Pregatirea clio-ului pt sezonul rece, iarna, ...ca se apropie
![]() ![]() ![]() |
Pregatirea clio-ului pt sezonul rece, iarna, ...ca se apropie
valiusbug |
![]()
|
||
![]() posesor reno Group: Members Posts: 105 Joined: 8 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio symbol
1,4 8v 2000
|
|||
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare: pot pune linistit pe jantele de tabla originale cauciucuri de iarna de 185?
Oricum am inteles ca pt iarna mai bune sunt cauciucurile mai "inguste". |
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
BoTi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 2 August 04 ![]() |
pentru octav_: Ai jante de tabla originale? Imi spui, te rog, ce dimensiuni au? Ma intereseaza ET, diatanta dintre prezoane.... 10x
|
-------------------- Clio Symbol Alize
1.5dCi |
|
iulym |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 18 April 05 ![]() |
pina la urma n-am inteles nimic ...
![]() astept sa vad cum se comporta la primele zapezi ... dupa aia o sa iau o decizie in functie de asta |
--------------------
FORD
FOCUS
2008 Titanium Renault Clio Symbol Expression 1,4i 8V - MY EX ...
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Am fost azi la pescuit cu masina pe malul siretului, asa ca am avut ocazia sa o bag putin prin noroaie si sa vad cum trage cu gume de iarna. Intr-adevar, se simte diferenta, mult mai greu am reusit sa o fac sa patineze si aveam si tractiune mai buna. Din pacate masina e cam joasa si se simte, de multe ori am auzit lovituri in scut, uneori si mai spre spate, da pentru drumuri de pamant merge. Ce nu-mi place e ca am spoilerul vopsit, eu l-as fi preferat negru, ca sa nu se vada zgarieturile, in general pe mijlocul spoilerului se produc loviturile cu bucatile de noroi.
Si sa nu uitam ca fundul masinii cam fugea destul de des, acolo am lasat cauciucurile de vara. La primavara am sa fac un efort sa mai cumpar 2 jante, ca sa am intotdeauna pregatite cauciucurile de iarna, atunci cand ma duc la pescuit. Mi-a placut experienta, pacat ca n-am avut mai mult noroi la dispozitie sa o testez mai bine. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Ti-am spus ca o "sa-ti fuga fundul". Incearca, pe cat posibil, sa pui si pe spate cauciucuri de iarna.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
nu te contrazic, dar o sa stau cu banii mai prost. de bine de rau pot compensa fenomenul mai usor decat sa ma inzapezesc. poate am sa reusesc sa compensez si asta. deocamdata am simtit pe pielea mea avantajele anvelopelor de iarna, nu am stat sa le privesc la altii.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Te cred. Sunt foarte bune. Eu am pus doar pe VW, deocamdata, 4buc. Vredestein Snowtrac 2, 185/60R14, am intrat cu el sambata pe niste drumuri de tara si dupa ploicica de vineri noaptea era o mazga numai buna de proba.
Pt. Renault am cumparat jenti de tabla 5.5 cu ET36, am comandat si platit un set tot Vredestein Snowtrac 2, 175/65R14, care ar trebui sa vina saptamana viitoare. Dupa ce il incalt pot sa detailez si impresiile. |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
|
senna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe Clio-ul de la firma am cauciucuri 175/70 R13. Am pus o pereche de anvelope de iarna Global la pretul de 135 roni bucata (montaj inclus). Inca nu am apucat sa le testez. Daca aveam jante de 14 nici nu stateam mult pe ganduri si imi luam anvelope 165/70 R 14 intrucat diferentza de inaltime a balonului fata de 175/65 R14 este de doar 1,75mm deci neglijabila. Si cum pt o anvelopa de iarna se preteaza o latime mai mica si luand in calcul si pretul mai mic consider ca este alegerea ideala.
|
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.6 16V Hatchback
- B05MFL
2006 Real happiness lies in the completion of work using your own brains and skills
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred (Soichiro Honda) |
|
Lexas |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 28 September 05 From: Acasa ![]() |
la jante de 15...ku kauciuri noi de la ei...venite...tre sa le skimb ku cele de iarna..si ce anume...ceva sugestii va rog..?
