Geamuri electrice Laguna II, sistem de sustinere rupt
![]() ![]() ![]() |
Geamuri electrice Laguna II, sistem de sustinere rupt
meltean |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 26 February 11 From: Suceava ![]() |
|
||
--------------------
Renault / BMW
Laguna II 2.2dCi / 320d
2004 Initiale / 2000
|
|||
P3riculoS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 10 January 09 From: London United Kingdom ![]() |
Ms .. sambata ma apuc sa o desfac .. ca vine vara si e nasol cand nu merg geamurile !
|
--------------------
Renault
Laguna III
- MK 60 OXP
2.0 dCi 150 eco2 Dynamique TomTom 5Dr FAP
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca aveti probleme cu geamurile si ajungeti in bucuresti nu ezitati sa ma cautati. Se rezolva orice problema 100%
![]() Numai bine, Dragos 0763.262.361 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
- B-XX-Z4T
2002 / Expression; 2002 / Privilege kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
yonut87 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 29 March 12 ![]() |
salll stie cineva din ce cauza nu imi merge geamul de pe dreapta fata?????????????????nici de la butonul din dreapta nu merge nici de la cel de la mine de la sofer?????????avety idee????????????stima
|
--------------------
renault
laguna 2
2004
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
yonut87: daca ai impuls doar la geamul de la sofer, problema ta e din butonul pentru geamul pasager din consola de la sofer.
|
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
P3riculoS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 10 January 09 From: London United Kingdom ![]() |
QUOTE(yonut87 @ 29 Mar 2012, 20:33) salll stie cineva din ce cauza nu imi merge geamul de pe dreapta fata?????????????????nici de la butonul din dreapta nu merge nici de la cel de la mine de la sofer?????????avety idee????????????stima Iti dau si eu un sfat pe care lam primit si eu .. desfa portiera si vezi cauza singur ;-) 29 Mar 2012, 23:50: [quote=VF1BG0,29 Mar 2012, 20:36] yonut87: daca ai impuls doar la geamul de la sofer, problema ta e din butonul pentru geamul pasager din consola de la sofer. [/quote am impuls in aman2 parti .. dar el e inghetat nu mijca deloc .. dar motorasul se aude ca el merge .. dar din mecanism e ceva macaraua sau cum ii zice .. bafta !! This post has been edited by P3riculoS: 29 Mar 2012, 22:50 |
--------------------
Renault
Laguna III
- MK 60 OXP
2.0 dCi 150 eco2 Dynamique TomTom 5Dr FAP
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
P3riculoS: sunt doua cazuri clare: cand nu iti merge geamul deloc(nu se aude nici motorasul) si cand auzi firele cum freaca prin usa ori motorasul actionat de buton.
In unele cazuri desfaci degeaba usa dreapta fata. Dar de ce sa cautam varianta mai simpla cand e mai usor sa demontam o tapiserie chiar daca nu e cazul ![]() In cazul tau (impuls pe toate 4) nu se aplica solutia butonului. This post has been edited by VF1BG0: 29 Mar 2012, 23:18 |
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
varzescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 21 February 12 ![]() |
am vazut pe net niste kituri de reparatie pentru geamurile de laguna si megane....are cineva idee daca sunt ok sau sa caut la dezmembrari?
|
--------------------
Dacia
Logan 1,4 MPI,
2005-Laureate
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Se pare ca acele kit-uri nu sunt chiar ok. Mai degraba o solutie de moment. Plasticul difera de cel original, are alta consistenta...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
adiida |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 May 12 ![]() |
multumesc mult ptr link-ul pus , a fost de real ajutor
|
--------------------
renault
laguna 2
2001
|
|
bogdanbby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 13 March 11 ![]() |
salutare
am si eu o problema la geamul de la masina merge cand vrea el, mai precis noaptea merge ziua nu si nu stiu din ce cauza pe tipul zile nu il pot descide deloc iar noaptea merge. pe timpul zilei cand apas pe buton nu se audoa dor cloncanitul ce il face butonul, motorasul nu se aude nimic. ce poate avea? |
--------------------
renault
laguna 2
- bh 24 bby
model privilege 2002 2,2 dci
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
VF1BG0... m-a rugat cineva sa te intreb daca ai kit reparatie macara stinga fata pentru Nissan Primera sau cele doua piese de plastic alb, se vad in poze piciorusele rupte.
IMAG0370.jpg ( Size: 817.79k ) Number of downloads: 826 IMAG0371.jpg ( Size: 947.29k ) Number of downloads: 903 Sau daca are altcineva sa-mi dea PM. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
audiofilu' : nu exista din pacate kit de reparatie pentru Nissan Primera. Piesele culisante nu am reusit pana acum sa le gasesc, cablurile insa se pot face.
|
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Atunci solutia este sa cumpere pe original, nu?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
Sa caute macara aftermarket intai... pe original nu gaseste decat macara completa la un pret mult prea piperat
![]() |
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
@VF1BGo.... geamul soferului de pe laguna mea are impuls (doar pe acea parte) si desi il actionez sunt momente (destul de dese) in care acesta se opreste din urcare pe la jumatate... se intrerupe, chiar daca tin apasat pe buton. Care ar putea fi cauza... la butoane sau la macara. Multumesc.
