Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

53 Pages « < 28 29 30 31 32 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ITP - Inspectia Tehnica Periodica

murfi
post 16 Jul 2009, 09:14
Post #871

Membru autentic

Group: Members

hiena, cum ai dobandit masina, prin act de vanzare cumparare?
ce fel de numere are acum(temporare, permanente)?

Inainte sa te sui la volanul masinii eu iti recomand sa vorbesti cu 'baba' din austria ca sa te asiguri ca masina exte in regula in asutria cu toate taxele la zi, etc... Daca n-o cunosti bine pe baba si n-ai actele masinii in regula eu zic sa duci masina intr-un loc unde nu deranjeaza pe nimeni si sa-ti iei la revedere de la ea.
Eu ti-am zpus deja ca in Ro nici o companie nu mai are voie sa faca asigurari RCA masinilor cu numere straine. In plus au facut magaria de a anula toate asigurarile existente chiar daca era emise inainte de reglemetarea respectiva. Cartea verde emisa de BT ori este un fals grosolan ori este anulata de mult.
Nu stau acum sa caut legislatia dar sunt sigur ca o sa gasesti tu ceva cautand dupa:Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

This post has been edited by murfi: 16 Jul 2009, 09:25

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hiena_X_2004
post 16 Jul 2009, 09:24
Post #872

Membru incepator

pai da tata dar ca sa o inmatriculez in bulgaria nu tre radiata din austria? sau cum fac ca eu o sa o folosesc maxim un an si imi ajunge sa o inmatriculez odata si gata dar numai sa mearga fara sa ma mai duc in austria ca nu imi permit sa ii fac itp`u acolo si asigurare pentru ca e prea scump si nu am cum sa dau de persoana care a avut masina acolo.

Va multumesc pentru raspunsuri !

16 Jul 2009, 09:30:
@murfi actele sunt in regula pentru ca am un unchi la vama si a verificat nu e furata nu nimik si am procura la ea am talonu original si tradus cartea masinii tot doar ca nu am asigurare de austria si itp valabil numerele sunt bune nu sunt provizorii . masina a fost a lu o baba si de la ea a luat`o un tovarash care a stat acolo si a facut actele cu ea tot a folosit masina si acum am luat-o eu de la el dar nu are itp si el a mai avut o asigurare tot in ro tot la BT. e cam sucita treaba dar nu stiu ce sa fac ca in toate actele e trecut asta de la care am luat-o si inainte de e le baba. asta a avut asigurare acolo tot si baba avea alte numere iar cand a luat-o asta si-a schimbat numerele

This post has been edited by hiena_X_2004: 16 Jul 2009, 09:30

--------------------
citroen ax 1992
+
elro
post 16 Jul 2009, 09:39
Post #873

Membru

From: Ct

QUOTE(Batrânul @ 16 Jul 2009, 06:53)
@ rcosmin:

La care dintre ele ? ca ai cel putin 3 masini trecute in semnatura.
*

m-am gandit si eu la asta,dar credeam ca se intelege,doar este forum reno,deci la Megan sedan smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
murfi
post 16 Jul 2009, 09:42
Post #874

Membru autentic

Hiena, deschide alt topic pentru ca aici se dicuta doar despre ITP si sper ca te-ai lamurit ca n-ai cum sa-l faci in Ro. In plus am sa te rog sa nu mai folosesti limbajul asta de maidan.

--------------------
+
hiena_X_2004
post 16 Jul 2009, 14:12
Post #875

Membru incepator

cuvantul "maidan" iti aduce aminte de copilaria ta? te crezi prea important de vorbesti asa? sau crezi ca esti singuru care putea raspunde la intrebarile mere ? daca nu sti sa raspunzi taci si lasa pe alti mai buni care au scoala nu ca tine

--------------------
citroen ax 1992
+
R19/16v
post 16 Jul 2009, 14:22
Post #876

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

off-topic - Se face (sau se facea) RCA pentru masinile neinmatriculate wink.gif

Eu am facut si RCA si CASCO a doua zi dupa ce am intrat in tara.

