Garantie Extinsa ?, pro si contra
![]() ![]() ![]() |
Garantie Extinsa ?, pro si contra
ktmbull |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|||
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(EL_BGD @ Dec 7 2005, 02:40 PM) @sandman, greseala mea.....reformulez ![]() Casco si garantie extinsa in Romania pentru o masina inmatriculata in Romania (daca nu ma insel CC e inmatriculat in Romania, deci trebuie casco in Ro iar garantia, tot aici, nu?) E advarat ca pot pica diferite lucruri si dupa mai mult timp, dar cei responsabili de garantie vor cauta nod in papura ca sa nu suporte ei cheltuiala. Asta in Romania ![]() Eu am avut casco la polo (inainte de CC) timp de 7 ani si mi-am scos "investitia". Poate sunt eu un sofer prost, poate am avut ghinion sa imi sara pietre in parbriz sau sa imi zgarie masina. Daca sunt asa sofer prost cum am spus mai sus, poate ca nu stiu sa ocolesc gropile sau sa skimb vitezele si imi crapa anumite chestii. Spunea cineva ca 2 butoane nu costa 35 de meleoane, insa o turbina de dci costa dublul extinderii garantiei la 2 ani. Daca faci 30k pe an, o extinzi doar la 1 an, deci toata distractia te costa vreo 450€. Piedicile puse de producator(oricare ar fi el) la schimbarea unei piese in garantie sunt aceleasi ca in primii 2 ani, insa parerea mea este ca scade f. mult bataia de cap. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
sandman... am scris mai sus. o turbina de dci costa 16 meleoane tva inclus. doar injectoarele costa cel mai mult dintre piesele ce pot cadea... in rest, nu prea mai cad altele cu frecventa iesita din normal.
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Eu stiu ca schimbarea turbinei respective costa 1800€ cu manopera cu tot.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
Nu vreau sa o interpretezi ca pe o contra, eu am spus cazul meu, si am dedus din intamplari ca in tara asta cel putin tebuie sa ma cam descurs singur. E adevarat ca la td sunt mai multe componente problematice si scumpe, si probabil ca la stilul meu, daca voi avea un td, voi face garantie extinsa. Din nou repet, am spus opinia mea fata de garantia extinsa.
Pana atunci toate cele bune tie si masinii ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
sandman_ |
![]()
|
Si eu am spus doar opinia mea. Sper ca nu ai luat-o ca pe un atac personal.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
Bine'nteles ca nu; discutam doar
![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ Dec 7 2005, 02:52 PM) Evident ca nu, da in urmatorii doi ani mi-au picat inca 2 bobine... Si daca pica ceva mai nasol... ? Pai daca incep sa-mi pice de pe masina incuietorile, cpu de bord, vreun senzor de pe la motor, reglajul la scaun, climatizarea sau mai stiu eu ce, chiar daca ar fi acoperite de garantia extinsa si as iesi mai ieftin platind pentru ea atunci mai degraba o dau dracului de masina si imi iau altceva. Nu zic ca ar fi cazul renault, pare o masina bine inchegata, dar eu asa as face. Nu mi-am luat masina doar pentru ca au cafea buna la service si trebuie s-o savurez acolo tot timpul. |
--------------------
.
.
.
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu ma intzelege gresit.
Astea au fost singurele probleme pe care le-am avut la M1. In rest, benzina si service la fiecare 15,000. Era un exemplu, ca poti sa treci de garantzie si sa te trezesti ca din cine stie ce motiv, pica ceva scump... De fapt, eu am fost curios sa vad daca cei care detin M2 de mai mult de un 1 an, doi, au ajuns la concluzia ca merita o garantzie extinsa. Se pare ca nu. Majoritatea sustine ca nu. ![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
bcc1981 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 2 April 05 ![]() |
pana la urma si garantia asta extinsa e ca un fel de casco, dai niste bani ca sa acoperi eventuale riscuri. Din cate am citit pana acuma, si avand in vedere ca am masina de aproape 1 an, merg aprox 1000 km/luna, am grija f mare de ea, si nu am avut nici o problema cu ea, doar 2-3 chestii minore care nu au tinut de garantie, cred ca o sa sar peste garantia extinsa. Masina m-a costat 16 300 euro DDP, riscurile sa se strice ceva major din vina producatorului, si totalul sa treaca de 5% din suma DDP mi se par mici, deci costul garantiei extinse nu renteaza.
