Bielete Directie, bielete directie uzate la doar 12000 km
![]() ![]() ![]() |
Bielete Directie, bielete directie uzate la doar 12000 km
Bhal |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|||
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
bieletele ca bielete.... dar am vazut ca acest post a inceput si cu coloana de directie. Care ar fi simptomele? Sa stiu si eu ca ce am inteles aici de pe forum costa o caruta de bani, ca si mie imi cloncane ceva zic eu pe partea dreapta. Am fost azi la un mecanic de la ipso si mi-ar fi spus ca e de la tija amortizorului care are un oarecare joc de la drumuri. Dar acum mi-e frica sa nu fie directia mie ca am inteles ca astfel de cloncanituri se aud si din cauza directiei. N-am simtit sa am vreun joc in volan la virare daca aici trebuie sa am jocul, directia mi se pare foarte precisa, dar la denivelari se aude cloncanitul acela si de aceea vreau sa fiu sigur de la ce e, adica sa nu ma trezesc la revizie ca imi joaca coloana de directie in tot compartimentul motor.
This post has been edited by Ryk: 2 Apr 2008, 23:28 |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
zonkkk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 2 June 04 ![]() |
Am si eu o intrebare. Am vrut sa comand bielete la Ciclop in Timisoara, si de doua ori mi s-a spus ca exista bielete de 2 tipuri... unele mai lungi si unele mai scurte, sa le zic de care sunt.
I-am intrebat daca nu pot extrage informatia pe baza VIN-ului, si au spus ca nu, ca depinde de echipare... !?!?!?? Cum pot afla de care imi trebuie? De costat costa cam 150 de lei setul. |
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Vezi ca pe placuta ovala este scrisa si ''varianta de echipare''..de obicei VIN este suficient dar asta in service renault...
le : daca ai toate datele de pe placuta ovala si VIN, si ei habar nu au de piesa inseamna ca sunt praf.. ![]() This post has been edited by MHY: 8 Apr 2008, 12:03 |
--------------------
------
------
------
|
|
Fre33lancer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 15 March 08 ![]() |
bielele nu se schimba pe garantie ?
|
--------------------
Megane
Sedan 2.2
2008
|
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
@Fre33lancer:
Pe garantie se schimba sigur, dar trebuie sa mergi la ei sa-ti constate defectiunea. Eu le-am schimbat pe la 11.000 km, pe garantie. This post has been edited by ictranca: 8 Apr 2008, 17:56 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
lupingo |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 30 March 06 ![]() |
Sal.
De 4 zile am si eu un megane 2 lux privilege 1,6 16V. O ador !!! Dupa ce am citit acest topic, am incremenit. Nu credeam ca la o masina de 17700 euro (-2200 avantaj client, oferta) problemele sa fie kiar atat de urate in ce priveste bieletele. Demult am visat aceasta masina, dar n-am dispus de "resursele" necesare.Nu vreau sa regret fostul meu Logan 1,6 ambition. La 40.000 km pe care-i avea nu batea absolut nimic si nici n-am auzit la alti posesori. Cat despre consum....m-am obisnuit cu Loganul care nu scadea sub 9. Dar n-are rost sa clasific masina dupa consum. Va rog, mai dati si voi vesti bune. Sper sa fie doar bieletele problema. Bafta tuturor |
--------------------
Renault
megane 2.2 1,6 16V
2008 lux privilege
- 123
|
|
dansora |
![]()
|
![]() CISA Group: Members Posts: 480 Joined: 19 October 06 From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG ![]() |
poate ar fi fost mai bine (pentru linistea ta) sa parcurgi forumul asta inainte de a te orienta spre megane.
asta nu inseamna ca ai facut o alegere proasta. parerea mea ca forumistii sunt majoritatea oameni care au probleme cu masinile lor si ni le fac cunoscute pentru a primi raspunsuri,nu? asta inseamna ca ca oamenii multumiti isi fac mai rar aparitia pe aici pentru ca nu au de ce. dar cu toate asta sunt destui care intra si isi apreciaza meganul la fel ca in prima zi. eu am un megane 2.1 din iulie 2005 cu 35000 km. la 19000 km am schimbat celebrele flanse care incepusere sa se auda discret, dar le-am schimbat pentru ca altfel pierdeam garantia. in rest...slava domnului...un bec de pozitie, unul de faza scurta ca peste tot. recunosc...am cateva manifestari neplacute in volan peste denivelari, dar la service (AMAT, in pitesti) seful service-ului m-a bagat pe niste bolovani si a zis ca e in regula,astea sunt detensionari ale coloanei de directie. mi-a aratat cum ar trebui sa faca o bieleta defecta, iar simptomul era departe. asa ca imi iubesc masina ca in prima zi, multumit si iarasi multumit. cat despre megane 2.2 eu zic sa stai linistit. probleme vor fi intotdeauna, dar nu la toate casele... multi kilometri cu ea, si felicita-te pentru achizitie. toate cele bune !! ![]() |
--------------------
Kia
Proceed GT
2020
|
|
lupingo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 30 March 06 ![]() |
Ms pt urare. Despre flanse, am inteles, ca ele nu mai exista la meganul 2,2.
