Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

53 Pages « < 42 43 44 45 46 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ITP - Inspectia Tehnica Periodica

Dodone
post 19 Sep 2010, 15:39
Post #1291

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Group: Members
From: Timisoara

Ca sa acorzi primul ajutor corect ai nevoie de practica repetata a tehnicilor de resuscitare, un garou (curea de la pantaloni, un cablu, o fasie de panza rupta din imbracaminte, ...), niste atele, (ramuri mai groase, leviere,...), un obiect taios (briceag, lama, ...) si mult "sange rece".
Decat sa oblige oamenii sa cumpere șcătulele alea, mai bine ar fi obligatoriu un curs de prim ajutor cu examen odata cu fiecare examinare medicala) si obligarea conducatorilor auto de a opri la un accident pt. acordarea primului ajotor, sub sanctiunea unor amenzi mari (asa e in Grecia, amenda 2.000 euro).

This post has been edited by Dodone: 20 Sep 2010, 09:37

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 20 Sep 2010, 08:21
Post #1292

QUOTE(Solon @ 17 Sep 2010, 18:45)
Pai din 2003 pana acum cate ai? 2005,7,9 si la anul!
Ai loc,nu?
*

eu mai am o rubrica libera... am intrebat pt alta masina care trebuie sa faca itp si nu mai are casute libere...acum am inteles cum sta treaba..ma asteptam sa fie mai complicat...ca asa este la noi..

--------------------
------ ------ ------
+
luurcs
post 20 Sep 2010, 15:26
Post #1293

Membru incepator

QUOTE(marian-j @ 20 May 2010, 23:01)
Foame?
Eu cred ca mai degraba vorbim despre dezinteres!
Cum naiba sa-ti permiti sa pierzi un client din cauza unei ciobituri?!
Stiti cum vad eu treaba asta?Se pare ca acel domn nu are ca obiect principal de activitate inspectiile tehnice si face itp-uri fortat de imprejurari sau de fisa postului!
Colega adi_ar,hai sa nu rastalmacim!Colegul nostru pomenea de o "floricica" . happy.gif
*

BUNA ZIUA.AM O INTREBARE PT. DUMNEAVOASTRA(STIIND CA PROFESATI CA INSPECTOR TEHNIC),AVAND IN VEDERE CA AM FOST DE FATA LA INSPECTIA SI REVENIRILE DOMNULUI CU TRIPLA.SITUATIA A FOST ASTFEL:1.PRIMA PREZENTARE LA ITP.LA FINAL S-AU CONSTATAT URMATOARELE PROBLEME:REGLAJ FARURI,LIPSA STERGATOR LUNETA,DISPERSOR MERS INAPOI STG FISURAT,TRUSA MEDICALA EXPIRATA.CLIENTUL RESPECTIV A LUAT LA CUNOSTINTA PROBLEMELE,SI DUPA INTREBAREA"DAR TRE SA AM SI STERGATORUL LUNETA? ":D ,A SPUS,CALM, CA MERGE LA ASIGURARI SA-SI REZOLVE CU TRIPLA.2.PRIMA REVENIRE:CLIENTUL APARE FURIOS,CICA LA ASIGURARI NU-I DAU AIA TRIPLA SI CA EL NU SCHIMBA NIMIC SI CA MERGE LA RAR SA RECLAME CA NU I SE DA INSPECTIA PT. PROBLEMA RAMASA(TRIPLA).3.VINE LA A DOUA REVENIRE CU TRIPLA SCHIMBATA,ZICE CA A FOST LA RAR SI I S-A SPUS CA NU ARE DREPTATE SI CA INSPECTORUL A RESPECTAT LEGEA.CULMEA CA ,INTRAND IN STATIE CU ACELASI TON CA LA PRIMA REVENIRE,GASESTE SI PE SEFUL MONITORILOR DE PE JUDET.II EXPUNE SI LUI PROBLEMA SI PRIMESTE ACELASI RASPUNS:INSPECTORUL A PROCEDAT LEGAL SI NU -SI RISCA POSTUL PENTRU TRIPLA LUI .NU INTENTIONEZ SA IAU APARAREA INSPECTORULUI DAR,NU I S-A CERUT SPAGA,ASA CUM SE INSINUEAZA SI ERA A DOUA INSPECTIE FACUTA ACOLO(FUSESE SI CU 2 ANI INAINTE).SPECIMENUL S-A SIMTIT NEDREPTATIT PENTRU CA ,PE LANGA FAPTUL CA NU INTELEGEA NICI POSIBILITATEA CA VEHICULUL SA FIE REINSPECTAT DE R.A.R.(MASINA LUI CICA ERA NOUA LA 60000 KM SI NU VA FI REINSPECTATA DE R.A.R. DIN ACEST MOTIV, SI CA SUNT MULTE RABLE CARE CIRCULA PE DRUMURILE PUBLICE SI ALEA AR TREBUI VERIFICATE),NU ERA NICI INFORMAT DESPRE LEGISLATIA CONFORM CAREIA SE EFECTUEAZA ITP.FIIND CREDUL SI USOR INFLUENTABIL,CEI DE LA ASIGURARI,CA SA NU-I DEA TRIPLA L-AU ASMUTIT IMPOTRIVA INSPECTORULUI,DAR NU A AVUT CU CINE SA FACA TEATRU .
DACA I-MI PERMITETI,INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA: AVAND IN VEDERE CA URMEAZA SA-MI FAC ITP LA MASINA PERSONALA,SI CA AM O TRIPLA FISURATA,SUNTETI DISPUS SA-MI DATI ITP,LA REVENIRE(DUPA CE-MI REZOLV CELELALTE PROBLEME) FARA SA-MI SCHIMB TRIPLA?SUNTETI DISPUS SA VA RISCATI POSTUL PENTRU MASINA MEA?SA ACUMULATI CATEVA PUNCTE SI SA DATI NOTA EXPLICATIVA PENTRU CA EU CONSIDER CA TRIPLA MEA FISURATA NU AFECTEAZA SIGURANTA PE DRUMURILE PUBLICE?
VA SALUT,CU STIMA.

