Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 30.000 km sau revizia a doua

Andrei LGN
post 1 Mar 2011, 10:24
Post #391

Membru autentic

Group: Members
From: Ploiesti

Da, e bine sa respecti 60mii KM sau 4 ani ca sa fi sigur, desi nu poti fi 100% sigur -mai sunt cazuri de probleme chiar daca schimbi la timp(piese contrafacute, piesa de origine dar cu viciu de fabricatie, manopera defectuoasa). Ca sa-ti dau un exemplu - logan 1,4 MPI laureat nou (ridicat sfarsitul lui septembrie 2006) care are 37.000KM acum, circula cu piesele de origine biggrin.gif - 4 ani si 5 luni. Nici cureaua de accesorii nu s-a schimbat (de fapt nu s-a schimbat decat o sonda pentru aprindere lumini mers inapoi!) Mult mai riscant este sa mergi cu uzura din cauza kilometrilor, decat din cauza trecerii timpului. Loganul a fost condus in paralel cu alta masina- de aici km putini.

--------------------
Renault Symbol Fidji 2006 1.4 MPi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 1 Mar 2011, 10:25
Post #392

Oldschool Member

Group: Moderatori

Timpul imbatraneste cauciucul, nu doar kilometrii.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Andrei LGN
post 1 Mar 2011, 10:55
Post #393

Membru autentic

Imbatraneste, dar nu in aceeasi masura precum uzura. Monteaza o curea zdrentuita de 60mii km de functionare si una cu jumatate de km fata de cealalta, dar mai veche.Care rezista mai mult? Aia zdrentuita?

--------------------
+
Modus
post 24 Mar 2011, 09:06
Post #394

Membru autentic

Am facut aceasta revizie la Renault Timisoara (AutoEuropa pe Calea Sagului)

This post has been edited by Modus: 24 Mar 2011, 09:09

Attached thumbnail(s)
autoeuropa_1.JPG ( Size: 72.15k ) Number of downloads: 668
autoeuropa_2.JPG ( Size: 49.17k ) Number of downloads: 713

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
Andrei LGN
post 24 Mar 2011, 10:21
Post #395

Membru autentic

Inlocuire lichid frana - banuiesc ca au facut si aerisire / sau doar inlocuit lichidul din vas si pe conducte ramas lichid uzat? Daca au aerisit, cum au facut, au pus si tester-ul sa dea comanda pompei ABS sa deschida circuitele?

--------------------
+
Modus
post 24 Mar 2011, 10:44
Post #396

Membru autentic

Ayu facut aerisire si test de franare la standul ITP. Pretul total e mare?

--------------------
+
Andrei LGN
post 24 Mar 2011, 11:13
Post #397

Membru autentic

Nu e mare pentru ce e pe lista. Insa eu unul faceam doar schimb ulei+filtru, curatare frane spate si inlocuire lichid frana si aerisit dar NUMAI cu tester/ABS iar restul le cumparam/executam eu. Asta daca ai un minim de scule/indemanare si curaj biggrin.gif .

--------------------
+
Modus
post 24 Mar 2011, 11:29
Post #398

Membru autentic

Altfel masinuta merge impecabil.

--------------------
+
al1n
post 24 Mar 2011, 17:32
Post #399

Membru autentic

From: Iasi

de ce ai inlocuit lichidul de frana si cel de racire si bujiile? a necesitat sau ai vrut tu?

--------------------
Dacia/Renault Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v '99/2010
+
Andrei LGN
post 24 Mar 2011, 17:39
Post #400

Membru autentic

Lichidul de frana se schimba la 2 ani max.3 Altfel risti sa-ti rugineasca pompa, conductele/etrieri/pistoane/garnituri si mai grav defectarea blocului ABS. Culoarea lichidului uzat e maronie si nu galbuie- asta nu inseamna ca daca nu e schimbata culoarea, nu are apa in el, apa care provoaca problemele de mai sus

This post has been edited by Andrei LGN: 24 Mar 2011, 17:42

--------------------
+
Relu11
post 24 Mar 2011, 17:43
Post #401

Membru autentic

From: Bucuresti

In manualul de intretinere al masinii mele scrie ca se schimba la 5 ani sau 90.000 km

--------------------
. . .
+
Andrei LGN
post 24 Mar 2011, 17:57
Post #402

Membru autentic

Poate s-a inventat vreun lichid de frana non-higroscopic (care nu absoarbe apa) laugh.gif
Nu stiu... eu unul m-am documentat pe internet + recomandare FIAT: la 2 ANI. Si asta am facut: am aerisit cu mana mea Oltcit, Fiat Doblo(ABS), Logan(non-ABS) si Symbol(ABS) la 2 ani.
Mai e un alt tip de lichid - siliconic folosit in competitii, dar asta implica si circuit de franare special conceput pentru el, altfel distruge toate garniturile unui sistem DOT 3 sau DOT4 clasic.