Cat despre probleme, sigur vor fi, nimic nu rezista pe carosabilul nostru. Kiar daca cite-am forumul inainte de akizitzionarea meganului, tot asta cumparam. Ce sa fac daca-mi place? Fratele meu detine un autoturism german de renume, dar probleme nu l-au ocolit binenteles (cele de directie). Bafta tuturor |
--------------------
Renault
megane 2.2 1,6 16V
2008 lux privilege
- 123
|
|
dansora |
![]()
|
![]() CISA Group: Members Posts: 480 Joined: 19 October 06 From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG ![]() |
Legate de flanse el exista precis...In principiu, daca are amortizoare, are si flanse
![]() Daca o sa cauti, o sa gasesti pe acest forum si posesori de Megane 2.2 care au probleme cu flansele...dar la fel de frumos o sa gasesti probleme la flanse si pe vwforum si pe astraclub, etc...toate sunt fiare. Parerea mea este ca Megane 2.2 nu are schimbari radicale "dedesubt", pentru ca asta ar fi implicat o modificare serioasa asupra liniei de productie, asa ca structura este 99% aceeasi (poate mai putin pachetul de drumuri grele) asa ca daca Megane 2.2 se comporta mai bine, este doar pt ca s-a schimbat originea pieselor. Oricum scopul cel mai important al unui facelift este de a revigora modelul in fata concurentei si de a-l aduce oarecum in pas cu tehnologia si poate mai putin de a repara defectele modelului anterior. |
--------------------
Kia
Proceed GT
2020
|
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Am luat acum vreo 10 zile parca, 2 bielete de directie de la Unixtrade. M-au intrebat de masina toate datele posibile ( an , model , putere, etc.) In final am ales unele OCAP, cam la 750.000 bucata, cf. programului care il aveau acolo, ( OCAP 0603014) dupa care le-am aruncat prin portbagaj. Ieri, uitandu-ma mai atent, am vazut ca scrie pe cutie Bielete (sau Tirants) LAGUNA. E posibil sa imi fi dat piesele gresit sau se potrivesc si pentru Megane ?
Cautand am gasit si catalogul ACESTA si se pare ca sunt de Laguna I ( cf. codului ). Ptr .M2 vad ca este alt cod 0604171. Ce parere aveti ? Axial Joint se numeste piesa. This post has been edited by Norad: 29 Apr 2008, 16:36 |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Care imi poate spune si mie bieletele si capetele de bara cele originale Reno ce firma sunt? Trebuie s ale schimb si nu stiu ce sa aleg, vrea sa pun ca cele originale.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
fost la ITP si RESPINS din cauza bieletei dreapta..
ok, f corect, vreau sa iau ITP-ul "pe bune" cum s-ar zice ![]() ![]() so, daca tot refac si geometria, vreau sa schimb ambele bielete (am gasit Febi cu 100ron/buc) intrebare: e bine sa schimb si capetele de bara daca tot umblu la bielete si la geometrie? adica, daca schimb capetele de bara ulterior trebuie sa refac geometria? ideea e ca masina are 82 000 km si nu vreau sa ma trezesc peste cateva mii de km ca intre timp prezinta joc si capetele de bara si sa dau din nou bani pe geometrie pt schimbarea acestora regards |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
VYS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 14 May 08 From: Craiova ![]() |
Eu am schimbat capetele de bara si s-a refacut geometria. Am fost in service.
Mi-au pus capete de bara de origine - Made in Spain parca scria pe cutie - 220 lei/bucata. Am facut si eu revizia si aveam doar un joc mic in bieleta dreapta insa nu au comentat si am trecut testul ITP. M-am enervat putin pentru ca inainte de ITP am fost in service unde am schimbat capetele de bata si milogii nu au spus ca sunt probleme si la bieleta dreapta. |
--------------------
Renault
Megane II
2004, 1,5 dCi
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
am sunat la service si mi-au zis sa schimb si capetele de bara, pt ca la kilometrii pe care ii are masina mea e posibil sa apara probleme la ele oricand
daca se va intampla chestia asta va trebui sa refac geometria si eu fix asta nu vreau, sa dau de 2 ori bani pe aceeasi chestie |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
De cate ori schimbi o bieleta sau un cap de bara, trebuie sa refaci geometria. Daca ai 82000km si oricum nu stau prea bine,, mai bine faci un efort si le schimbi pe toate o data.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
QUOTE(Meghitzanul @ 26 Jun 2008, 15:14) am sunat la service si mi-au zis sa schimb si capetele de bara, pt ca la kilometrii pe care ii are masina mea e posibil sa apara probleme la ele oricand daca se va intampla chestia asta va trebui sa refac geometria si eu fix asta nu vreau, sa dau de 2 ori bani pe aceeasi chestie La capetele de bara nu cred ca e necesar... Ii zici la mecanic cand da jos capatul de bara sa numere de cate ori il roteste (cand il desfileteaza), si la montare il insurubeaza cu acelasi nr de rotatii ![]() Nu stiu daca la piesele de producator se respecta acelasi filet... ma refer la nr de spire. ![]() |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Asa poti sa faci si la bielete, dar crezi tu ca filetul incepe la toate piesele exact din acelasi loc de pe circumferinta tijei?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
VYS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 14 May 08 From: Craiova ![]() |
Daca poti sa le faci pe amandoua odata (bielete si capete de bara) atunci fa-o.
