactor cu sau fara cc/sl) din care sunt folosite 5 pentru airbag, iar doua sunt libere. M-a gandesc sa lipesc cate doua fire la contactele libere de la conectorii din capetele panglicii pentru a ajunge cu ele in airbag. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@romeo3108ro
Cand ai putin timp liber(daca mai ai asa ceva...) vez daca se poate adapta cc si pentru megane 1.Sau cel putin pt. al meu,cel din semnatura(are comp. de bord).Plata se face cu o burta de bere la mama ei,adica chiar la beraria Fabricii Timisoreana,evident cand ai un drum prin Timisoara.Oricum,merci anticipat ![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am terminat si eu proiectul asta. Iata butoanele pe volan home- made:PICT0074.JPG ( Size: 979.62k )
Number of downloads: 2798
PICT0079.JPG ( Size: 766.9k ) Number of downloads: 3007 PICT0081.JPG ( Size: 630.24k ) Number of downloads: 2789 PICT0082.JPG ( Size: 992.37k ) Number of downloads: 2810 PICT0084.JPG ( Size: 505k ) Number of downloads: 2856 PICT0085.JPG ( Size: 630.62k ) Number of downloads: 1508 [atta chmentid=1627423840] Multumesc tuturor celor care au adus informatiile necesare in acest topic precum si in cel din sectiunea Megane. Attached thumbnail(s) PICT0088.JPG ( Size: 509.99k ) Number of downloads: 1556 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
sandman06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 18 September 07 ![]() |
Felicitari. Arata excelent.
Ai putea sa-mi spui cat te-a costat toata distractia? Pentru ca in forma aceasta as vrea si eu sa-mi montez... Pana acum nu prea am fost multumit de solutiile pentru pozitionarea butoanelor, dar vad ca ai avut o idee excelenta si un rezultat pe masura! |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06/2007 Sedan Manager 1.4 100bhp
|
|
19vik |
![]()
|
Multumesc
![]() Asa cum am scris in topicul celalalt: comutatorul, fatada si obturatorul m-au costat 128 lei la AMG, plus activarea functiei in bord pentru care am apelat la Romeo. Restul am facut singur (cablajul si modificarea blocului de lumini), iar switchuri, butoane, mufe... le-am avut deja, dar se gasesc la magazinele de pe Maica Domnului, inclusiv rezistentele (pe astea le-am luat de acolo), si sunt destul de ieftine. This post has been edited by 19vik: 15 Dec 2007, 13:11 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
draculiq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 16 November 07 From: timisoara ![]() |
se poate pune si pe megane 1?am comp de bord.
This post has been edited by draculiq: 15 Dec 2007, 13:20 |
--------------------
Renault
megane classic 1.9dci(cu mici modificari)
- TM 30 DAS
2003 azi in timisoara maine in toata tara!!!!!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu, decât după chiptuning...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
draculiq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 16 November 07 From: timisoara ![]() |
dc numa atunci?
![]() |
--------------------
Renault
- TM 30 DAS
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Încearcă să citești TOT topicul, și numai dacă nu găsești informația, să pui o întrebare...
Răspunsul era NU, nu poți pune la fel de ușor CC pe Megane 1. |
--------------------
-
-
|
|
draculiq |
![]()
|
ama citit cam tot....pana la pag 8 dupa nu am mai avut rabdare pt ca am vz ca s-a mai intrebat dar nu a rasp nimeni.
|
--------------------
Renault
- TM 30 DAS
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Gata am pus limitator / regulator de viteza pe megane sedan 2005 fara mufa alba (de la compu de injectie)
Multumiri speciale lui romeo Multumiri lui mirceatm Felicitari lui 19vik (da' cu atentie ca volanul este mobil fata de corpul fix si mai e si airbagu de luat in seama ... si e posibil sa actionezi claxonul) Am ales modalitatea de identificare prin atingere la butonul de cruize Una din poze e modificata ca nu se vad butoanele. R e cel mai lung. Din scurta practica am observat ca cel mai des se folosesc R si +. Ca imbunatatire: E SUPER! PS. atentie la schemele de pe forum ca nu toate se potrivesc (sau poate sunt gresite cu intentie .. dar pentru motoarele verificate de mine nu se potrivesc) This post has been edited by rino: 16 Dec 2007, 15:45 |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
19vik |
![]()
|
QUOTE(rino @ 16 Dec 2007, 15:32) Felicitari lui 19vik (da' cu atentie ca volanul este mobil fata de corpul fix si mai e si airbagu de luat in seama ... si e posibil sa actionezi claxonul) Ma gandisem la asta. Nu am insa nici-o problema cu claxonul, switch-urile se actioneaza usor, pentru claxon trebuie sa apas mult mai tare pe airbag ![]() Mie mi se par greu accesibile in varianta montarii pe satelitul RCD, de aceea am ales sa le pun pe volan, aproape ca in versiunea originala. Off-topic, am vazut de curand un Opel Astra, cu niste butoane dreptunghiulare din fabrica, pe airbag, mai jos decat le-am pus eu, aratau super, insa cred ca erau pentru comanda sistemului audio nu pentru cc/sl (nu am stat sa le studiez). Cred ca Astra are intrerupatorul claxonului tot in volan. This post has been edited by 19vik: 16 Dec 2007, 23:51 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@Catalin Marinarul
eu am citit tot topicul si nimeni nu a afirmat hotarat(sau cu explicatii) ca NU se poate adapta cc si la m1 cu comp.de bord.Ba din contra, cineva spunea ca,in principiu ,ar fi posibil,dar trebuie studiata problema mai in amanuntime. In concluzie,nu ne enervam, mai asteptam,poate so milostivi si de noi,posesorii de m1... ![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Dar ce am scris eu ai citit?
