Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Motociclisti in trafic

bulan
post 1 Jun 2006, 15:08
Post #91

Membru autentic

Group: Members

SCUZE!

--------------------
a b c
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
richie
post 1 Jun 2006, 16:35
Post #92

The Right Member

QUOTE(modulsys @ 1 Jun 2006, 14:43)
... a pierdut controlul motorului spre Sinaia, intr-o curba, la 260 la ora, din cauza unei gropi pe care n-o stia acolo ?

Daca nu exagerezi cu viteza, cred ca orice comentariu este de prisos.  Mai devreme sau mai tarziu, legea selectiei naturale isi va face simtita efectul.
*

Daca omul a exagerat cand mi-a povestit....exagerez si eu. Oricum....omul s-a lasat de motoare. Dupa toate evenimentele astea, a considerat ca i-a ajuns. oricum motocicleta e praf dupa al doiea eveniment.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
modulsys
post 1 Jun 2006, 19:10
Post #93

Sofer cuminte

From: Brasov

Imi pare rau ce a patit si regret ca a fost nevoie de asemenea incidente ca sa renunte.

Adrenalina este OK, datul jos din copac iarasi este OK, slava Domnului ca altfel tare greu era sa postam pe forum stand pe craca. smile.gif

Pe de alta parte, am doi fosti prieteni foarte buni, decedati in accidente rutiere.

Exista atatea alte metode de a stoarce adrenalina din tine, mult mai sigure si poate chiar mai interesante. ph34r.gif

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
catran
post 1 Jun 2006, 22:41
Post #94

Membru

From: Bucuresti

prea multa filozofeala de pomana caci maine daca e picat vreun motorist in intersectie tot nepasatori trecem
si daca sta in coloana la semafor si e loc tot vei trece in dreptul lui "luandu-i" banda
si multe alte actiuni care vor intari acest conflit tacit intre soferi si motociclisti
este adevarat ca factorul uman are multe asemanari si multe diferente deopotriva
cu totii suntem un pic "descreierati" numai ca astia cu motoru" sunt mai individualisti si aleg sa "o dea" pe barba lor pe cand un sofer...'o da" pe toata strada cu tot cu masini parcate lateral,oameni pe trecerea de pietoni,si mai rau cu vreo 15-16 insi in atelaj(am observat comportament de motociclist si la soferii de pe cursele intrajudetene,noroc cu mert-urile alea ca duc saracele la extreme cu full-load,am fost depasit la mustata,dupa lehliu,la 140km/h,eu, de cursa de constanta)deci..."motociclisti" avem in orice vehicul
ma repet din nou,daca am fi mai docili cu dansii...poate vom vedea ca "dracul nu e atat de negru"
si mai este ceva, inca ,in Romania nu avem foarte multi soferi care sa aibe experienta necesara incat sa aprecieze "corect" distanta si factorul de risc la viteze de peste 130-140km/h(sau "obiecte" care se deplaseaza cu viteze asemanatoare),orice obstacol sau risc aparut la rulare la o asemenea viteza se termina cu deces sau cu dauna totala
si aici as vrea sa va intreb: cati dintre dumneavoastra nu a-ti ramas surprinsi sa observati ca nu a-ti fost atinsi de "pasaroiu" ce a trecut prin fata masini la o viteza mai mare de 130km/h?????

--------------------
renault 21 ts 1986
renault laguna 2 ph2 1.9 dci 85kw 2007
RENAULT LAGUNA 3 2.0 DCI 110KW 2008
+
AlexV
post 2 Jun 2006, 06:33
Post #95

Admin?

Group: Admin

cataran, ai facut o generalizare din care reiese "toti o apa si un pamant" iar din toata discutia de mai sus reiese ca sunt doar o parte motociclistii care au atras acest renume prost, precum sunt si o parte din soferi.
cu totii suntem un pic "descreierati" numai ca astia cu motoru" sunt mai individualisti si aleg sa "o dea" pe barba lor pe cand un sofer...'o da" pe toata strada cu tot cu masini parcate lateral,oameni pe trecerea de pietoni,si mai rau cu vreo 15-16 insi in atelaj

Nu are sens sa iti povestesc un caz in care un motociclist in bucuresti i-a retezat pe trotuar picioarele unei femei. Mai bine iti dau un citat de mai sus:
21.1) 1 Mai 2006
- Bretea Strei
- Hayabusa
- 270 Km/h
- piedut controlul motocicletei care a lovit alta persoana
- motociclist + pasager + o persoana de pe camp DECEDATI

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
catran
post 2 Jun 2006, 08:47
Post #96

Membru

biggrin.gif
crezi ca are rost sa dam exemple si de auto care spulbera trecerile de pietoni??
de baietii care o dau la liniuta si se infig in pom sau stalp cu 2 pasageri in masina????
camioane care sfarsesc in casele oamenilor???
este adevarat ca nu toti suntem o "apa si un pamant" dar exceptiile care intaresc regula deja sunt multe si tind catre regula de ambele parti
eu unul nu ma agasez prea tare de motociclisti,sincer
ai cosider la fel ca si pe ceilalti participanti la trafic,niciodata nu ai "feresc" asa cum se chinuie sa faca unii care au scris mai sus,caci motoristii stiu mai bine cum sa se fereasca si orice actiune intreprinsa la volan ,alta decat cea normala,da peste cap calculul motociclistului
asa ca...cel mai bine este sa nu ai feresti ,ci sa-ti tii banda ta,sa semnalizezi normal si sa te asiguri ca si cum ai face-o cu un autobuz in spatele tau si totul se termina cu bine,fara incidente
ar fi misto sa vad pe cei ce au "frica " de motociclisti cum fac loc si taxiurilor,caci si alea se baga cu un tupeu fantastic,si ratb-ul care nu are nici o jena in trafic,si maxi-taxi care are statie la fiecare 50m fara semne si reguli de circulatie,si pe baietii de bani gata cu masini lux si durere in cot de daune colaterale,si ajungem la concluzia crunta ca masina sta in parcare si mergem la gratar cu metroul
tongue.gif