P.S.-NU MAI CREDETI PE CUVANT TOTI NEMULTUMITII(CARE NU SUNT BATUTI IN CAP,PENTRU CA NU AU ASA CEVA)

--------------------
renault symbol - is78mnn 2006
+
St
post 20 Sep 2010, 15:40
Post #1294

Membru

From: Bucuresti

Postul tau ar merita sters pentru ca ai scris cu litere mari. Cu ce ti-am gresit de ne chinui asa de tare ochii? Si apoi, de ce tipi?
Zici sa nu avem incredere in toti nemultumitii, de ce am avea in tine care ai aparut dupa 5 luni de zile si ai facut cont special pentru treaba asta. Ciudat as zice...

Si in legatura cu dispersorul cred ca scrie clar cum sta treaba:
QUOTE(marian-j @ 20 May 2010, 21:00)
Ciobiturile si fisurile dispersoarelor sunt considerate defecte minore.
*

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
luurcs
post 20 Sep 2010, 17:22
Post #1295

Membru incepator

I-mi pare rau ca trebuie sa-ti spun ca esti total in afara subiectului ITP.Treaba cu dispersorul sta astfel:unui autovehicul i se poate acorda "BUN TEHNIC" daca la prima prezentare prezinta NUMAI defecte minore.Daca la prima prezentare pe langa defecte majore(reglaj faruri,lipsa stergator,trusa medicala expirata),autovehiculul prezinta si defecte minore(dispersor fisurat),la revenire ,pentru a putea promova inspectia trebuie remediate TOATE defectele(atat cele majore ,cat si cele minore).
In legatura cu "tipatul",cred ai probleme cu interpretarea sau cu auzul,iar in ceea ce priveste scrisul nu te obliga nimeni sa citesti daca nu stii sa atragi atentia civilizat asupra faptului ca am scris cu litere mari.

