La Revedere Renault Megane !, Bun venit Skoda Octavia !
![]() ![]() ![]() |
La Revedere Renault Megane !, Bun venit Skoda Octavia !
bh07xyk |
![]()
|
||
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|||
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
MrMishu s-o stapinesti sanatos. Te asteptam cu impresii legate de masina.
Alte comentarii cred ca sint de prisos ... |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
@cj98czh: le-am condus pe amandoua...(laguna 1.9dCi si O2 2l TDI) si stiu ce spun. Nu as putea spune ca Octavia este peste Laguna la stabilitate, dar in nici un caz invers. Sunt extrem de comparabile...sa zic asa. Restul...tine de sofer.....
|
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
George |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 5 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Costexus @ 11 Jun 2006, 18:09) pardon ... MIRC Regulament art. 2 ) aliniat d) This post has been edited by George: 13 Jun 2006, 16:05 |
-------------------- SUBARU LEGACY B4 , LW, H4 2.5 16v 165cp, 10.2005.
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu zic ca fiecare isi exprima opinia pe aici. Daca MrMishu a vrut O2, sa o stapaneasca sanatos si sa vedem cum se comporta pe drumurile patriei ... Povestea cu "strugurii acrii" eu cred ca nu se aplica daca comparam L2 cu O2.
Ca veni vorba: am un amic cu O2 - 1.9TDI care este mai putin fericit de faptul ca in curbe se cam lasa masina. Este asa sau nu? Nu stiu ce sa cred. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Cred ca toate aceste lucruri se rezuma la gusturile omului, la ce fel de masina vrea acesta si cu ce optiuni, dar mai ales, ce buget are si cat de mult tine la bani.
Eu de exemplu, gandesc in felul urmator. De ce sa dau 26 000 pe o Skoda Octavia II, cand as putea cu 5-6000 mai putin sa-mi iau un Megane super dotat sau cu 3-4000 mai putin si sa-mi iau un 407 -- care mi se par ca arata mult mai bine ca design interior si exterior decat o Octavia? Am un prieten care are un Passat nou, a dat vreo 25 000 pe el si nu are mare lucru pe el. Nu stiu, eu consider ca sa-ti iei o masina de peste 20 000 si sa aiba capace sau geamuri manuale sau sa nu aiba aer conditionat (bine, nu e cazul Passatului prietenului meu) e o prostie. Mai bine economisesti niste bani si ai mai multe dotari... Oare e chiar atat de mare diferenta intre o Skoda si un Renault, din punct de vedere al calitatii ? Ma indoiesc, sincer, incep sa cred ca povestea cu "masinile nemtesti" nu e mai mult decat o poveste, chiar cred ca celelalte firme s-au ridicat si nu mai sunt in inferioritate atat de pronuntata fata de ele. Si totusi, e Skoda, nu BMW sau Mercedes. Asa ca, daca tii foarte mult la tara din care provine masina, sau la firma ei, poate e justificat sa dai un pumn de bani pe o masina cheala. Dar daca banii sunt limitati si ai prefera sa dai cat mai putin, mai bine mergi pe o masina franceza. Octavia ta nu e cheala, dar totusi, zic ca e inferioara unei Laguna sau unui 407, cu care ai fi iesit mai ieftin. Dar daca tu esti multumit de masina si crezi ca banii tai sunt bine investiti, iti doresc sa o stapanesti cu placere si sa dai numai de drumuri drepte, pentru ca sunt banii tai si faci ce vrei cu ei. Cred ca lumea aici exagereaza, sunt de-acord, ai dat c am mult, dar daca ai studiat problema si ai facut alegerea, si mai esti si multumit de ea, nu conteza ce marca e si cat ai dat,tu esti multumit, atat conteaza. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
acum facem teoria chibritului pt simplu fapt ca mishu a ales o alta masina decat renault ?? ce naiba.. fiecare e liber sa aleaga ce vrea/isi permite
in fine.. felicitari pt noua jucarie, mishule.. sa te bucuri cat mai mult de ea ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
