Laguna II si fumul pe care-l scoate.
![]() ![]() ![]() |
Laguna II si fumul pe care-l scoate.
doru07 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 15 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna II
- MH 04 GZA
2003 privilege, 1,9DCI, 120CP
|
|||
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Si a mea Laguna scoate fum. Am schimbat filtrele, am curatat Egr-ul, am curatat conductele admisie si intercooler si tot scoate fum. Si eu ma uit in oras la toate lagunele si alte masini diesel si toate scot fum la accelerari bruste ( Am vazut ieri un ford fusion cu scoala si a accelerat elevul de a scos fum mai rau ca la un camion raba de 30 de ani, pur si simplu a lasat un nor mare de fum in spatele lui, cred ca a apasat pedala de acceleratie in loc de frana ) Toata saptamana merg la lucru prin oras 10 km pe zi iar cand prind ocazia ii dau 4000 de ture sa o curat, mi si rusine cateodata cat fum scoate. Dupa cateva accelerari la 4k ture numai scoate fum e ca noua. Iar merg 2,3 zile prin oras iar daca accelerez scoate fum. Cred ca e problema generala la toate dieselurile din Ro din cauza motorinei. Adevarul e ca acum dupa schimbul de filtre si curatat egr-ul nu mai scoate asa mult fum dar scoate. Eu alimentez numai de la Mol euro 4, inainte alimentam de la Petrom care era mai proasta.
Numai bine si sper sa "poluam" mai putin cu mai multi km parcursi. |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
Si a mea scoate fum, dar problema e ca este albastru si nu negru.
Trage de rupe...turbina ca noua EGR la fel, ulei nu consuma dar nimeni nu stie de ce scoate fum albastru. Scoate doar cand accelerez la maxim (cu pedala la podea) incepand de la 2000 rpm (cand are 2000 rpm o apas la podea). Cu premium diesel de la OMV nu scoate asa mult fum si trage mai bine. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm
2002 Privilege
|
|
Pop Marcel |
![]()
|
![]() Iubitor de Laguna si Talisman Group: Members Posts: 448 Joined: 20 April 08 ![]() |
Din cunostintele mele cind scoate fum albastrui inseamna ca nu lucreaza bina injectoarele sau prinde pe undeva aer fals
|
--------------------
Renault
Talisman Initiale Paris 2021
2 l 190 CP Renault Talisman Initiale Paris 2016 1.6L dci 160 cp
Renault Laguna 3 Initiale Paris 2011 2L dci 150 cp |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cunostintele tale nu sunt tocmai corecte
![]() Fumul devine albastrui cand, intr-un fel sau altul, se arde si ulei. Daca este negru, atunci amestecul este bogat. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Pop Marcel |
![]()
|
![]() Iubitor de Laguna si Talisman Group: Members Posts: 448 Joined: 20 April 08 ![]() |
cind motorul consuma ulei fumul este alboi si nu albastrui ,si ete albastrui atunci cind sunt probleme la sistemul de injectie ,pot fi probleme la injectoare sau si la alte componente din sistemul de alimentare cu combustibil
|
--------------------
Renault
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pai... te inseli
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Pop Marcel |
![]()
|
si indiscutiile de mai sus nu era vorba de fum negru ci de fum albastru si la fum negru ai perfecta dreptate
31 Aug 2008, 21:34: daca ma insel zi tu despre ce este vorba cu fumul albastu 31 Aug 2008, 21:42: de fumul negru si eu am scapat inlocuind debitmetrul de aer dar spre fericirea mea sa redus si consumul de motorina pina acuma in Romania nu am avut consum in afara localitatilor mai mic de 6.4% acum am 5.5% pe o distanta de 60 km This post has been edited by Pop Marcel: 31 Aug 2008, 21:42 |
--------------------
Renault
|
R19/16v |
![]()
|
Pai da, cum am spus. Fum negru - amestec prost (cauzat, in situatia ta, de debitmetru)
Fumul albastru - consum de ulei. |
--------------------
DS
5H
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
Nu are nimic la injectie...cel putin pe tester nu apare nimic.
Nici ulei nu consuma...este aproape de maxim si asa a fost si cand l-am schimbat acum 8000 Km. Masina merge ca la inceput nu s-a schimbat nimic in comportamentul acesteia. Cei drept am fagurele la catalizator spart dar nu cred ca asta ar fi cauza. Dar inainte sa se distruga catalizatorul nu stiu daca scotea fum albastru. |
--------------------
Renault
2002 Privilege
|
|
R19/16v |
![]()
|
Lipsa ceramicii din catalizator bine nu ii face.
|
--------------------
DS
5H
|
Fubiansky |
![]()
|
Da, dar nu are treaba cu fumul albastru
Oricum nu credca e o problema mare pentru ca am vazut fum albastru si la un passat si un megane care aveau 25 KKm respectiv 20 KKm. Si la ele scotea la fel cum scoate si laguna mea. |
--------------------
Renault
2002 Privilege
|
|
R19/16v |
![]()
|
Fumul albastru nu este deloc un semn bun indiferent de kilometraj, varsta, marca etc
|
--------------------
DS
5H
|
Pop Marcel |
![]()
|
da dar defectiunile din partea mecanica a injectoarelor testerul electronic nu le indica doar cele electronice si probabil partea electronica iti este buna; injectoarele cu partea mecanica le poti verifica la cei care se ocupa de pompe de injectie
|
--------------------
Renault
|
Fubiansky |
![]()
|
Nu cred ca masinile alea aveau probleme...mai ales ca le stiu de noi si ii cunosc pe proprietari.
