Manerele interioare se cojesc, Megane 2.2 (in special) si 2.1
![]() ![]() ![]() |
Manerele interioare se cojesc, Megane 2.2 (in special) si 2.1
ScoRpiO |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 August 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Bicorp
- -
2003 1.6 16V ScoRpiO
____________________________________ Posesor de Renault Megane Bicorp 2.1 |
|||
jupit3r |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 15 November 08 From: Bacau ![]() |
eu am bicorp din 2003 luat din germania banuiesc ca modelul facut pt francezi si aceeashi problema...manerele au inceput sa se decojoasca...curios ca nu erau cojote avand in vedere ca masina avea deja 4 5 ani cand am luat o ...poate aveau ei spraiul magic cu vopsea cauciucata..
|
--------------------
renault
megane 2 bicorp 1.6 16 v
- BC 86 BRO
2003
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
astazi am fost sa se faca poze pt schimbat manerele pe garantie(care expira pe 30 mai). mi s a spus ca sunt sanse foarte foarte mici sa se intalmple asta(sa fie schimbate)..
|
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
La Mach1 mi le-au schimbat pe amandoua, desi numai cel din dreapta era cojit cam 1 cm patrat. Fara nici un fel de comentarii!
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
Pai cum, tapiteria ti-o schimba si manerele nu? Wtf, suna la vocea clientului...
![]() |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
darem |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Salut,
am si eu nevoie de o parere legat de manere si nu am considerat ca e nevoie de inca un topic legat de asta. Deci, ce am facut se vede in pozele atasate. Am aplicat folie peste o parte din ele. Folia are o "textura" ca de furnir...nu este lucios ca de aluminiu satinat(am si din acela si ma gandeam la partea din spate sa pun). Sper ca pozele sa redea cat mai bine realitatea. Multumesc. Attached thumbnail(s) IMG_1086.1.JPG ( Size: 81.06k ) Number of downloads: 1598 IMG_1087.1.JPG ( Size: 68.6k ) Number of downloads: 1796 IMG_1088.1.JPG ( Size: 83.53k ) Number of downloads: 1684 IMG_1089.1.JPG ( Size: 135.37k ) Number of downloads: 1657 IMG_1090.1.JPG ( Size: 158.28k ) Number of downloads: 1676 IMG_1095.1.JPG ( Size: 102.38k ) Number of downloads: 709 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Arata foarte bine ce ai facut,sincer nu se observa o mare diferenta.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Ce fel de folie? vreau si eu!
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
vaseall23 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 December 07 From: Galati ![]() |
frumos!sant interesat si eu de folie!
|
--------------------
xxxxxxx
xxxxxx
- xx xx xxx
xxxx I can offer advice on any of your ship propulsion or powering problems!
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(darem @ 21 Feb 2009, 18:11) Salut, am si eu nevoie de o parere legat de manere si nu am considerat ca e nevoie de inca un topic legat de asta. Deci, ce am facut se vede in pozele atasate. Am aplicat folie peste o parte din ele. Folia are o "textura" ca de furnir...nu este lucios ca de aluminiu satinat(am si din acela si ma gandeam la partea din spate sa pun). Sper ca pozele sa redea cat mai bine realitatea. Multumesc. buey, ti-a iesit tare bine! sa ne povestesti cum ai facut, ce ai facut, de unde ai luat folia si cam cat te-a costat. sa ma scuzi daca ai mai zis asta o data, dar n-am timp sa stau sa caut prin toate paginile sa vad. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Salut,
Folia este luata din ....PENNY mai de mult(in dimineata asta am vazut ca mai aveau 9.90RON) si nu eram asa increzator ca va iesi ceva bine cu ea. Am cumparat si folie 3M aluminiu satinat si am ajuns la concluzia ca iese mai bine cu prima...dezavantajul major la 3M este ca e un pic cam subtire si orice ciupitura mica pe maner se vede sub folie. Va spun sincer ca este tare migalos sa urmezi toate curbele plus ca se schimba de multe ori planul. daca este folia lipita deja si ai gresit, deci vrei s-o ridici ramane pe maner putin lipici care la relipirea foliei da un aspect nasol ceva de genul unei bule... daca resusesti sa aduci folia dupa toate curbele corect si nu-i faci cute la colturi samd iese criminal de bine...zici ca e de acolo (nu ma laud dar chiar asa e) Pozele pe care le vedeti sunt prima incercare la partea din fata ....la cea din spate imbracata in folie 3M nu mi-a placut deloc (parere personala) si nici nu am facut poze. Azi dupa masa mai incerc la manerul din poze si va tin la curent. Orice alte intrebari va stau la dispozitie. Am mai incercat de 4 ori pe acelasi maner in seara asta...de fapt pana acum si nu am reusit sa-l scot fara o cuta la partea "rotula" de langa joystick-ul oglinzi....cred ca renunt. Ma mai gandesc si eu si poate mai vine cineva cu o alta idee sau un mod de abordare diferit. O seara buna. This post has been edited by darem: 22 Feb 2009, 20:47 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
darem |
![]()
|
Chiar nimeni nu are o alta idee? Ca suntem cu totii in ac oala!
