Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgarieturi..., cum le-ati rezolvat...daca le-ati rezolv

uncle
post 6 Sep 2005, 10:58
Post #1

pole after pole

Group: Members
From: Bucuresti

prieteni de nici o luna nu am meganu' si s-a gasit un bou sa mi-l zgarie...dar asa cu simtz de raspundere a ajuns la chit.

E cineva cu vreo problema similara? Si daca da, cum a remediat-o in afara de revopsire, ca asa dureaza o gramada. Am auzit ca ar fi niste batoane de ceara de diverse culori care si-ar face treaba ok.
Io am fost la unii auto expert pe panduri si mi-au zis ca nu au asa ceva si ca revopsirea ar fi solutia....

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alx
post 6 Sep 2005, 11:13
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

daca ai casco... nu-ti pui problema...
unui prieten a venit un tip acasa (de la Allianz), i-a luat masina si a 2-a zi era cu ea gata reparata si NU SE VEDE NIMIC.

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
Solon
post 6 Sep 2005, 11:46
Post #3

Membru autentic

Daca o ai de o luna e pacat sa o strici cu un baton corector.Dureaza o zi sa iti faca retusul la un service adevarat, mai ales ca vopseaua e noua si nu o sa apara diferente de culoare.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Manuel
post 6 Sep 2005, 12:58
Post #4

Membru autentic

From: VASLUI

De preferat ar fi s-o revopsesti, dar numai intrun service ca lumea ca sa nu te trezesti cu ea "gazata". Daca nu, creion corector + polish + ceara ar putea da rezultate. Creioane gasesti in Carrefour.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
uncle
post 6 Sep 2005, 15:37
Post #5

pole after pole

mersi mult de raspunsuri. da am casco dar v-am spus imi era frica ca mi-o tin aia acolo de uit de ea .....io folosesc zilnic masina si era naspa asa....sa vad cum ma inteleg cu astia la service vis-a-vis de perioada

Aveti vreun service bun sa imi recomandati pe partea de vopsitorie ma refer...?!
Ma rog oricum trebuie sa vad si daca are contract cu societatea mea de asigurari..... sad.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
Manuel
post 6 Sep 2005, 17:11
Post #6

Membru autentic

From: VASLUI

Cica IPSO ar fi. Liviu si-o repara acolo.

p.s. mai sus am scris din viteza "intrun service" si din pacate nu pot edita sad.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
dorin00
post 6 Sep 2005, 17:36
Post #7

Membru incepator

La Serus mi-au vopsit portiera fata dreapta, aripa spate stanga si mi-au indreptat tot spatele (unde fusesem busit lejer) intr-o saptamana. Nu se cunoaste diferenta nici acum, dupa aproximativ 8 luni. Cica cel mai mult dureaza uscarea, si deci daca as fi remediat doar o singura zgarietura, tot o saptamana ar fi durat.

--------------------
Renault Clio Symbol dCI 2004 Expression
Viata e scurta. Nu o putem lungi. Trebuie s-o facem lata.
+
adrianpurcarin
post 6 Sep 2005, 19:16
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti(Gorjului)

Am patit si eu asa ceva dar din fericire la mine e zgariat numai lacul. Totusi am zis sa ma duc sa vad ce se poate face. Am fost la Serus , de unde am cumparat masina, si mi-au spus ca trebuie revopsita toata portiera(ca acolo am zgarietura). M-am dus la Cobalcescu si mi-au spus acelasi lucru. Durata in ambele cazuri a fost de vreo 3 zile, dar am hotarat ca doar pentru un lac zgariat nu ma apuc sa duc masina la un service unde , indiferent cata reclama si-ar face, drak stie ce ii mai fac. O sa mai astept pana cand o sa fie nevoie de o interventie serioasa ( Doamne fereste)

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005, Influence
1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600
+
atoma
post 6 Sep 2005, 20:38
Post #9