--------------------
+
Relu11
post 24 Mar 2011, 18:08
Post #403

Membru autentic

Eu am zis ce scrie in manualul de intretinere si garantii livrat cu masina, ma gandesc ca nu-s dobitoci si nici prosti sa spuna 5 ani sau 90.000 km ca au tot interesul sa iti ia banii pe un lucru ce nu tine de garantie, este totusi o operatiune ce tine de consumabile.
Pe mine unul nu ma intereseaza ce recomanda FIAT sau ce scrie pe net ma intereseaza ce scrie producatorul, consider ca au testat suficient de mult astfel incat sa emita o opine care este scrisa.
Poate altii folosesc alt tip de lichid de frana, din cate stiu eu la Renault se foloseste lichid de frana de tipul DOT 4

--------------------
. . .
+
Andrei LGN
post 24 Mar 2011, 18:19
Post #404

Membru autentic

Bun. Fiecare face ce crede de cuviinta.

Pentru cei ce vor sa rasfoiasca legat de lichid frana:

"After only a year of service, the brake fluid in the average vehicle may contain as much as two percent water. After 18 months, the level of contamination can be as high as three percent. And after several years of service, it is not unusual to find brake fluid that contains as much as seven to eight percent water

Their rationale is based on the fact that glycol-based brake fluid starts to absorb moisture from the moment it is put in the system. The fluid attracts moisture through microscopic pores in rubber hoses, past seals and exposure to the air.

DOT 4 fluid, which has a higher minimum boiling temperature requirement (446 degrees F dry and 311 degrees wet) soaks up moisture at a slower rate but suffers an even sharper drop in boiling temperature as moisture accumulates. Three percent water will lower the boiling point as much as 50%!"

http://www.aa1car.com/library/bfluid.htm

Din cauza apei scade si punctul de fierbere al lichidului.
La o masina de competitie, dupa cursa, se goleste circuitul de franare.

<span class='edit'>24 Mar 2011, 18:42:</span>
A number of import car makers do recommend brake fluid changes for preventive maintenance at specific time/mileage intervals:
Acura: 36 months
Audi: 24 months
BMW: 24 months, or when indicated by Service Inspection Indicator
Honda: 36 months
Jaguar: 24 months all models except 2009 XF (36 months)
Land Rover: 36 months
Lexus: 36 months or 30,000 miles, which ever comes first
Mercedes-Benz: 24 months
MINI 24 months
Saab: 48 months (all models except 9-7X)
Smart: 24 months or 20,000 miles, which ever comes first
Subaru: 30 months or 30,000 miles (normal service) or 15 months/15,000 miles (severe service)
Suzuki: 24 months or 30,000 miles, which ever comes first (Forenza & Reno), 60 months or 60,000 miles (Grand Vitara and SX4)
Volkswagen: 24 months (New Beetle, City Gold, City Jetta), 36 months (all other models except Routan)
Volvo: 24 months or 37,000 miles (Normal), or 12 months (severe service)

Si ceva relevant :
A case in point: A child was killed in an accident when the five-year old minivan with 79,000 miles on it his parents were driving suffered loss of pedal and crashed while the family was driving in the mountains of Washington state. Fluid boil was blamed as the cause of the accident.

sursa : http://www.aa1car.com/library/bfluid.htm

This post has been edited by Andrei LGN: 24 Mar 2011, 18:45

--------------------
+
al1n
post 24 Mar 2011, 22:34
Post #405

Membru autentic

From: Iasi

ca sa absoarba apa trebuie sa o ia de undeva nu? si ma gandesc ca nu e tocmai normal sa existe apa pe sistemul de franare si cred ca trebuie sa fie etans sistemul...nu stiu exact dar ma gandesc si eu

--------------------
Dacia/Renault Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v '99/2010
+
Relu11
post 25 Mar 2011, 07:02
Post #406

Membru autentic

Cine este aa1car? este cumva producator de autovehicule? este service de renume?

Daca tot se dau link-uri sa dam link-uri de la producatori de masini sau de la service de renume

uite aici

http://www.renault.ro/servicii-post-vanzar...-curenta/frana/

"
Sistemul de franare trebuie intretinut pe toata durata de viata a vehiculului. Reparatorul agreat Renault va sti sa te sfatuiasca cu privire la operatiunile de intretinere a sistemului de franare, care include componente precum placute de frana, discuri, kituri de frana (ganituri spate) sau lichid de frana…

La fiecare revizie, Renault verifica:

gradul de uzura al placutelor de frana fata si spate
etanseitatea circuitului de franare.

