Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...
![]() ![]() ![]() |
Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
Vineri mi-am pus la treabă pe zăpadă proaspătă anvelopele mele (anul trecut nu am circulat pe zăpadă proaspătă) GY UG7+. Sunt foarte multumit, nu am avut nici un fel de probleme, nici la urcare nici la coborîre, nici în curbe, și cu toate că a fost o porțiune în care anumite camioane și autoturisme erau trase pe dreapta pentru ca se formase un strat de gheață sub zăpadă, mașina mea înainta fără probleme. Notă: nu am circulat imprudent și nici nu doresc să testez la limită capacitățile anvelopelor, nu e stilul meu.
Offtopic, cred că ar trebui inventate și ștergătoare de parbriz de iarnă (dar să nu fie obligatorii ![]() This post has been edited by Ayden_CJ: 28 Nov 2010, 14:50 |
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
ia-ti stergatoare cu lama mai moale
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(Andrei LGN @ 28 Nov 2010, 10:53) Deci anvelopa de iarna clar te scuteste de impins. Insa de ce sa dau 250 ron pe o anvelopa noua, cand pot sa iau una resapata? Daca n-a patit nimic pana sa fie resapata, cat mai merg eu cateva sezoane, n-are nici pe naiba. Pe cele de vara le iau noi pentru ca se folosesc mai mult intr-un an decat cele de iarna. ar fi bine sa te mai tina cateva sezoaane o anvelopa resapata. Sa nu uitam ca ele reprezinta de fapt anvelope uzate, pe care s-a tras din nou sapa (re+sapare). Deci problema nu ar fi aderenta (din moment ce s-a tras o noua sapa), ci vechimea cauciucului, care era deja imbatranit si va imbatrani si mai mult la tine pe masina. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Corect. Am intrebat, m-am documentat, si cea mai mare teapa este la cele sh - acolo : explozii, crapaturi... Eu nu merg cu mai mult de 110km/h in mod normal, cu atat mai mult cu anvelope iarna. Daca pneul ala a rezistat pana la uzura, o sa suporte si uzura dupa resapare, mai ales ca nu se resapeaza cele cu cord rupt, taieturi, etc.
Am mai avut si pe oltcit resapate - n-am avut nici o problema. This post has been edited by Andrei LGN: 29 Nov 2010, 13:47 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
theodor2004 |
![]()
|
asa sa fie, cum spui tu. Mie de explozie imi e teama.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Redogs |
![]()
|
Flavius Group: Members Posts: 207 Joined: 17 November 06 ![]() |
Revin cu o prima impresie despre Barum Quartaris.
Am apucat sa ies din oras spre Timisoara si pe la 70 km/ora mi se pare ca se aude un vajait pe care nu l-am auzit la GT2 si cred ca este de la cauciucuri pentru ca alte interventii nu am facut la masina (in afara ca mi-am schimbat distributia). Specific ca pe jos era ud ca plouase inainte. In rest directia merge foarte usor, masina sta bine pe curbe, cauciucurile se prezinta bine la trecerea prin balti si nu da semne de acvaplanare. |
--------------------
Renault
Symbol
- CS-05-DVC
Expresion/ Decembrie 2006/ 1,4 8V/ Barum Quartaris
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Cu Michelin Alpin nu se aude niciun zgomot indiferent de suprafata de rulare, conditii meteo, etc. Nu am depasit 120 de km/h. Stabilitatea si aderenta sunt mult mai bune fata de GoodYear GT2.
This post has been edited by Modus: 29 Nov 2010, 16:02 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
theodor2004 |
![]()
|
@Redogs: vajaitul e de la anvelopa. Asta e, sper sa nu te deranjeze la ureche. Dar vajaitul nu dispare la viteze mai mari de 70 km/h? adica e posibil sa apara numai in palierul de viteze 70-90km/h.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Redogs |
![]()
|
Flavius Group: Members Posts: 207 Joined: 17 November 06 ![]() |
Pai chiar nu am apucat sa depasesc 90 la ora (chiar in marja 70-90 am mers) pentru ca am mers pana la Bocsa si drumul e plin cu curbe si era cam aglomerat. Dar parca vajaitul se auzea doar cand era volanul drept cand mergeam drept cand luam curbe parca nu se auzea asa de tare. Sau a fost doar o impresie. Vajaitul nu cred ca ma deranjeaza, acum nu stiu cum o fi peste 90 km/ora. O sa ma duc sa vad sa-i dau pe la 100 sa vad ce se aude. O fi si din cauza ca era ud pe jos ...
|
--------------------
Renault
Symbol
- CS-05-DVC
Expresion/ Decembrie 2006/ 1,4 8V/ Barum Quartaris
|
|
danromania2002 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 12 June 06 ![]() |
Am facut un drum lung recent si am zis sa vad diferenta de zgomot intre cauciurile de vara si cele de iarna la viteza mare , am rulat cu 165 si nu e nici o diferenta majora de zgomot (fata de normal) + pot spune ca masina e mult mai stabila si are o tinuta de drum mult mai buna, mentionez ca am 4 dunlop winter response si am rulat pe drum uscat (nu recomand sa depasiti limita legala de viteza , eu am fost singur in masina si am rulat cu aceasta viteza atunci cand am prins o bucata de drum fara alti conducatori).
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 DCI , Clio 3
2004 Symbol, 2008
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Modus @ 29 Nov 2010, 17:02) Cu Michelin Alpin nu se aude niciun zgomot indiferent de suprafata de rulare, conditii meteo, etc. Nu am depasit 120 de km/h. Stabilitatea si aderenta sunt mult mai bune fata de GoodYear GT2. Si eu am Michelin Alpin de vreo 3 ani si pot spune ca sunt totusi mai zgomotoase decat GT2-urile. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Ale mele sunt nou noute si poate ca de aia mi se par asa acum. Altfel, cum ti se par pe zapada si gheata? Sunt bune de ceva? Merita pretul mai mare fata de cel de la Kormoran si Barum?
