Apa in habitaclu, de la AC, ploaie, sticle varsate etc.
![]() ![]() ![]() |
Apa in habitaclu, de la AC, ploaie, sticle varsate etc.
ncristi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|||
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
salutare la toata lumea ...
recunosc ca nu am citit inca toate paginile de la acest subiect insa e clar ca si mie imi intra apa in usa stanga !!!! nu stiu pe unde sau de ce, dar mi se pare inacceptabil asa ceva. pt o masina de peste 15000 euro sa stai sa scoti apa cu buretele ..... si am tot avut masini ... dar nu am mai patzit asa ceva ... masina noua !!!! rusine renault .... bye, io. |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
QUOTE(rkillera @ Apr 18 2006, 11:09 PM) Am fost si eu la service pentru apa din buzunar si compartimentul de depozitare. Mi-au schimbat: buson etansare - 12.39 buson etanseitate - 26.80 Cred ca au pus niste dopuri in gaurile din stalp pe care le-a descris cipman ![]() Nici macar nu au udat masina sa vada pe unde intra, sau daca au udat-o au fost foarte finuti ![]() ![]() a durat mult operatia ??? au desfacut fata de usa ? la ce service ai facut reparatia ??? nu mai e masina in garantie ??? ce busoane sunt astea ???? apa nu vine din usa ? multumesc !!! io. This post has been edited by NUT: 20 Apr 2006, 17:50 |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
rkillera |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
a durat vreo 6-7 ore, dar au schimbat si fulia defazoare
service - auto-europa, in Timisoara reparatia a fost in garantie nu stiu exact ce au facut, ca nu am stat langa ei. Busoanele le-am vazut pe factura. |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
bebeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 15 March 06 ![]() |
Astazi am constatat ca imi intra apa in habitaclu. Locul de intrare:usa spate dreapta. Apa se prelinge din usa, se aduna pe cheder si in momentul in care este mai multa se scurge pe plastic, in interior.
Si cand ma gandesc ca am vandut pana acum doua masini (Supernova, Cielo)din cauza ca intra apa in ele si nu le-a dat nimeni de cap (service-uri autorizate, mecanici particulari etc.) ![]() Revin cu date despre auto: Renault Megane2 , septembrie 2005, 1.6 16V Confort Expression |
--------------------
Megane II Renault Symbol Fidji 2005, 30.500 km la 09.05.2012
Renault Fluence Privilege 2011 13.000 km la 09.05.2012 |
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai stiu exact cum e, dar teoretic usile din spate, la colturile de tabla, deci dupa cheder in jos, au niste gaurele prin care se scurge apa din usa. Verifica-le sa nu fie infundate.
|
|
bebeo |
![]()
|
Revin din pacate cu aceasi problema. Am fost in service de doua ori pana acum (Euromotor BV) mi-au desfacut fata interioara a usii, mi-au dat jos toate chederele posibile, mi-au desfundat toate gaurile care exista in usi au dat si cu vacum si cu galeata si cu pet-ul de 2litri, concluzia este ca intra apa si ei nu stiu ce sa-i mai faca. Fenomene paranormale!!!!! In schimb au fost foarte draguti si mi-au uscat mocheta cu aspiratorul. Poate aveti vreo alta expicatie.
![]() |
--------------------
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Nu e clar in ce stadiu ai ajuns cu cercetarile. De apa in usa din spate n-am auzit (asta nu inseamna nu exista). Nici de ce-am patit eu nu mai auzisem.
Prin urmare: 1. Esti 100% sigur ca apa se scurge din usa pe cheder si de pe cheder pe mocheta? Adica esti sigur de locul si traseul prin care ajunge apa pe mocheta? Se vede cum face pic-pic sau cum apare firicelul de apa cand torni prin exterior cu furtunul? 2. Esti sigur ca apa intra in usa din spate? O vezi cum se scurge din usa, in partea inferioara sau laterala cand deschizi usa? Pe unde curge din usa? Printre tapiterie si tabla? Daca apa iese din usa, te-ai uitat inauntru, cu tapiteria scoasa? 3. Descrie cat poti de mult si de exact ceea ce ai facut tu, cu manuta ta, si ce ai vazut, cu ochii tai. Sa nu-mi spui ce ti-au zis c-au facut si-au dres la service. Daca ai stat langa ei si ai participat activ, fie si numai cu privirea, e altceva. Ma intereseaza exclusiv observatiile si actiunile tale. 4. Si cel mai important: cel fel de Megane 2 ai? Ca-s de mai multe feluri. Completeaza in semnatura. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
snake |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 September 05 ![]() |
d-le road runner sa stiti ca intra apa in buzunarul usii megane 2 .la multi.poate ca esti mai norocos.
