Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

viteza mare+permis auto doar de-o luna (poze dure), ..accident cu logan...si nu numai...

RCS
post 29 Nov 2005, 10:42
Post #31

The Gotfather

Group: Members
From: Romania

QUOTE(nacht @ Nov 29 2005, 11:07 AM)
Subscriu!

Asta este inca un motiv pentru care ar trebui reinstituita pedeapsa cu moartea.

Pacat ca in zilele noastre unii mai gandesc ca acuma 100 de ani !!!! Pacat mare pacat !!!!
Motivele pentru care nu sunt de acord cu pedeapsa capitala ar fi: dpdv religios cu ce drept decid eu sau altii sa luam viata unui om, fie el vinovat sau nevinovat, atata timp cat aceasta viata i-a fost data respectivului de cel de SUS iar dpdv juridic se poate intampla ca la mijloc sa fie o eroare juridica, eu il condamn la moarte pe respectivul iar mai tarziu , dupa cativa ani descopar ca de fapt vina nu a fost a lui ci a altcuiva !!!

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 29 Nov 2005, 11:02
Post #32

CGB

From: behind

asta cu pedeapsa capitala....e de discutat mult.mult de tot...pentru crima cu premeditare is de acord si io cu treaba asta. si americani practica chestia asta. si doar ei is cei mai tari smile.gif

pentru astia care comit accidente din cauza vitezei, alcoolului...le-as ridica dreptul de a conduce pe viata.

oricum un pustan de 18 ani care comite o nenorocire d-asta, omorand niste oameni nevinovati, ramane cu sechele pe viata. io asa cred...ce sa-l mai condamni si la moarte...

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
RCS
post 29 Nov 2005, 11:09
Post #33

The Gotfather

QUOTE(cristib @ Nov 29 2005, 12:02 PM)

oricum un pustan de 18 ani care comite o nenorocire d-asta, omorand niste oameni nevinovati, ramane cu sechele pe viata. io asa cred...ce sa-l mai condamni si la moarte...

Aici sunt de acord cu tine .

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
+
Matei
post 29 Nov 2005, 11:11
Post #34

--M!--

From: Bucharest

QUOTE(enageM @ Nov 29 2005, 10:28 AM)
Cuvintele cheie sunt Solenza si 160km/h care in opinia mea nu sunt compatibile... asa ca lasati-ma sa-mi mentin parerea ca trebuie sa fii inconstient sa mergi cu Solenza cu 160km/h. Una este cand mergi cu un Megane sau mai stiu eu ce la care am 6 airbag-uri, ABS, etc... si alta e cand mergi cu un sicriu pe 4 roti!!!

vad ca te doare fix "undeva" de pietoni.... da-i draq daca nu au avut bani sa-si ia masina, nuh ??! mad.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 2005, 1398 cmc
Fericit sau roman ?
+
Matei
post 29 Nov 2005, 11:13
Post #35

--M!--

chestia asta e ca avertismentul de pe pachetele de tigari. Viteza chiar ucide, chiar si pe drum national unde nu mai e nimeni, chiar si pe autostrada goala si chiar si in jurul blocului. daca nu te ucide pe tine de la volan ai sansa sa omori niste oameni nevinovati, cu orice masina ai avea !

--------------------
Fericit sau roman ?
+
enageM
post 29 Nov 2005, 11:19
Post #36

Membru autentic

From: cand la BV cand la München

QUOTE(Matei @ Nov 29 2005, 11:11 AM)
vad ca te doare fix "undeva" de pietoni.... da-i draq daca nu au avut bani sa-si ia masina, nuh ??! mad.gif

Inca nu s-au inventat masini cu airbag-uri exterioare... si nu e adevarat ca nu-mi pasa ci doar ca vorbeam in particular de accidentul in care au murit 3 ocupanti ai masinii si nu pietoni!!! chill out.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2004, 1.6 16V
Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
+
CGB
post 29 Nov 2005, 11:30
Post #37

CGB

QUOTE(enageM @ Nov 29 2005, 11:19 AM)
vorbeam in particular de accidentul in care au murit 3 ocupanti ai masinii si nu pietoni!!! chill out.

daca te referi la accidentul cu loganul (ala cu poze pe ogrish) cele trei fete erau pietoni. le-a lovit ala cu loganu pe cand mergeau spre scoala.

daca te referi la alt accident...scuze

--------------------
enageM
post 29 Nov 2005, 11:33
Post #38

Membru autentic

From: cand la BV cand la München

ma refeream la ala cu elevii din masina... dar putem vorbi despre oricare!