Pana la urma daca are ceva se va accentua defectul si voi stii ce si cum. Intradevar de injectoare nu sa legat nimeni pana acum (sa verifice starea acestora) This post has been edited by Fubiansky: 31 Aug 2008, 22:38 |
--------------------
Renault
2002 Privilege
|
|
Lucian_19 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 302 Joined: 21 October 08 ![]() |
hopa si eu ...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 2.2 DCI 150 CP
2003/Dynamique
|
|
R19/16v |
![]()
|
Mie mi se pare cel putin incredibil cum aveti cateva mii bune de euro pentru o masina si dup-aia puneti motorina de la "prieteni"...
Pune tu motorina d-aia, dupa care vino si plange-te de masina de rahat pe care o ai... ca s-a stricat pompa de joasa presiune, pompa de inalta presiune, injectoare, ca fumega, ca nu trage etc etc etc Te asteptam cu cea mai mare placere! |
--------------------
DS
5H
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai crezi ca noi iti putem spune daca o motorina e buna sau nu dupa tenta culorii?
This post has been edited by $$ilvviu: 24 Oct 2008, 10:33 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Lucian_19 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 302 Joined: 21 October 08 ![]() |
nu am zis ca am bagat motorina..vroiam sa stiu daca e de calitate sau nu...cine stie de unde o ia..ce aia de pe tiruri nu au motorina buna sau aia au motoare mai proaste?b-(
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.2 DCI 150 CP
2003/Dynamique
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Un prieten lua de pe la RATB. Avea diesel normal, nici macar turbo, dar i se infunda in asa hal filtrul de motorina ca la deal abia mai tragea. Daca o statie vinde motorina mult prea proasta fata de altele (ca oricum toate vand calitativ cu mult sub ce se vinde afara) atunci lumea se prinde si tu poti evita dar de la vapoare, tractoare si autobuze nu ai nici un control si nici o siguranta. Degeaba intrebi p'aci ca nimeni nu poate sti ce calitate are motorina pe care o cumperi tu. Sper sa nu afli cat costa sitemul de injectie la astea cu punte comuna.
This post has been edited by dan73205: 24 Oct 2008, 17:01 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
QUOTE(Lucian_19 @ 24 Oct 2008, 00:26) hopa si eu ... ![]() Trebuia sa deschizi un topic nou si sa-l intitulezi 'Laguna II si fumul pe care il va scoate".Are perfecta dreptate R19/16v.Zilele trecute a venit la mine un coleg taximetrist cu Laguna II sa ma intrebe cum imi merge masina pt. ca el nu este multumit de masina.Stind de vorba cu el deschide portbagajul si inauntru ce sa vezi...o canistra.Baiatu mergea cu motorina din Ucraina si de la alti prieteni tractoristi.Cred ca daca avea Laguna pe benzina ar fi bagat gazolina.Si uite asa Laguna este o masina foarte proasta. |
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
dumitru23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 453 Joined: 9 January 09 ![]() |
Sal. pe toata lumea. Am citit si eu acest topic, intradevar f interesant. Eu am adus din FR anul trecut(nr. 2008) 2 laguna2 din 2001/2002. Una dintre ele scotea acel celebru fum negru chiar si in FR deci nu e vorba de motorina. Francezii au o vorba: toate lagunele fumeaza. Cea de-a 2-a masina are 200mii km si aproape nu scoate fum deloc. La o turare la maxim pe la mijlocul pedalei se observa f. f. putin fum negru. Deci nu toate lagunele fumeaza. Ba mai mult am masna de aproape 4luni si se xomporta absolut identic(in ceea ce privrste fumul pe care il scoate) si in plus merg cu ea subturata. Iar motorul mi se pare exagerat de silentios pt. un diesel (am si un C200 din 2003 si e mai zgomotos, nu mai comparam cu motoarele de la vw care fac un zgomot mult mai mare).
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
kamikaze69 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 5 October 08 From: Targu Mures ![]() |
si daca laguna mea scoate fum albastrui pana se incalzes-te ce sa fie??
|
--------------------
Laguna 2
DINAMYQUE
- MS10GLI
2001 Megane 2 - 1.5 dci 80cp
|
|
dumitru23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 453 Joined: 9 January 09 ![]() |
Acu 2 zile am observat ca Laguna mea cu care m-am laudat mai sus, adusa din FR si care nu scotea gram de fum, a inceput sa fumege, mai ales cand dau treapta inferioara si o calc da initial un puf(o cantitate mai mare) de fum negru si apoi scoate constant. Schimb zilele astea consumabilele si mai vb.Interesant este ca m-am uitat in cartea service a masinii si pe la 170mii km a fost schimbat EGR-ul si vana EGR si stau sa ma gandesc dak nu cumva din cauza asta nu scotea fum(pt ca cele 2 erau noi) si poate ca acu s-au uzat sin nou!