--------------------
+
marian-j
post 20 Sep 2010, 20:15
Post #1296

Membru autentic

From: Timișoara

Usureeel,mai baieti!Haideti sa nu ne luam la hartza din cauza modului in care a fost editat un post.Nu merita sa ne enervam pentru atata lucru! rolleyes.gif
Colega luurcs,imi permit sa iti atrag atentia ca spusele colegului St sunt bine intentionate in ciuda "tonului" un pic mai taios.
Cand am inceput sa "bantui" pe forumuri aveam si eu tendinta sa scriu exclusiv cu majuscule.Apoi mi s-a explicat,mai voalat sau mai transant(asta functie de dispozitia celui ce mi se adresa)sa ma limitez la a utiliza doar majuscule atunci cand vreau sa scot neaparat ceva in evidenta sau(asta-i cazul cel mai defavorabil tuturor)cand am chef sa ma "cert" cu careva.Aceiasi problema se pune si in cazul limbajului de tip mirc.Ar fi de dorit sa-l eviti pe cat posibil!Bine,pentru mirc s-ar putea sa te certe si moderatorii si atunci chiar ca-i bai!Acesta-i "protocolul" si e bine sa ne conformam ca sa putem purta niste discutii amicale.
Imi cer scuze pentru cele insirate mai sus!Nu sunt eu in masura sa-ti tin teorie dar prefer sa iti atrag atentia despre cum stau lucrurile(poti sa ma si bodogani daca vrei!)decat sa iti mananci nervii de pomana sau sa mai deranjezi pe cineva.
Oricum,vad ca ai urmat sfatul colegului St si sper sa retii doar sfatul.E drept ca tonul a fost mai putin cordial dar nu pune si matale la inima.Nu e cazul! biggrin.gif
Na,gata cu oftopicul! blush.gif
QUOTE(alexgiani @ 20 May 2010, 13:05)
Sa nu mergeti niciodata la Bras Iasi, este unul acolo care este batut in cap cu totul.
Am vrut sa fac ITP-ul si masina a ok, numai ca la tripla am o mica floricica, se pare ca a sarit o piatra. Cei de la asigurari si din alte service-uri mi-au spus nici prin cap sa nu-mi treaca sa o schimb.
Problema este ca tipul de la BRAS nu vrea.
Ce legatura are asta cu siguranta rutiera? Am sa fac si o poza sa o postez sa o vedeti.

FUGITI DE BRAS Iasi!!!!!
*

Colegta luurcs,dupa cum se vede din postul citat,noi am capatat informatia trunchiata si scoasa din context!Colegul alexgiani nu a precizat ca pe raportul itp apareau si defectiuni majore(DMa)!
In urma primei dumitale postari am obtinut intreg "tabloul" si se cam schimba treaba!
Adica este exact asa cum spui matale in a doua postare.
Pe raport pot aparea oricate defectiuni minore(DMi)se constata dar cu toate acestea masina primeste viza itp fiind incadrata in categoria "Bun tehnic cu DMi".Prin urmare se mentioneaza defectiunile respective in raportul itp precum si in raportul in format electronic ce va fi remis serverului RAR si totodata acestea ii vor fi comunicate cat se poate de clar si celui ce prezinta masina la itp urmand ca defectiunea sau defectiunile respective sa fie remediate pe parcurs cand o avea omul timp,chef,bani,etc.
Din acest motiv ziceam eu ca e aiurea sa respingi o masina pentru simplul fapt ca are o mica ciobitura intr-un dispersor si ma lansam in niste comentarii oarecum dezonorante vizavi de colegul meu fara sa cunosc intreaga poveste si fiind indus in eroare prin omisiune!Imi pare rau ca am zis ce am zis.Imi cer scuze! blush.gif
Sa revenim
Daca in lista de defectiuni se strecoara fie si un singur cod incadrat ca DMa atunci este obligatoriu ca la revenire defectiunile sa fie remediate in totalitate fie ca sunt minore sau majore!
Stiu ca suna alambicat da' asa zice pravila!
Colega luurcs,inchei prin a iti ura bun venit printre noi! smile.gif

This post has been edited by marian-j: 20 Sep 2010, 20:31

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
luurcs
post 20 Sep 2010, 21:22
Post #1297

Membru incepator

Multumesc pt. primire domnule Marian-J.Sincer,nu-mi face placere sa intru in polemici dar colegul ST m-a luat cam tare .Intentia mea ,avand in vedere ca azi am gasit mesajul de nemultumire pe forum,a fost sa lamuresc o situatie pentru care nu merita o reprezentanta auto sa fie improscata cu noroi,mai ales ca respectiva persoana nemultumita detinea alta marca decat RENAULT.Daca as fi fost implicat in conducerea respectivei firme sigur as fi luat masuri legale impotriva nemultumitului avand in vedere ca a fost afectata imaginii firmei.Numai asa se pot invata minte toti cei ce scot porumbei pe gura fara sa se documenteze in prealabil.

