Zgarieturi..., cum le-ati rezolvat...daca le-ati rezolv
![]() ![]() ![]() |
Zgarieturi..., cum le-ati rezolvat...daca le-ati rezolv
dya |
![]()
|
||
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|||
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Care aveti socri fiti atenti la masina.
Cacatul ala care a gandit reclama aia cu zgariatul masinii ar trebui impuscat. Adica dupa ce ca sunt idioti cu carul in tara asta, noi facem si sport national din asta. |
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
VladK2K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 30 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut, am si eu niste mici probleme legate de zgarieturi:
1. cainele meu s-a gandit ca e frumos sa se urce cu ghearele pe masina, si ca rezultat mi-a lasat niste zgarieturi superficiale in cateva zone. Zgarieturile, la spalare, nu se vad decat daca te uiti in lumina, caz in care zgarieturle sunt mate, iar restul este lucios. 2. din motive necunoscute m-am ales cu doua puncte circulare albe pe portiera spate stanga. nu pot sa va dau multe detalii despre ele acum, pentru ca nu le-am vazut personal (mi-au spus ceilalti care folosesc masina). Pentru prima problema cred ca trebuie doar refacut lacul. Asta cu ce se repara? Creion de 11 euro, creion de 20 de lei, de 35 de lei, sau cu polish? Pentru a doua problema, voi reveni cu detalii, dar daca sunteti in cunostiinta de cauza, astept propuneri. Multumesc |
--------------------
Hyundai
Tucson
2017 LP+
|
|
HDG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 25 February 07 From: NavYork ![]() |
Cum se pot retusa badourile de protectie si ornamentele de plastic de pe stalpul masinii ? Am niste zgarieturi superficiale, dar la splare se vad.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007/2.2 Sedan Lux Privilege 1.5 100hp
|
|
prise |
![]()
|
![]() Posesor de megane fericit Group: Members Posts: 234 Joined: 4 February 07 From: Birlad ![]() |
salut ... ce va povestesc acum ... stiu ca e rusinos dar asta e ... am dus masina acasa la parinti si am lasat-o vreo cateva zile in grija tatalui ... am venit peste cateva zile sa o iau si taicamio a avut bunavointa sa o spele cu o matura si niscaiva detergent (metoda traditionala de spalare a daciei din 89), culmea era murdara ... consecintele ... graveeee ... toata masina e plina de zgarieturi mici dar circulare ... zici ca are model pe ea ,se vad foarte tare mai ales cand bate soarele ... si ma doare sufletul ... si vream sa va intreb daca se poate rezolva cu un polish ... zgareturile cred ca au luat numai lacul de deasupra .... si nu stiu pe unde sa ma duc cu ea ...
multumesc ![]() ![]() ![]() This post has been edited by prise: 2 May 2007, 12:36 |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
1,5 DCi 80 CP 2006 100.000km fara probleme
- VS-03-LCZ
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am masina zgariata de la un capat la celalalt, am fost la o firma care se ocupa cu detailing si dupa cum ma asteptam nu au ce sa faca, zgarieturile sunt adanci, va trebui sa o dau la vopsit, pe casco.
pentru agarieturi mai superficiale se poate rezolva cu un polish, de recomandat o firma care se ocupa numai cu asa ceva, eu as evita pe cei de la spalatorii. pe forum gasesti firme de detailing, cauta |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu mai deschid un alt topic, am si eu o problema si as vrea si eu niste raspunsuri sau niste sugestii:
Dupa ce am fost la spalatorie si aia mi-au dat cu ceara pe masina, din cauza ca nu le mergea pompa de ceara au aruncat-o cu cana.Au spalat-o si dupa cateva zile am vazut pe geamuri ca am niste dare care se vad de zici ca e geamul ud cu stropi.Bun.Am mers din nou la spalatorie si le-am zis alora de acolo ce am patit, ei au zis ca nu e de la ei.Am bagat masina in garaj si am zis sa dau cu o lama pe geam poate se ia crusta aia de pe el.Nu am reusit.Am dat cu un diluant care am inteles ca e foarte puternic si tot nimic. Intrebarea mea, care poate fi imbecila:Geamurile se pot exfolia? ![]() Nu mai pricep nimic.Cineva mi-a zis ca arata de parca ar fi topite.Cu ce dracu' sa le topeasca daca masina sta in garaj si in timpul zilei e parcat pe un bulevard super-aglomerat. Da-ti si voi o idee, ca in afara de Casco nu prea imi vine nimic in minte! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma bucur sa vad ca in aproape o zi de cand am postat nimeni nu a zis absolut nimic.Multumesc frumos!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
tot la carrefour m-am pricopsit si eu doua infundaturi in aripa spate dreapta. Am aflat mai tarziu de la niste clienti din parcare ca o femeie a intrat cu, cosul plin direct in masina mea iar apoi a plecat linistita. Nu a apucat nimeni sa ii retina numarul de la masina. Cred ca masina mea ii statea in drum.
