Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

FUMATUL!, puteti sa va lasati?

rttt_gia
post 26 Feb 2006, 19:43
Post #31

ExRenoAR

Group: Members
From: Bucuresti

Banii luati dupa aceasta actiune se duc catre Ministerul sanatatii smile.gif , interesanta idee

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandman_
post 27 Feb 2006, 10:32
Post #32

software engineer

From: Viena, Austria

Mai bine previi. Eu nu m-am apucat pana acum si cred ca ma va mai tine cativa ani...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
Solon
post 27 Feb 2006, 11:35
Post #33

Membru autentic

In trei saptamani cica se scumpesc tigarile cu 38%.Dupa aia cred ca ma las.
Am un prieten care lucreza la Gallagher Romania si mi-a zis treaba asta.Culmea,nesimtitul nu fumeaza desi e in bransa!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
rttt_gia
post 27 Feb 2006, 12:52
Post #34

ExRenoAR

pe bune? ai auzit la stiri sau cum... huh.gif parca se razgandisera la un moment dat

This post has been edited by cmandrei: 27 Feb 2006, 13:15

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
semit
post 27 Feb 2006, 13:23
Post #35

Private Spice

Group: Moderatori

din partea mea mi-ar placea sa fie 50 sau 100 RON pachetul de tigari..nu dati cu pietre, e parerea mea...

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
BOG
post 27 Feb 2006, 14:01
Post #36

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

Mda.....ne-ar trebui niste pietre virtuale macar.....

This post has been edited by cmandrei: 27 Feb 2006, 15:03

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
strumfuadi
post 27 Feb 2006, 15:02
Post #37

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

QUOTE(morph @ Feb 26 2006, 10:36 AM)
Nu mi-a trebuit nici un motiv special, doar ca acest lucru l-am asociat cu achizitionarea Megane-ului. Da foarte bine la psihic.

buna treaba. o sa'l asociez si eu cu schimbatul trotinetei, cand imi voi lua in primavara honda cbr.. biggrin.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
sorin1967
post 27 Feb 2006, 15:57
Post #38

Membru autentic

From: Bacau

Si eu am fumat ca un turc ,dar m-am lasat de vreo 7 ani(cred ca am un perete cumparat la aia de fac Assos). Fumam intre 1 si 2 pachete pe zi , mai toate pana la 5 dupa amiaza).
La mine chestia e ca daca nu fumam o zi , a doua nu-mi mai trebuia nici o tigara.
Sunt convins ca daca acum as fuma una, intr-o saptamana ajung din nou la 1-2 pachete(asa s-a intamplat cand am fumat asa 1 tigara , la alta tentativa cu mult mai mult timp in urma).
Nu ma deranjeaza fumul ,mai ales ca nevasta mea (inca) fumeaza.
Oricum m-am lasat dupa un chef ultra serios(ca ala de la moeciu tongue.gif ) ,dupa care nici nu vroiam sa aud de tigari. Nici gand de greutate in plus ,doar pofta de mancare. Sunt sigur ca de fumat , nu o sa mai fumez.In plus mai fac calcul cu cati bani nu am dat pe tigari
7*12*30*1,5*40000= blink.gif .
Si bineinteles ca nu credeam ca o sa pot sta la cafea sau printr-un bar FARA TIGARA sad.gif .Ei bine nu simt nici o lipsa....

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
richie
post 28 Feb 2006, 17:21
Post #39

