Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Becuri Philips Ultra Vision, halogen +50% fata de cele obisnuite

Meghitzanul
post 11 Dec 2006, 23:44
Post #121

***** 4 ISOFIX

Group: Members
From: Bucuresti

am luat in seara asta de la augsburg, Philips NightGuide H7, modelul R (pt faruri fara lupa)

le-am montat deja si nu le-am folosit decat cativa km prin oras, deci nu mi-am facut o idee f clara
diferente sunt: lumina e ceva mai puternica si mai alba....in nici un caz nu veti vedea 3 culori distincte (galben, alb si albastru)...eu nu am vazut, dar v-am zis, nici in afara orasului nu am mers deocamdata

in cazul in care alegeam luam Vision plus sau Blue Vision, banuiesc ca lumina era mai "cool" biggrin.gif iar diferentele erau mai evidente...dar eu am preferat acel 3 in 1 "safety technology" wink.gif smile.gif

am muncit 1,5 ore la lumina lanternei (de fapt a fost mai mult pe de rost pt ca nu vezi mare lucru decat daca demontezi plasticele de deasupra farurilor si nici asa...) pt a schimba cele doua becuri...abia incape mana, iar pozitia e super nashpa
daca vreti sa inlocuiti becurile si nu prea stiti despre ce e vorba, nu v-as recomanda sa va bagati la astfel de operatiuni ci mai bine mergeti la un service

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ge0rge
post 11 Dec 2006, 23:49
Post #122

Membru autentic

Meghitzanul la Megane este acelasi procedeu de montare a becurilor ca si la Symbol?
trebuia sa faci niste poze..before & after
Bai, prietena mea sa oferit sa imi cumpere becuri de mos si vroiam sa o pun pe ea sa le schimbe smile.gif
Glumeam, chiar nu stiu cum se monteaza, pe langa aripa sau trebuie demontat ceva la far?
Mai devreme ma refeream la poze sa vedem diferentele intre becurile stock si Philips NightGuide
Si una peste alta de aia exista acest forum, sa ne ajutam intre noi, dc nu citeam pe aici ma duceam ca boul la service sa dau 700 de mii sa imi montez un amarat de filtru de polen

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
+
alin75
post 12 Dec 2006, 08:12
Post #123

Membru

Fraților, mai bine ați da niște sfaturi pentru toți cei de pe forum. excl.gif Ge0rge are dreptate - consider util acest forum pentru a ne ajuta să rezolvăm singuri micile probleme, nu să dăm niște sume pentru schimbarea unui bec. La dacie totul era destul de simplu, iar acum la symbol lucrurile se cam complică (datorită spațiului excl.gif ). În manual totul pare simplu, dar la fața locului nu este chiar așa.
P.S. Mă ajută și pe mine cineva cu acele becuri de proiector?! sad.gif

This post has been edited by claus: 12 Dec 2006, 18:36

--------------------
Renault X - Gj-xx-XXX X
+
emilliviu
post 12 Dec 2006, 14:09
Post #124

Membru incepator

Sal eu am pus la megan 1 becuri la proiectoare modelul de la Philips Vision Plus.Si au fost tipul H1.

--------------------
Renault Megane 2001
+
cmandrei
post 12 Dec 2006, 14:12
Post #125

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

H1 sunt la proiectoare la Symbol (cel putin la masinuta mea asa sunt).

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Meghitzanul
post 13 Dec 2006, 11:53
Post #126

***** 4 ISOFIX

@cmandrei: la mine in carte (megane) scrie ca proiectoarele de ceata (din bara) au becuri H11
H1 sunt becurile de la faza lunga

@alin75: nu stiu daca sistemele de prindere a becurilor de la megane sunt la fel ca la simbol dar e f posibil sa fie la fel
eu personal nu te pot ajuta, imi pare rau, pt nu stiu cum se schimba becurile de proiector

pt cine vrea sa isi schimbe singur becurile de faza scurta (megane) o sa incerc sa va explic cum se procedeaza
cel mai mult v-ar ajuta un far demontat vazut la o reprezentanta reno de ex, in felul asta putandu-se observa lejer sistemul de prindere
nu e mare lucru deloc, dar trebuie sa muncesti aproape pe de rost pt ca nu vezi mai nimic (se vede f putin in momentul in care demontezi plasticele de deasupra farurilor)