![]() |
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Solon-incearca sa iei leg cu cei de la detailing auto, ai in rubrica anunturi date despre ei, poate ti se acorda un sfat.
|
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Solon |
![]()
|
@bashtalu
Mersi, deja am fost contactat. Altceva? |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
StDragos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 25 April 07 From: Galati ![]() |
Am si eu doua zgarieturi, una sub bara din fata, alta sub bara din spate, de la trotuar. Ce scenariu sa povestesc la nenea politistu'?
Asa am gasit-o in parcare? Nu prea merge. Vreau sa le rezolv pe casco. Si am vopseaua sarita, de la o poatra, in portiera stanga fata. Ma duc la politie si casco cu toate trei deodata? ![]() |
--------------------
renault
megane
sedan 2.2 expresion 1.6/16V/110CP
|
|
vid313 |
![]()
|
![]() Fotograf Group: Members Posts: 215 Joined: 16 June 06 From: Calarasi ![]() |
StDragos daca te duci la politie si le declari pe toate exista posibilitatea sa iti ridice permisul pentru nedeclararea lor in termen de 24 ore de la producere, asta in cazul in care nu gasesti o explicatie referitor la cum au aparut toate deodata si pe parti diferite ale masinii.
Sfatul meu, care am alergat pentru o mica zgarietura pe bara spate intre politie-asigurari-service de m-a luat ameteala, e sa le lasi asa sau sa o faci la "un prieten" => alergatura si nervi mai putini. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2006 1,5dCi Expression
|
|
uncle |
![]()
|
![]() pole after pole Group: Members Posts: 528 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@StDragos
asa am avut si io sub bara fata de la gratarul unui garaj subteran ![]() si cum zicea si "vid313" am asteptat avarii mai importante la bara (care apar, in parcare...etc) si dupa aia m-am dus la politie/ casco si cum era toata bara data la vopsit mi-au rezolvat si problema initiala ![]() |
--------------------
renault
megane 1.4 16v / yamaha szr 660
>>> 2005 / 1998 2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
|
|
StDragos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 25 April 07 From: Galati ![]() |
Uncle, Vid, de cand am permisul am schimbat patru masini.
Singurele zgarieturi pe care le-am avut au fost pe bara fata/spate, de la parcari ![]() Garaj nu am! La fiecare am asteptat sa mi se intample ceva sa le schimb cu totul. Ba chiar uneori ziceam ca daca-l prind pe unul ca face o greseala, nu pun frana dar de fiecare data mi-aduceam aminte dupa. ![]() Masina e noua si ...... ma cam doare sufletul si pentru ea si pentru banii platiti degeaba la casco! ![]() Am aflat de curand o varianta: lovita in parcare la supermarket de carucioarele de cumparaturi! |
--------------------
renault
megane
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
Sa stii Stdragos ca este o metoda buna faza cu cosurile de cumparaturi, arata rau de tot daca insisti, eu ma gandesc la asta cat mai serios, vreau sa imi schimb aripa prin metoda asta.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
prise |
![]()
|
![]() Posesor de megane fericit Group: Members Posts: 234 Joined: 4 February 07 From: Birlad ![]() |
salut ... azi am lovit si eu masina, am infundat bine de tot spoilerul pe partea stanga sub proiector ... si am fost la politie am luat dovada si ce mai trebuie de acolo ... eu sunt din barlad dar as prefara sa duc masina la iasi sa o fac pt ca serviceurile de la noi lasa de banuit... intrebarea mea e daca o pot face la service-ul de la reno ... sau poate daca puteti voi recomanda un service bun sau trebuie sa ma duc la service-ul de care apartine omniasig ???...
oare pot sa schimb bara ??? sau se chituieste si revopseste??? Attached thumbnail(s) 12052007.jpg ( Size: 100.5k ) Number of downloads: 2866 |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE trebuie sa ma duc la service-ul de care apartine omniasig ??? Poti sa mergi la orice service agreat de Omniasig. Sunt mai multe. QUOTE oare pot sa schimb bara ??? sau se chituieste si revopseste??? Exact o lovitura la fel am avut si eu si am schimbat-o pe casco la Asiban. Nici macar nu s-a pus problema daca sa o chituiasca sau nu. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
prise |
![]()
|
aha. ok mersi mult ... am sa revin cu lista agreata atunci de omniasig poate stiti la care sa service sa ma duc ... multesc
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
|
|
prise |
![]()
|
am rezolvat azi ... schimb bara la reno ... mi-am luat de grija
multumesc |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
|
|
StDragos |
![]()
|
Ai schimbat pe asigurare?