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
demin2609 |
![]()
|
![]() iuzar Group: Members Posts: 329 Joined: 20 December 08 From: Craiova ![]() |
deci CLAR motorina noastra NU e buna! ma bucur ca mi-am luat benzina, as fi dat orice pentru o laguna 2 , 1,8 dar asta e... ii buna si asta,
una peste alta am mers cu un prieten in afara, cu loganu, a facut plinu in RRO , apoi in FR, mi s-a parut ca o calca mai rau masina... de ce o coci? nu are nimic! e doar benzina mai buna! c'est la vie, allez RROMINIA ! |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
éxpression [B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
QUOTE(kamikaze69 @ 9 Jan 2009, 19:58) manaca si ea un pic de ulei pana se incalzeste si se dilata alea pe acolo..... QUOTE(dumitru23 @ 29 Jan 2009, 21:05) Acu 2 zile am observat ca Laguna mea cu care m-am laudat mai sus, adusa din FR si care nu scotea gram de fum, a inceput sa fumege, mai ales cand dau treapta inferioara si o calc da initial un puf(o cantitate mai mare) de fum negru si apoi scoate constant. Schimb zilele astea consumabilele si mai vb.Interesant este ca m-am uitat in cartea service a masinii si pe la 170mii km a fost schimbat EGR-ul si vana EGR si stau sa ma gandesc dak nu cumva din cauza asta nu scotea fum(pt ca cele 2 erau noi) si poate ca acu s-au uzat sin nou! masina nu are nimic motorina este de vina schimba statia, firma de unde alimentezi |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
driver_tavi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 March 09 ![]() |
Am citit aici zeci de pareri. unele bune, altele............
Laguna mea scotea fum negru destul rau. Dupa o perioada sa aprins in bord si supapa EGR si nu mai vroia sa traga. Au fost pareri impartite referitor la defectul meu. Unii cu supapa, altii cu turbo........Un singur mecanic a avut dreptate si a gasit si defectul. Exista prinsa undeva pe motor in dreapta, o supapa din plastic care are legatura cu pompa de vacum. Ei bine, acea supapa a fost desfundata cu o sarma de la o perie si de trei ani nu mai am probleme cu fumul negru. Cert este ca acum schimb si vitezele undeva aprope de trei mii de ture dar nu-mi mai este rusine ca-ma afuma spatele. |
--------------------
Renault
Laguna II
- xx.12.xxx
2001, 1.9dci
|
|
iulyy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 20 May 07 ![]() |
QUOTE(driver_tavi @ 17 Apr 2009, 18:46) Am citit aici zeci de pareri. unele bune, altele............ Laguna mea scotea fum negru destul rau. Dupa o perioada sa aprins in bord si supapa EGR si nu mai vroia sa traga. Au fost pareri impartite referitor la defectul meu. Unii cu supapa, altii cu turbo........Un singur mecanic a avut dreptate si a gasit si defectul. Exista prinsa undeva pe motor in dreapta, o supapa din plastic care are legatura cu pompa de vacum. Ei bine, acea supapa a fost desfundata cu o sarma de la o perie si de trei ani nu mai am probleme cu fumul negru. Cert este ca acum schimb si vitezele undeva aprope de trei mii de ture dar nu-mi mai este rusine ca-ma afuma spatele. o poza cu supapa asta sa ne dam seama de ce piesa vorbesti? |
--------------------
renault
laguna II
- vl.12.ssp
2001 1.9dci
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(doru07 @ 27 Aug 2008, 23:40) Sincer, nu cred ca inlocuirea filtrului de aer si al celui de motorina rezolva problema fumului.... Masina are un motor complex si ar trebui luati in calcul mai multi factori, cum ar fi turbo, EGR... Si eu am filtrele relativ noi, schimbate de maxim 5000 de km, si a scos fum doar acum, ultima data, cand am alimentat la Mol. I`m dat vreo 200 de km cu 3500-4000 de rpm, si la mers constant, culmea si la 3500 rpm consuma cam 5-5.5l/100, deci nu e asa mare tragedie cu consumul. Undeva citisem ca trebuie acceleratii repetate, degeaba e mers constant chiar si la turatii mari, ca suflul acela la acceleratie ar mai curata turbina. Si omu` avea diesel si asa si`o curata mereu , dupa o perioada de mers subturat prin oras... Deocamdata tind sa cred ca e motorina de la Mol mizerabila, o sa incerc iar de unde iau de obicei. Ca pana acum chiar nu a scos fum, si chiar si la testul de gaz la RAR omu` zicea ca se tine bine ptr km care`i are. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat motorina si scoate sesizabil MULT mai putin fum, abia daca se vede acum.
Euroil sunt praf, nu mai iau de la ei niciodata. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 14:22 |