Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Apa in habitaclu, de la AC, ploaie, sticle varsate etc.

uncle
post 15 Jun 2007, 12:33
Post #241

pole after pole

Group: Members
From: Bucuresti

a mea nu a stationat...deloc:(
o sa vad si io attachu banuiesc ca e pdf-ul ala in franceza smile.gif nu m-au tinut gladiolele sa il parcurg din scoarta in scoarta ...o sa o fac sad.gif

L.E.
!!! NEWS FLASH !!!

am vorbit cu un amic tot cu megane si zicea ca la el tot pe sub torpedou intra apa si ca nu ar fi de la ploaie, ci de la instalatia de climatizare - furtun fisurat ?! o fi, nu o fi habar n-am sad.gif am zis sa va impartasesc si voua informatia...si sa va aflu parerea... in special pt cipman, ce zici e plauzibila faza cu furtunul de A/C fisurat?!

This post has been edited by uncle: 15 Jun 2007, 14:40

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 16 Jun 2007, 14:08
Post #242

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Imi pare rau ca de abia acum citesc problemele noi din acest topic.

Si eu sunt unul dintre patiti. Mai precis:

1. apa multa in dreapta la picioare care se scurgea vizibil din compartimentul vaporizatorului. Cauza: niste frunzulite subtiri care scapasera pe langa filtru (probabil cand a fost schimbat) se infipsesera in scurgerea de la aerul conditionat.
Scurgerea asta se curata cu masina pe rampa sau canal si este accesibila bagand mana pe langa scutul termic (pe sub masina) chiar deasupra catalizatorului.

2. la o spalatorie tunel (chiar inainte de ploile astea mari) mi-au intrat cca 10 litri de apa prin spatele torpedoului. Cauza, dop de frunze (dop mare de cca 10 cm) pe scurgerea dreapta. Scurgerea asta este un furtun cam de 30 cm lungime care pleaca din partea dreapta a compartimentului stergatoarelor si ajunge undeva in zona bieletei de directie (tot dreapta, bineinteles). Este destul de dificil de scos si curatat. Cel mai simplu este sa se scoata stergatoarele si apoi masca din plastic sub care se gaseste scurgerea. Eu am accesat-o fara sa scot stergatoarele dar a fost un chin.
Atentie, scurgerea se fixeaza si intr-un punct in compartimentul motor .. trebuie urmarita cu mana ca sa se vada unde se prinde.

Exista o scurgere simetric plasata (in partea stanga a parbrizului) dar aceea (cel putin in cazul meu) nu era blocata.

Ma ofer voluntar sa "rezolv" masina unuia dintre voi (numai unuia din pacate, din moitive de timp) cu conditia ca proprietarul sa documenteze foto toata operatiunea. In felul asta putem face un tutorial.

Later edit: Am repetat operatiunea cu spalatoria si de asemenea am prins si ploile grozave din Bucuresti de zilele trecute ... nici un strop de apa nu a (mai) intrat in masina.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
claus
post 16 Jun 2007, 14:18
Post #243

private spice

de abia astept wink.gif

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
adi_ar
post 16 Jun 2007, 14:30
Post #244

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

1. Am avut si eu parte, din pacate! De atunci (dupa ce, pentru uscare, am demontat scaune, mocheta bureti ... etc - multumesc celor care au facut tutoriale pe aceasta tema si mi-au dat curaj !!!) am pus o laveta ultra-absorbanta sub "palnia" vaporizatorului iar coltul l-am lasat la vedere, imediat sub capacul de plastic de la pasager. Fiind de culoare deschisa, sper sa observ eventuale probleme, adica umezirea lavetei, inainte de a face din nou inundatie. Ma gandesc chiar ca "drenarea" pe deasupra covorasului va face sa vad mai repede papadul.
2. Din fericire se poate verifica scurgerea aceasta (spre deosebire de cea de la condensor - eu n-am observat niciodata apa sub masina, probabil se evapora fiind pseste galerie).
Dupa ce mi-am dat seama ca poate inunda si infundarea acestei evacuari, periodic torn apa prin ele, stanga-dreapta si urmaresc daca se scurge usor dedesubt.
In rest eu n-am observat deocamdata sa patrunda apa in habitaclu la ploaie si am avut parte recent de ploi torentiale.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Liviu
post 16 Jun 2007, 19:12
Post #245

expat naiv

O tentaiva de tutorial se poate vedea aici ... voi incerca sa il imbogatesc daca voi avea ocazia sa repet operatiunea.