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
andurs |
![]()
|
De comparat nu pot sa le compar cu altele de iarna deoarece pe astea le am de cand am masina (2007)
![]() Nu mai zic ca n-am ramas pe nicaieri impotmolit si am umblat ceva pe dealuri inzapezite, ai mei avand casa intr-o astfel de zona. Oricum, pentru orice eventualitate, cand plec la drum lung prin munti (de cateva ori pe iarna) eu am in portbagaj si lanturi, sufa, lopata si nisip. Nu le-am folosit niciodata. De fapt, sufa am folosit-o, dar cu alta ocazie: am ramas suspendat pe niste drumuri mlastinoase si m-a tras cu tractorul, dar e alta poveste. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
ccristian1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 11 October 10 ![]() |
Am niste anvelope de iarna fabricatie 2007 sapatamana 22.Nu prezinta semne de uzura semnificative si mai au ceva "carne" pe ele.Intrebarea mea este, cati ani pot se le folosesc?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
nascutinvingator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 12 August 08 ![]() |
până în 2013 săptămâna 22
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,4 8V GPL
2002
|
|
ccristian1 |
![]()
|
ok.mersi
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
pentru cristian, daca sunt de iarna si nu au microfisuri si zici ca mai ai carne pe ele mai merg 2 ani, depinde cat de uzate sunt,
pot merge si mai mult , dar cu cat se invechet cu atata calitatea cauciucului din compozitia lor scade isi pierd proprietatile ca anecdota am avud o dacioe din 1996 cu cauciucuri 3 originale din fabrica Wiking sau ceva no name cu v.., unul era la rizuri ca nou, celelalte 2 aproape slik si cu multe microfisuri dar eveau doar 29 000 km cat masina ( acele cauciucuri nu mai prezentau de mult nici cea mai mica garantie de siguranta 14 ani ![]() |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
ccristian1 |
![]()
|
Pai cred ca le mai folosesc iarna asta ptr ca in prima-vara vreau sa vand masina.
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
@asyst72 - interesanta combinatia cu all season pe spate non-stop si alternarea pe fata cu vara/iarna.
Dupa problema avuta cu ridicarea masinii ![]() This post has been edited by Ma3x: 30 Nov 2010, 22:36 |
--------------------
-
-
- -
- ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Vredestein Snowtrack nu sunt all season din cate stiu eu. Ar fi Debica Navigator, Barum Quartaris, Pirelli P2500, Goodyear 4 seasons. Vezi ca daca nu ma insel pe pagina anterioara erau niste impresii despre P2500(de la theodor daca nu ma insel).
QUOTE(theodor2004 @ 23 Nov 2010, 10:44) cred ca daca vrei neaprat all season, la aceiasi bani iti poti lua Pirelli P2500, care stim deja ca sunt bune. QUOTE(Redogs @ 23 Nov 2010, 22:19) Am sunat si nu mai au nici in depozit. Am de ales intre Barum Quartaris si Navigator 2, ce imi recomanzi intre astea 2 ? This post has been edited by S4b1n: 30 Nov 2010, 22:57 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
@Ma3x
Chiar crezi ca e nevoie de snowtrac 3? mergi linistit cu 2 ca inca nu facem parte din tarile nordice. am avut pana anul acesta snowtrac 2 si nu am avut deloc probleme.... |
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
- BZ 87 BVM
Coupe 1999 K4M-A7-00
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
Eu am luat ieri de la Renault 4 anvelope Debica Frigo II la 173 de lei bucata, montaj si echilibrare roti gratis. Mai ieftin decat atat nu am gasit in Mures.
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Error , fiind allseason voiam sa zic Vredestein Quatrac 3 care ca profil arata bine . Eram prea agitat aseara.
|
--------------------
-
-
- -
- ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
mergi pe goodyear 4 seasons
![]() quatrac din cate tin minte nu era prea apreciat prin reviewuri |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Ygi_17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 2 February 09 ![]() |
la Clio II, tractiune fata, e indicat ca folosesti anvelpe de iarna pe fata si allseason pe spate, in sezonul de iarna ?
|
--------------------
Renault
Clio II - Symbol
2003 / 8V 75 CP
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
e indicat sa ai aderenta egala pe toate rotile.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
andurs |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce am vazut 4 accidente ieri in plina desfasurare in fata mea sunt foarte fericit ca sunt incaltat cu anvelope corespunzatoare. Va recomand sa aveti 4 anvelope de acelasi fel fie ca sunt de iarna sau allseason pe toate rotile. Accidentele vazute ieri au fost cauzate din cauza pierderii aderentei tocmai pe PUNTEA SPATE intrant in balans si lovit pe cel de pe contra sens frontal sau lateral.
Doua din accidente au fost pe soseaua de centura a capitalei sper ca nu e nimeni de pe forum, printre masini fiind implicat si un symbol. PS Pastrati distanta si mergeti prudent. Aproape de casa era sa fiu lovit din spate de un sofer (imprudent), a ales sa dea cu masina in bordura ca sa nu ma loveasca sper ca nu si-a bulit roata dar totodata sper ca i-a fost invatatura de minte sa se echipeze corespunzator si sa pasteze distanta. Drumuri bune si fara incidente la toata lumea. |
--------------------
.
.
.
|
|
theodor2004 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 05:23 |