--------------------
Renault Megane II Sedan 2004, 1.6 16V
Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
+
nacht
post 29 Nov 2005, 11:34
Post #39

F U H R E R

QUOTE(RCS @ Nov 29 2005, 10:42 AM)
Pacat ca in zilele noastre unii mai gandesc ca acuma 100 de ani !!!! Pacat mare pacat !!!!
Motivele pentru care nu sunt de acord cu pedeapsa capitala ar fi: dpdv religios cu ce drept decid eu sau altii sa luam viata unui om, fie el vinovat sau nevinovat, atata timp cat aceasta viata i-a fost data respectivului de cel de SUS iar dpdv juridic se poate intampla ca la mijloc sa fie o eroare juridica, eu il condamn la moarte pe respectivul iar mai tarziu , dupa cativa ani descopar ca de fapt vina nu a fost a lui ci a altcuiva !!!

Amice RCS, vad ca esti foarte bun la teorie si flolozofia urla in tine, dar as vrea sa vad cat de principialist ai mai fi daca, Doamne fereste, una din fetele alea ar fi fost copilul tau sau sora ta. Eu am experimentat sentimentele pe care le incearca cei apropiati victimelor acestei tragedii asa ca pot vorbi si din partea cealata a baricadei.
Ar fi bine se ne gandim toti de 10 ori inainte sa emitem "principii".

--------------------
Honda Accord 2.0L 155CP, SSE, 2008 - a swing to perfection
+
RCS
post 29 Nov 2005, 11:43
Post #40

The Gotfather

QUOTE(nacht @ Nov 29 2005, 12:34 PM)
Amice RCS, vad ca esti foarte bun la teorie si flolozofia urla in tine, dar as vrea sa vad cat de principialist ai mai fi daca, Doamne fereste, una din fetele alea ar fi fost copilul tau sau sora ta. Eu am experimentat sentimentele pe care le incearca cei apropiati victimelor acestei tragedii asa ca pot vorbi si din partea cealata a baricadei.
Ar fi bine se ne gandim toti de 10 ori inainte sa emitem "principii".

Cu mine nu esti amic. (punct)Nu te cunosc nu ma cunosti. (punct) Cat despre ceea ce ai scris tu...exista libertatea de exprimare atat pt tine cat si pt mine dry.gif

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
+
sorin1967
post 29 Nov 2005, 11:51
Post #41

Membru autentic

From: Bacau

Dupa mine nacht are dreptate.Dar de dobitoaca aia a lui Paunescu ce parere aveti?

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
nacht
post 29 Nov 2005, 11:56
Post #42

F U H R E R

QUOTE(RCS @ Nov 29 2005, 11:43 AM)
Cu mine nu esti amic. (punct)Nu te cunosc nu ma cunosti. (punct) Cat despre ceea ce ai scris tu...exista libertatea de exprimare atat pt tine cat si pt mine dry.gif

Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Treaba cu "amice" nu o lua ad literam, era doar un mod de adresare - inchipuie-ti ca am si eu demnitatea mea in a-mi alege amicii, iar tu in mod sigur nu ai fi unul dintre ei.
Cat despre libertatea de exprimare, din pacate, este acordata tuturor, iar unii se folosesc de ea doar ca sa vorbeasca discutii sau sa dea citate din scrieri pe care mai mult ca sigur nu le inteleg si doar le place lor cum suna anumite pasaje.

Scuze tuturor pentru off-topic.