In carnetul de intretinere Renault se preconizeaza inlocuirea lichidului de frana o data la 4 ani sau in limita a 120.000 km.

In orice situatie, nu ezita sa ceri sfatul profesionistilor Renault cu privire la sistemul de franare al vehiculului tau."

Deci pana una alta pe site-ul producatorului scrie 4 ani sau 120.000 km, in carnetul de garantii scrie 5 ani sau 90.000 km

Scuze pentru off-topic

--------------------
. . .
+
Andrei LGN
post 25 Mar 2011, 07:18
Post #407

Membru autentic

Circuitul nu este etans- rezervorul are un orificiu pentru comunicarea cu atmosfera/aer care nu trebuie blocat pentru a functiona corespunzator frana, si mai sunt furtunuri de cauciuc prin porii caruia absoarbe umididate :

"The fluid attracts moisture through microscopic pores in rubber hoses, past seals and exposure to the air. (Lichidul absoarbe umiditate prin porii microscopici din furtunurile de cauciuc, pe langa imbinari conducte/furtunuri si prin expunerea la aer<rezervorul>"

Mai sus am postat si intervalul de schimb recomandat de Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar etc. Nu e clar? Doar nu folosesc ei un lichid mai prost decat cel pe care il foloseste Renault.

This post has been edited by Andrei LGN: 25 Mar 2011, 07:24

--------------------
+
Modus
post 25 Mar 2011, 08:20
Post #408

Membru autentic

QUOTE(Relu11 @ 24 Mar 2011, 18:08)
Eu am zis ce scrie in manualul de intretinere si garantii livrat cu masina, ma gandesc ca nu-s dobitoci si nici prosti sa spuna 5 ani sau 90.000 km
*

Tu ai diesel, eu am benzina.

--------------------
+
Codrin-Bacau
post 31 Mar 2011, 11:13
Post #409

Membru autentic

From: Bacau

Salutare tuturor,

Apelez la voi in speranta ca ma puteti lamuri... vreau sa-mi fac singur revizia de 30000 ( a 2-a ) si am pierdut cartea masinii, sau cel putin nu dau de ea de 2 saptamani si vreau sa ma indumati catre ce trebuie sa-mi schimb, pana acuma am aflat:

Filtru ulei, f. motorina, f. aer, f. polen si ulei...mai e ceva de schimbat standard?

Inca ceva.... va rog sa-mi spuneti ce norma de ulei este trecuta in carte pentru motor diesel 1.5 dci 70Cp.

Multumesc anticipat!

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
+
Codrin-Bacau
post 13 May 2011, 10:58
Post #410

Membru autentic

From: Bacau

Am reusit sa fac revizia de 30K ( a 2-a), la care am schimbat:

Ulei Mobil1 5w-50 - 150 ron

Filtru ulei MANN - 10 lei

Filtru aer MANN - 25 lei

Filtru motorina Delphi - 150 lei

Mentionez ca piesele le-am facut rost de la niste prietenii care m-au ajutat cu niste preturi foarte OK, zic eu... si carora le multumesc smile.gif , revizia fiind facuta de mine, acasa. Filtrul de ulei mi-a dat mari batai de cap pt. ca nu a vrut sa se desfaca si m-a chinuit cca 15 minute...deh, daca nu ai sculele potrivite asa patesti smile.gif)) dar pana la urma a iesit OK.

Singura deosebire intre piesele mele si cele de pe masina a fost la F. de aer, cel de pe masina mai avea un element filtrant, din pasla, pe cand al meu nu avea asa ceva, stiti ceva despre asta?

Multumesc.

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
+
ap59
post 11 Jun 2011, 19:13
Post #411

Membru incepator

servus
am urmatoarea problema sper sa-mi da-ti un sfat
reno symbol fidji 1,4 v8 benzina 2006 ( 33000 km ) in afara garantiei
eu am procedat asa : am fost la revizie in fiecare an , cam asa:
1 2007
ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu

2 2008
ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu,f carburant

3 2009
ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu,f carburant

4 2010
ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu,f carburant,kit distributie

asa ca anul asta trebuie sa ma duc din nou ,si aici as vrea un sfat am fost "avertizat" de anul trecut ca ar trebui sa fac pe langa "ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu"
urmatoarele : ulei cutie viteze,lichid frana ,bujii
de asemenea anul trecut revizia a coincis cu itp si cu acesta ocazie mi s-a adus la cunostinta ca as avea "mic joc in bielete de directie TRW( stanga+dreapta )" dar ca mai pot merge n an fara probleme... sad.gif

intrebarea mea suna asa : ce ar fi mai prioritar din cele de mai sus (poate mai aman ceva) ?
- f carburant chiar trebuie schimbat in fiecare an?
- despre ulei cutie viteze nu prea s-a vorbit pe forum...mentionez ca nu am observat probleme la cutie
- despre treaba cu jocul la bielete ma gandeam sa ma duc la un alt service sa faca o constatare...ca sa fiu sigur

