Rodaj Clio - totul despre rodajul unei masini noi, topic reunit
![]() ![]() ![]() |
Rodaj Clio - totul despre rodajul unei masini noi, topic reunit
SorinV |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
|
||
--------------------
a
a
a
|
|||
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Subscriu Sorine.
Sincer, singurele componente facute de reno de care nu comentez si nu am comentat vreodata...sunt motoarele. |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nici eu nu comentez, intr-adevar e ceva sa aduci un motor la euro3 sau 4 (nu stiu cat are al meu) fara sa-i montezi egr. L-am pus pe tester si am gasit avans initial de 10 grade la relanti, destul de mult, dar care ma face sa fiu multumit de motor.
De masina mai putin, iarna asta a inceput sa-mi produca greieri. |
--------------------
.
.
.
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
toate motoarele recircula gazele arse ! avansul de 10 grade al tau daca nu are explicatie electrica ( defectiune ce se vede dealtfel pe clip test) inseamna o benzina foarte proasta si este de fapt reactia ecu pt corectarea mersului ! avansul ala e o chestie de control elctronic nu mecanic !
|
--------------------
a
a
a
|
|
3xtreme |
![]()
|
Fraier incepator Group: Members Posts: 100 Joined: 31 January 06 ![]() |
QUOTE(SorinV @ Mar 10 2006, 10:05 PM) ... in alta oridinde de idei daca nissan ar avea o clasa superioara de control dimensional si prelucrari mecanice ar avea un pret colosal ! Adica de ce? Ia zi, motorul de pe Logan, 1.4 8v, care e la fel cu cel de la Clio, e facut de Renault sau de Dacia? Si cum e facut, cu aceleasi masini sau cu unele mai vechi si mai uzate? |
--------------------
Renault
Clio Extreme dCi 65 CP/Scenic II 1.5 dCi 85 CP
2004 / 2007 Clio II bicorp Extreme 2004, 1.5 dci 65 cp
|
|
SorinV |
![]()
|
uzinele de motoare sunt separate de linia de productie auto ! exista particularitati de montaj ( de gen suporti, timonerie,capace si alti draci )!
dar diferente in calitate nu ! motorul de 1.4 este acelasi cu cel de pe clio cu o singura exceptie ! patine in loc de role la distributie ! la pitesti nu se face absolut nici un motor ! se uzineaza anumite repere minore dar 95% din motoarele benzina sunt turcesti si 100% cele diesel ! nu conteaza masina cu care este facut un reper atat timp cat el respecta clasa de precizie prescrisa de fabricant ! |
--------------------
a
a
a
|
|
atacs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 19 April 05 ![]() |
scuze de off-topic, dar nu inteleg nimic din ce zici...atatea semne de exclamatie!!!
![]() si mai esti si moderator...intr-o continua mirare! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
- -
2005 Renault Megane 2005 1.5 dCI
|
|
richie |
![]()
|
Semnul de exclamatie nu sugereaza neaparat mirare!
Poate sugera mai bine o convingere a omului care il foloseste! Punct! |
--------------------
Honda Accord /
-
|
|
SorinV |
![]()
|
daia unii intreaba si altii raspund !
|
--------------------
a
a
a
|
|
3xtreme |
![]()
|
@SorinV
he he he ! Mai studiaza, frate, mai studiaza! 1.4 si 1.6 8v de pe Logane sunt Made in Mioveni, ca si 1.9D de pe papuc. De-aia imi place mie pe forum, ca toti le stiu pe toate, ca niste oameni mari... This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 09:21 |
--------------------
Renault
|
|
m0py |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 March 06 ![]() |
QUOTE la pitesti nu se face absolut nici un motor ! se uzineaza anumite repere minore dar 95% din motoarele benzina sunt turcesti si 100% cele diesel ! 1,5 dCI de pe Logane sunt produse in Spania la Valladolid |
-------------------- |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Motoarele de pe Logan vin in containere sigilate.Un container contine piesele de motor asamblate in mare parte.Ce mai sunt maruntisuri le fac la Dacia.
Deci pana la urma unde sunt facute? |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
richie |
![]()
|
La Pitesti =))
|
--------------------
Honda Accord /
-
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Toate componentele motoarelor de 1.4 si 1.6 se uzineaza la Pitesti, sau mai bine zis la cateva fabricute de prin apropierea uzinei mama. Pana si Valeo are fabrica in Romania. Ce se aduce de afara sunt sistemele de injectie, calculatoarele...
Motoarele se ansambleaza folosindu-se metoda sortarii pe cote si imperecherea lor. Pai nu-i Logan-ul o masina romaneasca...facuta de romani? ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
m0py |
![]()
|
ce mi-e loganu facut de romani, sau renou facut de turci......tot in balcani .....e doar aceeasi marie cu alta palarie..... tot un dreq
![]() This post has been edited by m0py: 15 Mar 2006, 08:33 |
-------------------- |
|
aero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 25 January 04 From: Bucuresti ![]() |
A scris cineva aici de "rodajul chimic" , ce se executa la fabricarea de motoare in serie?
Da de "turbo timer" a zis cineva ceva? O tema foarte complicate RODAJUL. |
-------------------- |
|
3xtreme |
![]()
|
pai atunci ar trebui sa zicem ca motorul e facut de fapt de aia care fac lingourile de aluminiu si topesc otelul, sau mai bine, de minerii care extrag minereul...