O geometrie la roti costa circa 60 lei asa ca ai de ales +/-60 lei. Sa ce spui cat mai face o bieleta directie, cred ca am nevoie si eu pe dreapta, in curind. ![]() This post has been edited by VYSU: 26 Jun 2008, 18:27 |
--------------------
Renault
Megane II
2004, 1,5 dCi
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
da.. si pe mine cred ca ma lasat bieleta pe stanga, cea pe dreapta fiind schimbata cu vreo 10000 km inainte. se aude un clanc cand am rotile putin virate si trec prin denivelari, deobicei gropi cu margine dreapta. Se aude de prin stanga asa... ma gandesc ca poate fi si de la flasne?
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
am cumparat deja bielete cu 100/buc (cod 24720) si capete de bara cu 125 ron/buc (coduri 24815 si 24816 - difera stanga de dreapta), toate Febi
marti le montez, fac geometria si apoi ITP-ul... toate in service reno This post has been edited by Meghitzanul: 27 Jun 2008, 12:16 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
Meghitzanul |
![]()
|
confirm - sunt ok codurile de mai sus.. le-am montat si s-au potrivit perfect
acum am trecut si ITP-ul ![]() apropos, cand mergi la statiile ITP, la megane-uri e cam stiuta treaba ca stau prost la capitolul bielete ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
Vad ca se vorbeste de Bielete si capete de bara "after market"..........
Vin si eu c-o intrebare: - Aceste produse Febi, TRW, etc sunt fiabile? Cam cati km or tine? A mai avut cineva pe masina si au tinut ceva? Intreb asta deoarece intentionez sa cumpar si eu bieletele si capetele de bara FEBI. Deja mi-am luat amortizoare fata SACHS, ma gandesc .... sa iau oare si flanse kit SACHS? sunt fiabile?... La mine trancane rau de tot si am zis sa-i schimb tot ce se poate... Meghitzanul - De unde ai luat bieletele si capetele de bara? This post has been edited by pitzy_is: 6 Jul 2008, 15:02 |
--------------------
Renault
2012 Initiale Paris
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Se simte ceva in volan daca sunt uzate bieletele?
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
"pitzy_is" - vad ca esti din Iasi, ca si mine, si eu vreau sa schimb bieletele, capetele de bara si kit amortizor flansa . Am gasit in Iasi pe Febi dupa codurile de mai sus urmatoarele preturi: bieleta 96Ron si cap bara 110Ron. pentru kit flansa amortizor - 100 Ron, dar cred ca e fara rulment. Chiar am discutat la intalnirea de azi , despre bielete si capete de bara. bafta
|
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
segcm |
![]()
|
QUOTE(mafia_ooops @ 5 Jul 2008, 19:15) Am gasit in Iasi pe Febi dupa codurile de mai sus urmatoarele preturi: bieleta 96Ron si cap bara 110Ron. pentru kit flansa amortizor - 100 Ron, dar cred ca e fara rulment. La ce magazin?????? Flansa pe ce producator era? Tu ai mai pus piese de producator? Daca da, cum se comporta ca si fiabilitate? |
--------------------
Renault
2012 Initiale Paris
|
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
sachs sunt ok
![]() |
--------------------
Renault
Megane
II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi |
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
reinviu acest topic pentru ca recent am constat urmatoarele:
De cateva zile mi-am pus cauciucurile de iarna si in timp ce era data jos janta dreapta fata, curios din fire ![]() Nu avea nici un joc, dar am facut si o rasucire si am observat ca se poate invarti in jurul axei proprii cam 1/4 ture, si cand ajungea la limita rotirii se auzea si o bataie metalica. Am facut acelasi lucru la stanga dar era fixa, fara libertate de rotire. Va intreb daca acesta este testul de bieleta de directie uzata. Eu credeam ca trebuie sa joace in jos/sus, nu sa se roteasca si atat. Ceva sfaturi? Sau sa merg la service...(iubesc service-ul renault ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
19vik |
![]()
|
E normal sa se roteasca atat cat ii permite articulatia capului de bara. Daca insistai cu forta mai mare, vedeai ca se roteste si pe stanga. Daca se roteste greu, e ok, daca se roteste usor, e problema, s-ar putea sa trebuiasca sa le schimbi in viitorul apropiat pe amandoua (si bieleta si capul de bara de pe partea dreapta).
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
din pacate se roteste usor, e de ajuns cu 2 degete sa prinzi de ea, nu am fortat deloc pe dreapta. Probabil voi merge la garantie, sper sa nu faca pe nebunii ca am dat in gropi...
Daca mai merg cateva mii km cu ea exista riscuri ? Pentru ca urmeaza revizia de 2 ani peste cateva luni. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 05:26 |