Hieno, eu iti recomand sa citesti urgent regulamentul si sa il respecti!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
hiena_X_2004
post 16 Jul 2009, 14:39
Post #877

Membru incepator

pai vezi putea sa lase pe cineva ca tine sa vorbeasca , care stie despre ce e vorba nu sa se dea mare si tare. eu am intrat aici doar ca sa intreb cate ceva cu frumosu dar omu ce sa-i faci. daca nu se mai poate numai postez nimik si nu va mai intreb nimik doar aveam nevoie de cateva raspunsuri de la cineva care stie dar daca apar dastia de bat campii .... mai bine ma retrag

--------------------
citroen ax 1992
+
crisolro
post 31 Jul 2009, 11:15
Post #878

From: Bucuresti

vad pe extinctoare tot felul de date si termne de valabilitate

cat este termenul corect de valabilitate la un extinctor (banuiesc ca toate ar trebui sa aiba cam acelasi termen, mai ales daca sunt autorizate RAR)?

la ITP se uita cineva si la termenele de valabilitate ale trusei, extinctorului?

marian-j?

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
b76bgaarh
post 31 Jul 2009, 11:26
Post #879

Membru autentic

da se uita....

si vezi sa ai 2 tringhiuri......ca cica e o noua lege.....

acum daca masina e buna...nu zice nimeni nimic..

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
marian-j
post 31 Jul 2009, 12:19
Post #880

Membru autentic

From: Timișoara

Sa-ti spun cinstit,habar nu am care e termenul maxim sau minim de garantie recomandat la stingatoare(sau la trusele medicale).
Am observat si eu ca sunt discrepante mari intre aceste termene insa atat timp cat sunt inca in perioada de valabilite si au agreerea RAR-ului pe ele eu nu-mi bat capul.
Eu ma uit si la termenele alea(da' in sila!).
Am zis de mai multe ori ca ma scoate din sarite faptul ca la itp suntem obligati sa verificam niste chestii ce sunt necesare(Doamne-ferste!)pe drum si nu in statie.Ori daca nu-s necesare in statie sa le verifice aia ce au autoritate pe drum nu noi inspectorii itp! mad.gif
Da' ma rog,asta-i alta discutie.
O zi faina iti doresc!
Ciao!M smile.gif
P.S.
Excelent punctat,colega b76bgaarh! wink.gif

This post has been edited by marian-j: 31 Jul 2009, 12:23

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
crisolro
post 31 Jul 2009, 13:11
Post #881

punctat, nepunctat problema e alta .

la trusa sanitara lucrurile se pare ca sunt clare: 24 luni de la data fabricatiei + data fabricatie ori chiar data expirare

la extinctor am vazut un temen de valabilitate "12 luni" dar si o alta chestie unde scrie "2013" - e ca o bulina cu luni, ani si e marcat anul 2013! ... de aici trageam eu o concluzie ca e valabil tubul vreo 6 ani in care poate fi reincarcat de x ori iar incarcatura are valabilitate de genul 6 luni - 1 an etc.

de ce ma agit? finca daca la noi doare pe toata lumea in ciur in afara chiar se uita aia la controale facute pe strazi iar io vreau sa plec afara si sa fiu in regula da' din multitudinea de extinctoare (data la pachet legislativ la achizitionarea masinii - ceea ce ma face sa cred ca sunt autentificate RAR) nu pot sa aleg unu de care sa fiu sigur wacko.gif

pana la urma m-am gandit la unul oferit de Porshe Rom. la achizitionarea unui VW in dec. 2008 si sper ca extinctorul ala mai e valabil popa.gif
la alea din hipermarketuri, insemnarile de pe ele sunt si mai ambiguee mad.gif

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Duyu
post 31 Jul 2009, 13:46
Post #882