NU am infirmat acest lucru, și pe Dacie poți pune CC, problema e legată de cât de ușor... M2, ca și L2, vin din fabrică echipate cu tot cablajul pentru CC, și partea electronică dedicată este deja... Tot ce rămâne de făcut este conectarea fizică a comutatorului CC/SL ce lipsește, și a celor 4 butoane de comandă, eventual activarea sistemului, dacă nu este deja... Faptul că ai CB nu înseamnă automat CC în cazul mașinilor "mai vechi". |
--------------------
-
-
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
19vik...Intr-adevar, ce ai vazut pe volanul Astrei sunt butoanele sistemului audio.
In ceea ce priveste ergonomia butoanelor de comanda ale CC pe satelitul radio-cd-ului ai, de asemenea, dreptate: sunt usor incomode, dar, zic io, e chestie de obisnuinta... Felicitari pentru realizarea proiectului! Arata fain de tot! Regards. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
19vik |
![]()
|
Multumesc
![]() Catalin Marinarul: Nu toate M2 au cablajul din fabrica. Eu nu l-am avut. Dodone: In afara de cablaj si intrerupatoare, un alt impediment ca sa pui cc/sl pe M1, este ca ai acceleratia pe cablu, deci trebuie sa schimbi clapeta de acceleratie cu una actionata electric, plus intrerupatare la pedala de ambreiaj si frana si nu stiu daca computerul de injectie suporta functia. Nu vreau sa te dezamagesc, dar cheltuiala ar fi cam mare... This post has been edited by 19vik: 18 Dec 2007, 12:55 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Cuvy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 16 September 04 ![]() |
Pe M1 cablu de acceleratie se duce intr-un potentiometru electric de la care pleaca o mufa in calculatorul de injectie. Mai mult, atat pedala de frana cat si cea de ambreiaj au intrerupatoarele de care spui tu ca trebuie montate (cel putin asa e la mine).
Discutia legata de CC la M1 ramane daca calculatorul de injectie suporta functie... |
-------------------- Renault Megane I Break, Expression, 1.9 dCi 102cp, 2002
|
|
19vik |
![]()
|
Acel potentiometru, "citeste" pozitia clapetei si transmite informatia la calculatorul de injectie, dar nu o actioneaza. La M2 si L2, clapeta e actionata de un motoras, nu exista cablu de acceleratie.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Și la celelalte există acel motoraș, el controlează șocul automat... Poate fi făcut să acționeze pe o plajă mai largă clapeta, dar nu e chiar ușor... Și niciodată nu vei avea posibilitatea de a selecta viteza în bord... Prea greu, nu merită...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
19vik, m-ai suparat
![]() ![]() img0138qs0.th.jpg Ca sa nu iasa gaurile triunghiulare (cum ar fi iesit folosind un burghiu normal) am folosit un burghiu pentru lemn, turatie mica la bormasina si presiune usoara la gaurire .. asa ca gaurile au fost perfect rotunde. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Am o curiozitate, mărturisesc că n-am văzut volanul desfăcut...
Ați folosit contacte rotative, sau cum ați trecut cele 2 fire de pe volan (care se rotește) spre cochilia de pe coloana de direcție (fixă) ? |
--------------------
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eu unul am folosit contactor rotativ cu cruise .. dar se poate adapta si unul fara cruise .. caci firele prin panglica trec .. numai ca nu-s mufate.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Perfect, am priceput, merci.
|
--------------------
-
-
|
|
19vik |
![]()
|
Liviu, nu am vrut sa te supar
![]() Catalin Marinarul, eu am modificat contactorul original , am scris in topicul celalalt, din sectiunea Megane. Asta e celebra panglica din contactorul fara cruise, dar care are si cele doua fire dedicate: inainte PICT0049.JPG ( Size: 420.58k ) Number of downloads: 1969 si dupa ce am adaugat cate doua fire la capete PICT0056.JPG ( Size: 448.29k ) Number of downloads: 1771 PICT0057.JPG ( Size: 387.44k ) Number of downloads: 1561 (imi pare rau pentru calitatea pozelor, facusem mai multe, dar... - urmatorul meu proiect va fi sa-mi schimb aparatul foto ![]() Liviu, am banuit ca ai montat sau vrei sa montezi butoanele pe volan, de cand am vazut ca ofereai contactorul fara cruise celor care aveau probleme cu panglica. Pe atunci cautam informatii despre contactor, sa vad daca il pot modifica si sa aduc firele pana in airbag, insa nu am gasit pana nu l-am demontat pe al meu si am constatat ce pot sa-i fac. Le-ai montat exact in acelasi loc ca si mine, de altfel cam singurul loc din airbag unde se pot monta, cu exceptia zonei din dreptul spitelor. Felicitari inca o data ![]() This post has been edited by 19vik: 20 Dec 2007, 10:33 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
sandman06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 18 September 07 ![]() |
Super. Tot respectul oameni buni.
Se pare ca butoanele in sfarsit si-au gasit locul cel mai portrivit. Poate singurul lucru care lipseste ar fi cate o inscriptie pe fiecare buton cu R,S, + si - Dar sunt sigur ca sunt destul de usor de realizat niste abtipilduri cu asa ceva de pus chiar pe butoane. Ma apuc si eu cat de repede de proiectul acesta... desi nu prea am cunostinte de electronica. M-ar puta ajuta totusi Romeo sau altcineva cu proiectul complet (cablare ca n-am mufa, montaj cu rezistente, butoane pe volan...) ? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06/2007 Sedan Manager 1.4 100bhp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:15 |