Membru autentic

From: constanta

....parere personala.... dupa ce am lovit un caine... pagube: ..bara crapata(schimbata), radiatoare aer, racire motor(schimbate), proiectoare(schimbate) .... paguba 76 milioane.... tinuta in service 6 saptamani .... si cand m-am dus sa o iau am gasit-o lovita in alte locuri ...bandou gri fata(care mi-a ramas original de la bara veche) si usa sofer...si aripa de langa sofer(zgariate).... sincer m-as feri de toate service-urile .... noroc-ul meu pe jumatate.... este ca am observat bandoul din fata care era facut varza......din pacate la aripa si la usa nu am vazut pe moment... dar...nu mai trec pe la ei... i-am dat si un milion spaga inainte de lucrare sefului de service sa aiba grija de masina.... si ei si-au bagat.. p.... in ea...

Nu vreau sa generez discutii ... dar... sa speram ca sunt un caz izolat... si la service-urile din buc...nu se intampla la fel...dar eu in constanta...asta am patit... daca as fi director la un astfel de service i-as da pe toti afara...

Pacat de masina ..ca merge super este o bijuterie

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
atoma
post 6 Sep 2005, 20:40
Post #10

Membru autentic

From: constanta

a spus cineva pe aici de niste batoane... biggrin.gif ... unde se gasesc...la supermarketuri... sau benzinarii...si cat costa... EU sunt din constanta... si acum aici la noi la tara avem sellgros metro... si toate benzinariile de prin tara.... help please... wink.gif

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
cj666
post 6 Dec 2005, 13:09
Post #11

Membru autentic

From: Cluj

Am vazut la un prieten care are Peugeot un fel de creion corector pentru zgirieturi la masina. Era un fel de tub cu vopsea in culoarea masinii si avea pe pertea opusa un lac pentru acoperire. Zice ca l-a luat de la Peugeot si se vinde pe baza codului de culoare a masinii. Ati auzit sa aiba si Renault asa ceva? Tocmai mi-am gasit masina zgiriata si daca ma duc sa discut cu aia de la sevice, cred ca nu-mi ajung 10 cutii de distonocalm.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
Solon
post 6 Dec 2005, 13:25
Post #12

Membru autentic

Mi-a zgariat un bou usa cu ceva-oricum nu cheie-si am frecat de mi-a venit boala cu polish si tot degeaba.Unde era mai putin profunda s-a dus unde era adanca asa a ramas.M-am obisnuit cu ideea.Nu merita sa stric casco-ul pe o zgarietura,mai ales ca astia vopsesc toata usa si apar alte rahaturi...

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Vio
post 6 Dec 2005, 14:40
Post #13

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Era un fel de tub cu vopsea in culoarea masinii si avea pe pertea opusa un lac pentru acoperire. Zice ca l-a luat de la Peugeot si se vinde pe baza codului de culoare a masinii. Ati auzit sa aiba si Renault asa ceva?

De avut asa ceva are sigur, cel putin in Germania unde sunt eu acuma. Si eu am patit o faza asemanatoare cu un bou care mi-a zgariat-o in parcare (asa am gasit-o), chiar pe spoilerul spate pe bordura care inconjoara locul rotii, vreo 3 zgarieturi destul de adanci, cred ca ajunsesera pana la plastic sau fibra, ca era negru.
Am mers la reprezentanta Renault de aici, unde pe baza codului de culoare de pe placuta de pe stalpul usii dreapta fata am comandat creion corector, si dupa 2 zile mi-a venit. A costat 11 Euro si consta din doua tuburi, unul cu vopsea si unul cu lac, ambele avand un capac cu o pensula exact ca aia de la oja. Am dat cu ele si pot sa spun ca practic culoarea e identica, nu remarci diferenta decat daca te uiti de la mai putin de 50-60 de cm (si atunci observi numai din cauza diferentei de nivel, cum spuneam, zgarieturile au fost destul de adanci...).
Pot sa spun ca rezultatul a fost bun dupa parerea mea, oricum 11 Euro fata de a da milioane la un service unde sa iti mai si faca o lucrare de kk... si chiar daca o rezolvi pe casco tot te costa ceva, si anume reconstituirea de suma asigurata.
Marele meu regret e ca nu l-am prins in ofsaid pe neamtul care m-a zgariat, ca faceam un ban gramada, astia de pe aici decat sa ajunga cu dosarul la asigurare (sistemul bonus-malus) mai bine iti platesc cash mai mult decat face reparatia... wink.gif