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

QUOTE(crisolro @ 31 Jul 2009, 14:11)
la extinctor am vazut un temen de valabilitate "12 luni" dar si o alta chestie unde scrie "2013" - e ca o bulina cu luni, ani si e marcat anul 2013! ... de aici trageam eu o concluzie ca e valabil tubul vreo 6 ani in care poate fi reincarcat de x ori iar incarcatura are valabilitate de genul 6 luni - 1 an etc.
*

Eu am cumparat extinctorul in 2007 si pe el scrie ca e valabil pana in 2013. Nu mai are alte insemne gen valabilitate 12 luni sau stuff like that. laugh.gif

This post has been edited by Duyu: 31 Jul 2009, 13:50

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
marian-j
post 31 Jul 2009, 13:53
Post #883

Membru autentic

Colega crisolro,daca stingatorul poarta sigla RAR si termenul de valabilitate este mentionat clar pe el matale esti exonerat de orice raspundere privitoare la calitatea/certificarea si termenul de garantie al produsului.In consecinta si la un eventual control in strainitate nu vad ce ar putea sa-ti obiecteze.
Desemenea,cred ca acela provenit de la VW va fii absolut ok!Sa fii atent doar la termenul de expirare.
Bafta!

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
crisolro
post 31 Jul 2009, 14:11
Post #884

wacko.gif pai nici ala si nici trusa mea medicala n-are holograma RAR
iar pe ala nu scrie termen de valabilitate ci "reverificare 2013"

doar pe trusa medicala care am primit-o la cumpararaea reno-ului e holograma RAR

adica extinctor primit odata cu achizitionarea unui vw si unul la achizitionarea unui reno si nici unul cu holograma rar? ... ambele de la reprezentante!!! wacko.gif

pe extinctoarele de la Carrefour/Cora nu am vazu holograma RAR, sa inteleg ca nu sunt ok? ... bine, in afara cred ca mai putin conteaza holograma RAR

This post has been edited by crisolro: 31 Jul 2009, 14:44

--------------------
+
adi_ar
post 31 Jul 2009, 14:52
Post #885

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Te framanti prea mult cu holgrama aia, acum este austeritate! wink.gif
Reverificarea este termenul de garantie!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
19vik
post 31 Jul 2009, 15:15
Post #886

Membru

Si eu am stingator fabricat in 2007, valabil pana in 2013, marcaj cu vopsea, aceeasi cu care sunt toate inscrisurile de pe el si nu scrie nicaieri altceva, daca si cand se schimba incarcatura. Am vazut si cu termene mai scurte, 4 ani, 3 ani, dar chiar cu un an n-am vazut. N-are nici-o holograma RAR, are lipita o eticheta cu instructiuni in romana si cu un nr de omologare, cred ca de la pompieri, parca astia au treaba cu omologarea stingatoarelor nu RAR-ul?
Pe un site am gasit asta:
"Registrul Auto Roman a precizat insa ca, "de la data aderarii Romaniei la UE, produsele fabricate si comercializate legal in tari membre sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR in vederea punerii pe piata"."

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
Solon
post 31 Jul 2009, 16:17
Post #887

Membru autentic

Am facut itp-ul la 2 ani pentru leutz! In Pitesti, la vechea autobaza, in Prundu!
M-a costat 70 lei! Nu am scos un leu in plus, nu mi-au cerut stingatoare si alte tampenii!
Cand le-am zis ca abia iesisem cu masina de la Peugeot, de la revizie, le-a cazut moaca!
Si cica: Pai noi ce sa-i facem?
Pai nimic! Sa-mi puneti stampila pe talon! biggrin.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
pcs
post 31 Jul 2009, 19:18
Post #888

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

Cam la limita off-topicului : saptamana trecuta am facut revizia de un an la L3. Surpriza mare a ca in conformitate cu noile standarde Renault, baietii au dus-o dupa revizie la standul ITP din curtea firmei si i-au facut un ITP aproape complet - fara poze si identificare - gaze, frane, lumini, geometrie roti... Mai mult, am primit buletine semnate de inspectorul ITP si inregistrate ( nr. si data ) cu toti parametrii masurati!
Deci, colega marian, inclin sa cred ca majoritatea colegilor matale sunt oameni corecti si cu frica de Dumnezeu... exceptiile sper ca se vor elimina singure cat de curand..