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
jordi: defectul asta se poate datora doar macaralei. Fie la culisare piesele intampina un obstacol pe sina(mizerie, sina stramba .. etc), fie motorasul are o problema. Poti sa incerci cu alt motoras daca la o inspectie vizuala cablurile sinele sau piesele culisante sunt ok.
Problema vine de la rola alba din plastic care este angrenata de motoras. Practic ca sa fi sigur ca aici e baiul demontezi macaraua, dai jos motorasul si desfaci apoi inelul negru de deasupra piesei albe. Daca am vreme, fac azi un tutorial si postez linkul mai pe seara. Numai bine. 26 May 2012, 19:55: Nu am apucat sa fac tutorial dar atasez 2 doua poze in care se vede inelul negru din cauciuc si piesa care poate genera problemele. DSC03860.JPG ( Size: 399.32k ) Number of downloads: 926 DSC03861.JPG ( Size: 369.24k ) Number of downloads: 879 This post has been edited by VF1BG0: 26 May 2012, 19:55 |
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Azi dimineata in parcarea de la Otopeni am coborat geamul la bariera sa-mi i-au jeton si la ridicare pauza, n-a mai vrut.
M-am apucat si am dat fata de usa jos si am demontat la fata locului macaraua si geamul, noroc cu ceva scule avute prin masina. Se incurcase cablu pe rola si motorasu nu mai avea forta sa traga de fapt nici nu avea cum la ce incurcatura era pe acolo. Am blocat geamu' cu o coarda elastica si am plecat spre BV Problema e ca kit-ul (cabluri + piese de plastic) l-am schimbat recent, <1an piesele de plastic sunt ok, cele 2 cabluri care vin pe rola sunt varza, rola un pic afectata Intrebare: pot sa-mi construiesc dintr-un cablu de bicicleta si sa inlocuiesc cablurile desfigurate, cum il sertizez la capat aici e buba, pot refolosi capetele de la cel vechi ? Rola din ce am obsvervat are acele canale prea inguste si cablu nu se aseaza cum trebuie, o pot largi\adanci un pic cu o panza de bonfaier ?? This post has been edited by PuscasMarin: 31 May 2012, 09:43 |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
PuscasMarin: daca tot ai fost la aeroport trebuia sa imi dai un telefon ca erai la doi pasi de mine.. rezolvam rapid. Problema nu e cablul sau santul rolei ci mai degraba tensionarea cablurilor. Nu au voie sa se incurce chiar daca ar fi cablul mai gros decat santul rolei.
Daca vrei trimite-mi macaraua si ti-o inapoi trimit reparata, am cablu mai bun decat cel pentru frana de mana de la biciclete. Daca nu vrei sa trimiti macaraua poti sa trimiti cablurile(cele doua care se ruleaza pe rola). |
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Daca stiam, mi-am facut un pic de lucru la 5 dimineata asta e... am recuperat pasagerul si am plecat spre casa.
Da-mi datele da contact pe PM si cred ca ti-o trimit, ca am mai desfacut-o de 2 ori anu' asta si tot n-am rezolvat-o de cat pe termen scurt. |
--------------------
Renault
2004 F9Q670
|
|
tavi.b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 August 11 ![]() |
Salut!
Acum doi ani am cumpărat de pe ebay kit-ul pentru geamul din stânga față și l-am montat fără probleme, după ce am urmărit filmatul de pe site-ul lui Dragoș, căruia îi mulțumesc, a fost de mare ajutor. Profit de ocazie să vă mulțumesc tuturor pentru contribuția adusă pe forum, fără de care ne-ar fi tuturor mult mai greu. N-am mai avut probleme de atunci până acum câteva zile când, la ridicarea geamului, aproape de finalul cursei, am auzit un zgomot ca și cum un cablu (rupt sau sărit de la locul lui) ar fi lovit portiera și geamul a rămas blocat pe închis. Am desfăcut panoul ușii ca să văd despre ce e vorba, fără a demonta macaraua, dar nu găsesc defectul. Am făcut următoarele constatări: - cablurile par a fi la locul lor, am pipăit și în interiorul profilului pe care culisează - cu o oglindă m-am uitat la tambur și nu e nicio spiră nelalocul ei - motorul primește comanda, dar se întrerupe rapid, ca și cum i-ar fi tăiată alimentarea - cablul, spre tambur, e ușor detensionat, față de cum mi-l amintesc (țambal, după recomandările voastre ![]() - am verificat și lipiturile la contactele butoanelor de comandă, ok. Cum nu am garaj trebuie să rezolv problema rapid, în aceeași zi, așa că prefer să întreb: - dacă geamul nu coboară, mă tem că nu pot da macaraua jos fără a slăbi cumva cablurile ca să am acces la siguranțe. Sau mă înșel? Sugestii? - dacă iese di discuție contactul rece la buton (n-ar mai ''mișca'' nimic în caz contrar, nu?) și angrenajul motorului (nu merge întrerupt, ci nu merge deloc) care ar putea fi cauza? Mulțumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Laguna GrandTour
.