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
cp
post 6 Dec 2005, 15:37
Post #14

Membru incepator

Group: Banned

QUOTE(Vio @ Dec 6 2005, 03:40 PM)
astia de pe aici decat sa ajunga cu dosarul la asigurare (sistemul bonus-malus) mai bine iti platesc cash mai mult decat face reparatia... wink.gif

Ia nu mai fabula, ca nu numai rumunii ie baieti deshtepti.

--------------------
Posesorii de Renault in general traiesc in lumea lor, departe de realitate. :)
+
Vio
post 6 Dec 2005, 15:58
Post #15

MEMBERMENSCH

Adicatelea ce vrei sa zici cu fabulatul? Pot sa te asigur ca asa este! De fapt cunosc personal cel putin un caz sau doua (chiar o suma frumusica, de genul 3-4000 de Euro). Si nu e vorba numai de romani aici, la modul general daca faci un accident (din vina ta, evident!) remediat pe asigurare iti creste dupa aceea prima de asigurare intr-un mod foarte neplacut! Asa ca multi aflati in situatia asta prefera sa ocoleasca calea oficiala prin asigurare si sa iti ofere pe loc o suma care depaseste poate cu ceva contravaloarea reparatiei, numai ca sa nu ajunga la asigurare, caz in care pe termen mediu l-ar costa mai mult prin prisma primei marite! Capisci?
Si hai sa nu ne mai jucam cu vorbe de-astea, citez "fabulezi"... OK?
Nimeni nu vorbea aici de gainarii, ci doar de faptul ca tipul respectiv, daca mi-a produs o paguba, trebuia sa plateasca... dar nu l-am prins, ghinionul meu... Daca aveam indicii mergeam clar la politie, astia nu se joaca, poti avea necazuri foarte serioase cu un dosar de "Fahrerflucht" (fuga de la locul accidentului), chiar daca e numai o zgarietura in parcare!

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
EL_BGD
post 6 Dec 2005, 17:24
Post #16

Membru autentic

From: Bucharest

Si apropo de zgarieturi in parcare, sa va zic si eu.....
Eram la Mc in parcare, si un destept langa mine cu o Xara, deja parcat si in masina cand am ajuns eu. Pleaca, si la un moment-dat se intoarce cu plodu', caruia ii deschide glorios usa spate stanga ca sa intre. A deschis-o atat de larg incat mi-a trantit-o de masina de nu stiam ce m-a lovit huh.gif . Marog, poate si din cauza antifonarii masinii, dar oricum.... astept sa vina la geam (care era in dreapta, deci spre el, si aveam si muzica in surdina) sa zica si el macar un scuze, ca oricum ieseam sa vad ce ****a mi-a tras. Vad ca isi continua linistit treaba, asa ca ies eu la el. Ma duc sa incerc sa disting ceva intre noroi, tabla, intuneric, dar n-am observat nimic, si nici pe lumina (dar vad eu cand 'oi spala'o). Dupa asta, ma uit luuuung la el, in speranta ca intr-un final se simte si zice ceva, dar NIMIC....la care, mai tare, spun eu......scuze! si intr-un final ma intreaba: poftim !? si i-am accentuat ideea, cerandu-i scuze ca mi-am pus masina in drumul usii lui....si l-am intrebat daca n-a observat ca mi-a trantit o usa si nici macar nu si-a cerut scuze, si in timp ce se urca in masina, imi spune..... blink.gif se mai intampla blink.gif
Ce **** *** se mai intampla? sa fi un roman ignorant si nesimtit cu soricul gros??
Ma gandeam ce sa fac; daca sa-i trantesc si eu o usa inapoi, dar n-avea rost, imi zgariam vopseaua, cu nervii care ii aveam. NU se merita sa ma mai stresez. Masina n-avea nimic, iar asta e tara in care traim si din pacate, sunt destui ca respectivul, care nici macar nu stiu sa spuna..... Scuzee! dry.gif

