Geamuri electrice Laguna II, sistem de sustinere rupt
![]() ![]() ![]() |
Geamuri electrice Laguna II, sistem de sustinere rupt
ardelut |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
- MS 07 NAT
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
|
|||
florin.florind |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 18 February 13 ![]() |
Din pacate cred ca ti s-a rupt piesa de plastic care sustine geamul, aflata pe sina metalica. Mai exact e rupt santul in care intra acel bulb din capatul cablului. Trebuie sa demontezi cele 2 sine prinse in 4 pilite , pe panoul metalic interior al usii, sa scoti sigurantele de plastic de pe geam, apoi sa scoti geamul afara. Demontarea geamului se face cu el lasat in jos APROAPE la maxim. Odata demontate acele 2 sine poti vizualiza exact starea celor 2 piese de plastic. Daca mai ai nevoie de alte informatii eu iti raspund cu placere. Salut.
This post has been edited by florin.florind: 2 Aug 2013, 13:55 |
--------------------
Renault
Laguna II, 1.9 dci, 120 cp,
2003
|
|
sergiu23 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 29 January 11 From: Timisoara ![]() |
Salut. Suna-l pe userul VF1BG0, 0763 262 361. El sigur te ajuta sa o rezorvi
|
--------------------
Renault
Laguna
- TM 57 LIV
2004, Dynamic 1.9 dci 120 CP
|
|
iohanaion |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 July 13 ![]() |
tot probleme la macara stanga sofer ,cad incerc sa-l ridic cobora si ca sa-l pot ridica trebuie sa trantesc usa are cineva ideie despre ce este vorba?
|
--------------------
renault
laguna 2
- b-79-ymz
2006/break
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Am luat si eu de la el un kit de reparatie macara stanga fata insa dupa doar doua zile iar am avut probleme desi am schimbat tot cu exceptia culiselor si a motorasului. Desfac sa vedem ce mama naibii se intampla...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
audiofilu' daca ai avut probleme cauta motivul mai degraba in montaj. Am instalat sute asemenea kituri de reparatie la Laguna II si pot sa iti zic sigur ca functioneaza corect minim 6 luni. Pe masina mea e montat kit de reparatie de 3 ani si inca e ok. Drept e ca o data pe an ung temeinic tot sistemul.
Pentru kituri de reparatie geam sau piese pentru macarale electrice accesati www.kit-macara.com |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
- B-XX-Z4T
2002 / Expression; 2002 / Privilege kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Voi desface astazi. Partea aia culisanta nu era foarte fixa pe culisa, e diferenta de joc fata de cea dreapta.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am desfacut aseara si am intins mai mult sufele (sunt cate doua picioruse cu 3 pozitii); initial totul fiind nou nu am putut fixa mai strans, acum am fixat cu doua pozitii mai intins si merge ok.
Am constatat ca nu mai pot rabata oglinzile, ce naiba oi fi facut, desfac azi din nou. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
nicolaevlad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 24 May 13 ![]() |
QUOTE(ady.sandu @ 28 Jul 2012, 00:03) buna. o problema am si eu legata de geamul de la sofer, cand apas sa il cobor urca iar cand apas sa-l urc el coboara,toate geamurile sunt cu impuls si functioneaza ok doar asta pe dos.aveti ceva idei? am incercat si cu alta consola tot cu impulsuri si face lafel. Daca nu ai umblat la nimic si inainte mergea OK ceea ce ma indoiesc trebuie sa dai jos motorasul sa desfaci cele 4 suruburi care-l tin in ansamblul de plastic si sa rotesti statorul la 180 grade.....de aceea spun ca ma indoiesc ca nu ai umblat la nimic (firele nu ai cum sa le pui invers iar butoanele nici atat)...ai grija cand scoti statorul din locas sa nu-l tragi mai mult de 1-1,5 mm in afara ca va fi foarte greu sa-l bagi la loc. Attached thumbnail(s) motoras.JPG ( Size: 44.11k ) Number of downloads: 445 |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 model BGRR06 1.9 dCI 6M
|
|
smadalin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 14 September 12 ![]() |
Salutare,
am si eu o problema cu geamul fata dreapta si anume ca e blocat. Am fost la service reno si dupa 20 minute de masuratori si curatari au ajuns la concluzia ca este motorasul pentru ca partea superioara era foarte fierbinte. Acum..poate cei de la reno chiar sunt experti, dar vreau sa confirm cu voi ca inlocuirea motorasului este unica solutie. Nu de alta dar unul nou e destul de scump si inca nu am gasit la SH. Nu se poate bobina/repara acel motoras? Multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(smadalin @ 13 Aug 2013, 22:49) Salutare, am si eu o problema cu geamul fata dreapta si anume ca e blocat. Am fost la service reno si dupa 20 minute de masuratori si curatari au ajuns la concluzia ca este motorasul pentru ca partea superioara era foarte fierbinte. Acum..poate cei de la reno chiar sunt experti, dar vreau sa confirm cu voi ca inlocuirea motorasului este unica solutie. Nu de alta dar unul nou e destul de scump si inca nu am gasit la SH. Nu se poate bobina/repara acel motoras? Multumesc! cum sa nu gasesti chiar ieri zicea un coleg ca vinde motor pentru geamuri (+ ca din cate am aflat nu prea se strica/arde..dar poate ai avut tu noroc...unul SH este cam 70 ron din cate am avzut)da un anunt ca vrei motoras pentru geam ca singur au mai toti care dezmembreaza lagune.. incearca la claudiuvoinescu This post has been edited by iuli23: 13 Aug 2013, 23:13 |
--------------------
Renault
Laguna II
- B-CFX
2003 1.9 dci hatchback