Ar fi fost o varianta, in special pt masinile luate in leasing, sa se adauge garantia extinsa esalonata la ratele de leasing, dar din cate am inteles nu se poate asa ceva, trebuie achitata cash garantia. Daca s-ar fi putut plati in acest mod, 90% as fi facut-o, n-as mai fi stat sa imi fac atatea calcule. |
-------------------- megane sedan confort privillege 1,5 dci 80 cp optiuni: vopsea metalizata, clima, asr, esp, scaune incalzite feb 2005
|
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
M-am uitat pe site-ul Ford si aia de acolo ofera patru ani garantie, iar pentru masinile cumparate 1 ianuarie - 31 august 2005 care aveau doar 36 luni garantie ford ofera prelungirea garantie la 48 luni moca(GRATIS).
Eu cu toate ca eram importiva garantiei extinse, m-am sucit rapid cand dupa sase luni de la achizitionarea masinii(MEGANE II) am prima problema cu ea. Inca am dubii din cauza conditiilor de garantie. PS. Cum e pana la urma cu garantia extinsa. E valabila si in afara tarii? Ce daca imi crapa jegul pe alte meleaguri nu tot ei tre sa-l repare ca doar platesc garantia care la ford e moca. Renou ma-sii ![]() |
--------------------
Renault
|
|
ktmbull |
![]()
|
Revin cu o intrebare:
Daca in ianuarei 2007 Romania se integreaza in Uniunea Europeana atunci garantia Renault, care este valabila doar pe tertoriul tarii noastre, nu se transforma automat in garantie valabila pe teritoriul Uniunii? |
--------------------
Renault
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
La cum ii stiu pe astia de la Renault, sigur vor aparea noi reglementari in privinta garantiei, cele vechi ramanand (ca si pana acum) valabile.
Ai 3 ani in .ro si 1 an .eu, asa o sa ramana. |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
in concluzie...merita sau nu,pt.un benzinar ce face pina in 10.000km/an ?
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
MeganeCC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu-mi extind garantia masinii din pricina faptului ca vreau sa o modific!! In schimb v-as recomanda sa prelungiti garantia... chiar daca service-ul este asa cum este!
|
--------------------
Renault
Megane
2005 Dynamique Renault Megane CC 1.6 16v VVT 115cp, Dynamique 07/2005
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
nu merita este parerea mea din cauza serviuce-urilor..mai bine isi duc mama la groapa decat sa-ti schimbe o piesa...
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu personal nu as da cei 700 si de Euro, statistic in 40k km poti intra in categoria celor ce nu li se strica nimic la masina in 4 ani.
|
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Care 950? Ia incearca su sedanul tau la calculator: http://www.renault.ro/ro/service/service_g...tie_extinsa.php si mai adauga 19% TVA.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, ma refeream la fara TVA ca sa mai indulcesc amarul
![]() Edit: multzam' de completare. |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
mi s-a spus ca pt .prelungirea cu un an -250 euro,cu 2ani-390euro(cu tva)...Difera asadar de www.renault.ro...(pt.masina din semnatura)
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Credeti ca merita extinderea garantiei de la 2 la 3 sau 4 ani pentru 714 respectiv 1000 euro? Ati avut probleme mari in garantie? Ati fost multumiti de serviciile oferite?
|
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
sandman_ |
![]()
|
Eu sigur o voi extinde la 3 ani. Inca nu sunt sigur daca la 4. Am facut 15k km din iulie 05 pana in ianuarie 06, deci ar cam trebui sa fac 30k pe an si nu stiu daca se merita 3-400€ pentru 3-4 luni.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Relly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 16 April 06 ![]() |
Si eu am o problema legata de garatie. Aici se discuta mai mult de garatia extinsa insa stie cineva daca sunt al doilea proprietar al masinii si nu am carnetul service mai pot beneficia de garantia de 2 ani?