deci:
-se bracheaza rotile la maxim (stanga de ex pt schimbarea becului din dreapta)
-se demonteaza capacul de plastic de la aripa interioara
-se demonteaza plasticul de deasupra farului (pt a asigura putina vizibilitate)
-se baga mana prin gaura de la aripa interioara (de fapt pe acolo se face totul) si se desurubeaza capacul de protectie al becului
-se scoate soculul (mufa) de alimentare din bec
-de aici urmeaza partea grea: se desface lamela de sustinere a becului, aceasta fiind cumva sub forma literei "omega", prinsa intr-o gheara in partea superioara (lamela ramane apoi acolo prinsa in partile inferioare)
-se extrage becul (uitati-va in ce pozitie era asezat...cu "limba" smile.gif in sus)
-se baga noul bec in aceeasi pozitie (atentie sa nu atingeti sticla si mai mult de atat sa nu o spargeti)...care va sta in echilibru cumva in soclu pana la fixarea lui cu lamela
-se ridica lamela si se prinde in gheara de sus (trebuie putin tensionata pt a o putea prinde)
-se introduce mufa de alimentare si apoi se face o proba
-se insurubeaza capacul de protectie, apoi se introduce capacul de la aripa interioara si se monteaza plasticul de deasupra farului

ar fi intr-adevar f utile niste poze facute lamelei (scoasa total de la locul ei) cat si o poza facuta prin partea superioara (atat cat se vede)
ma ofer sa schimb becurile de faza scurta la un megane pt a face si niste poze, ca daca tot desfac si muncesc sa nu muncesc degeaba la masina mea (ca sunt deja schimbate), macar ii schimb becurile cuiva de pe forum....gratuit smile.gif ...deci cine se inscrie? biggrin.gif

--------------------
+
semit
post 13 Dec 2006, 12:15
Post #127

Private Spice

je se inscrie... dar mai da-ne niste detalii despre lumina Night Guide.. sa stiu sa ma duc sa le iau daca e smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Meghitzanul
post 13 Dec 2006, 13:33
Post #128

***** 4 ISOFIX

ma gandeam ca tu ai sa te inscrii biggrin.gif pt ca stiam ca vrei sa le schimbi
dar ti-am zis, in schimbarea becurilor de faza lunga nu-s 'specializat'...pt ca ai zis parca ca vrei sa le schimbi si pe faza lunga.....eventual, daca vrei, imi dau corijarea pe masina ta biggrin.gif

tot nu am iesit intre timp in afara orasului, iar in oras stii cum e....nu poti sa iti dai seama f bine....oricum o schimbare sigur am sesizat-o momentan (am mai zis): e ceva mai puternica lumina si mai alba

eventual, tot zic de ceva vreme sa vin si eu la o intalnire cu voi si am tot amanat, vin si eu vinerea asta (nu promit 100%) si vei vedea tu insati care e treaba...eventual punem 2 buc megane unul langa altul si sa vedem cum e cu schimbarea modificarii smile.gif

si apoi vedem cum facem sa ti le schimb si tie si sa tragem in poza operatiunea, punem pozele pe forum ca sa vada tot poporul smile.gif

--------------------
+
semit
post 13 Dec 2006, 14:50
Post #129

Private Spice

Noutati tongue.gif ... Nightguide H7-R de la Augsburg- 88.5 RON... Vision Plus H1 si Blue Vision W5W pentru pozitie de la Aspad 50 Ron ambele
Te astept cu montatul tati.. si poze normal ...Before & After biggrin.gif

dsc05310pc3.jpg

LE: 138.50 RON totalul... smile.gif

--------------------
+
Ge0rge
post 13 Dec 2006, 15:04
Post #130

Membru autentic

semit preturile sunt pe perechi da? adica ai dat 138.5 Ron pe toate 6

Vad ca pentru Symbol nu explica nimeni cum se schimba, in carte nu zice decat sa ma adresez reprezentantului Renault smile.gif

--------------------
+
Meghitzanul
post 13 Dec 2006, 15:36
Post #131

***** 4 ISOFIX

QUOTE(semit @ 13 Dec 2006, 15:50)
.... Te astept cu montatul tati....

"tati" biggrin.gif ....am promis ca schimb un set de becuri pe faza scurta si ma tin de promisiune...no problem
dar....pt faza lunga si pozitii nu promit nimic pt ca nu am studiat deloc problema....s-ar putea sa reusim sa le schimbam si pe alea daca tot le ai cumparate si facem un "pachet" cu schimbatul tuturor becurilor de la faruri (exceptand semnalizarea)

@george: da...138.5 ron a dat pe toate cele 6 becuri....
50 ron a dat la Aspad pe 2 buc H1 Vision Plus+un set (2 becuri) pozitii W5W......a economisit cam 10-15 ron la faza asta fata de preturile Augsburg
iar H7 NightGuide a luat de la Augsburg pt ca importatorul Aspad nu mai avea pe stoc smile.gif
am clarificat inca o data pt cine vrea sa isi mai ia zilele astea wink.gif

am un feeling ca sistemele de prindere de la clio sunt la fel ca la megane wink.gif

--------------------
+
Codrin
post 13 Dec 2006, 18:28
Post #132

Membru autentic

BueVision H7+pozitie pe stanga, de fabrica pe dreapta.