|
--------------------
renault
clio bicorp
2002 1.4 16v
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
snake... 1 la mana.. road runner nu mai exista pe forum
2 la mana.. nu ti-ai completat semnatura.. 10% warn si un micut "3 la mana" .. esti offtopic |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
snake |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 September 05 ![]() |
off topic sau ne-off topic eu am spus adevarul:))ciao
|
--------------------
renault
clio bicorp
2002 1.4 16v
|
|
bebeo |
![]()
|
Cipman,
Din raspunsurile care le dai pe forum in legatura cu diversele probleme care apar la masini imi dau seama ca te pricepi bine la mecanica auto. Eu dimpotriva la acest capitol sunt nula. Vis-a-vis de intrebari poti sa-ti spun ca apa se aduna si balteste pe cheder dupa care in momentul in care este prea multa incepe sa intre in interior pe deasupra plasticului care acopera chederul. M-am dus in service si mi-au facut urmatoarele operatiuni: s-au bagat in masina sa vada pe unde intra apa si n-au vazut; au dat jos chedereul care imbraca usa precum si cel care se afla la baza geamului ca sa vada unde se scurge apa care intra in usa. Au constatat ca se scurge normal. Au montat chederele la loc. Apoi au vazut ca la baza usii la imbinarea dintre panoul de usa si usa este ud. Ca urmare au desfacut panoul de usa sa vada cum este asezat chederul care sta pe interiorul panoului. Statea bine. Au montat panoul de usa la loc l-au strans mai bine si dupa ploile care au fost zilelel astea in Brasov am vazut ca nu mai intra apa. Oricum cei de la service mai-au spus ca altceva nu mai stiu ce sa-i faca. Interesant ca atunci cand am ajuns eu in service lucrau la un alt Megane II de Bucuresti cu exact aceeasi problema. Mai multe amanunte imi este greu sa-ti dau pentru ca asa cum ti-am scris mai sus nu ma pricep la auto in afara de ai pune benzina si lichid. in spalatorul de parbriz Eu atata stiu una si buna: in primul rand dealer-ul cand mi-a luat 500 de mil. trebuia sa-mi spuna ca intra apa in masina si in al doilea rand cei de la service ar trebui sa nu aiba nici un secret in legatura cu aceasta masina, nu sa dea din umeri si sa-mi spuna ca ei altceva nu mai au ce sa-i faca. Te salut. |
--------------------
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Daca nu-ti mai intra apa in masina, atunci e bine. Eu asa inteleg. Ti-au spus ca nu mai au ce sa-i faca dar, totusi, nu mai intra apa in masina. Pesemne ca nu era ceva asezat cum trebuie si baietii au facut ce trebuie dar fara sa-si dea seama. Ar fi trebuit sa tina usa deschisa cu tapiteria scoasa si sa toarne prin exterior pana vedeau ce si cum.
Nici celor care au dat 1 miliard si 500 de mil pe alta marca de masina nu li s-a spus ca s-ar putea sa ploua in ea. Suma nu conteaza iar un dealer nu ti-ar spune asa ceva nicaieri in lume. Intratul apei pe la o usa din spate se intalneste mai rar. Cel putin din cate se vede pe acest forum (dar si pe altele). Daca baietii de acolo nu s-or mai fi intalnit cu problema asta (ma refer la usa spate) n-au de unde sti raspunsul. Daca era la o usa fata poate ca s-ar fi dus direct unde trebuie. Asa, trebuia desfacut si bajbait. La Megane-ul de Bucuresti tot pe la usa din spate intra apa? Daca stii cumva. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
bcc1981 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 2 April 05 ![]() |
Am avut problema de doua ori, mai demult cand am scris pe acest thread, de atunci n-o mai am. La service nu mi-au facut nimic. Spusesera ca nu au mai auzit de asa ceva. Am luat singur o sarmulita si am scormonit in cateva gauri din portiera dreapta fata, fara sa simt insa ceva. In portiera stanga fata am surpins de cateva ori apa curgand prin orificii vizibil, cand m-am suit in masina, insa nu mi s-a inundat niciodata buzunarul. Cert este ca nici n-am mai parcat in locul in care am patit problema. Datorita inclinarii acelui loc de parcare probabil era aproape imposibil ca apa sa se scurga din portiera, sau cel putin a fost scapat la calcule de cei care au proiectat sistemul de scurgere. Masina o am de peste 1 an, ma declar super multumit de ea. Daca nu se intampla lucrul asta, chiar nu aveam ce sa-i reprosez.