Ai pierdut mult timp cu drumurile intre politie si asigurari? Cat a durat toata operatiunea de inlocuire? |
--------------------
renault
megane
|
|
prise |
![]()
|
da pe asigurare ... nu pot sa zic ca a durat mult ... o ora cat am dat declaratiile la omniasig si apoi a facut poze la masina ... m-am dus la service ... am dat o hartie de la politie ... si acuma tre sa o duc peste 2 saptamani ... apoi sa vad ce mai e de facut ...dar asta cred ca e tot...
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
|
|
Trapa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 June 06 ![]() |
Dupa 1 an de garaj, polish, ceara, silicon, condus preventiv, invelit si sarutat de noapte buna... s-a intamplat inevitabilul. Si nu, nu ma refer la un accident rutier. Mai bine era accident. Macar stiam ca e din vina mea si ca - daca sunt prost - merit sa platesc. Dar nu... si cosmarul abia acum incepe.
Stiti de ce e sarpele o creatura atat de josnica? Nu pentru ca musca, ci pentru ca se ascunde ca sa te muste. Cum altfel pot eticheta un cretin, un invidios, o scursura, un frustrat care mi-a zgariat Megane-ul cu cheia, pe partea stanga, din fata pana-n spate? Eu gandesc altfel... Daca ai ceva cu mine, spune-mi-o in fata... si incercam sa gasim o solutie. Dar nu te ascunde ca un misel. Sau, daca n-ai nimic cu mine... cat de psihopat/retardat/handicapat poti fi ca sa te simti implinit/satisfacut/multumit dupa o asemenea fapta? Parca traiesc intr-un cosmar din care nu ma pot trezi. Masina e neagra, iar zgarieturile - desi subtiri - sunt atat de adanci, incat au ajuns la spritchit. Va imaginati cum arata... masina noua, la care mai am vreo 5 ani de platit. Am strans bani 2 ani, am facut 2 overdraft-uri si un credit de nevoi personale ca sa-mi implinesc un vis... iar acum visul s-a transformat in cosmar. Ce e de facut? Exclud din start varianta service Renault. Nu vreau sa-mi revopsesc integral portierele. Varianta creion retus Sinto din Carrefour cade si ea, din simplul motiv ca nu am gasit negru. Duminica am luat toate Carrefour-ile din Bucuresti, la rand... si nici urma de negru. Nu stiam ca negru e o culoare atat de exotica. Varianta creion cu ceara Sonax cade si ea. E doar o ceara cu pigment, care umple zgarietura, dar care iese la spalat. Ajuns in pragul disperarii am aflat ca cei de la Expert Detailing se ocupa, incepand din luna mai 2007 (si DOAR la atelierul din Crangasi) de microreparatii vopsea, respectiv vopsirea zgarieturilor cu vopsea obtinuta dupa codul masinii + lacuire + polishare. Am vazut doua poze Before si After, cu o aripa de VW. E adevarat ca erau la rezolutie mica, insa... efectul parea spectaculos. Cu alte cuvinte, nu se cunostea. Le-am trimis un mail in care le-am descris problema si mi-au raspuns relativ repede. Trebuie sa ma programez pentru o constatare. Sa vedem cat o sa ma coste. Va tin la curent cu evolutia lucrarii. Si daca prindeti vreun retardat care nu stie ce sa faca cu cheia, bagati-i-o in c..r. Adanc si apasat, cu aceeasi sete cu care ne zgarie si el masinile muncite din greu. |
--------------------
Renault
Megane II CC
2005
- B xx YJT
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Trapa: Imi pare rau pentru patania ta, stiu ca e nasol sa-ti gasesti masina in halul asta, si eu am 2 indoituri pe ambele parti ale masinii de la obositii din parcari care nu sunt atenti unde dau cu portiera. Oricum numai de bine
![]() Bafta! |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
VladL |
![]()
|
![]() Bored at work Group: Members Posts: 292 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Sunt si eu curios ce rezolvi la baietii de la Expert ca si eu vroiam sa ajung la ei tot pentru 2 zgarieturi pe bara care au ajuns pana la plasticul negru.