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
marian-j
post 31 Jul 2009, 23:03
Post #889

Membru autentic

Aoleu!Iara voi avea o postare lunga si plictisitoare! blush.gif
-Colega crisolro,imi cer scuze pt omisiune!Colegul 19vik ne-a dat o informatie foarte utila pe care eu am scapat-o din vedere!Daca stingatorull are pe el mentiunea "CE" nu te mai doare capul de omologarea din RO!E omologat pe plan european si gata!Sa aiba termenul de valabilitate in regula si cu asta basta!
-Colega 19 vik,iti multumesc frumos pentru amabilitate.Raman dator! biggrin.gif
-Colega adi_ar,sunt deacord cu matale in privinta termenului de valabilitate.Tare faza cu "austeritatea"! laugh.gif
Oare asa scumpa e o amarata de holograma? happy.gif
-Colega Solon,NU se mai pot pune vizele itp,asa,ca la posta! rolleyes.gif Fiecarei masini inspectate i se deschide un mic dosarel ce contine raportul itp in care se mentioneaza clar defectiunile constatate(evident,daca e cazul si se bifeaza pe verso-ul raportulului codurile defectiunilor constatate),se ataseaza buletinul de analiza a gazelor(sau de opacitate,dupa caz),listing-ul rezultat in urma verificarii eficacitatii sistemului de franare si nr. bonului fiscal .Cand ai toate astea in mana poti cere confirmarea constatarilor la serveru-ul central al RAR-ului din Bucuresti.Aici e un pic de povestit.
Cazul 1.Primesc codul de tranzactie si nr. foliei aferente daca vehiculul a fost declarat admis la itp.Daca fost respins,primesc doar codul de tranzactie.Cazul banal.
Cazul 2.Aici incepe "distractia"!In loc de cod,folie sau doar cod,primesc mesajul:"Acest vehicul a fost selectat pentru reinspectie.Vehiculul este retinut pana la ora xx:yy."
In cateva minute apare un monitor de la RAR(este notificat pt reinspectie prin sms pe mobilul de serviciu) si se reiau toate fazele itp.In marea majoritate a cazurilor la testarea sistemului de franare se urca monitorii la volan!La finalul reinspectiei monitorul compara raportul sau cu cel al inspectorului care a facut verificarea.Doamne-feri sa aiba monitorul un cod in plus fata de inspector!Nu cred ca mai e cazul sa intru in amanunte! ph34r.gif
-Colega pcs,si dumitale am muuulte sa-ti spun! blush.gif
La mine la munca se foloseste de multi ani tehnica receptionarii lucrarilor de reparatii(efectuate la vehiculele din parcul propriu) prin prisma unei reverificari in statia itp.Sa nu-ti spun ce Multe Urari de Iubire si Entuziasm imi primesc de la colegii mei de din ateliere! laugh.gif Mie imi pare tare rau de ei si stiu clar ca se chinuiesc amarnic sa faca treaba buna cu mijloace limitate dar daca masina nu-i ok n-am curajul sa spun contrariul!"Caram" oameni nu baloti de paie!
In consecinta apreciez tare mult modul in care au procedat cei de la reno!Sincer!Stii matale cum se spune:mai bine o verificare in plus decat o scapare!Doua perechi de ochi vad mai bine decat una singura!
He,he! smile.gif
Mai spuneai matale de frica de Dumnezeu.
Imi permit sa nuantez un pic!
Atunci cand iti pui semnatura si stampila si certifici o masina ca fiind ok nu cred ca te gandesti la divinitate ci la consecintele ce pot decurge din faptul ca raspunzi (absolut personal) de decizia luata!Pana la Dumnezeu te manca "sfintii" de la RAR,Politie,ARR,etc! happy.gif
Oho!Si inca astea nu ar fii nimic!!Dar daca cel de la volan ma "unge" un pic si apoi te omoara pe tine sau pe mine sau isi ingroapa familia?Crede-ma ca nu-i de joaca deoarece io prefer sa pun capul pe "perna" linistit. wink.gif
In consecinta,sunt perfect deacord cu matale!"Exceptiile" se vor auto-exclude!!Dar nu din cauza de constiinta,ci de frica!Pai ce crezi matale ca "vesticii"au fost "dresati" cu vorba buna si cu manushi de dantela?Nu!Masuri drastice si raspundere personala!Ai "gresit"(egal daca involuntar sau cu buna stiinta!)pui mana si platesti!Daca nu cumva de "invarti" de o "pastrare la rece"
Educatia nu se face usor! blush.gif
Ca sa nu te mai plictisesc,sper sa fii la fel de multumit si pe viitor de prestatiile colegilor mei!
Sau ale mele,cine stie? biggrin.gif Si banii matale "e buni"! biggrin.gif
P.S.
Absolut oftopic! blush.gif
Saptamana asta "s-a spart tzeava" cu renoaie la mine la munci!! wacko.gif
De unde au aparut atatea,nu stiu!
O fii din cauza ca avem tarife mai mici? biggrin.gif
Am avut si Syboale si Clioturi si Trafic si Magnum si Megane sedan si doua bi-corpuri("Kuruline' cum le zice colega Adila16 sau "Shake'it,baby" in acceptiunea colegului Dodone laugh.gif )
Bune masini!N-am respins nici una! wink.gif
Cel mai tare mi-a placut un Megan sedan.Negru!Nu ma pricep prea bine la nivelul de echipare la renoaie da' asta avea o gramada!Se vedea de la o posta ca-i masina cu staif!Negru(frumooos!!),piele bej(scaune,volan,etc)clima si tempomat evident...Senzori de lumina,ploaie
Asistent de parcare
Muzici!!
Bijuterie!! wub.gif
Si la ce mi-a ramas mie inima?
La maneta de frana de mana de la Megane!
Sa-i "sparg in cap" pe aia de la bmw ca nu le-a venit lor ideea! tongue.gif
Imi cer scuze pt 'kilometri" si pt of! blush.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 8 Aug 2009, 00:50
Post #890