MrMishu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 11 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(alexava @ 14 Jun 2006, 01:02) Oare e chiar atat de mare diferenta intre o Skoda si un Renault, din punct de vedere al calitatii ? Ma indoiesc, sincer, incep sa cred ca povestea cu "masinile nemtesti" nu e mai mult decat o poveste, chiar cred ca celelalte firme s-au ridicat si nu mai sunt in inferioritate atat de pronuntata fata de ele. Si totusi, e Skoda, nu BMW sau Mercedes. Si totusi indraznesc sa te contrazic.. are calitate VW, chiar daca scrie Skoda pe ea.Daca vrei o comparatie de calitate fa-o mai bine VW vs Renault vs Peugeot, iar eu am spus clar ca nu mai vreau masina FRANTUZEASCA. Asa ca va rog sa imi repectati alegerea facuta chiar daca nu este pe gustul tututor.Intradevar Laguna si 407 fac parte din clasa medie dar in niciun caz nu le-as fi ales pe ele, daca as fi avut mai multi bani din clasa medie as fi ales poate Audi A4 sau Honda Accord, cum nu am avut m-am multumit cu Octavia care in clasa compacta e mult peste ce ofera Renault sau Peugeot spre exemplu. Multumesc Claus ! This post has been edited by MrMishu: 14 Jun 2006, 06:43 |
--------------------
Skoda
Octavia II
2006 Editon 100 2.0TDI 140CP SIMPLY CLEVER
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, si eu zic ca deja discutia a luat o alta turnura. As putea spune chiar neplacuta.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
modulsys |
![]()
|
Sofer cuminte Group: Members Posts: 192 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Cine mai zice ceva de masini frantuzesti, numai de ele sa aiba parte tot restul vietii !
![]() MrMishu, mai facem si noi un exercitiu de imaginatie, nu o lua in nume personal... ![]() Ne referim la model in sine, nu la masina pe care tu o alegi. Alegerea iti apartine si o respectam. Dincolo de comparatii, cred ca Skoda nu este o marca foarte indragita. De dragul discutiei, as propune o comparatie Skoda-Opel. Un Opel Vectra Elegance 1,9CDTi 16V 150CP te duce in 22.650 cu toate taxele incluse. Ce varianta de Octavia ii poate face fata? tn_vectra-01-01.jpg This post has been edited by modulsys: 14 Jun 2006, 10:32 |
--------------------
Ford Focus
C-MAX
2004 1.6 TDCi
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
aia EDITION
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
MrMishu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 11 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Exact!Skoda Octavia Editon 100 2.0 TDI 16v 140CP 320Nm ! La 22.500 euro cu toate taxele incluse Vectra nu ofera nimic de genu faruri cu xenon, scaune incalzite, oglinzi heilomate(interior si laterale), tapiterie din piele, climatizare bi-zona, jate pe 17" cu cauciucuri pe 225/45, instalatie de sunet cu egalizator digital si 12 boxe, ESP inc. ASR,EBV si asistenta la franarea de urgenta, 8 airbags si lista ar putea continua. Si da intradevar Skoda nu este indragita doar pe acest forum.. pentru ca la vanzari in cele 6 luni scurse de la inceputul acestui an a depasit vanzarile Renault Megane II.. studiati statisticile.
This post has been edited by MrMishu: 14 Jun 2006, 11:09 |
--------------------
Skoda
Octavia II
|
|
nacht |
![]()
|
![]() F U H R E R Group: Members Posts: 350 Joined: 27 April 05 ![]() |
Era inevitabil sa se ajunga la vesnica comparatie renault vs vw sau masini franceze vs germane.
@MrMishu In primul rand iti doresc sa te bucuri de alegerea facuta si daca se poate fara evenimente. In al doilea rand felicitari daca ai avut banii astia gramada. In ceea ce priveste ce spuneai despre plastice ieftine in renault, honda si altele, sper ca iti dai seama ca la masinile de bugetul asta e aceeasi poveste, mai ales ca sunt facute pt Romania. Saptamana trecuta un coleg de serviciu si-a cumparat o O2 full si bineinteles ca m-a luat cu el sa imi arate ce poate. Sa stii ca avea acelasi "plastic ieftin" peste tot si nu era deloc lipsita de greieri. Deci daca ai ales masina asta ai ales-o pentru alte considerente. S-o stapanesti sanatos. |
--------------------
Honda
Accord 2.0L 155CP, SSE,
2008 - a swing to perfection
|
|
cramadonis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
skoda octavia 2...4 stele la siguranta
![]() ![]() |
--------------------
megane 2
hatch
- T D I
2004 exception megane 2 hatch exception - 1.5 dci 100cp - verde citron - decembrie 2004
logan laureate - 1.4 mpi - white - aprilie 2009 |
|
MrMishu |
![]()
|
Sa va fereasca Dumnezeu sa aveti nevoie vreodata de cele 5 Stele.
