Revizie 30.000 km sau revizia a doua
![]() ![]() ![]() |
Revizie 30.000 km sau revizia a doua
Andrei LGN |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Timpul imbatraneste cauciucul, nu doar kilometrii.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Imbatraneste, dar nu in aceeasi masura precum uzura. Monteaza o curea zdrentuita de 60mii km de functionare si una cu jumatate de km fata de cealalta, dar mai veche.Care rezista mai mult? Aia zdrentuita?
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Am facut aceasta revizie la Renault Timisoara (AutoEuropa pe Calea Sagului)
This post has been edited by Modus: 24 Mar 2011, 09:09 Attached thumbnail(s) autoeuropa_1.JPG ( Size: 72.15k ) Number of downloads: 668 autoeuropa_2.JPG ( Size: 49.17k ) Number of downloads: 713 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Inlocuire lichid frana - banuiesc ca au facut si aerisire / sau doar inlocuit lichidul din vas si pe conducte ramas lichid uzat? Daca au aerisit, cum au facut, au pus si tester-ul sa dea comanda pompei ABS sa deschida circuitele?
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Modus |
![]()
|
Ayu facut aerisire si test de franare la standul ITP. Pretul total e mare?
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Nu e mare pentru ce e pe lista. Insa eu unul faceam doar schimb ulei+filtru, curatare frane spate si inlocuire lichid frana si aerisit dar NUMAI cu tester/ABS iar restul le cumparam/executam eu. Asta daca ai un minim de scule/indemanare si curaj
![]() |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Modus |
![]()
|
Altfel masinuta merge impecabil.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
al1n |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 416 Joined: 1 August 08 From: Iasi ![]() |
de ce ai inlocuit lichidul de frana si cel de racire si bujiile? a necesitat sau ai vrut tu?
|
--------------------
Dacia/Renault
Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v
'99/2010
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Lichidul de frana se schimba la 2 ani max.3 Altfel risti sa-ti rugineasca pompa, conductele/etrieri/pistoane/garnituri si mai grav defectarea blocului ABS. Culoarea lichidului uzat e maronie si nu galbuie- asta nu inseamna ca daca nu e schimbata culoarea, nu are apa in el, apa care provoaca problemele de mai sus
This post has been edited by Andrei LGN: 24 Mar 2011, 17:42 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
In manualul de intretinere al masinii mele scrie ca se schimba la 5 ani sau 90.000 km
|
--------------------
.
.
.
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Poate s-a inventat vreun lichid de frana non-higroscopic (care nu absoarbe apa)
![]() Nu stiu... eu unul m-am documentat pe internet + recomandare FIAT: la 2 ANI. Si asta am facut: am aerisit cu mana mea Oltcit, Fiat Doblo(ABS), Logan(non-ABS) si Symbol(ABS) la 2 ani. Mai e un alt tip de lichid - siliconic folosit in competitii, dar asta implica si circuit de franare special conceput pentru el, altfel distruge toate garniturile unui sistem DOT 3 sau DOT4 clasic. |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am zis ce scrie in manualul de intretinere si garantii livrat cu masina, ma gandesc ca nu-s dobitoci si nici prosti sa spuna 5 ani sau 90.000 km ca au tot interesul sa iti ia banii pe un lucru ce nu tine de garantie, este totusi o operatiune ce tine de consumabile.
Pe mine unul nu ma intereseaza ce recomanda FIAT sau ce scrie pe net ma intereseaza ce scrie producatorul, consider ca au testat suficient de mult astfel incat sa emita o opine care este scrisa. Poate altii folosesc alt tip de lichid de frana, din cate stiu eu la Renault se foloseste lichid de frana de tipul DOT 4 |
--------------------
.
.
.
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Bun. Fiecare face ce crede de cuviinta.