mecanic aero (sau aerian?)

Bun regasit la toata lumea!

Ce, nenea Marian, te pomeni ca te_oi fi innamorat de levierul franei de stationare de la Meganete... smile.gif
Si mie imi place ideea flacailor de la TehnoCentre...Mai urca langa mine cate un coleg si ramane un pic surprins de levier...Si-i servesc rapid o explicatie "savanta": comanda de ejectare la scaunul din dreapta... biggrin.gif

Hai sa vin ontopic: Saptamana viitoare comitem ITP la un moto... smile.gif
Revin atunci cu nouati!

S-auzim numai de bine!

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
marian-j
post 8 Aug 2009, 17:39
Post #891

Membru autentic

Ooo,bine ai revenit coane!
Credeam ca nu mai vrei sa iesi deloc din burtile sau dintre matzaraiele iroplanelor! sleep.gif
Intradevar,facui un "coup de foudre" pt. maneta aia de "eject"! radmasa.gif
Cred ca am mai vazut modelul ala de maneta pe o Alfa Romeo mai batrana da' parca ii sta mai bine pe Megane.
Bine ca mai au idei faine baietii de la "TehnoCentre" ca se pare ca pe aia ce lucreaza in "Vierzylinder Turm" i-a lobotomizat bou' ala de Bangle! mad.gif
Bafta cu motocicleta !
Baremi aia n-are bielete de directie.Stii matale ce vreau sa spun!
Imi cer scuze pentru palavrageala. blush.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 10 Aug 2009, 21:51
Post #892

N-are bielete de directie, intr-adevar...!... smile.gif
Merge, nu pierde uleiuri, are lumini (cum palaria mea sa nu posede asa ceva cand bateria e de 100 Ah, resuscitata permanent de un alternator VW?!... smile.gif ), are frane (cat poa' sa aiba un motociclu cu vreo 300 kg - cu atas cu tot- dotat cu tamburi si saboti actionati mecanic cu excentrice...), un strat nou de vopsea si oglinzi retrovizoare...

