Cum Conducem Noi ?
![]() ![]() ![]() |
Cum Conducem Noi ?
127.0.0.1 |
![]()
|
||
![]() no saint Group: Members Posts: 155 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane e-Tech
2023, EV60 Techno+ Megane e-Tech EV60
C-HR 2.0 Hybrid Ex: Kadjar, Captur, Kuga, Pathfinder, Focus, Clio Symbol |
|||
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
Eu conduc foarte civilizat atat in oras cat si in afara acestuia:
-viteza cu care relez este cu 5km/h mai mica decat viteza maxima admisa pe acea sectiune de drum -semnalizez oricare schimbare de directe sau de banda (folosesc atat sistemul de semnalizare al masinii cat si mana pe care o scot pe geam) -muzica din masina se aude in surdina si nu depaseste niciodata sunetul produs de motor -pastrez distanta de cel putin 50 de m fata de masina din fata -dau prioritate tot timpul, chiar si atunci cand nu este cazul -salut respectuos pe acei soferi care ma injura -parchez numai in locurile special amenajate la o distanta de cel putin 1m de celelalte masini -nu fac manevre care ar putea incurca ceilalti colegi/prieteni din trafic -in intersectiile in care cedez prioritate... ma uit de cel putin 4 ori in fiecare parte iar daca nu vine nici o masina, continuu drumu meu -nu vorbesc la telefon in timp ce conduc; conduc tot timpul cu amandoua mainile pe volan (exceptie fiind doar atunci cand schimb vitezele); nu port nici un fel de discutie la volan; |
--------------------
Renault
Clio
- BOD
2003
|
|
MMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 5 June 03 From: PITESTI ![]() |
... stati linistiti... nu e sanatos
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
1.6 16V 110cp Noir Nacre
|
|
UFO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 7 November 04 From: Bucuresti ![]() |
E chiar riscant!La un moment dat o sa inebunesti!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001 1.4 8v. Renault Clio Symbol 2001 ,1.4 8V gri metalizat.
Megane Sedan 1.6 16v. 2004 full options |
|
cmandrei |
![]() ![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Da Toto-BOD da ... ce grea e viata ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
@TOTO-BOD....auzisem si eu ca porcul zboara....dar...chiar la asa altitudine??????
|
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
raresss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 11 August 05 ![]() |
eu conduc exact opus fata de toto-BOD
![]() |
-------------------- MII 1.5 DCI 100CV
Luxe privilege - rojo fuego |
|
un_vizitator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
eu conduc foarte prost... am afcut o pauza de vreo 3 luni pana mi-a venit masina noua si acum imi dau seama ca am inceput sa conduc f prost....
Uit sa ma asigur, semnalizez in ultimul moment, tai fatza alora care presupun ca au ABS ![]() POT sa va zic cum conduceam dacia: 1. Eram ffff atent cum si pe unde merg, veadm orice posibil "obstacol" anticipam miscarie celorlalte autovehicule din trafic... 2. Schimbam la 4-5000 rpm 3. Semnalizam toate miscarile chiar si atunci cand taiam fatza cuiva 4. Cand ploua si nu era aglomerat luam virajele cu frana de mana... NU AM AVUT NICI UN ACCIDENT si cred ca am anticipat si evitat cel putin 10 Acum era sa-l calc pe un biciclist pe trecerea de pietoni... |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dCi power.... u have no ideea what you're missing ;)
|
|
jagoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 596 Joined: 8 February 05 From: jud. Satu Mare ![]() |
Daca stii cum ai condus hai ca nu e greu sa o iei inapoi la modul acele. Desigur daca ti se pare convenabil.
