Criterii de alegere a jantelor
![]() ![]() ![]() |
Criterii de alegere a jantelor
galileo |
![]()
|
||
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|||
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Incearca si aici :
www.tsw.co.uk www.wolfrace.co.uk Daca iti place ceva ... suna la importator, www.colina.ro. Au preturi foarte bune. Team dynamics sunt marca buna, insa cei de la Car Design au preturi mari. |
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
A...
Iti trebuie 4x100 la prezoane, iar ET-ul depinde de cit de "in afara" vrei sa-ti vina. Eu zic ca ET35 la o janta 6.5"x15" e bine. |
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
George |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 5 December 03 From: Bucuresti ![]() |
cum adica musai pe 15" ? pot fi si pe 16 si pe 17
![]() ![]() |
-------------------- |
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai de 15, pentru ca in cartea de identitate astea sunt variantele (14 sau 15). si as vrea sa respect ce scrie pe acolo, totusi
This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 20:31 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
galileo |
![]()
|
Ce inseamna 6.5 x 15? am vazut si 6x15, si 7x15, care e diferenta?
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
Prima cifra reprezinta latimea in toli (inch) a jantei. De aici , iti poti alege tipu' de cauciuc pe care-l vei folosii. In cazul tau 6"=~185, 7"=~205.
|
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
Face |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 6 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa iti pui pe 16" fara nici o problema !!
Eu am jentile pe 7,5x16" cu cauciucuri 205/46/ZR16 Poti sa iei ca exemplu Clio Sport pe care sunt roti de 16" si merge fara nici o problema. Asa ca sfat practic: cu cat e janta mai mare cu atat arata mai bine si da si un pic de stabilitate masinii (nici prea mare ca o rupi la gropi) Pentru preturi incearca si la PitStopTuning: www.pitstoptuning.ro |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2003 - 1,4l 16v Clio Bicorp 1.4 16v (2003)
un "pic" modificat .. |
|
Face |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 6 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Rectific: cauciucurile sunt 205/45/ZR16
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
un "pic" modificat .. |
|
galileo |
![]()
|
Sa va mai intreb ceva: in talon mi-au trecut doar rotile de 14 cu care a venit masina, cu toate ca in cartea de identitate sunt trecute 2 variante (14 si 15). Cand le schimb, trebuie sa ma chinui sa modific/schimb talonul, sau nu merita? Ma gandesc mai mult la CASCO si vreun accident, sa nu spuna ca nu am folosit masina in conditiile in care a fost omologata :? (garcea oricum nu cred ca observa fineturi de-astea)
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit... eu desi am jantele pe 15 din aliaj (asa am luat-o), in talon am trecute jante pe 14 si am trecut ITP-ul fara nici o problema.
|
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
octavianf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 15 June 04 From: Bucuresti ![]() |
La cate ITP-uri am trecut...nu s-a uitat nimeni la roti...sa confrunte cu talonul...
![]() |
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu Optionale: ABS + Airbag pasager |
|
Face |
![]()
|
Eu am cumparat masina cu jante de aliaj pe 15" si idiotii de la politie mi-au trecut in talon jante de 14" asa k e gresala lor (nu se pune ca acum am pe 16"
![]() |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
un "pic" modificat .. |
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
in primul rand cand cumperi o janta indiferent ca e pe 15,16, 17 sau cat vrei tu trebuie sa ai grija sa masori diametru gaurii centrale si distantele intre gauri si repectiv prezoane. pentru ca altfel te trezesti cu ele cumparate da nu iti vin pe urma pe masina
![]() |
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
galileo |
![]()
|
Deci, parametrii de cumparare vor fi urmatorii:
6.5x15", cu PCD 4x100, ET 38 si cauciucuri 185x55 R15 Din toate cautarile mele, se pare ca se potrivesc. Astept parerile voastre. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
Da mai ...e foarte bine. Teoretic astea sunt. Spor la achizitii !!!