|
|
Cheluu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 27 May 11 ![]() |
am apelat si eu ca multi altii la serviciile lui dragos in legatura cu geamul din dreapta fata care a murit subit zilele trecute. am fost la el si am rezolvat problema repede si dupa parerea mea si "subtire" la bani .nu vreau sa se creada ca ii fac baiatului reclama dar este a doua oara cand ma ajuta si sunt multumit.multumesc si pe aceasta cale vf1bgo.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi 88 kW/120 cp
2004
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Acum 5 minute m-am intors de la doctor. Evident problema rezolvata.
Decat sa va chinuiti singuri sa reparati sau da dati bani pe kit-uri dubioase va recomand sa luati legatura cu VF1BG0. Va rezolva garantat! Inca o data multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
2002 Privilege 3.0 V6 CVA Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
PuscasMarin |
![]()
|
Confirm si eu pe aceasta cale rezolvarea problemei cu ajutorul colegului VF1BG0 (Dragos).
Multumesc pt. seriozitate, apelati la el cu incredere ! |
--------------------
Renault
2004 F9Q670
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Tocmai m-am intors si eu de la VF1BG0 si am numai cuvinte de lauda. Amandoua geamurile fata merg perfect.Persoana nota 10+.Recomand cu caldura.
Daca nu va pricepeti mai bine nu va bagati si duceti-va la dragos. |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
mariuss79 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 2 February 08 From: Bistrița ![]() |
am si eu o problema cu geamurile. am patit ca majoritatea posesorilor de laguna, adica s-au infasurat cablurile si nu am mai reusit sa ridic geamul. e vorba de geamul soferului, care este singurul cu impuls. dupa ce am schimbat cablurile tot nu a vrut sa urce si sa coboare, ba mai mult, cand bag mufa la butoane se ard sigurantele de pe geamuri, iar mai nou se arde o siguranta de pe UCH si se incalzesc butoanele de ridicare.
mentionez ca am schimbat si butoanele cu unele noi, dar problema nu s-a rezolvat. la service au zis sa le las masina cateva zile ca e nevoie sa ia toata instalatia electrica la mana, sa vada daca e un scurt pe undeva. s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema? daca da,cum s-a rezolvat, daca nu ce ma sfatuiti? exista cumva un releu pentru geamuri care e posibil sa se fi ars? This post has been edited by mariuss79: 6 Jul 2012, 00:56 |
--------------------
renault
megane4 1,5
2018
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
mariuss79: cel mai probabil ai pus butoane care nu se potrivesc. Fie sunt de la o masina cu volan pe dreapta fie sunt de alta culoare decat cele pe care le aveai.
|
--------------------
Renault
- B-XX-Z4T
|
|
mariuss79 |
![]()
|
QUOTE(xxla20 @ 27 Jan 2011, 21:32) @cmnrazvan, maine sper sa am timp sa-ti fac o poza cu mufele si vedem fiecare fir in ce parte a mufei intra, cu siguranta au fost inversate, dar e un progres daca spui ca functioneaza comenzile pt geamuri si daca nu se mai aprind becurile din bord. pe viitor te sfatuiesc sa te feresti de improvizatii si de refacut contacte in maniera asta(inversata) pt ca te poti alege cu probleme mai mari decat aprinderea becurilor din bord si nefunctionarea butoanelor... razvan ne ajuti cu pozele mufelor?QUOTE(VF1BG0 @ 6 Jul 2012, 01:00) mariuss79: cel mai probabil ai pus butoane care nu se potrivesc. Fie sunt de la o masina cu volan pe dreapta fie sunt de alta culoare decat cele pe care le aveai. butoanele sunt de la reprezentanta din tg-jiu si functioneaza corect pe acelasi model de masina ca a mea |
--------------------
renault
megane4 1,5
2018
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Sa nu cumva sa fie butoane de la geamuri cu impuls. Stiu ca daca pui butoane de la geamuri cu impuls la unele fara impuls se ard sigurantele
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
mariuss79 |
![]()
|
QUOTE(gsalexandru @ 6 Jul 2012, 06:44) Sa nu cumva sa fie butoane de la geamuri cu impuls. Stiu ca daca pui butoane de la geamuri cu impuls la unele fara impuls se ard sigurantele sunt butoane fara impuls. doar la geamul soferului este cu impuls. sunt verificate pe alta masina. ma gandesc la firele din mufa sa nu se fi intamplat ceva <span class='edit'>6 Jul 2012, 17:59:</span> azi am desfacut fetelede usi si m-am uitat putin pe acolo. pare a fi fost umblat pe la mufe. am schimbat siguranta care se ardea si surpriza, aceasta nu se mai arde, dar se pune contactul singur, daca am cartela in cititor. This post has been edited by mariuss79: 6 Jul 2012, 18:02 |
--------------------
renault
megane4 1,5
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 10:48 |