Pentru cei ce vor sa rasfoiasca legat de lichid frana: "After only a year of service, the brake fluid in the average vehicle may contain as much as two percent water. After 18 months, the level of contamination can be as high as three percent. And after several years of service, it is not unusual to find brake fluid that contains as much as seven to eight percent water Their rationale is based on the fact that glycol-based brake fluid starts to absorb moisture from the moment it is put in the system. The fluid attracts moisture through microscopic pores in rubber hoses, past seals and exposure to the air. DOT 4 fluid, which has a higher minimum boiling temperature requirement (446 degrees F dry and 311 degrees wet) soaks up moisture at a slower rate but suffers an even sharper drop in boiling temperature as moisture accumulates. Three percent water will lower the boiling point as much as 50%!" http://www.aa1car.com/library/bfluid.htm Din cauza apei scade si punctul de fierbere al lichidului. La o masina de competitie, dupa cursa, se goleste circuitul de franare. <span class='edit'>24 Mar 2011, 18:42:</span> A number of import car makers do recommend brake fluid changes for preventive maintenance at specific time/mileage intervals: Acura: 36 months Audi: 24 months BMW: 24 months, or when indicated by Service Inspection Indicator Honda: 36 months Jaguar: 24 months all models except 2009 XF (36 months) Land Rover: 36 months Lexus: 36 months or 30,000 miles, which ever comes first Mercedes-Benz: 24 months MINI 24 months Saab: 48 months (all models except 9-7X) Smart: 24 months or 20,000 miles, which ever comes first Subaru: 30 months or 30,000 miles (normal service) or 15 months/15,000 miles (severe service) Suzuki: 24 months or 30,000 miles, which ever comes first (Forenza & Reno), 60 months or 60,000 miles (Grand Vitara and SX4) Volkswagen: 24 months (New Beetle, City Gold, City Jetta), 36 months (all other models except Routan) Volvo: 24 months or 37,000 miles (Normal), or 12 months (severe service) Si ceva relevant : A case in point: A child was killed in an accident when the five-year old minivan with 79,000 miles on it his parents were driving suffered loss of pedal and crashed while the family was driving in the mountains of Washington state. Fluid boil was blamed as the cause of the accident. sursa : http://www.aa1car.com/library/bfluid.htm This post has been edited by Andrei LGN: 24 Mar 2011, 18:45 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
al1n |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 416 Joined: 1 August 08 From: Iasi ![]() |
ca sa absoarba apa trebuie sa o ia de undeva nu? si ma gandesc ca nu e tocmai normal sa existe apa pe sistemul de franare si cred ca trebuie sa fie etans sistemul...nu stiu exact dar ma gandesc si eu
|
--------------------
Dacia/Renault
Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v
'99/2010
|
|
Relu11 |
![]()
|
Cine este aa1car? este cumva producator de autovehicule? este service de renume?
Daca tot se dau link-uri sa dam link-uri de la producatori de masini sau de la service de renume uite aici http://www.renault.ro/servicii-post-vanzar...-curenta/frana/ " Sistemul de franare trebuie intretinut pe toata durata de viata a vehiculului. Reparatorul agreat Renault va sti sa te sfatuiasca cu privire la operatiunile de intretinere a sistemului de franare, care include componente precum placute de frana, discuri, kituri de frana (ganituri spate) sau lichid de frana… La fiecare revizie, Renault verifica: gradul de uzura al placutelor de frana fata si spate etanseitatea circuitului de franare. In carnetul de intretinere Renault se preconizeaza inlocuirea lichidului de frana o data la 4 ani sau in limita a 120.000 km. In orice situatie, nu ezita sa ceri sfatul profesionistilor Renault cu privire la sistemul de franare al vehiculului tau." Deci pana una alta pe site-ul producatorului scrie 4 ani sau 120.000 km, in carnetul de garantii scrie 5 ani sau 90.000 km Scuze pentru off-topic |
--------------------
.
.
.
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Circuitul nu este etans- rezervorul are un orificiu pentru comunicarea cu atmosfera/aer care nu trebuie blocat pentru a functiona corespunzator frana, si mai sunt furtunuri de cauciuc prin porii caruia absoarbe umididate :
"The fluid attracts moisture through microscopic pores in rubber hoses, past seals and exposure to the air. (Lichidul absoarbe umiditate prin porii microscopici din furtunurile de cauciuc, pe langa imbinari conducte/furtunuri si prin expunerea la aer<rezervorul>" Mai sus am postat si intervalul de schimb recomandat de Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar etc. Nu e clar? Doar nu folosesc ei un lichid mai prost decat cel pe care il foloseste Renault. This post has been edited by Andrei LGN: 25 Mar 2011, 07:24 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Codrin-Bacau |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 18 September 07 From: Bacau ![]() |
Salutare tuturor,
Apelez la voi in speranta ca ma puteti lamuri... vreau sa-mi fac singur revizia de 30000 ( a 2-a ) si am pierdut cartea masinii, sau cel putin nu dau de ea de 2 saptamani si vreau sa ma indumati catre ce trebuie sa-mi schimb, pana acuma am aflat: Filtru ulei, f. motorina, f. aer, f. polen si ulei...mai e ceva de schimbat standard? Inca ceva.... va rog sa-mi spuneti ce norma de ulei este trecuta in carte pentru motor diesel 1.5 dci 70Cp. Multumesc anticipat! |
--------------------
Renault
Symbol-Fidji
- BC-
2007-1.5 dCI/70Cp
|
|
Codrin-Bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 18 September 07 From: Bacau ![]() |
Am reusit sa fac revizia de 30K ( a 2-a), la care am schimbat:
Ulei Mobil1 5w-50 - 150 ron Filtru ulei MANN - 10 lei Filtru aer MANN - 25 lei Filtru motorina Delphi - 150 lei Mentionez ca piesele le-am facut rost de la niste prietenii care m-au ajutat cu niste preturi foarte OK, zic eu... si carora le multumesc ![]() ![]() Singura deosebire intre piesele mele si cele de pe masina a fost la F. de aer, cel de pe masina mai avea un element filtrant, din pasla, pe cand al meu nu avea asa ceva, stiti ceva despre asta? Multumesc. |
--------------------
Renault
Symbol-Fidji
- BC-
2007-1.5 dCI/70Cp
|
|
ap59 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 June 11 ![]() |
servus
am urmatoarea problema sper sa-mi da-ti un sfat reno symbol fidji 1,4 v8 benzina 2006 ( 33000 km ) in afara garantiei eu am procedat asa : am fost la revizie in fiecare an , cam asa: 1 2007 ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu 2 2008 ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu,f carburant 3 2009 ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu,f carburant 4 2010 ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu,f carburant,kit distributie asa ca anul asta trebuie sa ma duc din nou ,si aici as vrea un sfat am fost "avertizat" de anul trecut ca ar trebui sa fac pe langa "ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu" urmatoarele : ulei cutie viteze,lichid frana ,bujii de asemenea anul trecut revizia a coincis cu itp si cu acesta ocazie mi s-a adus la cunostinta ca as avea "mic joc in bielete de directie TRW( stanga+dreapta )" dar ca mai pot merge n an fara probleme... ![]() intrebarea mea suna asa : ce ar fi mai prioritar din cele de mai sus (poate mai aman ceva) ? - f carburant chiar trebuie schimbat in fiecare an? - despre ulei cutie viteze nu prea s-a vorbit pe forum...mentionez ca nu am observat probleme la cutie - despre treaba cu jocul la bielete ma gandeam sa ma duc la un alt service sa faca o constatare...ca sa fiu sigur |
--------------------
renault
SYMBOL
2006
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
In manualul de intretinere scrie ca filtrul de carburant se schimba la 120000.Dar practic am auzit ca ar trebui schimbat pe la 30000 din cauza benzinei de la noi.
La revizia de 4 ani se schimba lichidul de frana, antigelul,si daca vrei uleiul din cutia de viteze nu este specificat exact la cati km trebuie schimbat. http://www.reno.ro/Ulei-cutie-viteze-recom...-t39714-s0.html |
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
ap59 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 June 11 ![]() |
multam rs09 pentru raspuns
ma gandesc sa fac :ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu in plus : lichid frana ( ar trebui si placute frana ?) , bujii in legatura cu uleiul la cutie as putea cere doar verificare nivel+eventual completare in ultima factura este trecut "revizie 4 ani "=78 ron valoare fara TVA(1.3 h) banuiesc ca asta inseamna verificarea in ansamblu a masinii , oare poti evita costul acestei operatii cerand punctual numai anumite operatii? |
--------------------
renault
SYMBOL
2006
|
|
balegos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 19 March 10 From: galati ![]() |
salut. o intrebare, langa bobinele de inductie se mai afla vreun releu la voi ceva, ca la mine sunt doua fire care stau in aer, plus ca in bord nu mi se aprinde becul acela care arata ca un arc, galben , eu asa am cumparato, e posibil sal fi luat?
|
--------------------
renault clio II
hachback
- gl 23 sab
1999 benzina 1.4 8 valve i hate diareea
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
@ap59 placutele schimbale doar daca sunt uzate.Bujiile cred ca trebuie schimbate de la 30000km.Poti sa ceri o verificare la ulei cutie de viteze.
|
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
Mircea08 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 1 September 08 ![]() |
Revizia la Serus Bucuresti (Timisoarei). 560 lei (inclusiv prinderea unei parti de plastic de la scut). Foarte multumit.
|
--------------------
Renault
Symbol
2008, dci, 85 CP Drive safe!
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Pretul ala e fara de filtru de carburant, nu??? Si oloi 10w40 nu 5w!?
![]() Ar fi bine sa explici exact ce s-a facut de banii aia ... cu atat mai mult cu cat maine am programare la ei pt. o revizie asimilata celei de-a doua Multumim Ar fi ideal un scan al facturii ( cu stergerea datelor personale, normal) ca sa vedem si preturile defalcate pe piese si operatiuni This post has been edited by crisolro: 16 Jun 2011, 06:40 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Mircea08 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 1 September 08 ![]() |
QUOTE(crisolro @ 16 Jun 2011, 06:38) Pretul ala e fara de filtru de carburant, nu??? Si oloi 10w40 nu 5w!? ![]() Ar fi bine sa explici exact ce s-a facut de banii aia ... cu atat mai mult cu cat maine am programare la ei pt. o revizie asimilata celei de-a doua Multumim Ar fi ideal un scan al facturii ( cu stergerea datelor personale, normal) ca sa vedem si preturile defalcate pe piese si operatiuni Include pretul filtrului de motorina, asta e partea faina. O sa incerc un scan al facturii ...sau cel putin voi reveni cu detalii. |
--------------------
Renault
Symbol
2008, dci, 85 CP Drive safe!
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
intre timp, am facut eu revizia si vedeti atasat preturi etc.
Serus "Timisoara" - in hepi auăr Attached thumbnail(s) photo.JPG ( Size: 826.58k ) Number of downloads: 356 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Se apropie revizia de doi ani la a mea masina,Renault Symbol 1.2 16v.Voi unde ati facut reviziile?Pareri,preturi.....
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 13:11 |