--------------------
+
marian-j
post 20 Sep 2010, 22:43
Post #1298

Membru autentic

OK!Am priceput ce vrei sa zici.
Din pacate sunt nevoit sa inchei aceasta discutie.
Ne aflam,cam de multisor,in afara temei abordate pe acest topic si mai suntem si intr-o arie tehnica!
Daca vrei, putem sa mai vorbim la "Cafenea" sau dupa ce mai aduni cateva postari putem sta la taifas,in tihna,pe calea mesajelor personale(PM).
Intrucat vad ca esti bine documentat in domeniul itp cred ca ne-ar fi foarte utile si parerile dumitale vizavi de subiect.
Sa nu cumva sa-ti treaca prin cap ca "te trimit la plimbare"!
Ramanem preteni,da? rolleyes.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
luurcs
post 21 Sep 2010, 07:08
Post #1299

Membru incepator

OK.Ms pt. intelegere

--------------------
+
betamax
post 22 Sep 2010, 16:04
Post #1300

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

QUOTE(luurcs @ 20 Sep 2010, 21:22)
Multumesc pt. primire domnule Marian-J.Sincer,nu-mi face placere sa intru in polemici dar colegul ST m-a luat cam tare .Intentia mea ,avand in vedere ca azi am gasit mesajul de nemultumire pe forum,a fost sa lamuresc o situatie pentru care nu merita o reprezentanta auto sa fie improscata cu noroi,mai ales ca respectiva persoana nemultumita detinea alta marca decat RENAULT.

ST ti-a atras atentia in mod corect (gramatical si semantic) cum se scrie pe acest forum. Si zici ca te-a luat cam tare. Dat tu cum vorbeai despre respectivul nemultumit?
P.S.-NU MAI CREDETI PE CUVANT TOTI NEMULTUMITII(CARE NU SUNT BATUTI IN CAP,PENTRU CA NU AU ASA CEVA)

Si, in fond, cine esti tu si in ce calitate dai verdicte? Si de unde stii ca nu i s-a cerut spaga? Probabil ai fost acolo, altfel vorbesti aiurea. Si daca ai fost, in ce calitate, mecanic, inspector sau client ? Dupa tonul si grafica adoptata, (care sugereaza ca nu se admit replici, este asa cum spui tu) ori vreun sefulet care-si apara pravalia ori un client slugarnic ("da', sefu', sa traiti, ala care face gura e un prost si un nemernic, eu sunt baiat de treaba, sa traiti" ). Habar n-am daca respectivul nemultumit are sau nu dreptate (dupa ce-am citit aici se pare ca nu) .
Daca as fi fost implicat in conducerea respectivei firme sigur as fi luat masuri legale impotriva nemultumitului avand in vedere ca a fost afectata imaginii firmei.Numai asa se pot invata minte toti cei ce scot porumbei pe gura fara sa se documenteze in prealabil.
*

Ce noroc (pentru clienti) si ce frustrare (pentru tine) ca nu esti implicat. Dar, cel mai interesant, ar fi ce masuri legale ai fi luat ? Ca nu cred ca te-a injurat (pe tine sau pe altii), nici ca s-a apucat sa dea cu toporul in instalatiile de acolo.
PS. Traiesc in tara asta si crede-ma ca am mult mai multe motive de nemultumire, din toate aspectele societatii romanesti, decat de bucurie.

This post has been edited by betamax: 22 Sep 2010, 16:06

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
St
post 22 Sep 2010, 16:57
Post #1301

Membru

@luurcs intentia mea nu a fost sa "te iau tare" cum zici tu, ci sa iti arat ca gresesti. Reciteste postul tau scris cu majuscule si apoi unul scris cu litere mici si vezi care te oboseste mai tare.

[/off topic end]

Marian, dar daca merg la ITP mi se constata defecte minori si majore , le remediez pe cele majore si apoi merg la alta statie ITP ca si cum n-as mai fi avut "o tentativa" ce se intampla? Ma ia din baza de date RAR sau trec linistit?

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
marian-j
post 22 Sep 2010, 18:35
Post #1302

Membru autentic

Treci linistit! smile.gif
Chiar daca ar fi sa-ti fie selectata masina pt reinspectie oricum nu are nimeni ce sa-ti reproseze!Daca renunti la banii platiti ca taxa la prezentarea in prima statie cine ce sa aiba de comentat?Nu-i treaba inspectorului sau a celor de la RAR cum iti cheltuiesti matale banii.
Aoleu,colega betamax,ca aprig mai esti si matale! rolleyes.gif
A avut si colegul luurcs o zi mai proasta si am tabarat pe el de-o sa fuga omu' de noi mancand pamantul. mellow.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Dodone
post 22 Sep 2010, 19:08
Post #1303

@luurcs
Tu esti pe sistemul "eu de vina, eu sa tac !?". Vorba povestitorului: "de n-ar fi nu s-ar mai povesti". Cand esti vinovat, nu iei valul in piept, te bagi la fund, il lasi sa treaca.
Auguri.