PS: Apropos, ai PM... wink.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
adicaza
post 10 Aug 2009, 21:56
Post #893

Membru incepator

am si eu nevoie de un sfat, am itp-ul expirat si mai dureaza pana imi aranjez biggrin.gif. daca ma opreste politia si-mi cere talonul cum o fi mai bine sa fac? sa dau talonul si asta inseamna ca mi-l ia sau sa zic ca nu am actele la mine si eventual sa iau amenda pt ca nu am actele?

--------------------
Ford puma - b-85-bma 2000
+
Adila16
post 10 Aug 2009, 22:19
Post #894

A doua...
Si, starea tehnica a masinutei tale e chiar asa deplorabila incat sa trebuiasca aranjamente?... sad.gif
Take good care of you...And those who are surrounding you: they're notguilty ...

--------------------
+
adicaza
post 10 Aug 2009, 22:29
Post #895

Membru incepator

pai a trebuit sa scot catalizatorul ca s-a crapat si na... nu mai scoate noxe cum ar trebui sad.gif

--------------------
Ford puma - b-85-bma 2000
+
marian-j
post 11 Aug 2009, 22:10
Post #896

Membru autentic

Hmmm..
Greu de spus.
Cam cu juma' de gura recomand si eu tot a doua varianta.
Daca ti se retine talonul masinii (pe motiv de itp expirat) mai poti face inspectia doar intr-o reprezentanta RAR.
Referitor la "aranjamente"?Nu recomand!!Deloc!! nono.gif
In cazul cel mai defavorabil,inspectorul ce si-ar risca pielea(recte atestatul) pentru matale ar putea sa o incurce urat de tot iar itp-ul declarat de inspectorul respectiv ca fiind valid sa fie invalidat de un monitor RAR in urma reinspectiei!Grija mare!
Nu cred ca e cazul sa ma lungesc cu alte explicatii!
P.S.
Coane Adila,am vazut ce era de vazut!
Ce am de zis?Doar atat: wub.gif
Bafta!

This post has been edited by marian-j: 11 Aug 2009, 22:42

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 14 Aug 2009, 11:04
Post #897

O sa incerc sa postez si doua foto ale "dihaniei" supuse unei micro-operatiuni de reconditionare ... Inainte de sustinerea atat de comentatei inspectii tehnice periodice.

In speta, e vorba de un Ural M63 cu atas, model '64, cu motor 2 boxer de 650 cmc, o motocicleta foarte clasica si foarte in viata si in forma, in ciuda faptului ca nu a prea fost "scutita" de rulajul a multi km, in toate conditiile meteo, in toate anotimpurile. Si motocicleta asta, care cere un minimum de intretinere comparativ cu suratele ei mai "contemporane" si-a facut si isi face cu brio datoria. Sunetul boxerului, inspirand forta si vitalitate, te-ndeamna sa ii dai croaziera pana la terminarea asfaltului si dincolo de ea... Cuplul elegant al motorului face ca motocicletei sa nu-i prea pese de ce are sub roti: ca e asfalt (urban sau extraurban), ca e macadam sau suprafata inierbata, boxerul trage fara ezitare...
Performante? Haida-de ... Am trecut de varsta la care ceream unui vehicul demaraje cu multe G-uri sau viteza de varf care sa-mi creeze iluzia ingustarii drastice a soselei ... Uralul e o motocicleta facuta sa reziste, sa-si faca treaba cu cat mai putini bani si gata.
Si totusi, la o croaziera de 80-90 kmh, boxerul bocane in legea lui fara sughituri, pana efectiv ramane fara benzina. Motocicleta asta iti da senzatia de forta bruta, de masina de lupta de neoprit. Iti ofera placere prin insasi forta pe care-o inspira chiar si la varsta ei.
In oras? Nu-mi amintesc sa fi sesizat boxerul "ticaind" sau clantanind sugerand cumva ca ar avea de gand sa se caleze, oricat de aglomerat ar fi fost traficul sau oricat de cald ar fi fost aerul din jur... Iarna? Indepartam zapada de pe cilindri (deh, bujiile sunt expuse naprasnic..), ii umpleam camerele de nivel constant, trageam socurile, doua-trei pedale pentru pre-alimentare si ruperea uleiului, infigeam cheia in contact si ... La urmatoarea pedala, boxerul se punea, invariabil, pe bocanit ritmic...