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Pai Dantes a prezentat o idee destul de buna ceva mai sus....
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
petre 1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Din nov pana astazi nu am nici o problema cu manarele.
Ideea cu folia este foarte buna,eu ma gandesc daca se gaseste o folie transparenta in genul celei de protectie pentru caroserie,si care sa se poata aplica si pe manere. Iata un fragment din ce am gasit pe net la o firma care se ocupa de colantari si cleaning auto. Folii incolore de protectie a vopselei Ciupiturile, zgarieturile si petele astfel aparute degradeaza aspectul masinii si nu pot fi rezolvate decat prin revopsire sau retusare locala a finisajului. Pentru a comanda aplicarea de folii de protectie a vopselei trebuie sa treci pe la unul din centrele noastre pentru a face o precomanda. Daca masina nu exista in baza noastra de date poti alege montarea foliei pe capota, oglinzi, laterale portiere, causul usilor, colturile barelor si alte zone similare, taierea facandu-se manual pe baza unui mulaj realizat dupa conturul acestor zone. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5dci 2007
|
|
eduard08 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 25 February 09 ![]() |
da
|
--------------------
renault megane
megane grand tour
- DJ09CIO
2005
|
|
bobro75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 26 July 08 ![]() |
nu este vopsea
este un fel de lac mie mi s-a intimplat de la un odorizant auto din ala lichid luat de la rompetrol o picatura e deajuns si se exfoliaza primul strat de luciu am patit-o si cu placa exterioara de la ceasurile din bord (dai tot minerul si ajunge la o culoare uniforma) |
--------------------
renault
megane
2004/1,5dci
|
|
rak |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 22 February 09 ![]() |
exact asa a patit si prietena mea , are un megan sedan 1.4 16v si un nenorocit de odorizant a curs si a cojit bordul , masina avea 2000 de km cand a patit asta ( acuma are 5000 ) deci va dati seama ca iti vine rau cand vezi asa ceva . Am fost cu ea la Renault si au zis ca asa ceva nu schimba pe garantie, deci va trebui sa o retusez eu cumva.
Attached thumbnail(s) DSC00116.JPG ( Size: 113.71k ) Number of downloads: 645 DSC00117.JPG ( Size: 118.06k ) Number of downloads: 568 |
--------------------
Renault
CLIO
2007 DCI 70 CP EURO 4
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
legat de odorizante, e bine inainte sa citesti atent manualul masinii, unde scrie clar ca nu sunt indicate. Inclusiv bradutii odorizanti pot cauza exfolieri in contact cu vopseaua.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
rak |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 22 February 09 ![]() |
Ma rog , eu zic ca nu ar trebui sa reactioneze asa odorizantele astea cu vopselele din interior ca doar pentru interior de masini sunt facute.
Ma gandesc sa dau eu jos cumva panoul ala si sa-l revopsesc da ma tem sa nu stric ceva, am sa incerc sa caut ceva tutorial de demontare a bordului daca pe garantie nu vor sa imi faca reparatia , oricum mai bine si mai atent cred ca o sa o pot face eu ( service-ul din cj este nasol ). 2 Mar 2009, 13:48: Am cautat prin tutoriale si pe forumuri dar nu am gasit nicaieri o descriere cat de cat a felului cum se desface bordul , consola centrala si partea aceea unde sunt gurile de ventilatie , am incercat da nu am reusit si mi-e teama sa nu stric ceva, rog daca stie cineva unde scrie despre asa ceva sa-mi dea un link sau daca are cineva vreme sa faca un tutorial despre asta ![]() This post has been edited by rak: 2 Mar 2009, 13:48 |
--------------------
Renault
CLIO
2007 DCI 70 CP EURO 4
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Spor la treaba! http://www.reno.ro/Cum-schimb-un-bec-din-p...ml#entry1407383
|
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Am fost la AutoEuropa (Timisoara) si domnii de acolo, foarte respectuosi, mi-au schimbat manerele interioare (care se decojisera relativ putin, in vreo 3 locuri, in total 5-6 centimetri patrati) care se decojisera. Initial m-au programat pentru inlocuire, iar dupa 2 zile (cand au ajuns piesele) mi le-au schimbat in 30 de minute. Per total, foarte multumit, insa neplacut surprins de calitatea acelei vopsele de la manere (sunt convins ca in vreo 1-2 ani se vor decoji din nou...).