|
--------------------
RENAULT
1,6 16v 83 KW
2004 BICORP Renault BMOBOH Megane 1.6 16v, 83 kw, Benzina, 2004.
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Nu, nu mai ai garantie. Poti sa fi si al V-lea proprietar, masina are garantie doar daca ai caietul de service care demonstreaza ca ai facut reviziile la timp si intr-un service autorizat renault.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
Chrome |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 24 October 05 ![]() |
Eu am una desi nu prea e on-topic. Vreau mai multe detalii despre garantia extinsa. Adica cam care sunt excluderile fata de cea standard de 2 ani, eventual exprimari dubioase pe care le-ai intalnit in contract.
Merci mult! |
-------------------- Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007 |
|
liviurosioara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 2 December 05 ![]() |
Tocmai am citit conditiile generale ale contractului de garantie extinsa. Masina am cumparat-o in decembrie 2005, asa ca mai am timp de gandire inca vreo jumatate de an. Surpriza placuta este faptul ca daca se opteaza ptr garantie extinsa, se va extinde si garantia trenului de rulare de la 20.000 la 50.000 km. Parti contra ar fi acoperirea exclusiv pe teritoriul Romaniei. In rest, conditii "normale", ca cele prevazute in caietul de garantie primit la achizitionarea autoturismului.
Ma cam bate gandul sa achizitionez garantia extinsa pe 2 ani, mai ales ca euro a scazut, deci ar fi vreo 33 milioane. Iar extinderea garantiei ptr trenul de rulare suna binisor ![]() Astept noi opinii. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane II Sedan, Confort Privilege, 1.5dci 100cp, 2005
|
|
cipman |
![]()
|
QUOTE(liviurosioara @ May 19 2006, 12:10 PM) ..... se va extinde si garantia trenului de rulare de la 20.000 la 50.000 km. ... Unde scrie asta? In contract? Daca da, pune o poza, un scan, ceva cu paragraful. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
liviurosioara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 2 December 05 ![]() |
Incerc in urmatoarea ora, pentru ca am primit documentul prin fax.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane II Sedan, Confort Privilege, 1.5dci 100cp, 2005
|
|
cipman |
![]()
|
Aa, credeam ca ti-e mai la indemana. Lasa, nu-l mai pune.
Situatia e in felul urmator (nu stiu daca nu cumva scrie si in topic, mai sus): garantia extinsa este o continuare a garantiei obisnuite in aceleasi conditii, din care se scot cateva lucruri (unele le-ai remarcat si tu, o alta categorie semnificativa este cea data de butoanele/comezile de la bord/volan/usi si alta data de tapiterie). Cu alte cuvinte, daca ai cumparat masina in 2005, chiar si pe 31 decembrie, cu limita de 20.000 km pt. trenul de rulare, limita specificata in carnetul de garantie, aceeasi limita o vei avea si in contractul de garantie extinsa. Ce ai primit tu prin fax, trimis in graba de cine stie ce fetita aiurita, este contractul in forma noua, pentru masinile vandute in 2006. In schimb, daca tu reusesti sa obtii, in momentul achizitiei, un contract cu mentiunea de 50.000 km, semnat si stampilat, ca urmare a iutelii de mana si nebagarii de seama, esti mare. Ceea ce ma indoiesc, dar mai stii? Mersul lucrurilor e oarecum la fel ca la cumparerea masinii: spui ce vrei sa cumperi, se face proforma, achiti, astpti o vreme pana se emite factura si contractul, le primesti (deci abia dupa ce platesti primesti contractul stampilat) si mai astepti o vreme pana primesti cardul si inca ceva care mai dureaza pana se fac pe numele (masina) tau. Contractul nu este ceva standard, tiparit la tipografie. Se scoate la imprimanta acolo, la dealer, dupa introducerea datelor tale, duratei etc. Asa ca nu vad sa existe sansa unei greseli (mai ales in favoarea ta). |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 08:06 |