--------------------
+
RCS
post 29 Nov 2005, 12:01
Post #43

The Gotfather

QUOTE(nacht @ Nov 29 2005, 12:56 PM)
Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Treaba cu "amice" nu o lua ad literam, era doar un mod de adresare - inchipuie-ti ca am si eu demnitatea mea in a-mi alege amicii, iar tu in mod sigur nu ai fi unul dintre ei.
Cat despre libertatea de exprimare, din pacate, este acordata tuturor, iar unii se folosesc de ea doar ca sa vorbeasca discutii sau sa dea citate din scrieri pe care mai mult ca sigur nu le inteleg si doar le place lor cum suna anumite pasaje.

Scuze tuturor pentru off-topic.

Traiasca Republica !!!! Hai ca esti baiat fain..si te scuzam !!!!

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
+
nacht
post 29 Nov 2005, 12:18
Post #44

F U H R E R

QUOTE(RCS @ Nov 29 2005, 12:01 PM)
Traiasca Republica !!!! Hai ca esti baiat fain..si te scuzam !!!!

Cum spui tu....

--------------------
+
CGB
post 29 Nov 2005, 13:07
Post #45

CGB

oau ce v-ati incins. usurel...vere RCS si amice Nacht... wink.gif

intr-adevar daca ai fi parintele sau fratele uneia din victimele respective, l-ai strage de gat pe sofer.

dar daca in cazul asta (cand soferul n-a vrut sa omoare pe nimeni) ar trebui aplicata pedeapsa cu moartea....ce sa facem in cazul in care cineva apropiat e batut, violat si omorat cu premeditare sau i se da in cap ca sa i se fure telefonu' mobil? ce sa-i facem criminalului.il torturam ca pe vremea inchizitiei, ii dam foc...?

pentru astfel de crime comise cu sange rece si io-s de acord cu pedeapsa capitala. da' pentru un sofer imbecil care omoara fara sa vrea (gen pustanu asta cu logan sau madam paunescu), eu zic ca interzicerea dreptului de a mai sofa vreodata+dosar penal+ceva ani de puscarie e suficient. oricum vor fi urmariti mereu de imaginea victimelor...

P.S daca ne-am lasa coplesiti de sentimente in astfel de cazuri am deveni si noi niste criminali. adica is momente cand as strange de gat pe cate un imbecil doar ptr simplu motiv ca mi-a jignit parintii sau prietena sau ca l-a lovit pe nepota-miu. sau i-as strange de gat p-aia care au dat foc de vii la gainile alea bolnave (am vazut chestia asta aseara la stiri)...

--------------------
claus
post 29 Nov 2005, 14:07
Post #46

private spice

From: Bucuresti

cred ca am inteles cu totii opiniile voastre asupra cazului de faţă..
pentru restul discutiilor off-topic.. deschideti alt topic

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
RCS
post 29 Nov 2005, 14:39
Post #47

The Gotfather

QUOTE(claus @ Nov 29 2005, 03:07 PM)
cred ca am inteles cu totii opiniile voastre asupra cazului de faţă..
pentru restul discutiilor off-topic.. deschideti alt topic

Gata...ati auzit ce a zis moderatorul..fara off-topic si mai lasati prostiile si certurile ca nu-i bine...vin sarbatorile si trebuie sa le primim asa cum cere datina strabuna...pace , liniste si intelegere intre noi...!!! biggrin.gif

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
+
CGB
post 29 Nov 2005, 14:42
Post #48

CGB

corect. si nu e bine sa te pui cu moderatorii. e afurisiti si ne face zile negre daca se supara. wink.gif
RCS...daca tot vin sarbatorile, mergi cu mine de colind pe la nenii moderatori smile.gif

--------------------
daciaclub-diana
post 29 Nov 2005, 17:57
Post #49

Membru incepator

Group: Banned

QUOTE(sorin1967 @ Nov 29 2005, 11:51 AM)
Dupa mine nacht are dreptate.Dar de dobitoaca aia a lui Paunescu ce parere aveti?