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Si la mine am observat ca se decojesc, deci o sa fac un drum in service.
Intrebarea mea este se rezolva sau dupa 2 ani o sa am aceeasi problema? |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
@cip2k7 mie nu au vrut sa mi schimbe manerele..mi au schimbat de ex sezutul la scaun, dar manerele nu..
![]() |
--------------------
renault
megane2.2
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
eu zic sa nu te agiti, ca oricum s-ar fi cojit din nou... eu le-am schimbat de doua ori si acum sunt la fel.
eu o sa incerc sa le colantez cu un material mai rezistent. |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
megane1 |
![]()
|
le ai platit tu sau pe garantie..?
|
--------------------
renault
megane2.2
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
@megane1, se pare ca este un defect recunoscut de Renault, deci e obligatoriu sa ti le schimbe daca nu este vorba de "un factor extern". Initial si la mine a stat putin pe ganduri individul de-acolo, dar cum nu aveam de gand sa plec cu una, cu doua, le-au schimbat. Din cate stiu, trebuie sa faca ceva poze la manere, sa le trimita la Renault, iar cei de-acolo sa aprobe schimbarea (la mine cel putin, asa au facut); eu zic sa suni la Vocea Clientului si sa comunici problema ta acolo, mentionand intamplarea din service, si sunt convins ca ti le vor schimba si tie in cele din urma.
@Bacu, din pacate tind sa iti dau dreptate. Bucuria unor manere noi este relativ scurta, pentru ca sunt foarte firave. Tind sa cred ca exfolierea are loc mai ales in perioada verii. |
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
nu, le-am schimbat pe garantie! sezutul de la scaun pe ce motiv ti l-au schimbat?
dantes, ale tale cum se mai prezinta? a rezistat vopseaua? This post has been edited by Bacu: 23 Mar 2009, 19:40 |
--------------------
Honda
CRV
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Vopseaua ar fi rezistat daca puneam niste lac... Le-am facut intr-o lene d-aia crunta si am dat doar o mana.... Au rezistat cateva luni, apoi cand au inceput sa o ia razna si astea, le-am vopsit in negru si am pus si lac...au rezistat excelent fara nici cea mai mica problema...
Din cauza ca am vazut ca solutia e ok, chiar in momentele astea am manerele in proces de vopsire. Am dat o mana completa ieri, azi inca una, maine lacul si sa vedem ce iese.... repet...pe negru si lac au tinut excelent. |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
Bacu |
![]()
|
aha, sa inteleg ca acum vrei sa le faci din nou argintii, nu? lacul de unde l-ai luat, si ce tip este? as vrea si eu sa le fac asa, insa numai partea interioara, care se cojeste, nu si exteriorul, care a rezistat bine pana acum.
|
--------------------
Honda
CRV
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Prima data am luat o gioarsa din selgros cu un nume cel putin dubios....acum am luat din hornbach nu mai stiu ce porcarie mai rasarita la fel cu vopseaua neagra, iar lacul si primerul de plastic ceva nemtesc care au contract astia de la hornbach si e bun...
Ieri am dat ultimul strat de vopsea, a prins un pic de praf intr-un loc dar nu e deranjant, in rest s-au acoperit mult mai bine ca inainte iar azi dau cu lacul....o sa le trantesc niste poze cand o sa fie gata... Raspunsul la intrebarea ta e da...argintii la loc ptr ca se potriveste cu manerul de deschis usa. bejul nu pot sa-l reproduc si oricum ar fi lucios iar restul e cauciucat si ar iesi un kitch iar negru e naspa ca e lucios si zici ca sunt manere de aro....daca era mat sau cauciucat era ok.... Solutia interesanta prezenta si pe aici pe topic e infolierea lor cu ceva argintiu, insa nu stiu cum se vor comporta in timp. Vopsite e parca varianta castigatoare mai ales ca ii da un aspect metalic interesant.... |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 13:30 |