Ca un ultim sfat ... incerca sa ocolesti brand-urile turcesti si cele ieftine, deoarece sunt foarte grele (aliaj de cacao), nu prea se pot echilibra si vei strica directia si suspensia in timp. |
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Inca un parametru de luat in considerare este diametrul cercului de centrare (gaura din mijlocul jantei) care daca e mai mic decit trebuie se lasa cu strungarie, daca e mai mare se lasa cu cercuri de centrare; recapitulind, parametrii de codificare a unei jante jante sint:
- latime: (prima cifra din codificare xJy), in inch (1inch=25.4mm) - diametru: (a doua cifra), in inch - tip: J, unele modele au si o alta cifra dupa xJy, de exemplu xJyH2 - numarul si distanta la prezoane, PCD, 4x100 inseamna 4 prezoane cu 100mm distanta intre ele pe diagonala - diametrul cercului de centrare: CB (mm) - offset-ul: ET (mm) , adica distanta dintre planul median al jantei (jumatatea distantei intre umeri) si planul de montaj pe masina. Daca mergi pe dimensiunile standard indicate de constructor, trebuie sa fi atent doar la PCD, CB si ET, primele 2 trebuie sa fie identice cu cele "de fabrica", ET-ul sa fie cit mai apropiat de original; daca ai ginduri de tuning, e putintel mai complicat ... Ca o indicatie generala, e bine ca latimea cauciucului sa fie cu minim 20mm mai mare decit latimea jantei (adica pe o janta 6 J x, e bine sa pui o anvelopa de minim 175mm). |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
galileo |
![]()
|
QUOTE incerca sa ocolesti brand-urile turcesti si cele ieftine, deoarece sunt foarte grele (aliaj de cacao), nu prea se pot echilibra si vei strica directia si suspensia in timp. Pai o sa le cumpar pe alea Team Dynamics de la Car Design. As fi curios si cu cat sunt mai usoare decat astea de otel, poate fac o cantarire ![]() QUOTE ET-ul sa fie cit mai apropiat de original; daca ai ginduri de tuning, e putintel mai complicat ...
Ca o indicatie generala, e bine ca latimea cauciucului sa fie cu minim 20mm mai mare decit latimea jantei (adica pe o janta 6 J x, e bine sa pui o anvelopa de minim 175mm). Nu ma intereseaza neaparat tuning, adica vreau sa raman in caracteristicile constructive ale masinii, doar ca o sa arate mai bine un pic (sper...). ET-ul este 38, fata de 35 cat este standard parca, aici am un pic dubii dar sper sa fie ok. In Fitment Guide la TD spune ca se potrivesc pe Clio-ul meu. La 6.5 J, o sa pun cauciuc de 185 mm, 81H... cred ca e ok, nu? |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
eu am jentzile originale la reno shi sunt de 5,5J pe 14inch. dimensiunea din fabrica a cauciucului e de 185/65/R14.
nu ma pricep sa te indrum, dar pe 6,5J un 185 mi se pare MIC! banuiesc ca ar trebui sa te orientezi inspre un 205, asha, dupa bunul meu simtz.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
galileo |
![]()
|
Pai ar trebui sa fie 205/50/15 cu o diferenta de diametru de 0.53% fata de ce am acuma. Nu stiu, ar putea fi o alternativa, insa la 185/55/15 e 0.27% diferenta.
Din cei care aveti bicorp cu jenti de aliaj din fabrica, ce dimensiuni sunt la jenti si cauciucuri? This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 20:31 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
Sunt bune 185 ...
Intre ET38 si ET35 sunt 3 milimetrii. Adica iti ies cu 3 mm. mai in afara ... |
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Jantele sunt pe 15x6.5 iar cauciucurile 185/55/15
This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 20:33 |
|
...Roadrunner... |
![]()
|
Esti sigur ca nu-s 15"x6" ?!
|
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
galileo |
![]()
|
QUOTE Jantele sunt pe 15x6.5 iar cauciucurile 185/55/15 Exact cum calculasem ![]() pai atunci asa ramane, ca nu vreau sa ma complic. cu dimensiunile astea rezolv repede si cu casco-ul, ca se potriveste la cauciucuri cu ce apare in cartea de identitate. Mersi, va dau o bere cand le iau tuturor care m-ati sfatuit 8) |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
galileo |
![]()
|
QUOTE Mersi, va dau o bere cand le iau tuturor care m-ati sfatuit 8) Cate una la fiecare, sa nu se inteleaga altceva ![]() |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
SorinN |
![]()
|
QUOTE Esti sigur ca nu-s 15\"x6\" ?! Sunt aproape sigur! - un 90%... ![]() |
|
galileo |
![]()
|
:? Mai stie cineva? 6 sau 6.5?
This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 20:34 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
Avind in vedere ca cele de pe Megane sunt 16x6.5 ... cele de pe clio sunt in mod sigur 15x6. Dar stai linistit Galileo ca merg fara probleme. Face are pe a lui 16x7.5 si merg foarte bine.
|
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
galileo |
![]()
|
Pai ce ar insemna 0.5 aia in plus? Poate sa apara vreo uzura la cauciucuri sau sa nu protejeze bine marginea jentii?
This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 20:34 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
Bai tata ... iti mai zic inca o data ....
N-ARE NIMIC !!!! IA-LE ODATA !!! |
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 17:12 |