This post has been edited by Dodone: 22 Sep 2010, 19:12

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
cmandrei
post 23 Sep 2010, 11:58
Post #1304

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Hai sa facem asa. Continuati => ban. Va linisiti => totul e ok. Discutati la subiect, titlul topicului sau deloc. Multumim,

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Dodone
post 24 Sep 2010, 21:40
Post #1305

Ai dreptate. Scuze.

--------------------
+
betamax
post 27 Sep 2010, 11:06
Post #1306

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

Voiam sa va spun ca in timp ce eu chitzaiam (nu stiu cum se folosesc diacriticele) aici despre altii, ITP-ul meu a expirat ieri. Asa ca azi de dimineata m-am dus drept la service. Mosul meu a trecut testele ca Mihai Viteazul, fara jena, fara spaga si, mai ales, fara nici o pregatire/reparatie/reglare anterioara. Service: IATSA Stefanesti. Baieti civilizati si profesionisti, si-au facut treaba complet, rapid (~20 min.) si fara aere de mari smecheri. Recomand celor din zona.
Mai am o observatie: in timp ce mosul meu, cu 120 de mii de km. la bord a trecut precum v-am spus, in spatele meu urma un Sandero 1,6 cu nici 30 de mii care a fost respins pentru ca era diferenta prea mare la franare intre rotile stanga/dreapta, la ambele punti. Nu mi se pare normal la o masina aproape noua.

This post has been edited by cmandrei: 27 Sep 2010, 13:11

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
anes7
post 31 Oct 2010, 03:19
Post #1307

Membru incepator

salutare,
aseara m-a oprit un echipaj de politie si mi-a cerut actele. i le-am dat si dupa ce au verificat ei cica nu aveam itp-ul valid, ca nu am facut itp-ul intr-o statie "acreditata"
mi-au luat talonul si mi-au dat 540 ron amenda
ce trebuie facut acum?
mentionez ca masina nu e pe numele meu, eu nu am semnat procesul verbal cu mentiunea ca nu eu m-am ocupat de itp si nu aveam de unde sa stiu ca cel care mi-a facut itp-ul nu era autorizat
trebuia sa semnez?
ma pot duce la rar sa fac itp-ul daca nu platesc amenda?
astept cateva sfaturi cat mai repede.
multumesc

--------------------
daewoo matiz - if 55 cac 2005
+
adi_ar
post 31 Oct 2010, 08:26
Post #1308

Membru autentic si conservator

From: Arad

Prima intrebare ar fi daca ITPul inscris pe talon este sau nu valabil?
Plata amenzii nu are nici o legatura cu efectuarea ITP, nicmeni de la RAR nu va intreba daca ai platit amenda. Pentru ei este vorba de un ITP expirat.
Ce nu stiu este cum au sa consemneze efectuarea ITP in talon.
Probabil pot sa dea o hartie din care sa rezulte ca autoturismul tau a trecut testele ITP si care sa-ti foloseasca apoi la recuperarea talonului de la Politie, cu care te intorci pntru consemnare si aplicarea timbrului.

Pe de alta parte, daca lucrurile sunt chiar atat de "curate", poti contesta in instanta PV sub pretextul ca ai efectuat verificarea cu bunacredinta, neavan de unde sa stii ca ese un service pirat. Ma tem, insa, ca lucrurile nu stau chiar asa cum sunt descrise, respectiv la mijloc sunt unele omisiuni.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 31 Oct 2010, 13:41
Post #1309

Membru autentic

Salut,Adi! smile.gif
Dupa efectuarea itp la RAR se trece vabilitatea acestuia pe spatele dovezii primite in urma ridicarii talonului.Restul itinerarului e exact cel indicat de matale.
Colega anes7,povestea dumitale e destul de incalcit spusa si nu reusesc sa ma dumiresc cum si ce.
Iata ce nu mi-e clar:
-circulai cu o viza itp falsa?
-de unde a stiut politistul ca itp-ul nu a fost facuta intr-o statie autorizata?
-ce scrie pe dovada ce ai primit-o la motivul retinerii talonului?
Nu trebuie sa faci la RAR dovada platiii amenzii.
Cu itp-ul e clar!Nu-l mai poti face decat intr-o reprezentanta RAR.
Daca itp-ul se dovedeste a fi un fals atunci situatia s-ar putea complica nasol de tot!
Inclusiv pt matale ca utilizator al acestuia.
Ai mare grija!!