The Right Member

Hmm..eu fumez cam cat doi turci (cam doua- cateodata trei pachete pe zi) Fumez din placere. Acu vreo 3 ani am facut un test de vointa si m-am lasat. Brusc. Am zis ca nu mai fumez, am dat pachetul de tigari unui prieten si n-am mai fumat. Vreo doua zile am fost leguma...pe urma mi-a trebuit cam o luna sa scap de reflexul de a aprinde tigara. Mai ales la o bere.....Implicit am redus si cafeaua, pentru ca nu mai prea mergea una fara alta. Am stat vreo 6 luni, dupa care, mi-am aprins o tigara. Atunci am descoperit ca, chiar imi place sa fumez. Si m-am apucat din nou. O tigara dupa 6 luni, nu inseamna nimic. Nu poti spune ca fumezi o tigara si gata....ai redevenit fumator (aviz amatorilor). De ingrasat, m-am ingrasat vreo 8 kile, de care n-am mai scapat mult timp. (Intre timp m-am mutat in bucuresti si m-am ingrasat vreo 18 smile.gif) )
Deci, daca vreau pot. Dar trebuie sa gasesc un motiv sa vreau. Pana acum nu l-am gasit

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
atacs
post 22 Mar 2006, 15:11
Post #40

Membru incepator

M-am apucat de fumat pe la vreo 14 ani. Am sa tin minte toata viata, dupa un meci Sportul - Brondby 3-0 si 6-0 la final, dupa penaltiuri - in primul meci fusese 3-0 pt Brondby. Sportul era pe ultimul loc in Romania, Brondby pe primul in Danemarca. Si eu, de bucurie, m-am apucat de fumat smile.gif

De fapt, frate-miu mi-a pus tigara in mana si mi-a prezis ca daca o sa fumez, o sa fumez numai tigari bune. Nu stiu de ce...Aveam o fatza mai de om bogat, chiar daca eram in aceeasi familie, deloc bogata smile.gif...Bineinteles ca 4 ani am fumat numai Carpati.

Ai mei fumau amandoi, si la vreo 2 luni dupa ce m-am apucat, maica-mea m-a mirosit, mi-a zis ca daca fumez e treaba mea si n-are cum sa ma opreasca, ca daca imi interzice, oricum o sa fumez pe ascuns...Asa ca am avut parte de "binecuvantarea" parinteasca de la 14 ani. Fumam pur si simplu cu ai mei in bucatarie...La inceput mai cu rusine, dupa aia ne dadeam tigari unul altuia cand nu aveam...

Am fumat timp de vreo 17 ani. Nu am exagerat niciodata, ma opream la cca. 15 tigari pe zi (cam 2 pachete la trei zile).

Acum am un an si ceva de cand nu mai fumez. M-am lasat impreuna cu prietena mea. Ea fuma si ea, si ne-am decis sa vedem daca si cat putem rezista fara tigari.
La fel ca la ceilalti, la inceput a fost cel mai greu. Deh, obisnuinta...La fel, nu imi inchipuiam cum o sa fie sa nu mai fumez la o cafea, la o bere...Vreo doua saptamani am suferit foarte mult. Numaram la inceput zilele de cand m-am lasat de fumat, ca sa imi fac curaj...Cand mai trecea cate o zi, ma bucuram. Apoi am inceput incet-incet sa numar saptamanile...Iar mai tarziu, pur si simplu am incetat sa mai numar. Imi ajunge ca stiu data cand m-am lasat si gata.

E mult mai bine fara tigari, va spun eu. Chiar daca si acum imi mai este pofta de o tigara din cand in cand, pt ca nu m-am lasat ca mi-era rau, chiar imi placea gustul si imi facea placere sa simt fumul in piept...Insa acum, cand pot urca niste scari fara sa gafai, sau cand alerg cativa metri fara sa-mi iasa inima din piept, sau sa savurez cu adevarat o mancare sau o bautura buna, nu regret deloc decizia de a ma lasa.

PS Am o cunostinta care a lucrat la Philip Morris in SUA. Pana a ajuns acolo fuma, destul de mult. Ajuns acolo a pus mana pe niste rapoarte interne (care nu vor fi in veci date publicitatii). Dupa ce le-a citit, s-a lasat de fumat. Totusi, pt mine, asta nu a reprezentat un motiv de a ma lasa de fumat...Poate pt altii ar putea reprezenta smile.gif

Bafta!

Scuze pt postul lung...