|
|
nicolaevlad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 24 May 13 ![]() |
QUOTE(smadalin @ 13 Aug 2013, 22:49) Salutare, am si eu o problema cu geamul fata dreapta si anume ca e blocat. Am fost la service reno si dupa 20 minute de masuratori si curatari au ajuns la concluzia ca este motorasul pentru ca partea superioara era foarte fierbinte. Acum..poate cei de la reno chiar sunt experti, dar vreau sa confirm cu voi ca inlocuirea motorasului este unica solutie. Nu de alta dar unul nou e destul de scump si inca nu am gasit la SH. Nu se poate bobina/repara acel motoras? Multumesc! Sincer ma indoiesc sa fie ars motorasul...eu le-am chinuit pe ale mele de le-au gasit dracii...le-am desfacut,am schimbat statoare intre ele...etc si nu am reusit sa le ard(sunt foarte robuste)...faptul ca se incalzeste tare nu inseamna ca este ars ci doar ca suge foarte mult curent,ceea ce poate fi determinat de n factori inclusiv vestita macara cu buba...daca ai cat de cat cunostinte mecanice poti sa-l verifici foarte usor....desfaci fata de usa,scoti macaraua cu totul....desfaci cele trei suruburi care tin motorasul pe macara,bagi inapoi mufa neagra si apesi pe buton...se invarte=motoras bun....nu se invarte si si se incalzeste mergi mai departe...scoti plasticul negru care acopera roata dintata(ai mai sus un post in care ai sa vezi cum arata ) scoti roata dintata si refaci testul...se invarte=motoras bun...nu se invarte mergi mai departe....desfaci cele 4 suruburi care tin statorul de carcasa de plastic (sa-ti insemni pozitia lui,daca-l pui invers se va invarti invers)...verifici carbuni,lamele,mizerie..etc...SUCCES |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 model BGRR06 1.9 dCI 6M
|
|
smadalin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 14 September 12 ![]() |
Multumesc pentru sugestii, voi incerca sambata sa vad ce reusesc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2002
|
|
mariuss79 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 2 February 08 From: Bistrița ![]() |
am si eu o problema cu geamurile. am patit ca majoritatea posesorilor de laguna, adica s-au infasurat cablurile si nu am mai reusit sa ridic geamul. e vorba de geamul soferului, care este singurul cu impuls.
dupa ce am schimbat cablurile tot nu a vrut sa urce si sa coboare, ba mai mult, uneori cand bag mufa la butoane se ard sigurantele de pe geamuri, alteori nu se ard sigurantele din panou ci se arde o siguranta de pe UCH si se incalzesc butoanele de ridicare si alteori se aprind becurile in bord ca si cum as pune contactul!!! mentionez ca am schimbat si butoanele cu unele noi(butoanele functioneaza corect pe o alta masina exact ca a mea), dar problema nu s-a rezolvat. la service au zis sa le las masina cateva zile ca e nevoie sa ia toata instalatia electrica la mana, sa vada daca e un scurt pe undeva. s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema? daca da,cum s-a rezolvat, daca nu ce ma sfatuiti? exista cumva un releu pentru geamuri care e posibil sa se fi ars? cineva, la un service imi spunea ca exista un modul de comanda pentru geamuri intr-una din usi si ca de acolo face probleme. |
--------------------
renault
megane4 1,5
2018
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
O fi motorasul electric de vina ..., incerca cu altul !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Noile butoane sunt cumva pentru geamuri cu impuls? Cam asta se intampla atunci cand pui butoane de pe o masina care are geamuri cu impuls pe una care nu are aceasta optiune
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
florentinpiese |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 3 August 13 ![]() |
stie cineva se potriveste macaraua de stanga dupa o masina de anglia la o laguna normala adica la sofer multumescc
|
--------------------
renault
laguna ll
- x739sav
2004
|
|
mariuss79 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 2 February 08 From: Bistrița ![]() |
QUOTE(gsalexandru @ 17 Aug 2013, 06:50) Noile butoane sunt cumva pentru geamuri cu impuls? Cam asta se intampla atunci cand pui butoane de pe o masina care are geamuri cu impuls pe una care nu are aceasta optiune noile butoanele sunt cu impuls doar la sofer... 17 Aug 2013, 23:26: QUOTE(boeru_laurentiu @ 17 Aug 2013, 05:49) sunt verificate si sunt ok motorasele This post has been edited by mariuss79: 17 Aug 2013, 23:26 |
--------------------
renault
megane4 1,5
2018
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Demontat macaraua, reasezat sufele, intins si mai mult si remontat; dupa doua zile iar sunt probleme, posibil melcul/mosorul sa nu fie tocmai ok... nu stiu ce sa-i mai fac.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Patit si eu la fel. Am renuntat sa-l mai fac. nu stiu care este buba. Astept o oferta pt o macara sh originala in stare foarte buna
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Posibil ca sufele din kitul de reparatie sa fie putin mai lungi (chiar si 2-3mm e destul); acum am intins la maxim sufele (exista cate un opritor cu 3 pozitii pe ficare sufa langa mosor) si daca zilele urmatoare mai am probleme o sa-i solicit lui Dragos inca un kit. Sper sa nu fie nevoie, e neplacut sa demontezi de zece ori in cateva zile panoul si macaraua...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
krysa_20 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 19 August 13 ![]() |
am eu macara de laguna 2 originala.....dak te intereseaza,0764646246,pret 200 lei....livrari in toata tara...