Mi se pare muult mai usor de dat jos bara. Maxim 30 minute pentru montat+demontat ca in poza.

Attached thumbnail(s)
IMG_1282.jpg ( Size: 256.1k ) Number of downloads: 4730

--------------------
Mazda . .
+
Meghitzanul
post 13 Dec 2006, 19:15
Post #133

***** 4 ISOFIX

sa nu-mi zici ca ai dat jos bara ca sa schimbi becurile nu crede.gif

--------------------
+
Codrin
post 13 Dec 2006, 19:53
Post #134

Membru autentic

Sunt chiar curios cum schimbi tu pozitiile la 2.2 fara s-o dai jos;

--------------------
Mazda . .
+
Meghitzanul
post 13 Dec 2006, 21:44
Post #135

***** 4 ISOFIX

pai e diferenta d.p. asta de vedere intre 2.1. si 2.2 ?
o sa studiez pt ca vreau sa bag si eu in viitorul apropiat blue vision la pozitii si vison plus la faza lunga si iti voi spune daca am reusit sau nu (dar mai pe la anul...prin ian-febr smile.gif )

poate incerc intre timp la semit sa schimb becurile de pozitie si f.l.
pana acum am umblat doar la f.s. si semnalizare....

dar ma gandesc ca daca tot trebuie dat jos ceva, mai bine dau jos aripile interioare decat bara....ai luat in calcul si ipoteza asta?

--------------------
+
Codrin
post 14 Dec 2006, 15:56
Post #136

Membru autentic

Nop. Da' de ce te chinui pe jos? Asa ai vreo 4 clipsuri sus, cate doua suruburi pe fiecare parte, pe interiorul pasajelor, si atat. Apoi tragi voiniceste si e ca in poza. Mai ai 2 suruburi la fiecare far, si le dai jos. Pe de alta parte n-am aptitudini de ginecolog, si nici nu vreau sa dobandesc. tongue.gif

--------------------
Mazda . .
+
alin75
post 14 Dec 2006, 16:16
Post #137

Membru

Azi am cumparat becuri Blue Vision Ultra de la Agip. Total 218 Ron. (H1, H7 si pozitii) sad.gif Cautand preturile pe net se pare ca am luat tzeapa. wacko.gif , dar se compenseaya cu plata manoperei, pe care am realizat-o singur (aproximativ 30 min) excl.gif Totul a decurs destul de usor, dupa ce am reusit montarea la farul din stanga (dupa 15 minute de injurat am reusit biggrin.gif , atunci am realitazat modul de fixare - destul de idiot) excl.gif Dar la proiectoare tot nu m-am lamurit cum se realizeaza operatia sad.gif
Pentru proiectoare sa fie H3?

--------------------
Renault X - Gj-xx-XXX X
+
Meghitzanul
post 14 Dec 2006, 16:45
Post #138

***** 4 ISOFIX

@alin75: poate e acces la faruri mai mult la clio decat la megane de ai reusit in 30 min....sau poate ai aptitudini de ginecolog biggrin.gif ....dupa cum spune un coleg co-forumist tongue.gif

@codrin....in cartea de megane nu am vazut scris ca pt schimbarea becurilor trebuie sa demontezi masina

--------------------
+
alin75
post 14 Dec 2006, 17:11
Post #139

Membru

loc prea mult nu este, chiar am ramas cu ceva vanatai pemana dreapta! biggrin.gif Dar scoaterea este destul de usoara, ca la orice lucru, dar de prins acele socluri idioate, este mai dificil. Ca un pont, in partea dreapta a motorului eu am scos capacul negru de plastic, care protejeaza niste relee, si lucrurile au decurs mai usor, dar de aranjat totul este mai dificil. mad.gif Iar in partea stanga, totul este dificil din cauza unui suport de la motor, + conductele de AC. Pentru H1 lucrurile sunt destul de simple, dar pentru H7 se complica mai ales la fixare excl.gif
Spor la lucru pentru cei care fac aceasta modificare! biggrin.gif

--------------------
Renault X - Gj-xx-XXX X
+
Ge0rge
post 14 Dec 2006, 19:31
Post #140

Membru autentic

alin75
Da-mi si mie mai multe detalii , pe unde se schimba? se baga mana pe sub aripa? se scoate ceva de la far? se decupleaza bateria?