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=78122&st=0

Masina in cauza (pentru curiosi) este a lui claus smile.gif

--------------------
. . .
+
uncle
post 17 Jun 2007, 03:40
Post #246

pole after pole

multumim Liviu, dar am fost la service si s-a rezolvat cu intratul apei, dar mai nasol e ca nu imi merge a/c si ventilatia decat pe treapta 4 sad.gif astept piesa, multumesc din suflet "stie cine" pentru ajutor blush.gif
biggrin.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
maximus20
post 22 Jun 2007, 20:07
Post #247

Membru incepator

Am observat acum vreo saptamana dupa un drum de vreo 3km cu clima pe recirculare, ca se formase o mica balta pe presul din dreapta. Am verificat atunci si parea ca se scurge de la imbinarea furtunului din spatele capacului de plastic de jos din partea dreapta. Problema persista acum chiar si cand folosesc doar AC fara recirculare numai ca dupa verificari mai amanuntite se pare ca apa se scurge de undeva din zona de sub filtrul de polen. Sa fie oare aceeasi problema cu scurgerea infundata? Ma gandesc sa merg la service, dar nu stiu sa le spun exact unde si la ce sa se uite si mi-e sa nu ma trezesc ca-mi demonteaza jumatate de masina doar ca sa vada mai bine. unsure.gif

--------------------
Renault Megane II Bicorp 2003 1.5dci80CP
+
Liviu
post 23 Jun 2007, 19:05
Post #248

expat naiv

maximus20, daca ai sa citesti linkul prezentat in doua posturi deasupra mesajului tau ai sa afli raspunsul si la intrebarea ta ... si anume, cum se desfunda scurgerea aerului conditionat (caci aia e infundata in cazul tau).

--------------------
. . .
+
Bibi40k
post 29 Jun 2007, 02:28
Post #249

Membru

salut tuturor.
In proaspatul Megan Sedan 1.5 dci achizitionat zilele acestea imi curge apa pe presul din dreapta atunci cand virez la stanga.

Ma gandesc ca e condensul de la AC dar totusi de ce nu curge afara ?

A avut cineva aceasta problema ?

--------------------
Renault Talisman 2018 1.6 TCe 200hp energy Initiale Paris EDC
+
adi_ar
post 29 Jun 2007, 06:28
Post #250

In primul rand bine ai venit printre noi!

Incearca sa citesti tot acest topic si poate ai sa gasesti raspunsul la intrebarea ta.
Este posibil sa fie apa provenita de la condensor sau, dupa ploaie, spalatorie, etc sa fie provenita de la scurgerea de sub parbriz.
Citind vai gasi metode de verificare si rezolvare.
Succes!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
cipman
post 29 Jun 2007, 08:58
Post #251

Membru autentic

Bibi40k, vezi ca forumul are un regulament si fiecare sectiune are topicuri sticky (lipicioase) in care scrie, pe langa altele, ca trebuie sa cauti inainte de intreba ceva.
Topicul despre apa in habitaclu e unul singur: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=40784 , vezi pe la mesajele #200 si ceva.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
Bibi40k
post 3 Jul 2007, 13:41
Post #252

Membru

salut, gasisem topicul asta dar cand am vazut ca toti vb. despre apa din buzunarul ushii am zis ca nu-i si problema mea... abia dupa aia am vazut ca in ultimele pagini apare si buba de la AC.

vina mea ... o sa ma duc la o rampa, demontez scutul si bag degetul ... daca asa scrie lumea biggrin.gif

--------------------
Renault Talisman 2018 1.6 TCe 200hp energy Initiale Paris EDC
+
Vio
post 3 Jul 2007, 14:49
Post #253

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Fenomen constatat de mai demult si revenit recent: nu vi se intampla cateodata dupa ce ploua zile in sir sa constatati ca centurile de siguranta fata se simt la palma usor "jilave" cand le trageti afara?... atentie, numai jilave, nu UDE!!! Am observat treaba asta si ma gandeam, poate a mai constatat cineva si are si vreo explicatie... eu ma gandesc ca materialul respectiv o fi absorbind oarecum umiditatea din aer (ceva in genul sarii care se imbiba cu umezeala cand e timp ploios...). Ce parere aveti?...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
bebeo
post 4 Jul 2007, 06:52
Post #254

Membru incepator

Ba da. Am intrebat si eu in service si mi-au spus ca e normal, ca centurile sunt facute din materiale ecologice. M-am saturat de masinile astea ecologice. Urmatoarea o sa am grija sa nu mai fie ecolgica.