|
--------------------
Renault 11 1985 TL,
Skoda Fabia 2002 Comfort
- SJ-02-XLK
, R11 TL 1,4 44kw 1985
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.924 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
QUOTE(jagoman @ Aug 18 2005, 11:39 AM) Daca stii cum ai condus hai ca nu e greu sa o iei inapoi la modul acele. Desigur daca ti se pare convenabil. Depinde, daca inainte conducei mai rau decat acum si a posteriori iti dai seama de asta, te asigur ca spui "never again". Plus ca pe masura ce avansam in etate, ne dam seama de unele pericole la care ne-am expus. Cu toate astea, desi eu conduc la fel ca acu aproape 11 ani cand am luat carnetul, poate chiar mai agresiv cate odata ca si puterea masinii a tot crescut, la fel si gradul de siguranta, am zis ca daca ar fi sa repet experientele cu Lada, nu as mai face-o (plecat de nebun la munte, iarna, cu roti de vara, dat blana pe zapada sa vad ce poate bestia si cum se poate redresa din derapaj, derapaje controlate din ce in ce mai tari, pe masura ce simteam ca stapanesc masina etc). Pot spune ca am avut noroc, care a compensat, poate, o anumita doza de nebunie. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
In Romania se vede de la o posta ca nu am avut autostrazi, pentru ca majoritatea soferilor habar nu au sa le foloseasca. Am intalnit urmatoarele tampenii/inconstiente:
- parcare lejera pe banda de siguranta - mers prea incet - mers numai pe banda de depasire (de inteles doar in cazul in care banda 1 e rupta) - nesemnalizarea iesirii in depasire sau de pe autostrara - franarea de pe banda 1 in vederea iesirii de pe autostrada, in loc sa se franeze pe zona de franare (banda suplimentara care apare inainte de fiecare iesire) - neacordarea prioritatii celor care intra pe autostrada - neincetinirea pentru a permite si altora sa depaseasca - flash-uri in loc de semnal stanga pentru a arata intentia de depasire - multe altele, care nu imi vin acum in minte Eu incerc sa merg asa: 1. la intrarea pe autostrada: pun semnal stanga, accelerez pe banda de intrare, "ma orintez" si intru pe banda 1 (in toata lumea civilizata, cand esti vazut ca vrei sa intri pe autostrada, cei de pe banda 1 trec pe banda de depasire pentru a-ti permite intrarea lejera, in Romania habar n'au de regula asta, asa ca e nevoie sa te "orientezi" si sa te incadrezi in viteza intre 2 masini ce ruleaza pe banda 1) 2. pe autostrada: merg cat tine si cat am chef de tare pe banda 1; cand banda 1 e ocupata de o masina mai lenta, pun semnal din timp, ma asigur, daca nu vine nimic ma bag in depasire, daca vine ceva dar e departe tot ma bag in depasire dar dupa ce rulez un pic cu semnalul pus pe banda 1 (stiu ca multi ma injura, dar iar in lumea civilizata, cand vezi semnal de depasire se incetineste si se permite depasirea, nu se dau flash-uri si urari de bine ca in Romanica), daca vine si e aproape il las sa treaca si ma bag dupa el in depasire 3. pe autostrada pe banda de depasire: daca vine vreunul tare din spate si da flash-uri imi vad de depasire si cand pot sa eliberez banda ma repliez pe banda 1 destul de repede, dar pana termin depasirea ma fac ca nu il vad; daca in fata mea e vreunul care depaseste si e mai lent decat mine incetinesc la o distanta normala, astept sa aiba loc sa se replieze, cand are loc pun semnal stanga (ca sa vada ca vreau sa-l depasesc) si dupa ce se replieaza pe banda 1 il depasesc, daca nu se replieaza il astept cu semnal stanga pana ma vede si se da pe banda 1 (daca nu face asta timp de cativa km, ma asigur bine si fac depasire ala'long pe banda 1 ; foarte rar, cand ma prinde intr-o zi proasta, intru in fata lui, reduc viteza mai mult decat are el si il tin asa cam cat m-a tinut el pe mine, iar daca incearca sa ma ia pe banda 1 o calc si ma duc; daca vad ca mai blochez pe altcineva cu aceasta manevra, o calc si ma duc) |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.924 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
In teorie ai dreptate, asa se conduce afara, dar la noi inca sunt multi idioti care nu stiu regulile astea si care chiar daca nu au masina, stau pe banda 2 de parca si-ar fi cumparat soseaua (ma ataca astia cu Golanuri care respecta viteza pe banda 2 si nu se dau nici in ruptul capului la o parte, se cred la formula 1 daca stau pe banda de viteza.
Pana o sa ajungem sa mergem pe autostrada ca in UE, mai avem ceva de vaslit pe uscatul mioritic. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th August 2025 - 14:11 |