|
--------------------
renault
laguna 2
2001,full option
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
De ceva timp geamul fata dreapta urca foarte greu, Dragos (VF1BG0), spune c-ar fi de la motoras. E greu de demontat, curatat, eventual inlocuit carbunii sau ce-o mai fi pe acolo, asta in cazul in care o fi de la motoras.?
|
--------------------
renault
laguna2
- b545hnj
expression2003 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
aseldmi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.223 Joined: 15 March 09 From: ARAD ![]() |
am o problema la geamurile din spate , cel din stanga spate nu mai mergea decat in jos, era de la buton problema, am facut cum faceam si altatada , am dat jos butonul si am spreiat cu deodorant ca eram pe drum si nu aveam sprai contact, cand l-am montat sa auzid un sfarait in buton si gata nu a mai mers nici sus nici jos culmea nici geamu din dreapta, am inlocuit butonu acasa si surprinza nu mai merg geamurile pe spate deloc,
ar cineva vrio idee, am verificat si sigurantele ce tin de geamuri( cele din partea de jos a panoului) |
--------------------
renault
laguna 2
- ar 06 mfo
2002
|
|
mrg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 24 November 10 ![]() |
se gasesc kituri de reparatii pentru geamuri pe ebay. sunt undeva pe la vreo 20 dolari cu tot cu transportul. daca le comandati din tarile UE vin repede, la posta
|
--------------------
Renault
Laguna
2001/Initiale
|
|
aseldmi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.223 Joined: 15 March 09 From: ARAD ![]() |
ce treaba am eu cu kitu de reparatie daca nu e rupt nimic in macarale,
|
--------------------
renault
laguna 2
- ar 06 mfo
2002
|
|
sb-55-dan |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 833 Joined: 6 July 05 ![]() |
Verifica cu un aparat de masura daca-ti vine curent in motorase, sau daca butonul da comanda.
|
--------------------
renault
Laguna II, Laguna III
2003, 2011 Renault Laguna II Dynamique 1.9 Dci 120CP
Renault Laguna III Dynamique 2.0Dci 150CP |
|
audiofilu' |
![]()
|
Am luat si eu kit de reparatie pentru portiera stanga fata si dupa o perioada scurta a cedat. Montajul a fost facut corect, suspectez calitatea proasta a tamburului pe care se infasoara cablurile si ma refer la adancimea santurilor care fiind probabil mai mici nu retin sufa unde trebuie.
Kitul ASTA e si pentru macara electrica? Daca nu vreau sa schimb si cablurile zic... Sau mai degraba kitul complet, ASTA? This post has been edited by audiofilu': 28 Oct 2013, 17:53 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Eu mi-am luat doar plasticele albastre si rola ( sufele le am de vreo cateva luni ) tot pentru geamul din stanga . Sper sa nu am ghinionul tau si sa ma tina mai mult !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Ambele mosoare (ambii tamburi) par sa fie de calitate proasta. Piesele albastre sunt ok, nimic de comentat dar urmatoarea comanda o fac in UK mai ales ca e cam la 1/2 de pret. Am cont PayPal si iau de pe ebay de ani buni dar la piesele astea pur si simplu nu m-am gandit ca le pot lua...
![]() Acum am si kitul original si acesta montat, sper sa raman la 3 in total. Problema e ca daca santurile tamburului sunt "piscate" de sufe sau daca acestea fac vreo cuta in viitor vor fi probleme. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 07:39 |