--------------------
Megane II
Renault Symbol Fidji 2005, 30.500 km la 09.05.2012
Renault Fluence Privilege 2011 13.000 km la 09.05.2012
+
adi_ar
post 4 Jul 2007, 08:05
Post #255

ecologic=higroscopic ? ... si de unde umezeala, ati avut probleme cu inundatii - burete ud si neuscat bine?

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Vio
post 4 Jul 2007, 08:23
Post #256

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Probleme cu apa nu am mai avut de cand am rezolvat in service infiltratiile de apa in buzunarele usilor din fata... nu stiu ce i-or fi facut baietii, da i-or facut bine, ca de atunci nu am mai avut gram de apa in habitaclu... ceea ce descriu eu se refera cel mai probabil la umezeala din aer, pe care se pare ca materialul din centuri are darul de a o capta... altfel nu-mi explic...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
luciliuss
post 10 Aug 2007, 10:38
Post #257

Membru incepator

From: VASLUI, ROMANIA

Am si eu tot o buba legata de prezenta apei in habitaclu.
Ieri dupa o ploaie torentiala am gasit presul din dreapta plin cu apa. Iar astazi cand am intrat in masina, am gasit apa in zona scrumierei, condens puternic sub oglinda(picuri de apa), iar in punga odorizantului bradut, care e prins sub oglinda, am gasit o apa verzuie - cam un sfert de punga.
Desi am fost la dealer si a "probat-o?! blink.gif " cu apa sub presiune, masina nu are nimic, cica ar fi condensul de vina. Ce condens? Ca n-am circulat de doua zile cu masina, iar condensul ala e vreo 500-700 ml.
Aveti vreun sfat pentru mine?
Multumesc.

--------------------
D A C I A 1 3 0 0 BERLINA 1973 1300 cmc - VS 88 AWA
Dacia 1300 din 1973
+
adi_ar
post 10 Aug 2007, 12:30
Post #258

La nivelul oglinzii, daca au facut proba cu furtunul si nu se vad infiltratii, nu prea are de unde sa vina apa, probabil este intr-adevar condens produs dupa ce s-a inundat .
Pe de alta parte intrebarea este de unde s-a inundat in partea dreapta, aici ar fi util de verificat scurgerile de sub parbriz daca apa a aparut dupa ploaie.

Poate ar fi util sa urmaresti topicul acesta

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
luciliuss
post 10 Aug 2007, 14:22
Post #259

Membru incepator

From: VASLUI, ROMANIA

smile.gif Multumesc Adi_ar o sa verific si eu climatizarea.

Totusi nelamurirea persista! De unde s-a adunat apa in suportul pentru scrumiera si de asemenea in punga aia a bradutului, ca era totusi cam multa...si nici nu este vreun furtun sau altceva prin apropriere care ar putea fi banuit ca e infundat.

Dupa spalari am vazut si picaturi de apa scurgandu-se pe panoul portierei din dreapta pana in dreptul difuzorului. Daca ar patrunde apa pe la oglinda, cum as putea s-o etansez?

Chiar am nevoie de ajutorul vostru, cei de la dealer-ul din orasul meu prind fluturi de meseriasi ce sunt. Dupa ce ti-au pus masina "in brate" ii doare in cot de necazurile omului. Multumesc!

--------------------
D A C I A 1 3 0 0 BERLINA 1973 1300 cmc - VS 88 AWA
Dacia 1300 din 1973
+
adi_ar
post 10 Aug 2007, 19:28
Post #260

Apa se infiltreaza, daca are pe unde, indiferent cum pui apa pe masina. Nu trebuie sa fie cu presiune asa ca, egal unde, daca pui un furtun pe ea, cu rabdare, ai sa-ti dai seama pe unde se infiltreaza apa.
In suportul de scrumiera este posibil sa fi ajuns apa, prin picurare, din / de pe langa punga deodorantului.
Mi-e greu sa inteleg, daca era numai condens, de ce nu s-a prelins de-a lungul parbrizului, spre inainte.
Pe de alta parte, parca nu-mi vine sa cred ca ai un por ori fisura pe la montura parbrizului dar trebuie sa verifici, nimic nu este imposibil.
Poate ar fi mai bine sa incerci la o spalatorie sa-i pui sa-ti caute pe unde ar putea intra apa, 5 lei fac minuni uneori (si o mai si spala).
Succes!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Razvand
post 11 Aug 2007, 23:33
Post #261

Membru

Am avut si am condus multe masini dar noul Megane pe care l-am cumparat e varza !!! Marti am fost in Costinesti si am prins o mare ploaie torentiala si am observat ca intra apa pe la usile din spate intre geam si cheder in partea de sus si in spate la luneta sus in dreptul antenei sa umezit plafonul.Azi am fost la spalatorie aceiasi problema cu geamurile din spate (sunt inchise sigur bine) siroia apa in interior. Plus ca la viteza mare >140 fluiera vantul prin ea . PS Masina are 2 saptamani .