|
-------------------- megane sedan confort privillege 1,5 dci 80 cp optiuni: vopsea metalizata, clima, asr, esp, scaune incalzite feb 2005
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
QUOTE Datorita inclinarii acelui loc de parcare probabil era aproape imposibil ca apa sa se scurga din portiera Sa stii ca am constatat si eu ceva asemanator: am un loc de parcare un pic inclinat, si am parcat cu titlu de experiment masina si cu fata si cu spatele. Rezultat: apa intra intotdeauna in usa de pe partea expusa, care e "mai sus". Probabil sa fie o mica greseala de proiectare, in sensul ca in pozitia asta apa din fundul usii nu mai ajunge la gaurile de scurgere... Oricum, la mine fenomenul s-a diminuat foarte mult: altadata gaseam apa de doua degete in buzunar, acum gasesc cel mult ca de-o lingurita... si nu i-am facut nimic... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
bebeo |
![]()
|
La Megane-ul de Bucuresti exista exact aceeasi problema in exact acelasi loc.
|
--------------------
|
alexd78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 13 November 05 ![]() |
subscriu cu apa in buzunarul portierei dreapta fata, am gasit de 3 ori apa acolo, nu mult, dar suficient cat sa acopere jumate din suprafata buzunarului, cert este ca de fiecare data masina era aplecata spre stanga.
Acum nu zic ca alta data nu a mai intrat, nu sunt maniac sa verific de fiecare data cand ma sui in masina, doar cand aud clipocind, sau am pasager in drepata am observat, oricum la spalatorie nu intra sigur, doar de la ploaie torentiala. Ce vreau sa intreb: sa fie singura problema inclinarea masinii (din pacate locul de parcare nu imi permite sa incerc si alte pozitii de parcare ca sa testez daca in usa stanga intra apa) sau mai sunt si alte motive? mentionez ca nu sunt nici un fel de urme ca s-a scurs de undeva, geamurile erau 100% inchise, deci tot pe la fundul buzunarului trebuie sa fi intrat. |
--------------------
Renault
Megane II
2005 1,6 16V Megane 2.1 Sedan oct. 2005 1,6 16V, albastru nemetalizat
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Si eu zic ca pe la fundul buzunarului intra, dar e destul de misterioasa faza... de regula cand e inclinata intr-o parte intra pe partea opusa, dar am patit mai rar si sa gasesc in ambele buzunare cand era dreapta (la mine totusi cantitatile sunt mai mici ca la tine, cel mult la nivelul unei linguri de apa). Sau faze de genul: ploaie torentiala si lunga, nu intra nimic, si apoi la o ploaie scurta intra iarasi... ce sa zic, fenomenul nu e atat de deranjant incat sa ma duc in service si sa risc sa dau milioane grele pe remediere, dar e totusi un pic agasant... pana la urma cred ca totusi ma infurii si ma duc sa incerc sa ii dau de cap...
|
--------------------
Renault
Megane II
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Este ceva neetans altfel nu se explica. Nu conteaza faptul cum ti masina...a mea a stat si inclinata si dreapta chiar si inclinata cu fata mai jos si sptele pe o bordura si nu a avut nimic.
S-ar putea sa fie pb pe care a semnalat-o cipman - garnitura de la cablurile din usa. Merita o vizita in service pt ca nu este nici scumpa interventia. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
Vio |
![]()
|
E clar ca e ceva pe acolo neetans... cred ca o sa pun problema la revizia de 45.000 (in vara sau cel tarziu in septembrie), si va tin la curent...
|
--------------------
Renault
Megane II
|
another_brick_in_the_wall |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 30 August 05 ![]() |
Salut,
am avut si eu destula apa in habitaclu, de la schimbatorul de caldura al aerului conditionat.... Pentru detalii se poate da un filtru pe mesajele postate de userul "another_brick_in_the_wall"... In ultimele saptamini am gasit urme si in buzunarul usii stinga fata.... ramine sa clarific si picaturile gasite pe covoras (tot stinga fata).... |
--------------------
Renault
Megane II
2005/Dynamique Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique |
|
bcc1981 |
![]()
|
another_brick_in_the_wall aia cu aerul conditionat e o cu totul alta problema, se infunda nu stiu ce chestie la scurgerea apei de condens de la aerul conditionat, datorita mizeriei si prafului de pe drumurile noastre, iar apa incepe sa se infiltreze prin podeaua masinii tocmai in buzunarele ascunse din podea de la pasager si sofer, unde incepe sa se adune pana cand se face o mica baltoaca
![]() |
-------------------- megane sedan confort privillege 1,5 dci 80 cp optiuni: vopsea metalizata, clima, asr, esp, scaune incalzite feb 2005
|
|
Nicotine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca si Princessa mea s-a scapat in Pampersi fara ca afara sa ploua.