Varianta mea era sa-mi prepar vopseaua in Vitan, mi-o dadeam eu si mai duceam la ei pentru polish-are. Dar daca se vor ocupa ei de chestia asta si mai bine. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II.2 Luxe Privilege - 1.5 100CP
2006
|
|
mannick |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 270 Joined: 30 April 07 ![]() |
@Trapa
Imi pare rau ca ti s-a intamplat asta, ar merita ani buni de inchisoare oligofrenii care se coboara la asa ceva! Stiu cum este pentru ca am patit-o si eu cu cealalta masina. Pentru ca ai masina noua, eu cred totusi ca singura solutie este revopsirea partilor de caroserie afectate, fiind neagra, nu vor fi diferente de nuanta. Bine, este foarte foarte important vopsitorul. La a mea am facut o vopsire partiala, cu polishare (cam ce vrei tu sa faci) si a fost OK, dar nu pot spune ca nu se cunostea, eu am acceptat pentru ca masina avea deja trei ani si nu mai "durea" atat de tare, plus ca nu aveam nici CASCO. Bafta si sa ne tii la curent! This post has been edited by mannick: 5 Sep 2007, 17:52 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech
/ 2007 Privilege, 2021 Intens 1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision |
|
LNG |
![]() ![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Am si eu o problema legata de zgarieturi.
Fiind sofer incepator dupa 5 ore de condus, era seara, si am facut o parcare, si din neatentie m-am harjait putin de un zid cu aripa dreapta spate (deh, nu am apreciat prea bine distanta). Initial m-am dat jos din masina, si mi-am pus mainile in cap inainte sa ma uit sa vad cat de rau am belit-o. Dar surpriza, vopseaua a fost destul de rezistenta doar in cateva locuri unde al dracu zid a avut niste extremitati mai tari, si acolo zgarietura a trecut de vopsea (subtire dar adanca ) ![]() Intrebarea mea este ce sa fac... Nu vreau sa stric CASCO-ul pentru chestia asta ca oricum nu e vizibil decat daca te uiti atent si de la apropiere. Ma gandeam la un polish, dar baietii mi-au zis ca nu fac invizibile zgarieturile. Cat de mare este pericolul ca rugina sa atace "ranile", si cum pot rezolva problema asta cat mai repede ? Multumesc. |
--------------------
-
-
-
|
|
panda89 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 27 April 07 ![]() |
am si eu o zgarietura dar nu pot sa inteleg de la ce e pentru ca a ajuns la metal e mai mult o lovitura cu ce bila e de marimea unei bile de la pistoalele alea cu bila de plastic !!!am vazut niste tipi care trageau cu pistol cu aer comprimat prin spate dar park e prea mica si nu e in laterala e exact unde se inchide capota(50%-50% pe capota si bara din fatza...aia cu ce se face???of oameni tampiti ce-or avea cu masinile ( cred ca a fost posesor de skoda si s-a ofticat ca a mea e mai frumoasa) Astept idei
|
--------------------
Renault
MEGANE 2.2
1.5 DCi 105HP 2007 PRIVILEGE
- B-65-ZJA
|
|
Trapa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 June 06 ![]() |
Va multumesc mult pentru sprijin! Revin cu detalii. Expert Detailing face microreparatii vopsea doar in atelierul de pe str. Ceremusului nr. 4 (zona Grivitei/Chibrit/Bd. Expozitiei). N-am reusit sa obtin un pret estimativ, si - din cauza serviciului - n-am reusit sa ajung la atelier pentru evaluare.
Asadar... fiind in drumul meu, am fost la standul Policolor din incinta Autovit, cu codul vopselei luat de pe stalpul din dreapta al masinii. Pe baza codului, d-ra de la stand mi-a preparat vopseaua pe PC si mi-a imbuteliat-o intr-un marker - surpriza! - marca Sinto. Aceleasi markere din Carrefour, pe care le cumpara, le golesc de vopsea, le curata cu diluant si le refolosesc. Se pare ca sunt printre cele mai bune markere de vopsea de pe piata. Procesul a durat mai putin de 5 min. Mi-a combinat mai multe culori, printre care alb, visiniu, gri metalizat (!!!). M-a costat 35 RON. Am spalat masina, am degresat suprafata zgariata si am aplicat 3 straturi de vopsea, la interval de 1 zi. Peste 4 zile, dupa ce se intaraste bine, trebuie sa o polishez pentru a o aduce la nivel. Am cumparat 3 paste abrazive de granulatie diferita. O sa incep cu pasta de granulatie mare (11 RON, italieneasca, la cutie de tabla), apoi cu GS27 Scratch Remover (32 RON, Metro) si la final cu polish Formula 1 (tot din Metro). Sper sa-i scot fata, pentru ca ma doare sufletul s-o vad asa... Revin cu detalii si poze cu rezultatul final. P.S. Cu cca. 2 luni in urma, in zona pietei Resita (Berceni), un pusti beat, in drum spre magazin, a zgariat cu cheia 19 masini (!!!). No comment. |
--------------------
Renault
Megane II CC
2005
- B xx YJT
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Mult succes in reparatii si tine-ne la curent. A mea inca nu e zgariata, dar ma astept la asta dintr-un moment in altul... e plina lumea de "isteti".
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 20:23 |