--------------------
Renault Talisman/ Clio 4 2017 1.6 dci/1.5 dci
+
Liviu
post 12 Aug 2007, 14:33
Post #262

expat naiv

Razvan, pe geamurile portierelor este imposibil din punct de vedere fizic sa curga apa pe interior daca sunt bine inchise. E vorba de cum e construit chederul si cum intra geamul in cheder. Chiar daca sufla vantul prin ele, tot nu se poate sa curga apa.

In aceasta situatie ori nu ai geamurile inchise pana la capat ori nu se scurge apa printre geam si cheder.

--------------------
. . .
+
Razor
post 21 Oct 2007, 14:29
Post #263

Doc

From: Timisoara

Salutare,

din pacate am si eu probleme cu infiltrarea apei in buzunarele din portierele fata. Am citit tot topicul si am vazut ca dupa spusele lui cipman ar fi rezolvarea cu izolatul celor 2 fire de la difuzorul din portiera. Acum, intrebare intrebatoare, daca dau jos doar boxa fara a da jos capitonajul de la usa pot sa ajung la acele orificii care trebuiesc etansate sau e musai sa dau jos capitonajul? Rog, pe cei care au expertiza in domeniu sa-mi rapunda.

This post has been edited by Razor: 21 Oct 2007, 14:30

--------------------
VW / Honda Passat 2.0 TDi / CBR 600RR 2010 Highline / 2008
Inteligenta artificiala nu se compara cu prostia naturala
And God said: Ride hard, I've got your back!
+
IAIA
post 5 Dec 2007, 18:23
Post #264

Membru autentic

From: Mangalia

apa la greu in buzunarul portierei stanga fata ... dupa cateva zile ploioase am ajuns sa umplu "buzunarul" usii cu lavete absorbante ... dimineata cand ajung la masina prima grija este sa le storc de apa si sa le pun inapoi pentru inca o runda ... problema este ca nu gasesc pe unde ajunge apa acolo ... inainte de megane-ul asta am avut o solenza care nu avea "optiunea" asta de reciclare a apei ... mellow.gif

--------------------
renault megane 2.1 2005 1.5 dci
+
mykys
post 27 Dec 2007, 13:03
Post #265

Membru incepator

Salut,

problema ta se poate rezolva in service daca masina e in garantie(iti dau jos fata de usa si iti lipesc pe interior o folie din plastic.)Daca nu, poti incerca sa iti rezolvi singur problema. Mare atentie insa cind dai jos fata de usa.

--------------------
Renault Megane II 2005
+
meganus_bicorpus
post 28 Dec 2007, 08:17
Post #266

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Asta am gasit in alta parte, este chiar nota tehnica Reno cu privire la acest incident.Spor la lucru!

Attached thumbnail(s)
01.JPG ( Size: 57.12k ) Number of downloads: 1778

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
rino
post 1 Apr 2008, 22:37
Post #267

Membru autentic

Super tare.... am si eu apa in buzunarul usii din dreapta fata si pare ca isvoraste din interior.

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
ghertzoi
post 1 Apr 2008, 22:41
Post #268

Membru autentic

From: varza a la cluj

QUOTE(meganus_bicorpus @ 28 Dec 2007, 08:17)
Asta am gasit in alta parte, este chiar nota tehnica Reno cu privire la acest incident.Spor la lucru!
*

unde ai gasit minunatia? e publica? daca da, pe ce adresa ca poate gasim alte lucruri utile pe acolo...

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
Mihai_E
post 2 Apr 2008, 07:24
Post #269

Membru autentic

ca tot veni vorba, io gasesc apa in portbagaj, in canalul ala dintre cheder si ornamentul ala de plastic.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
rino
post 3 Apr 2008, 07:53
Post #270

Membru autentic

Are cineva o explicatie clara pentru apa din buzunarul usii? (Ca unii de la service nu au)

Mihai: poate fi de la cheder sau asa cum mi se mai intampla si mie bootul la deschidere nu protejeaja portbagajul de apa care se afla sub acesta... adica cand deschid portbagajul o cantitate neglijabila de apa cade in portbagaj.

This post has been edited by rino: 3 Apr 2008, 07:57

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
12 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 12:56
Dacia