Merg tot timpul pe AC dar folosesc foarte rar recircularea aerului din habitaclu. Astazi fortat fiind de o basculanta "Euro V" am constat pe covorasul de plastic urme de apa, initial am crezut ca o fi o sticla de apa uitata prin masina. Dat jos covorasul, si am gasit pe mocheta de la Privilege doua pete de apa. Continui inspectia si in buzunarul de sub podea si aici era mai curat mai uscat senzatia protectiei. Procedam si la o inspectie mai profunda: dau jos mocheta pana ajung la tabla si mastic aici draci nici o urma de apa. Pe unde vine apa de la condesul de AC? Trebuie dat torpedoul? Mai astept sa vad daca face si apoi ma duc val vartej la garantie |
-------------------- MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu |
|
bcc1981 |
![]()
|
mie imi venea prin compartimentele ascunse din podea de la sofer si pasager si ramanea acolo.
|
|
|
danuzz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 6 May 04 ![]() |
am o prb.. m-am trezit cu apa in fata la pasager. cutia din pozea plina cu apa... din cate am vazut e de la AC. exista vreeun furtun care poate sa fi iesit de la locul lui de a inceput sa-mi intre apa rezultata din consens in masina?
|
-------------------- M II Bicorp, 1.5 dci, 80 CP, xenon, clima
|
|
morph |
![]()
|
Da, exista un furtunas care se poate infunda. Dai mocheta la o parte, scoti buretele de sub ea (nu trebuie demontat scaunul), scoti capacul de sub torpedou, acela de pe consola si vezi ca intre acoperitoarea aia de cauciuc si bord exista un 'tutzuroi' care intra intr-o chestie de guma si se prelungeste cu un furtunas pana sub masina.
Bagi pe acolo un cablu (sa nu fie ascutit ca risti sa spargi furtunasul) si desfunzi furtunasul, dai torpedoul jos, scoti filtrul si indepartezi mizeria de acolo. (gasesti cateva ghiduri la sectiunea tutoriale). E o operatiune putin incomoda, ca te chinui ceva, dar se rezolva repede. Neaparat sa usuci buretele de sub mocheta (ai tutorial) pana sa prinda miros. |
|
alin336200 |
![]() ![]()
|
![]() ALIN336200 Group: Members Posts: 2 Joined: 3 August 06 ![]() |
problema este de la ac-mai exact furtunul de condens de la ac este obturat sio apa rezultata din condens in loc sa iasa pe furtun in exteriorul masini iti intra prin dreapta in masina-la un service renault dureaza juma de minut trebuie ridicata pe elevator
|
--------------------
renault
megane2 bicorp
2003-dci 1.5
- HD06XUY [FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=ALBINUTA...
|
|
another_brick_in_the_wall |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 30 August 05 ![]() |
Salut,
intradevar, drena care scoate apa (condensata) afara are o supapa in capatul ei care se mai intepeneste de la praf+apa+alte mizerii si apa se acumuleaza pina curge pe unde apuca.... Eu nu am avut problema asta... initial am scos supapa cu totul dar tot de inundatie am avut parte... Una peste alta, am ajuns sa scot bordul, toate scaunele, toata tapiteria din podea si sa usuc tot ce era ud, timp de o saptamina in cuptorul de la vopsitorie (cind era liber).... S-a studiat problema in service, am ajuns la concluzia unei deficiente de proiectare pe partea de scurgere a apei din schimbatorul de caldura, am modificat putin o piesa si de atunci nu mai am probleme cu apa de la aerul conditionat... |
--------------------
Renault
Megane II
2005/Dynamique Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique |
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Imediat dupa schimbul filtrului, la primul drum, a inceput sa fie umezeala pe locul din dreapta.
Am observat ca filtrul nu sta la locul lui, are un joc. Chiar iese vreo 5 cm cand dau mai tare aerul. Si condensul a curs de la el. Cum trebuie fixat filtrul, va rog? This post has been edited by flo8200: 27 Aug 2006, 18:47 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 00:59 |