--------------------
Renault Megane - - 2005
Renault Megane 2005 1.5 dCI
+
grizzly
post 23 Mar 2006, 08:21
Post #41

Membru

Am fumat si eu din 1994 pana in 2003, m-am apucat in liceu dupa o teza dezastruoasa si am tinut-o tot asa pana am ajuns la 2 pachete pe zi. Am aproximativ 2 ani jumatate de cand m-am lasat (am asociat-o cu mutatul in casa noua impreuna sotia si am convins-o si pe ea). M-am lasat brusc, aveam doua pachete si i le-am dat fratelui dupa care nu am mai pus tigara in gura. Nimic premeditat in asta.Tentatia a mai existat timp de o luna, iar in 6 luni am pus 10 kg. In prezent am ajuns la 20 kg in plus.
Dupa 2 ani si ceva inca ma bucur la gandul ca nu mai fumez. Efectele sunt foarte vizibile dar numai dupa 2-3 luni. In plus, dorm mai putin, ma odihnesc mai bine si am mai multi bani in buzunar (cel putin la momentul respectiv contau mult ). Recomand oricui sa sa lase de fumat; M E R I T A!

--------------------
MII Estate 1.9 dCi Confort Privilege - dintre toate optiunile NU am pus jante 17" si senzori presiune in roti
Renault Mascott 3.0 dCi 115 CP, Double Cab, Bena 4.5mx2.2mx2.3m (inaltime) ... omologat la 3500 kg -> categ B :)
+
sagetator
post 29 Mar 2006, 08:44
Post #42

Membru autentic

From: O R A D E A

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
ketemeu
post 29 Mar 2006, 11:54
Post #43

Membru incepator

Ca toata lumea m-am apucat in liceu. Pe la 14 ani. Am fumat pana la 28 ani. Am stat asa 2 ani. Apoi m-am apucat iar de tigari. Am fumat inca 2 ani pana la 32. Din 8 februarie 2006 nu mai fumez. Si nici nu mai vreau sa mai fac greseala pe care am facut-o de a ma reapuca sa fumez. Kilograme stiam ca am sa pun pe mine si atunci odata cu lasatul de tigari am tinut regim. Ma bat mai rau cu kilogramele decit cu tigarile. Oricum merita.

Recomand celor care vor sa se lase de tigari cartea lui Allen Carr, In sfarsit nefumator, aparuta la editura Humanitas. Costa cit 6 pachete de tigari.

Stiu ca ce am sa spun nu are mare insemnatate ptr cei ce inca fumeaza.
Cei care s-au lasat stiu.

Dupa ce te lasi de fumat ai sa te simti mult mai bine.

--------------------
Renault megane 2005-2006
UNDE SE TERMINA ASFALTUL INCEPE DISTRACTIA Prietenii stiu...
+
atacs
post 29 Mar 2006, 12:41
Post #44

Membru incepator

Apropo de lasatul de fumat si eventualii inlocuitori, eu am urmat o perioada un sfat gasit pe un site anti-fumat din Ro (nu mai tin minte cum se numeste). Acolo zicea ca sa incerci sa nu inlocuiesti tigara cu bomboane, seminte etc, ci cu apa. Atunci cand iti vine sa fumezi o tigara, bea un pahar cu apa (nu de la robinet din Bucuresti smile.gif). Apa nu face rau nimanui, indiferent in ce cantitati e bauta. Plus ca nu te ingrasi, ci dimpotriva...

--------------------
Renault Megane - - 2005
Renault Megane 2005 1.5 dCI
+
sandman_
post 29 Mar 2006, 13:27
Post #45

software engineer

From: Viena, Austria

Nu stiu cum o fi sa inlocuiesti tigara cu sport, dar, teoretic, ar trebui sa dea rezultate bune...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
modulsys
post 29 Mar 2006, 18:46
Post #46

Sofer cuminte

From: Brasov

Eu am fumat de la 17 ani pana la 24. La inceput mai rar si cu prosteala, ca liceenii. Din armata, am trecut la "profesionisti", minim un pachet pe zi.