autoritatile din romania ''se fac ca ploua'' cand vine vb despre cineva ''de sus''. subiect tabu. vacutza aia a scapat fara nici macar o zi de puscarie si a omorat o familie. daune pt fata care a scapat cu viata desi mutilata? : un logan, ap. in buc, si cateva milioane pe luna. mai conteaza astea cand nu mai ai familie din cauza unei bovine inconstiente?

da, domnilor moderatori stiu. acum trebuie sa primesc warn. asta e dar nu am putut sa ma abtin mad.gif

domnii moderatori se bucura ca stii ca ai putea primi warn.. totusi, nu esti in masura sa stabilesti cand si pentru ce

--------------------
renault megane II 2005 1.6 16V
Renault Megane IIcc, 1.6 16V
+
octav_
post 29 Nov 2005, 18:52
Post #50

Membru autentic

Viteza mare este foarte periculoasa... Eu unul recunosc ca nu ma simt stapan la volan la viteze mai mari de 90-100 km/h si de aceea conduc incet si sigur.
Foarte periculoasa este si inconstienta unor soferi care se urca sub influenta alcoolului la volan. Tatal meu, dupa 1 an jumatate inca sufera din cauza inconstientei unui pusti de 24 ani. Cei care au citit postul meu stiu despre ce este vorba...

--------------------
Clio RS 197 2009
2.0 16V
+
Matei
post 29 Nov 2005, 23:28
Post #51

--M!--

QUOTE(enageM @ Nov 29 2005, 11:19 AM)
Inca nu s-au inventat masini cu airbag-uri exterioare... si nu e adevarat ca nu-mi pasa ci doar ca vorbeam in particular de accidentul in care au murit 3 ocupanti ai masinii si nu pietoni!!! chill out.

eu ma refeream la faptul ca nu conteaza ca ai Solenza sau nush'tu ce Audi ca oricum poti sa sfarsesti tragic daca mergi cu viteza acolo unde nu trebuie. atata tot, nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar oricum e plin de soferi inconstienti in Romania carora nimeni nu le ia carnetul pentru ca au pile.

--------------------
Fericit sau roman ?
+
b06fcn
post 29 Nov 2005, 23:52
Post #52

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

QUOTE(Matei @ Nov 29 2005, 11:28 PM)
eu ma refeream la faptul ca nu conteaza ca ai Solenza sau nush'tu ce Audi ca oricum poti sa sfarsesti tragic daca mergi cu viteza acolo unde nu trebuie. atata tot, nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar oricum e plin de soferi inconstienti in Romania carora nimeni nu le ia carnetul pentru ca au pile.

...nu li se ia carnetu din cauza de legislatie proasta. Basca pile si spaga. Exemple :
1.Mai nou, carnetu' se ia in caz de impact pentru motive pentru care inainte se lua in mod normal, recte necesare de prioritate, fortarea semaforului etc. Asta spua textual de un nene militain cand, in provincie fiind si un camion mi-a taiat prioritatea sa intre pe o ulita, cand i-am spus ca nu plec pana nu ii ia carnetu' (dupa ce l-am fugarit pe ala prin sat cu militia dupa mine), mi-a spus senin "Dom' Profesor, nu ii pot lua carnetu', ca nu a fost impact. Nici sa-l pun sa sufle nu pot, ca nu am mustiuce la etilotest". Iar ala duhnea a alcool de la o mila. Asa ca, fratilor, este legea junglei, reglementata de legiuitori.
De atunci, singura lege pe care o aplic este cea care imi este mie favorabila, sa nu-mi fac rau si sa nu prejudiciez pe altul.
2. Spaga este la mare pret. Cei de pe "dube/microbuze" sunt maestri in a se intelege cu garcea. Baga oameni in plus la greu, merg de parca ar cara cartofi, fac drumuri in orice conditii, aproape adorm la volan de cat trag de saiba - si uneori la masea -, iar politia nu le zice nimic, nici ARR-ul, ca-si iau tainu', ca sa citez pe cineva cunoscut. Si asta duce la tragedii. Ca exemplificare, accidentul de la Slobozia, din cele declarate rezulta ca erau peste 25 de suflete in masina aia, care, daca nu ma insel, ca fost navetist cu duba, are maxim 18 locuri. Plus ca se pare, din cate am auzit la radio ca accidentul a fost cauzat de o depasire neregulamentara...Plus viteza si neadaptarea la drum. Si stiu ce zic, ca de un an si jumate nu mai merg cu astia cu dubele ca sunt periculosi, eu care merg tare stau departe de ei pe drum, ca nu stii la ce sa te astepti!