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia II
|
|
razvici |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 10 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Putem spune dulce ca sunt strugurii acrii. E clar ca o masina de 27000 e mai buna decit una de 20000. Cum si una de 20000 e mai buna decit una de 10000. Gresesc cu ceva sau fac confuzie intre mincare si mancarime?
Nici parerile lui Mishu, ce vor urma in urmatorul an nu vor fi insa elocvente din pacate - motivul : masina noua, da-ti-o naibii de treaba. Parea lui va fi pertinenta si necesara in clipa in care va atinge cu O II aceasi numar de km parcursi ca si cu cea veche. Atunci da. Poti face comparatii . Parerea mea, de unu' care stie sa faca diferenta dintre compromis si compromitere.............. rar'al naibii de filosof ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2005 dci 80 Megane 2014 - dci 110 cp
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
O2 nu are standard decat 2 airbag-uri si nu are avertizor pt centura nepusa asa ca mai pierde niste puncte. G5 care este in mare masura cam aceiasi masina le are si a obtinut 5 stele.
Asa ca exista posibilitatea de upgrade. |
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
modulsys |
![]()
|
QUOTE(MrMishu @ 14 Jun 2006, 13:06) Exact!Skoda Octavia Editon 100 2.0 TDI 16v 140CP 320Nm ! La 22.500 euro cu toate taxele incluse Vectra nu ofera nimic de genu faruri cu xenon, scaune incalzite, oglinzi heilomate(interior si laterale), tapiterie din piele, climatizare bi-zona, jate pe 17" cu cauciucuri pe 225/45... Ai dreptate, oglinzi heilomate si jate cu cauciucuri sunt accesorii exclusive Octavia Editon... Scuze, sunt rautacios dar nu m-am putut abtine. ![]() Pana la urma e vorba de gusturile fiecaruia - si cum bine zicea cineva - de strugurii greu de atins care sunt al naibii de acri. This post has been edited by modulsys: 14 Jun 2006, 12:10 |
--------------------
Ford Focus
C-MAX
2004 1.6 TDCi
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Io unul, in nimicnicia resurselor mele, ma mai sfortam putin si luam un C-classe mai chel. Parerea mea.
In orice caz, iti urez sa te bucuri de intreaga suma de 27k euroi! Daca reusesti, va fi ok! |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
- varies
2.0 benzina Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
MrMishu |
![]()
|
@cata Modelul achizitionat de mine are in dotarea standard : 6 airbgs si avertizor sonor pentru centura, ESP, tetiere active
@modulsys Scuza-mi te rog greselile de tastare... asta daca ai sa poti sa dormi la noapte din cauza asta. cat despre jante si cauciucuri ce sa mai zic.. era vb de ce ofera Opel Vectra 1.9 cdti la 22.500 euro ddp si ce am eu pe modelul achizitionat . Am sa mai revin doar cu impresii legate de masina, restul adica parerile unor oameni rautaciosisi plini de "inteligenta" sunt de prisos si am sa ii rog sa se abtina pe viitor. This post has been edited by MrMishu: 14 Jun 2006, 14:54 |
--------------------
Skoda
Octavia II
|
|
modulsys |
![]()
|
MrMishu, am precizat din start ca respect opinia ta si sa-ti stapanesti masina sanatos.
Am mentionat de asemenea ca greselile de tastare se intampla oricui, am glumit doar pe seama lor. Daca te-a deranjat, imi pare rau si imi cer scuze pentru asta. Stii la fel de bine ca si mine ca in 5.000 EUR cat e diferenta de pret intre cele doua masini bagi si piele si clima si tot ce mai vrei tu. Si repet, nu ma refer explicit la achizitia ta ci la model, in general. No offense, man. |
--------------------
Ford Focus
C-MAX
2004 1.6 TDCi
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Parca ar fi banii vostri.