Pe la 24 de ani aveam o prietena care fuma si ea, eram de vreo doi ani impreuna si chiar tineam la ea...Si am luat-o-n freza.

Relatia s-a dus la dreaq si am zis ca e momentul sa fac mai multe schimbari in viata. Asa ca am renuntat la fumat. Au trecut vreo 12 ani, am mai fumat o singura data la vreo 2 luni dupa ce renuntasem; era inmormantarea unui fost coleg de clasa, prieten bun care a murit in accident de masina.

Offtopic: Da' chiar, nu e ingrozitor faptul ca majoritatea avem cel putin 2-3 cunostinte care au murit in accidente de masina ?!? Mai rau ca-n WW2... ph34r.gif

Ca efect al renuntatului la tigari nu m-am ingrasat, dar am dublat consumul de cafea.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
FISICHELU
post 25 Apr 2006, 08:28
Post #47

Boo Boo Dad

From: Onesti

Baieti, va anunt ca de azi m-am lasat de fumat! De ce? Pentru ca am fumat destul! 15 ani mi se pare suficient! Da, stiu ca o sa ma ingras; nu-i bai, ma (re)apuc de sport! M-am saturat sa nu-mi dau seama pe ce s-au dus banii, si cand fac un calcul sumar sa imi dau seama ca pe tigari...asa...aiurea...Plus ca vine ala micu'...Daca o sa vrea sa fumeze la un moment dat, o sa vada ca taticul lui nu a mai fumat....Deci se poate si fara tigari!
Daca mai e cineva in situatia mea, hai sa fondam Fumatorii Anonimi ai Forumului Reno!

Buna, sunt Fisichelu si am fumat 15 ani. Am inceput cu 3 tigari pe zi pe perioada liceului, la facultate am ajuns la 1-2 pachete /zi poate si 4 la chefuri. Acum ajunsesem la 1 pachet pe zi. Nu regret momentele cand imi aprindeam o tigara, mai ales tigara de dupa... insa ma deranjeaza tusea tabagica de fiecare dimineata, faptul ca nu mai pot sa alerg cum o faceam in clasa a 8-a (he,he,he) cand am fost campion la atletism, plus ca mai bine strang bani si fac altceva cu ei, mai practic, mai putin daunator, si fara sa ii stresez pe cei din jurul meu care nu sunt fumatori...
Si, cel mai important, NU IMI MAI IMPUT MASINA! NU MAI DAU SCRUM PE JOS IN MASINA!...Un lucru il regret foarte tare: a disparut prematur mirosul de nou care era in masina prima oara cand m-am suit la volan...
Semneaza,
Fisichelu
Membru FAFR

--------------------
Renault Megane Sedan CfExp 1,5 dCi 2005
Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
+
Solon
post 25 Apr 2006, 13:17
Post #48

Membru autentic

Eu in general fumez cam vreo 10 tigari pe zi,uneori chiar mai putine.Cand mai sunt la o bere fumez mai mult.
Oricum am incercat sa ma las.Se poate,nu a fost senzational de greu,dar odata ma apuca si bag o tigara in gura.Singurul lucru bun este ca am reusit sa fumez cele mai usoare tigari din sortimentul pe care il fumam eu.Acum daca fumez o tigare mai tare e jale, ma inec imi curg ochii. biggrin.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Saint
post 27 Apr 2006, 12:12
Post #49

Membru

From: Romania Bucuresti

eu m-am lasat acum 2 ani.M-am lasat brusc.Fumam cam 2 pachete pe zi plus cafeaua de rigoare.Nu pot sa neg ca nu ma mai trage ata la cate o tigare dar nu ma las.