Prelucrarea pieselor, cu exceptia vibrochenului si axelor cu came se face la Mioveni... Pentru motoarele de care spuneam, adica 1.4 si 1.6 8V de pe logane si 1.9D de la papuci... |
--------------------
Renault
|
|
m0py |
![]()
|
QUOTE Prelucrarea pieselor, cu exceptia vibrochenului si axelor cu came se face la Mioveni... Pentru motoarele de care spuneam, adica 1.4 si 1.6 8V de pe logane si 1.9D de la papuci ...deci avantaj 1.5 dCI ... ![]() This post has been edited by m0py: 15 Mar 2006, 12:00 |
-------------------- |
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Si care este totusi avantajul? Conteaza ce iese nu cine si unde se face motorul. Daca e la fel de bun ca cele similare produse in alta parte nu vad care este avantajul posesorului de Logan 1.4 sau 1.6.
This post has been edited by cmandrei: 15 Mar 2006, 12:28 |
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Are cineva schema la circuitul de recirculare a gazelor arse de la clio 1.4? Ca as vrea sa o dezactivez.
|
--------------------
.
.
.
|
|
allex82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 2 March 06 ![]() |
Cu te te incurca chestia asta si cu te ajuta dezactivarea ei?
|
-------------------- Renault Symbol Fidji 1.4 8V Albastru Otoman - Martie 2006
Username vechi: dreamer |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Se imbunatateste mersul motorului.
Cum ii zice si numele, reprezinta un circuit de recirculare a gazelor nearse complet in scopul reducerii poluarii. Astfel, gazele sunt reintroduse in ardere. Motorul se simte mai bine fara ele. Din toti cei pe care ii stiu ca si-au dezactivat EGR-ul niciunul nu s-a grabit sa-l reactiveze. |
--------------------
.
.
.
|
|
aero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 25 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Intradevar este o idee buna, dar din pacate Clio 1,4 l nu are asa ceva.
|
-------------------- |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Si eu stiam la fel, dar cineva m-ai sus m-a indus in eroare. Poate de asta si merge asa bine motorasul asta, nu e chinuit aiurea cu prostii.
|
--------------------
.
.
.
|
|
SorinV |
![]()
|
daca voi no gasiti nu inseamna ca nu are ! nu te-a indus nimeni in eroare Laurentiu . egr este un proces nu o piesa . s-a impamantenit la noi denumirea de egr . io zic sa nu obturati recircularea. este foarte posibil sa se aprinda martorul de poluare pt ca amestecul o sa fie bogat in O2.
|
--------------------
a
a
a
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Obturarea EGR-ului s-a mai efectuat fara probleme si pe alte masini (care aveau) si n-a avut nimeni probleme. Iar becul ala (daca se aprinde) nu cred ca ar jena pe nimeni. Si, pana la urma, e greu sa fumezi si sa mai si alergi, nu? Asa ca sunt pentru inchidere.
|
--------------------
.
.
.
|
|
bluecat |
![]()
|
![]() bluecat Group: Members Posts: 80 Joined: 30 October 05 From: Iasi ![]() |
daca s ar putea opri recircularea gazelor nearse ar fi bine logic pt masina insa oare nu se intervine prin acest mod asupra proiectarii motorului?
ma gandesc aici la timpi la compresia amestecului care difera in compozitie, care poate nu se mai aprinde la fel ca in proiect, la momentul in care se da scanteia (in felul asta poate nu mai coincide cu momentul optim). banuiesc ca producatorul a luat in considerare continutul amestecului din cilindru iar prin desfiintare se modifica parametrii motorului. stiu ca la motoarele noi se pune accent pe amestec sarac insa nu stiu daca in felul asta. acu' ce sa zic nu prea ma pricep la fizica insa intr un sistem daca modifici o variabila s ar putea sa mearga prost tot. astept pareri profesioniste. mersic mult. This post has been edited by bluecat: 19 Mar 2006, 23:54 |
--------------------
Renault
clio II
symbol 2005 In GOD we trust !
|
|
3xtreme |
![]()
|
Parerea mea e ca din cauza calculatorului care face corectii permanent, s-ar putea sa functioneze in continuare motorul cam la fel. Insa, daca rolul acestui sistem e sa recircule gazele nearse, inseamna ca el are un rol si in economia de combustibil, si in eventuala reglare a temperaturii amestecului. Daca ii tai sursa de gaze calde, s-ar putea ca amestecului asta sa nu-i mai ajusteze temperatura cum trebuie.
|
--------------------
Renault
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ Mar 20 2006, 12:31 AM) Obturarea EGR-ului s-a mai efectuat fara probleme si pe alte masini (care aveau) si n-a avut nimeni probleme. Iar becul ala (daca se aprinde) nu cred ca ar jena pe nimeni. Si, pana la urma, e greu sa fumezi si sa mai si alergi, nu? Asa ca sunt pentru inchidere. Si la ITP cand o fi, cine mai trece?? Cum ramane cu NOx-urile?? |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
aero |
![]() ![]()
|
Buna legatura. Intradevar exista o legatura ca intr-un sistem.
Bravo pentru asociere, "jos palaria". Ideea e ca psihologic intreruperea retelei de recirculare gaze arse duce la o crestere semnificativa de C.P. Importanta sistemului EGR este legata strict de poloare. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 15:14 |