![]() Lasati omul sa se bucure de masina, daca lui i s-a pus pata pe O2, pai O2 si-a luat si foarte bine a facut. Daca e masina dorita, decat sa regrete ca nu a luat-o, mai bine sa se bucure de ea. S-o stapanesti sanatos Mishu. This post has been edited by morph: 14 Jun 2006, 15:51 |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
Nicotine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
@modulsys
Opelul Vectra C este si mai exotic decat Reno-ul. E varza dar rau la articulatii (bascula, capete bara, bielete, amortizoare) toate aceste repere schimbate la masini an fabr 2004-2005 la o flota de 12 bucati. Si de pe la 60 000 km ba o conducta turbosuflanta, ba valva EGR ba un debimetru mizilicuri de la 1000 RON factura in sus. De masina germana superioara. |
-------------------- MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu |
|
gaston |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 13 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari Mishu pt masina si pt. faptul ca ai avut atatia bani pt. ea
![]() Important e sa te simti tu bine in ea, la urma urmei fiecare gandeste si face cum crede ca e mai bine pt. el. Sper sa ne zici primele impresii cat mai repede.... This post has been edited by gaston: 14 Jun 2006, 17:28 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005 1.5 dCi In politics stupidity is not a handicap
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
QUOTE(claus @ 14 Jun 2006, 01:57) acum facem teoria chibritului pt simplu fapt ca mishu a ales o alta masina decat renault ?? ce naiba.. fiecare e liber sa aleaga ce vrea/isi permite in fine.. felicitari pt noua jucarie, mishule.. sa te bucuri cat mai mult de ea ![]() Nu stiu ceilalti dar eu nu fac teorie pentru ca mishu "a ales" sau nu a ales alta masina, eu mai mult facea o comparatie din punctul meu de vedere... QUOTE(MrMishu @ 14 Jun 2006, 07:40) Si totusi indraznesc sa te contrazic.. are calitate VW, chiar daca scrie Skoda pe ea.Daca vrei o comparatie de calitate fa-o mai bine VW vs Renault vs Peugeot, iar eu am spus clar ca nu mai vreau masina FRANTUZEASCA. Asa ca va rog sa imi repectati alegerea facuta chiar daca nu este pe gustul tututor.Intradevar Laguna si 407 fac parte din clasa medie dar in niciun caz nu le-as fi ales pe ele, daca as fi avut mai multi bani din clasa medie as fi ales poate Audi A4 sau Honda Accord, cum nu am avut m-am multumit cu Octavia care in clasa compacta e mult peste ce ofera Renault sau Peugeot spre exemplu. Multumesc Claus ! Aici tine de gusturi.. Eu chiar as fi ales un 407 decat o Octavia II, chiar si la acelasi pret, dar fiecare cu ale lui.. QUOTE(MrMishu @ 14 Jun 2006, 12:06) Exact!Skoda Octavia Editon 100 2.0 TDI 16v 140CP 320Nm ! La 22.500 euro cu toate taxele incluse Vectra nu ofera nimic de genu faruri cu xenon, scaune incalzite, oglinzi heilomate(interior si laterale), tapiterie din piele, climatizare bi-zona, jate pe 17" cu cauciucuri pe 225/45, instalatie de sunet cu egalizator digital si 12 boxe, ESP inc. ASR,EBV si asistenta la franarea de urgenta, 8 airbags si lista ar putea continua. Si da intradevar Skoda nu este indragita doar pe acest forum.. pentru ca la vanzari in cele 6 luni scurse de la inceputul acestui an a depasit vanzarile Renault Megane II.. studiati statisticile. Acum lasand toate comparatiile deoparte si alte discutii, ce ai tu acolo e masina adevarata frate. Ca e Skoda sau ca nu e Skoda, la ce ai pe ea suna bestial.. POZE!!! |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
niste poze, ceva ?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari !
Eu consider Octavia o masina f. buna. Am condus si M1 si M2 si O1 si O2. Chiar si Laguna 2. As face un clasament fara sa ma intereseza clasa masinii. 1. O2 2. L2 3. M2 4. O1 5. M1. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, e O2 peste L2.2 cand zboara porcul
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cri.. e vorba de parerea lui personala.. acum, daca la tine e altfel.. felicitarile mele..
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
27000E pt o OII
![]() De ce nu te-ai uitat spre un accord sau avensis ![]() Avensisul este peste OII la toate capitolele...nu mai vorbesc de fiabilitate...iar desre accord ![]() In fine sa o stapanesti cu sanatate si sa te bucuri de ea ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 01:13 |