--------------------
Renault Clio Bicorp 2005 1.4 16v
Renault Clio II Bicorp, Pack Extreme, 1.4 16V 98cp, 2005
+
sqryn
post 27 Apr 2006, 12:23
Post #50

Clio rulezzz

From: München

Eu as vrea sa ma las de la 1 iunie. Sper sa reusesc. Acum fumez cate un pachet pe zi, m-am apucat de la 18 ani ca sa impresionez o fata wink.gif deh, ea fuma, eu nu...nu eram cool.. Si am continuat.....Nu pot sa zic ca nu imi face placere, abia astept sa termin postul sa mai bag una biggrin.gif Cred ca o sa intre mai greu berea fara tigara. Din pacate se cam scumpesc si nu cred ca mai are rost sa dau aproape 50.000 pe un pachet de tigari. Ca sa nu mai vorbesc de sanatate. Sincer sa fiu nu am mai avut tentative de a ma lasa. Sper sa intru si eu in clubul celor care au reusit sa se lase.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
sagetator
post 3 May 2006, 08:44
Post #51

Membru autentic

From: O R A D E A

Eu fumez din ani in paste.... adica 1-2 tigari pe saptamana! smile.gif Ieri am fumat doua si azi deja una. Asa ca mi-am depasit "portia". Problemele astea...............

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
sqryn
post 3 May 2006, 15:53
Post #52

Clio rulezzz

am inceput aventura, de 2 zile. e cam greu dar sunt motivat de economiile facute din lasatul de fumat si de starea mai buna se sanatate pe viitor. ca prim semn si cel mai naspa a fost in prima zi o durere de cap, putina ameteala si dezorientare. e bine sa ai de lucru sau sa iti faci de lucru cand incepi sa te lasi. in a doua zi senzatile alea naspa au disparut, a mai ramas pofta de tigari si un gol asa in stomac cand te gandesti la o tigara sau vezi pe altul ca fumeaza. cand nu mai pot bag o guma de mestecat. ca senzatii colaterale, creste pofta de mancare. wish me luck!

--------------------
+
cmandrei
post 3 May 2006, 15:55
Post #53

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Bafta ... hai ca poti ....

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
uncle
post 3 May 2006, 16:20
Post #54

pole after pole

one down, bilions to go! laugh.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
sqryn
post 3 May 2006, 17:17
Post #55

Clio rulezzz

Multumesc! nu vreau sa fac o reclama pentru renuntarea la tigari, nu am batut pe nimeni la cap sa se lase, si pe mine chiar ma enerva cand imi zicea cineva sa ma las. E o dorinta personala. In schimb celor ce nu fumau sau fumatorilor incepatori le ziceam mereu sa nu se apuce, se opreasca, sa nu se prosteasca, deoarece mai tarziu va fi mai greu sa renunte.

--------------------
+
jack
post 3 May 2006, 19:48
Post #56

Membru autentic

From: London

Am reusit sa ma las pe....1 Aprilie.. smile.gif ...culmea, da' chiar a mers...
am deja cam 5 kg in plus sad.gif , ma mai uit lung din cand in cand la cate un fumator, dar...rezist!
bafta in continuare!

--------------------
Vauxhall Astra 2004 SRI
+
padre
post 4 May 2006, 08:08
Post #57

Il padrino

jack, welcome to the club tongue.gif Totusi 5 kg intr-o luna? Sau ti-ai facut de cap de Paste?

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
FISICHELU
post 4 May 2006, 08:22
Post #58

Boo Boo Dad

From: Onesti

Jack, gimnastica, omule! Miscare! Doua ture de bloc, ceva! Orice!

--------------------
Renault Megane Sedan CfExp 1,5 dCi 2005
Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
+
Vanzatorul de Iluzii
post 4 May 2006, 08:33
Post #59

Membru autentic

Vezi ca merge si cu aspirina. D'aia pentru sarmani.

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
padre
post 4 May 2006, 08:45
Post #60

Il padrino

Ma bag si eu la un tratament din asta ca in lurul blocului nu pot da ture, am niste garduri de sarit si inca nu-mi permit laugh.gif Si eu m-am ingrasat dupa ce m-am lasat de fumat, doar ca nu eram prea suplu nici cand fumam.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 04:56
Dacia