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
CGB
post 30 Nov 2005, 09:35
Post #53

CGB

QUOTE(b06fcn @ Nov 29 2005, 11:52 PM)
Ca exemplificare, accidentul de la Slobozia, din cele declarate rezulta ca erau peste 25 de suflete in masina aia, care, daca nu ma insel, ca fost navetist cu duba, are maxim 18 locuri. Plus ca se pare, din cate am auzit la radio ca accidentul a fost cauzat de o depasire neregulamentara...Plus viteza si neadaptarea la drum. Si stiu ce zic, ca de un an si jumate nu mai merg cu astia cu dubele ca sunt periculosi, eu care merg tare stau departe de ei pe drum, ca nu stii la ce sa te astepti!

astia cu microbuze sint adevarate bombe pe sosele. si eu obisnuiam sa merg cu ceva ani in urma cu baietii astia. si nu de putine ori erau cate 20 si ceva de insi in microbuz cu toate ca el avea doar 16 locuri. si pe linga faptul ca le umpleau la refuz, mai circula si cu viteza. si acum pe drumul de Tgv-Buc ca sa depasesti cate un microbuz d-asta tre' sa ai 120-130 la ora minim. merg ca dementii, ca sa prinda cat mai multe curse pe zi.

aceeasi chestie si cu soferii de taxiuri (alti idioti si astia, marea lor majoritate). de exemplu in Tgv (un oras mic pe care-l traversezi de la un cap la altu pe jos in 45 minute) is fro 400 de taxiuri. iar soferii...80% numai pustani. azi ia permisu', peste o saptamana e sofer de taxi. si merg ca imbecilii. iti taie calea, depasesc aiurea, trec pe rosu, fac intoarceri pe unde le vine lor....etc.inainte trebuia sa ai vechime 3 sau 5 ani ca iei atestatul ala de taximetrist. acu'...te c**i pe ea de legislatie.

--------------------
sorin1967
post 30 Nov 2005, 09:43
Post #54

Membru autentic

Un microbuz din asta are motor de 2200 cdi si la 3000 de ture in a 5-a are 115km/h dar ajunge usor la 140-150 , in plus are abs asr si multe altele. Ca il conduce un dobitoc asta e altceva. Si totusi nr de accidente comparat cu nr de curse e infim.In plus ala de la slobozia era de la o firma obscura si nclar ce sofer angajeaza aia.Eu merg pe un microbuz din asta si normal nu trec de 115 asa ca la depasiri.......nu trebuie sa las pe altul doar dupa marca masinii,iar drum european ai voie cu 100 .In plus astia care transporta persoane au limitator la100km....

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
padre
post 30 Nov 2005, 10:12
Post #55

Il padrino

Limitator la 100 km/h? De unde ai scos asta? Eu unul nu am vazut pana acum microbus de persoane, cel putin pe DN1 sa mearga sub 100 km/h. De multe ori am fost dat la o parte cu flash-uri insistente in localitati, in conditiile in care eu mergeam cu 70-80. Si am avut situatii in care am refuzat sa ma dau la o parte la inceput (parte din cauza traficului intens, parte din cauza de-al naibii) si m-am trezit ca dupa ce m-au depasit mi-au pus frana brusca in nas si asa mai departe...
Si mai e o chestie, apropo de microbuze dotate cu ABS, ASR etc. Imensa majoritate a microbuzelor de transport de persoane din Romania a fost modificata de la mictobuz de marfa la transport de persoane. Adica i s-au dat gauri in tabla, s-au pus geamuri, niste scaune prinse cu 2-3 suruburi si atat. Nu tu centuri de siguranta, nu scaune bine ancorate in podea, etc. Sa va uitati, de curiozitate, la felul cum arata scaunele si cum sunt prinse de podea (nu i toate, dar in cele mai multe). O sa fiti surprinsi.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
b06fcn
post 30 Nov 2005, 10:19
Post #56