--------------------
+
ghetau dan
post 14 Dec 2006, 20:13
Post #141

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Eu mi-am pus la o sapt dupa ce am luat masina Blue Vision de la Aspad.
Am xenon pe faza scurta iar la comutarea pe faza lunga creste distanta de bataie a fazei scurte atit pe latime cit si in adincime-se percepe ca o ridicare a farului-practic este lumina mai multa...nu am considerat necesar Vision Plus,am mers pe ideea de a avea aceeasi temperatura a luminii.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
alin75
post 14 Dec 2006, 23:56
Post #142

Membru

Acum totul pare destul de simplu. biggrin.gif Nu am dat jos bara, iar modul de lucru aplicat de mine este următorul:
1. în partea stângă a motorului - acolo unde este instalația de A.C. lucrurile stau puțin mai greu, cu toate că la prima vedere totul pare mai lejer. Am scos capacele de protecție de la far, după care am început cu H1. Aici soclul este prins într-o agrafă dublă prin scoaterea capătului de sus este scos soclul pe care-l susține și se realizează schimbul becului. La H7, lucrurile se complică deoarece spațiul este mult redus de o contra-greutate sau ce-o fi + conductele de la A.C. Atenție la scoatere trebuie rotit suportul care susține soclul se scoate (încercați să fiți atenți la poziția în care este scos Eu m-am chinuit 15 min să-l fixez la loc, până i-am schimbat poziția ).
2. în partea dreaptă a motorului totul este mult mai ușor dacă este scos capacul de plastic care protejează niște relee. Modul de lucru este identic.
Numai bine biggrin.gif

MODERATOR EDIT: Nu mai folosi atat de mult semnul exclamarii....

--------------------
Renault X - Gj-xx-XXX X
+
Codrin
post 16 Dec 2006, 00:48
Post #143

Membru autentic

Normal / BlueVision.

Attached thumbnail(s)
IMG_1307.jpg ( Size: 152.12k ) Number of downloads: 4956
IMG_1308.jpg ( Size: 149.06k ) Number of downloads: 4472
IMG_1309.jpg ( Size: 146.67k ) Number of downloads: 4200
IMG_1310.jpg ( Size: 136.8k ) Number of downloads: 4176

--------------------
Mazda . .
+
semit
post 16 Dec 2006, 01:09
Post #144

Private Spice

mi-am montat in seara asta cu ajutorul 100% al colegului Meghitzanul... Phillips Nightguide pe faza scurta... Phllips Vision Plus pe faza lunga si Blue Vision pe pozitii...
CONCLUZII: in afara de Blue Vision, adica pozitiile , care schimba putin lumina dand o usoara tenta de albastru... restul reprezinta o MARE TEAPA pe care am luat-o... 138 RON cheltuiti DEGEABA... deci mai bine reglati-va farurile de fabrica si nu mai puneti botul cum am pus eu la gaselnite de marketing..Nightguide 3 in 1 bate identic cu Osramurile simple de fabrica...deci egal cu 0.. Pentru mine e invatatura de minte pe banii mei, sper sa n-o mai pateasca si altiii sad.gif
PS: multumesc @Meghitzanul rolleyes.gif

--------------------
+
A l e x
post 16 Dec 2006, 01:12
Post #145

Showing the fangs of rage

De precizat ca o lanterna cu dinam cand schimbati becuri pe intuneric este ideala biggrin.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Bacu
post 18 Dec 2006, 18:22
Post #146

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

lumina pare totusi putin mai intensa...

si putin mai albastra...

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
Ge0rge
post 18 Dec 2006, 18:57
Post #147

Membru autentic

Probabil ca sub nume sonore lansate de marketing gen "Blue Vision" ,"Nightguide", etc. te astepti la mai mult tinand cont de pretul platit pentru 6 becuri

--------------------
+
corvinarh
post 18 Dec 2006, 23:26
Post #148

Membru autentic

cu blue vision de 4000k pe faza scurta sunt foarte multumit... pe lunga am unele no name... tot lumina alba spre albastrui... identice blue vision... dar prima senzatie cadnd treci de la becurile de fabrica la cele blue... orice tip... este ca nu vezi nimic... am patit-o si eu cand am pus prima data becuri albastre pe laguna din 2002... eram cam in bezna... dar te obisnuiesti dupa 2-3 nopti...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
Ge0rge
post 19 Dec 2006, 08:07
Post #149

Membru autentic

Pai si care e ideea? nu ar trebui sa ai impresia ca este mai multa lumina? in toate reclamele se spune ca este cu 50% mai multa lumina si raza bate cu peste 10 m in plus fata de cele stock

This post has been edited by Ge0rge: 19 Dec 2006, 08:10

--------------------
+
collinro2
post 19 Dec 2006, 20:13
Post #150

Membru autentic

From: Iasi

Am si eu o intrebare, va rog. Mi-am luat M2.2 de citeva zile si am observat ca pe marginile petei de lumina data de faza scurta (in fata masinii, evident) apar niste irizatii albe si albastre. Ce e aia?

--------------------
renault megane 2.2 - IS-05-GP? 2006 1,5dCi 80CP
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
12 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 22:48
Dacia