Ma rog, imaginile probabil vor fi mai graitoare...Pen'ca totul e o chestiune de gusturi, pana la urma.

Abia astept sa capat putin timp liber sa-l prezint la inspectie si, cum obtin "dangaua" sa-l reiau la purtat urban/extraurban pe "Tătăilă Boxerini" ... :-)
De data asta si de-acum inainte, pe cat posibil, cu atas cu tot ... ;-)

PS: In spate se vede farul unui chopper Suzuki Marauder ... Alta poveste pe doua roate ...

This post has been edited by Adila16: 14 Aug 2009, 11:47

Attached thumbnail(s)
ural1.jpg ( Size: 224.27k ) Number of downloads: 580
ural2.jpg ( Size: 239.22k ) Number of downloads: 611

--------------------
+
murfi
post 14 Aug 2009, 11:20
Post #898

Membru autentic

Am fost si eu la ITP de curand si mi-au blocat masina pentru reinspectie. Tin sa spun ca masina nu are decat un an (stiu ca ITP-ul se face la 2 ani dar asta este alta mancare de peste). A venit inspectorul si a verificat doar becurile si sitemul de franare. Cei de la statie mi-au spus ca au avut cel putin o masina pe zi blocata pentru reinspectie.
Mariane, chiar asa des se blocheaza masinile?

--------------------
+
marian-j
post 14 Aug 2009, 12:40
Post #899

Membru autentic

Alaltaierieri am avut blocate pt reinspectie 2 masini din 11 inspectate.
Ieri 3 din 6.
Azi niciuna (pana acum!!)din 5.
Nu conteaza ca masina e mai noua sau mai veche,admisa sau respinsa la itp,la prima prezentare in vederea efectuarii itp sau la revenire dupa remedierea unor defectiuni constate,etc.
In momentul in care ceri validarea rezultatelor inspectiei in serverul central de la RAR-Buc te poti trezi cu "bucuria" reinspectiei.
Acuma cat de des sau de rar se blocheza masinile nu stiu ce sa zic.
E adevarat ca la masinile foarte noi monitorii RAR sunt ceva mai relaxati dar la cele mai vechi sau cu defectiuni constate de inspectori se uita cu multa atentie.
Ai nostri depilda in marea majoritate a cazurilor atunci cand se efectueaza testul de frane se urca ei la volan.
De ce credeti ca tot "latru" io p-aci ca nu prea mai merge cu "inchis ochii" pe la itp? happy.gif
Coane Adila,astept cu nerabdarea continuarea povestii!!
Sa-ti traiasca "Ivan Boxerul"! biggrin.gif
Motorul ala nu-i ceva "furaciune" ruseasca dupa un mai vechi BMW de "6jumate"? rolleyes.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
aleksanders
post 14 Aug 2009, 12:53
Post #900

.

From: ...

@murfi- dar ce iti veni- nu iti stateau bine banii in buzunar de ai facut itp-ul la un an..

si on - am facut itp-ul de curand - cost 150 lei - locatia serus bd-ul timisoara - nu mi-a verificat nimeni trusa si instinctorul iar la poluare a zis ca se poate incadra linistita la euro 4 desi masina mea este euro 3 biggrin.gif

--------------------
. . - . .
....
+
53 Pages « < 28 29 30 31 32 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 05:49
Dacia