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

QUOTE(padre @ Nov 30 2005, 10:12 AM)
Limitator la 100 km/h? De unde ai scos asta? Eu unul nu am vazut pana acum microbus de persoane, cel putin pe DN1 sa mearga sub 100 km/h. De multe ori am fost dat la o parte cu flash-uri insistente in localitati, in conditiile in care eu mergeam cu 70-80. Si am avut situatii in care am refuzat sa ma dau la o parte la inceput (parte din cauza traficului intens, parte din cauza de-al naibii) si m-am trezit ca dupa ce m-au depasit mi-au pus frana brusca in nas si asa mai departe...
Si mai e o chestie, apropo de microbuze dotate cu ABS, ASR etc. Imensa majoritate a microbuzelor de transport de persoane din Romania a fost modificata de la mictobuz de marfa la transport de persoane. Adica i s-au dat gauri in tabla, s-au pus geamuri, niste scaune prinse cu 2-3 suruburi si atat. Nu tu centuri de siguranta, nu scaune bine ancorate in podea, etc. Sa va uitati, de curiozitate, la felul cum arata scaunele si cum sunt prinse de podea (nu i toate, dar in cele mai multe). O sa fiti surprinsi.

Asa este, cine vrea sa se convinga sa se duca pe Splaiul Unirii, dupa Registrul Comertului, sa-i vada pe aia de la C&I cum modifica dube de transport marfa in dube de transport oameni. Iar chestia cu limitatorul este la vrajeala, ca baietii au invatat sa le smenuiasca.

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
sorin1967
post 30 Nov 2005, 11:07
Post #57

Membru autentic

Una e sa stii ce vorbesti si alta sa ti se para ca stii.Orice modificare e urmata de ARR si RAR ,iar locurile sunt trecute in certificat.Cred ca iar se generalizeaza dupa un singur caz particular.Oricum pana nu conduci o masina de asta nu stii nimic ci doar presupui....parerea mea

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
EL_BGD
post 30 Nov 2005, 11:47
Post #58