--------------------
Renault Clio 1.4 16v 2003 bicorp
Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
+
adrianpurcarin
post 6 Dec 2005, 18:51
Post #17

Membru autentic

From: Bucuresti(Gorjului)

subscriu; cred ca ar trebui sa ne cumparam toti bate de baseball pt cazuri de genul asta

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005, Influence
1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600
+
joao_jilberto
post 8 Dec 2005, 00:19
Post #18

Membru incepator

am gasit la carrefour produse elf pt cosmetica, de ex pt zgarieturi superficiale este un tub cu pasta alba (max 20 ron) cu care am reusit sa maschez zgarieturile usoare. la cele grave nu are efect. din pacate trebuie sa suportam faptele unor animale infecte.....

--------------------
Ford Mondeo MK4 / 2008
new Mondeo 2.0 tdci trend thunder gray
+
cj666
post 8 Dec 2005, 07:46
Post #19

Membru autentic

Din pacate la Cj nu avem Carrefour. Nu stii, nu exista si tub cu vopsea verde metalizata? Poate la un drum prin Buc intru si-mi iau unul. Mi-am gasit si eu masinuta zgiriata de un astfel de animal infect mad.gif . Din pacate nu stiu cine, ca asa am gasit-o in parcare cind am iesit de la servici. De trei zile incerc sa obtin o adeverinta de la politie s-o pot vopsi, dar se pare ca tot clujul sta la usa aia, iar politaii au un ritm de lucru incredibil. In o ora au reusit sa scrie 2 adeverinte. As incerca s-o rezolv pe cont propriu. Mi-a spus un prieten care are peugeot, ca la reprezentata se pot cumpara astfel de tuburi cu codurile de culoare ale masinilor si pe linga vopsea tubul are si un lac de acoperire. Oare renault n-a inventat asa ceva?

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 12:22

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
Vio
post 8 Dec 2005, 09:43
Post #20

MEMBERMENSCH

Citeste mai sus... daca au in Germania ar trebui sa aiba si in Romania.

--------------------
+
cj666
post 8 Dec 2005, 13:21
Post #21

Membru autentic

Mai sus unde? sad.gif

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 12:22

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
Floppy
post 8 Dec 2005, 13:23
Post #22

Membru autentic

From: BRASOV

9 posturi mai sus. Ai gasit? Uite ce zice omul (Vio):

"De avut asa ceva are sigur, cel putin in Germania unde sunt eu acuma. Si eu am patit o faza asemanatoare cu un bou care mi-a zgariat-o in parcare (asa am gasit-o), chiar pe spoilerul spate pe bordura care inconjoara locul rotii, vreo 3 zgarieturi destul de adanci, cred ca ajunsesera pana la plastic sau fibra, ca era negru.
Am mers la reprezentanta Renault de aici, unde pe baza codului de culoare de pe placuta de pe stalpul usii dreapta fata am comandat creion corector, si dupa 2 zile mi-a venit. A costat 11 Euro si consta din doua tuburi, unul cu vopsea si unul cu lac, ambele avand un capac cu o pensula exact ca aia de la oja. Am dat cu ele si pot sa spun ca practic culoarea e identica, nu remarci diferenta decat daca te uiti de la mai putin de 50-60 de cm (si atunci observi numai din cauza diferentei de nivel, cum spuneam, zgarieturile au fost destul de adanci...).
Pot sa spun ca rezultatul a fost bun dupa parerea mea, oricum 11 Euro fata de a da milioane la un service unde sa iti mai si faca o lucrare de kk... si chiar daca o rezolvi pe casco tot te costa ceva, si anume reconstituirea de suma asigurata."