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 31 Oct 2010, 14:23
Post #1310

Daca itp-ul se dovedeste a fi un fals atunci situatia s-ar putea complica nasol de tot!
Inclusiv pt matale ca utilizator al acestuia.

Salut Marian!
Poti sa detaliezi putin, te rog!?
De unde stiu eu ca un nea Gigi este sau nu autorizat?
Imi expira ITP si sunt pe undeva, aiurea. Vad un service, intru, trec ITP, sanatate!
Ce mi s-ar putea intampla mie, ca utilizator, daca un politist "constata" (nu mi-e clar cum) ca ITP este fals?
Legal vorbind nu vad cum ar putea dovedi cineva ca eu eram in cunostinta de cauza (deci complice la fals).

PS
Intreb asta deoarece eu am facut ITP in diverse locuri. N-am cunoscut pe nimeni inainte de a-i "calca pragul". M-au respins sau nu, asta-i alta poveste dar ni mi-am pus niociodata problema daca era autorizat, cata vreme avea firma mare/mica la poarta, mi-a pus o stampiluta acolo, un timbru si am primit si o chitanta (pe care am ratacit-o cu prima ocazie).

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 31 Oct 2010, 14:45
Post #1311

Membru autentic

Pai de aici. wink.gif
De aia am spus "daca" intrucat e greu de dovedit reaua intentie.
Acum vre-o doi ani a fost un iures pe aici pe la noi cu niste inspectii fasificate si a venit Politia in fiecare statie,specimene de semnaturi,stampile,serii de folii etc.Cel mai mult au avut de tras cei aflati in posesia falsurilor nu autorii deoarece acestia din urma nu cred ca au fost depistati nici astazi.In schimb cei inselati au fost pe la dat declaratii,interogatorii,au fost obligati sa intre in legalitate,etc.
La noi falsurile de care povestesc eu au fost gasite in urma controalelor mixte RAR/Politie nu depistate efectiv de politisti fara ajutorul inspectorilor RAR.
De aceea ii spunean colegului anes7 ca nu mi-e clar deloc cum a ajuns politistul la concluzia itp-ul dumnealui nu e in regula.

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
anes7
post 31 Oct 2010, 23:20
Post #1312

Membru incepator

nu mi-a spus ca viza este falsa ci doar ca itp-ul a fost facut de un service neautorizat
pe dovada scrie ca mi s-a retinut talonul pt ca itp-ul era expirat din 2009
politistul mi-a verificat talonul/itp-ul printr-o statie, gen telefon mobil...a bagat acolo datele/codurile....
eu nu inteleg dc mi-a dat mie amenda, cand masina nu era pe numele meu....deci eu chiar nu aveam de unde sa stiu de acea problema
itp-ul trebuie facut doar la rar sau il pot face intr-o statie autorizata, de data aceasta?
si daca ma duc acolo unde a fost facut acest itp fals, de unde voi lua un act care sa dovedeasca ca acel service este autorizat si ca itp-ul meu nu este inregistrat in baza politiei din alte motive, imi pot ridica talonul si mi s-ar anula amenda? si daca s-ar putea unde sa merg cu acel act?
multumesc

This post has been edited by anes7: 31 Oct 2010, 23:21

--------------------
+
adi_ar
post 1 Nov 2010, 08:40
Post #1313

Hmm, daca politistul a consultat o lista similara a trimisa de Marian, este posibil ca la data efectuarii ITP, respectiva unitate service sa fi fost autorizata dar la data curenta nu.
Daca urmariti indicativele unitatilor, veti observa ca se "sar" anumite indicative.
Concret, eu am un talon cu ITP valabil dar indicativul nu apare in aceasta lista !!! ohmy.gif
Personal, sunt convins ca la data efectuarii ITP era autorizat dar nu este exclusa posibilitatea sa ajung in situatia colegului.
In acest caz, eu as contesta PV, aducand dovada ca ITP este valabil, facut intr-un service autorizat la data respectiva.
Faptul ca ulterior a renuntat la autorizare nu este treaba mea.