Membru autentic

desi a degenerat un pic off-topic, eu cred ca mai bine sprinterele si wv, chiar si de marfa (total de acord), decat vechile iveco-uri, care lasau norul de furtuna la plecare si, mai departe scrie-n carte. E adevarat ca mai sunt, dar putine.
Iar legat de topic, e regretabil ce se intampla pe soselele din Romania, mai ales accidentele ca acesta in care e de vina lipsa de experienta, dar mai sunt si cazuri (si nu putine) in care se petrec tragedii din cauza starii drumurilor, sau a felului cum sunt semnalizate. Un exemplu poate fi portiunea din Otopeni de pe DN1, unde vor sa largeasca drumul pe sensul spre Ploiesti, iar in unele zone, au intrat un pic si in drumul original iar din loc in loc sunt cratere masive (cine mai tine minte cum era Barbu Vacarescu acum cativa ani ?? ). Daca merge pe acolo cineva nu stie drumul ??? Indicatoarele in zona aia sunt puse aiurea. Oricum, asta nu e asa de tragic, dar ati vazut cazul de acum cateva zile cu o groapa lata cat banda de rulare si de vreo 2m lungime, unde s-a produs un acident cu o victima? De vina, bine'nteles ca nu a iesit societatea respectiva, ci muncitorul/ii care au lucrat acolo. Ma intreb, firma nu trebuia sa aiba un fel de inspector sau ceva care sa se asigure de buna desfasurare a lucrarilor ???? Lista continua, de la gropi mici si adanci care tind sa fie evitate si se ajunge pe contrasens si apoi in cer (sa ne fereasca Dumnezeu) pana la astfel de cazuri, astea pe langa curbe nesemnalizate si tot felul de treceri de pietoni puse ca nuca-n perete si un semn de pe vremea regimului comunist care nu se vede si gata tragedia. Lista e plina si lunga din pacate. Incepand cu astfel de cazuri in care e de vina inconstienta varstei. Eu unul, m-am lecuit sa merg afara cu viteze mari, decat in zonele unde am control aproximativ deplin (vizibilitate si conditii). Altfel gandesti dupa ce vezi pe viu astfel de tragedii, sau chiar in clipele imediat urmatoare.
Exemple: pe drumul spre mare, sunt depasit de un megane sedan vechi, numar il xx bos (orgolios om, dar nu cred ca stia sensul in latina), in primul sat, oprit, si un copil plin de sange intins pe jos, nu cred ca mai aveau ce sa-i faca, alt exemplu, spre Ograda, drum drept, bun, fara radare, masini.... 2/km max, o femeie intinsa pe jos, dare de sange peste tot, o octavie parca...... Mai recent, in drum spre servici, imediat pe portiunea fara case (doar firme) dintre Afumati si Doraly..4 benzi cu totul, trafic la ora aia nu prea e (eu am trecut pe acolo la pe la 8 si ceva), iar inainte de 7 jumate e destul de calm.... o dacie berlina de prin 80, fara partea cu motorul, restul masinii varza, cineva intins pe langa masina, cineva prins in masina + sange peste tot si nici nu mai tin minte restul ca nu am mai avut curiozitatea sa ma uit prin jur dar erau mi se pare 2 masini(nu ajunsesera inca cei de la descarcerarari). Pe DN, nu mai stiu pe unde, dar pana in Ploiesti, asta-vara, o dacie tot de prin 80 vs Mini, care nu era foarte sifonat, iar Dacia era destul de varza + 2 victime din dacie mi se pare. Nu mai dau exemple, dar tragand linie, afara nu mai merg cu viteza decat pe autostrada, si pe sectoarele cu vizibilitate si unde se poate merge repede. (exclus sate, acolo nu merg mai tare de 80, si chiar si 80 rar, ca nu sti ce betiv iese in fata-intr-o seara nu mi-a venit sa cred cum merg astia din sate pe drum pe la 2-3am+.... biciclistii care zici ca atunci invata sa mearga; nu au un mers fluent, par sa isi piarda echilibrul constant, invart de ghidonu' ala......) Sper ca a fost relativ fluent postul si ca ati inteles ceva, si bineinteles, sper ca nu v-am plictisit.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v 2003 bicorp
Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
+
alx
post 30 Nov 2005, 11:53
Post #59

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

tu ai dreptul la parerea ta... de acord.
Dar nu ai cum sa ma convingi pe mine ca:
1. mai putin de 98% din microbuzele de transport merg sub 120 (nu 90, 100 sau 115).
2. riscul sa omori oameni nu creste odata cu viteza.
3. omologarea ARR si RAR nu se face pe spaga.
4. 90% din soferi sunt pustani.
5. mai spun cand imi amintesc.

De ce spun cele de mai sus?
Pt ca eu merg cu 110, 120 pe drumuri nationale si nu am reusit sa depasesc nici macar un singur microbuz de transport persoane, toate ma depasesc ele pe mine. si asta se intampla pe dn1, pe buc-sibiu, pe buc-ct, etc.
Zici ca nr de persoane omorate e infim raportat la nr de curse? Dupa parerea ta, cam cati ar trebui sa moara pana sa li se impuna sa mearga in limite legale, asta ca sa nu zic de bun simt (mai putin cu min 20km/h decat viteza legala in afara localitatilor).
Zici ca e un caz particular? Sunt minim 5-10 accidente cu microbuze de transport pasageri pe an. Iar patronii scot bani grei din buzunar pt musamalizare.

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 - varies 2.0 benzina
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
sorin1967
post 30 Nov 2005, 11:56
Post #60

Membru autentic

Numai ca o curiozitate o sa te intreb daca mergi cu max. 50 km /h in localitati?Da sau nu? huh.gif

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 13:47
Dacia