--------------------
Renault Clio 1.5 dCi 2005 Extreme - PH10RXB
I love my car!!!
+
cj666
post 8 Dec 2005, 13:39
Post #23

Membru autentic

Mersi mult. O sa intreb si eu la reprezentatnta sa vad daca au asa ceva. Mi se pare o chestie utila de tinut in portbagaj.

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 12:23

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
EL_BGD
post 8 Dec 2005, 13:39
Post #24

Membru autentic

si daca nu au, cred ca pot aduce, ca doar piesele tot le comanda de undeva wink.gif

--------------------
+
ciprian burlacu
post 8 Dec 2005, 14:16
Post #25

Membru autentic

From: Constanta

Salut!
Pentru indepartarea zgarieturilor de suprafata de pe masina eu folosesc "GS 27 Scratch remover", care costa aprox. 35 RON. L-am cumparat din Carrefour, insa la un moment dat l-am vazut pe raft si in Metro 1 din Constanta. se poate aplica pt orice culoare, metalizata sau nu si nu afecteaza lacul. "Atoma", daca nu ai rezolvat inca problema si zgarieturile de pe masina sunt superficiale, da-mi un semn si te ajut cu placere.

--------------------
Scenic RX4 Privilege 2.0 16v
+
k0b3
post 8 Dec 2005, 15:26
Post #26

Membru autentic

From: Iași

QUOTE(EL_BGD @ Dec 6 2005, 05:24 PM)
Ma gandeam ce sa fac; daca sa-i trantesc si eu o usa inapoi, dar n-avea rost, imi zgariam vopseaua, cu nervii care ii aveam. NU se merita sa ma mai stresez. Masina n-avea nimic, iar asta e tara in care traim si din pacate, sunt destui ca respectivul, care nici macar nu stiu sa spuna..... Scuzee!  dry.gif

Pai de ce sa dai cu portiera cand poti sa dai si mai eficient cu piciorul? biggrin.gif

Esti norocos, mie mi-a tras-o unul cand a coborat la stop dintr-un taxi prin Drumul Taberei si cand m-am dus si eu sa-i sparg fatza s-a facut verde la semafor si a tulit-o (nu stau la negocieri cand ma loveste cineva, pur si simplu ma duc si-l ard). In service, astia zic ca trebuie vopsita toata portiera (tabla usor infundata), asa ca mai bine lipsa...

Ce ma streseaza e ca tabla s-a indoit dar vopseaua nu a sarit. Exista oare vreo sansa de indreptat fara sa sara vopseaua?

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
EL_BGD
post 8 Dec 2005, 15:29
Post #27

Membru autentic

Am vazut ca s-a discutat despre niste ventuze, dar nu mai stiu la ce concluzie s-a ajuns.......cred ca nici una biggrin.gif

--------------------
+
k0b3
post 8 Dec 2005, 15:34
Post #28

Membru autentic

From: Iași

La vetuze vopseaua sare, e "socul" prea mare la absorbtie.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
ktmbull
post 8 Dec 2005, 17:07
Post #29

Membru autentic

Marti tre sa ma duc cu masina(megane II) la Service Meridian sa-mi fac zgarieturile(toata partea stanga a masinii si in fata langa semnul Renault) pe casco.A mai fost cineva la astia?

PS daca parind pe unu cu cheia pe vreo masina ii rup gatul, asta a fost indemnul primit de la domnii politisti(rupei gatul si dupa adu-l si la noi).

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
RoVal1972
post 8 Dec 2005, 17:23
Post #30

Membru autentic

Apropo de marlanie... Unii baieti sau gandit sa faca reclama cu sportul national "cu cheia in tabla". Banuiesc ca l-ati vazut. E la kk-tul de brandy de la Zarea... Daca nu ma insel era un Fiat Albea... Deci...

Si tot off topic, am prietena saraca, cu un Rover, l-a gasit intr-o dimineata, facut cu cheia din fatza pana in spate si pe stanga si pe dreapta. L-a vopsit si dupa doua saptamani, la gasit din nou asa. Si nu l-a mai vopsit... sad.gif

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:42
Dacia