Povestea colegului este mai complicata putin. Masina nu este proprietate, inteleg ca nu mai poate afla detalii, etc.
Odata expirat ITP, acesta nu poate fi facut decat la RAR, din cate stiu eu. Pentru a verifica daca unitatea este autorizata, ar trebui consultata o lista similara cu cea trimisa de Marian, probabil de pe site RAR.

LE

Interesant este, referitor la CI de mai sus, cu indicativ de service aparent neautorizat, varificand AICI, dupa seria CIV, apare corect ITP valabil !!! rolleyes.gif

Deci, anes7, daca talonul tau avea inscriptia cu timbru valabil si daca regasesti dupa seria CIV ITP valabil, nu fa nici un ITP, contesta PV in instanta.
Pentru verificare, cu CIVul in mana, cred ca poti obtine informatii si de la RARul din zona.

This post has been edited by adi_ar: 1 Nov 2010, 09:08

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
anes7
post 2 Nov 2010, 10:15
Post #1314

Membru incepator

da, dar de unde iau eu acel CIV daca talonul meu e la politie? biggrin.gif

--------------------
+
marian-j
post 2 Nov 2010, 13:59
Post #1315

Membru autentic

Probabil ca CIV-ul(Cartea de Identitate a Vehiculului) se afla la proprietarul masinii si ti-o trebuie neaparat ca sa poti efectua itp la RAR!!Fara CIV nu poti sa faci nici un demers in vederea recuperarii certificatului de inmatriculare.Vezi pe unde se afla si cauta sa intri in posesia ei cat mai curand pana nu iti expira dovada!

Din lista statiilor itp lipsesc anumite indicative datorita faptului ca respectivele indicative au apartinut unor statii ce au fost inchise din varii motive.Acele indicative sunt "banate" definitiv din lista si nu se mai acorda nici unei alte statii.Chiar daca una dintre staiile inchise doreste sa-si reia activitatea va primi si ea un nou indicativ nu pe cel vechi.

off
Scuze de intarziere dar acasa pot deschide forumul dar nu pot posta!Ori e de la problemele survenite pe server ori mi s-o inbolnavit ceva pe la rasnitza sau pe la conexiune. unsure.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
anes7
post 17 Nov 2010, 11:41
Post #1316

Membru incepator

Vehicul găsit
Vehiculul cu seria Cărții de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) xxxx este în evidența R.A.R. și are I.T.P. valabil până la 16-nov-2012.

am facut ieri itp-ul la rar dar partea proasta e ca trebuie sa platesc amenda ca sa pot recupera talonul biggrin.gif
proprietarul masinii trebuie sa se duca cu anexa de la rar si cu chitanta de la plata amenzii la politie ca sa ia talonul
multumesc tuturor pt sfaturi smile.gif

--------------------
+
coles
post 12 Jan 2011, 20:51
Post #1317

Membru incepator

Salut! Trebuie sa-mi fac ITP-ul pana la sfarsitul lui ianuarie. Daca am putintel indoita aripa din spate, nu e sarita vopseaua si nu se vede din avion, e o problema suficienta pentru nu lua ITP-ul? Mutumesc

--------------------
Renault Captur 2 - B-59-MPM 2021
+
Solon
post 12 Jan 2011, 21:23
Post #1318

Membru autentic

Nu, dar ca sa fii sigur du-te cu ea murdara! smile.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
marian-j
post 12 Jan 2011, 22:08
Post #1319

Membru autentic

Poti sa te duci si cu masina curata-bec!
Nu se leaga nimeni de amanunte de acest gen.
P.S.
Sunt redundant si absolut plictisitor dar imi permit sa-ti atrag atentia sa nu cumva sa uiti si sa nu ai CIV-ul la tine cand te prezinti la itp.
Aproape ca nu-i zi in care sa nu-mi vina cate un client doritor sa-si faca inspectia si care sa nu aiba CIV-ul la el!
Bafta! smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
coles
post 12 Jan 2011, 22:43
Post #1320

Membru incepator

marian-j ... de ce sa nu vin sa fac la tine ITP-ul ? mai ales ca acum stiu ca nu trebuie sa uit CI-V !

--------------------
Renault Captur 2 - B-59-MPM 2021
+
53 Pages « < 42 43 44 45 46 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th August 2025 - 10:10
Dacia