This post has been edited by cmandrei: 7 Mar 2006, 09:41 |
--------------------
Renault Clio
Bicorp Extreme
- B 47 KJN
2005 1.2L 16V 75HP Aloha
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
tradu-mi si mie te rog raspunsul tau cifrat. altii mai sunt de pe la tara si nu stiu ce inseamna.
![]() @senna: daca aveam roti de 13 eram boier acum. am cautat de 14 Debica (compromisul meu pret-calitate) de mi-a sunat apa-n cap. de-abia am gasit de 185, mai late, desi trebuiau mai inguste. |
--------------------
.
.
.
|
|
senna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@laurentziu83 Si nu ai gasit 165/70 R14? Eu am vazut in Cora, este o dimensiune uzuala.
This post has been edited by cmandrei: 7 Mar 2006, 09:42 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.6 16V Hatchback
- B05MFL
2006 Real happiness lies in the completion of work using your own brains and skills
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred (Soichiro Honda) |
|
Kata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 10 September 05 From: Bucuresti ![]() |
@google
Cat au fost jantele...si cat cauciucurile? si de unde le-ai luat? mersi. This post has been edited by cmandrei: 7 Mar 2006, 09:42 |
-------------------- Clio Bicorp Extreme nov 2005
1.2 16v, gris platine |
|
![]()
|
|
Jantele de la cartuning din floreasca 792,54RON. Cauciucurile de la Primat Gold pe fundeni 840RON dar cu reducere ca s-au luat prin "group buy".
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa inteleg ca Primat Gold sunt cei de la piciorul podului,dupa pod cand mergi spre Pantelimon ? Daca da(sau nu
![]() P.S. Nu uzi masina aialanta la nasu'..? Steptem.... |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Eu zic ca cel mai bine e sa echipam masinuta NUMAI cu cauciuri de dimensiunile specificate in Cartea de Identitate / talon. Ca de aia sunt trecute acolo... Stiu ei (din fabrica) ce anume merge cel mai bine.
Asa ca eu am pus deja anvelope de iarna pe Bicorp Extreme cu aceleasi dimensiuni ca si cele de vara 185/55-R15, dar cu profil de iarna. Cele de vara erau Continental (din fabrica), iar astea de iarna sunt Pirelli 190 SnowSport. In afara de faptul ca au o cu totul alta compozitie si nu se intaresc la temperaturi scazute (asa cum bine zicea cineva intr-un post anterior), au si de cel putin 5 ori mai multe "riduri" care dreneaza mult mia bine apa/zapada topita. Anvelopele de iarna se folosesc atunci cand temperatura exterioara scade sub 7 grade Celsius, indiferent daca este zapada/polei/ud/uscat. Si inca ceva: recomandarea este de a se folosi anvelopele de iarna pe toate cele patru roti. Iarna usoara. |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
2005 Extreme I love my car!!!
|
|
![]()
|
|
QUOTE(eddie33 @ Nov 7 2005, 07:43 PM) Sa inteleg ca Primat Gold sunt cei de la piciorul podului,dupa pod cand mergi spre Pantelimon ? Daca da(sau nu ![]() P.S. Nu uzi masina aialanta la nasu'..? Steptem.... Nu, sunt cei de pe stanga (primi) cum intri dinspre Colentina. @Floppy de acord cu tine. Daca te uiti in cartea tehnica (sau in talon) ai sa vezi ca ai trecuta si 175/65R14 iar iarna sunt mai bune cele mai inguste si cu talon mai mare (taie mai bine zapada si protejeaza mai bine janta la denivelari). |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
Kata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 10 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Floppy @ Nov 7 2005, 06:51 PM) Asa ca eu am pus deja anvelope de iarna pe Bicorp Extreme cu aceleasi dimensiuni ca si cele de vara 185/55-R15, dar cu profil de iarna. Cele de vara erau Continental (din fabrica), iar astea de iarna sunt Pirelli 190 SnowSport. Banuiesc ca nu ai alte jante de rezerva nu? Deja le-ai montat de la temepratura asta? Ps: cat te-a costat una buc de anvelopa? |
1.2 16v, gris platine |
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
To:Google & Kata:
am un singur rand de jante, cele originale, de aluminiu. Din cauza asta am luat 185/55-R15. Era mai scump sa-mi iau jante de 14" si anvelope 175/65-R14. Iarna trecuta am avut la vechiul Symbol 175/65-R14 tot pe jante de aliaj (tot un singur rand de jante aveam), dar cand am vandut masina in vara am dat si anvelopele de iarna. Acum asta e, am luat tot 185/55-R15 si pentru iarna. Ma gandesc sa-mi iau la primavara inca un rand de jante si sa pun anvelopele de vara pe ele. Pe Pirelli am dat foarte putin (975 RON - toate) fata cat valoreaza/costa ele in magazin, dar le-am luat de la o cunostiinta de la Cefin (ea le-a cumparat cu mare reducere ca e angajata acolo). Am vazut ceva similar (Michelin) undeva pe la 450 RON bucata... De montat le-am montat deja, pentru ca dimineata (cand plec de acasa) si seara (cand ma intorc) e deja rece si sunt utile. Plus drumurile la munte... Oricum, in carticica scrie ca trebuie montate cand temperatura scade sub 7 grade Celsius (mai ales dimineata sunt doar 2-5 grade). Iar daca sunt 10-15 grade la pranz nu sufera :-) |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
2005 Extreme I love my car!!!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Normal, n-o sa explodeze daca sunt 10-15 eventual 20 de grade ocazional. Nu va mai faceti griji. Griji sa va faceti cand mergeti cu viteza pe autostrada la 40 de grade cu ele. Sunt destui care le folosesc tot timpul anului si n-au mai explodat cauciucurile, desi oricum nu recomanda nimeni.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Saint |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 8 June 05 From: Romania Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare pentru cei cu bicorp. Merge sa pun pe bicorp cauciucuri de iarna 185/60/15 sau pot sa intind si mai mult coarda si sa ma gandesc la 185/65/15???
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005 1.4 16v Renault Clio II Bicorp, Pack Extreme, 1.4 16V 98cp, 2005
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunt ele mari si alea originale 185/55/15,asta iarna aveam zapada compacta de un deget jumate' intre cauciuc si contraaripa.Aia de fapt e distanta,daca o mai micsorezi,risti sa iti zboare aripile cand iei vreun viraj.De iarna am luat 175/65/14 cu jante de tabla dar merg si 175/70/13,pe jante de 13 bineinteles.
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Sigur merg jante de 13? a incercat cineva? eu cred ca nu intra de etrieri...
|
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
Kata |
![]()
|
interesanta varianta asta cu jante de 13. Asa veneau symbolurile generatie mai veche parca...
intrebarea e: se gasesc anvelope de iarna usor pe 175/70 r13? ca banuiesc ca-s mai ieftine... |
1.2 16v, gris platine |
|
eddie33 |
![]()
|
Cea mai apropiata oferta......dar nu va luati jante pe 13'' pana nu sunteti siguri ca intra pe etriere.
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=42587 |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
Saint |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 8 June 05 From: Romania Bucuresti ![]() |
Eu vreau sa pun 185/60/15 ca sunt mai ieftine decat 185/55/15 si singura diferenta intre cele doua este de 1cm in diametru.Am vazut ca este cam stramt spatiul la rotile din fata si de aceea am inrebat daca si-a pus careva cauciucuri mai mari sau daca a vazut la altcineva.Sincer nu am de unde sa dau acum 15 mil pe cauciucuri.Asa ca va rog am nevoie de cat mai multe informatii.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
si eu ma gandeam sa pun causugiuri de 60 in loc de 55, dar am avut aceiasi dilema. Oricum, eu tre sa imi iau si jante, ca alea orig sunt duse.
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
Saint |
![]()
|
Tocmai asta este buba mea.Alea de 55 sunt mai rare si smai scumpe decat cele de 60.Deci daca cineva din tot forumul asta stie ceva ce ma poate ajuta pls tell.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
|
eddie33 |
![]()
|
Ia atunci 175/65/14'' merg garantat sau daca merg 185/60/15'' ,spune-ne si noua !
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
Saint |
![]()
|
In cazul in care imi iau 175/65/14 trebuie sa imi iau si jenti deci mai bag pe putin 4 mil deci mai bine imi cumpar toyo sau goodyear sau continental la dimensiunea din talon 185/55/15.Eu incerc sa evit a da o suma mare de bani pentru o perioada scurta de timp cat dureaza iarna la noi.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 19:10 |