--------------------
renault SYMBOL 2006
+
rs09
post 12 Jun 2011, 08:18
Post #412

Membru autentic

In manualul de intretinere scrie ca filtrul de carburant se schimba la 120000.Dar practic am auzit ca ar trebui schimbat pe la 30000 din cauza benzinei de la noi.
La revizia de 4 ani se schimba lichidul de frana, antigelul,si daca vrei uleiul din cutia de viteze nu este specificat exact la cati km trebuie schimbat.

http://www.reno.ro/Ulei-cutie-viteze-recom...-t39714-s0.html

--------------------
renault symbol 1.4 8v 2008
+
ap59
post 12 Jun 2011, 09:30
Post #413

Membru incepator

multam rs09 pentru raspuns

ma gandesc sa fac :ulei ,f ulei ,f aer ,f habitaclu
in plus : lichid frana ( ar trebui si placute frana ?) , bujii
in legatura cu uleiul la cutie as putea cere doar verificare nivel+eventual completare
in ultima factura este trecut "revizie 4 ani "=78 ron valoare fara TVA(1.3 h) banuiesc
ca asta inseamna verificarea in ansamblu a masinii , oare poti evita costul acestei operatii cerand punctual numai anumite operatii?

--------------------
renault SYMBOL 2006
+
balegos
post 12 Jun 2011, 09:55
Post #414

Membru incepator

From: galati

salut. o intrebare, langa bobinele de inductie se mai afla vreun releu la voi ceva, ca la mine sunt doua fire care stau in aer, plus ca in bord nu mi se aprinde becul acela care arata ca un arc, galben , eu asa am cumparato, e posibil sal fi luat?

--------------------
renault clio II hachback - gl 23 sab 1999 benzina 1.4 8 valve
i hate diareea
+
rs09
post 12 Jun 2011, 12:12
Post #415

Membru autentic

@ap59 placutele schimbale doar daca sunt uzate.Bujiile cred ca trebuie schimbate de la 30000km.Poti sa ceri o verificare la ulei cutie de viteze.

--------------------
renault symbol 1.4 8v 2008
+
Mircea08
post 15 Jun 2011, 14:44
Post #416

Membru incepator

Revizia la Serus Bucuresti (Timisoarei). 560 lei (inclusiv prinderea unei parti de plastic de la scut). Foarte multumit.

--------------------
Renault Symbol 2008, dci, 85 CP
Drive safe!
+
crisolro
post 16 Jun 2011, 06:38
Post #417

Pretul ala e fara de filtru de carburant, nu??? Si oloi 10w40 nu 5w!? smile.gif
Ar fi bine sa explici exact ce s-a facut de banii aia ... cu atat mai mult cu cat maine am programare la ei pt. o revizie asimilata celei de-a doua
Multumim

Ar fi ideal un scan al facturii ( cu stergerea datelor personale, normal) ca sa vedem si preturile defalcate pe piese si operatiuni

This post has been edited by crisolro: 16 Jun 2011, 06:40

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Mircea08
post 16 Jun 2011, 07:01
Post #418

Membru incepator

QUOTE(crisolro @ 16 Jun 2011, 06:38)
Pretul ala e fara de filtru de carburant, nu??? Si oloi 10w40 nu 5w!? smile.gif
Ar fi bine sa explici exact ce s-a facut de banii aia ... cu atat mai mult cu cat maine am programare la ei pt. o revizie asimilata celei de-a doua
Multumim

Ar fi ideal un scan al facturii ( cu stergerea datelor personale, normal) ca sa vedem si preturile defalcate pe piese si operatiuni
*

Include pretul filtrului de motorina, asta e partea faina. O sa incerc un scan al facturii ...sau cel putin voi reveni cu detalii.

--------------------
Renault Symbol 2008, dci, 85 CP
Drive safe!
+
crisolro
post 19 Jun 2011, 17:14
Post #419

intre timp, am facut eu revizia si vedeti atasat preturi etc.
Serus "Timisoara" - in hepi auăr

Attached thumbnail(s)
photo.JPG ( Size: 826.58k ) Number of downloads: 356

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
barcelona
post 20 Feb 2012, 11:39
Post #420

Membru autentic

Se apropie revizia de doi ani la a mea masina,Renault Symbol 1.2 16v.Voi unde ati facut reviziile?Pareri,preturi.....

--------------------
Renault Symbol 1.2 16v 2010
+
17 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 13:11
Dacia