--------------------
renault 21 ts 1986
+
AlexV
post 2 Jun 2006, 09:03
Post #97

Admin?

nu are sens sa dai exemple de accidente auto ca sunt binecunoscute. Eu contraziceam ideea conform careia motociclistii aleg sa "o dea" pe barba lor, cand de fapt e acelasi lucru.

o mica corectare daca se poate, î din i nu se transforma in â din a cand este inceputul unui cuvant, chiar daca se pune si prefix in fata cuvantului respectiv. In consecinta este îi nu ai.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
sandman_
post 2 Jun 2006, 09:47
Post #98

software engineer

From: Viena, Austria

In principiu si unii , si altii fac accidente (si cei pe 4, si cei pe 2 roti). Cele in care sunt implicate motociclete sunt de departe mai crunte decat cele in care sunt implicate "patrupede". daca te loveste o compacta obisnuita (1200kg+sofer) la 60km/h e ca si cum te-ar lovi o motocicleta normala(200kg+sofer) la vreo 150 km/h, din punct de vedere al impctului. Personal, cred ca e mult mai probabil primul eveniment decat al doilea si, dintre cei 2 soferi, motociclistul are mult mai mult de suferit.

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
catran
post 2 Jun 2006, 09:50
Post #99

Membru

@AlexV

tongue.gif
bine ,ma conformez

--------------------
renault 21 ts 1986
+
Tudor
post 2 Jun 2006, 10:07
Post #100

Moderator

QUOTE(catran @ 1 Jun 2006, 23:41)
...si daca sta in coloana la semafor si e loc tot vei trece in dreptul lui "luandu-i" banda...
*

Din punctul asta de vedere, hai sa fim realisti, pe mine ma enerveaza asta foarte tare din postura de sofer, o patesc aproape zilnic, furatul benzii este la ordinea zilei in Bucuresti, o patesti indiferent daca esti pe 2 sau pe 4 roti. Tine strict de civilizatie, iar multi soferi romani sunt asa de nesimtiti.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
coocky
post 2 Jun 2006, 12:35
Post #101

Membru autentic

From: Timisoara

sunt curios cati m-ar lasa sa schimb banda daca semnalizez...
am ajuns sa ma incadrez pe banda pe care trebuie cu mult inainte tocmai pentru a nu taia fatza si a nu fi la "mila" unuia sau altuia pentru ca sigur as putea ramane blocat pe banda gresita...

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
MDD
post 4 Jun 2006, 08:52
Post #102

Membru autentic

From: Otopeni

Umplem orasele, autostrada si DN-urile cu radare , mai bine ar monitoriza disciplina in trafic. Dam vina pe viteza, parc auto si infrastuctura-ok...insa circulam ca in Orient ...se merge la intimidare, pe linia de tramvai, contrasens, cu tupeu sau neaveniti(te) posesori de cat. B luat prea usor... parcari dupa ureche ce denota nesimtirea, blocam intersectii pt. un utopic loc mai in fata, nu dam prioritate etc etc. Astea le stim cu totii...insa va spun: Bucurestiul nu e mai aglomerat ca alte capitale europene !
Asta cu masinile dar pe 2 roti uite ex. : stau la stop pe banda mea, sprijinit in piciorul drept, langa mine dreapta un specimen in ..sa zicem 4 roti(mari !). Vorbea la telefon cu cotul pe geam..se face verde si da brusc de volan spre mine , evit la limita sa nu cad sau sa lovesc masina din stanga ...asta trece in fata si franeaza brusc, fac o volta si trecand langa el ridic viziera si intreb DE CE?! Raspuns "Mai b...., NU VEZI CA VORBESC LA TELEFON?!!! FACI ZGOMOT CU TOBELE TALE Urmarea...ii iau telefonul din mana ..traversez intersectia si il dau echipajului de politie stationat cu un mic rezumat. Vine si el si incep scuzele ...Va intreb..daca ma imprastia pe jos si pleca ,era accident de -TELEFON ?!?!?!?!?

--------------------
Renault Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva 2012
Aprilia Scarabeo 500
+
modulsys
post 4 Jun 2006, 16:00
Post #103

Sofer cuminte

referitor la schimbatul benzii: eu intotdeauna ii las pe cei care semnalizeaza, iar pe cei care nu semnalizeaza dar incearca agresiv sa ocupe banda, ii fac cu nervii. icon_mrgreen.gif

E atat de simplu sa semnalizezi... de ce oare cate unii nu reusesc?
Apropos de chestia asta, oare taximetrele au dezactivata din fabrica semnalizarea?

Scuze de offtopic.

--------------------
+
Nicotine
post 4 Jun 2006, 16:49
Post #104

Membru autentic

E atat de simplu sa semnalizezi... de ce oare cate unii nu reusesc?
Apropos de chestia asta, oare taximetrele au dezactivata din fabrica semnalizarea?

Dar voi stiti cat costa un releu de semnalizare la logan?
wacko.gif

This post has been edited by claus: 4 Jun 2006, 22:03

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
Tudor
post 5 Jun 2006, 20:36
Post #105

Moderator

@modulsys

Subscriu. Si eu fac exact la fel. Si culmea blink.gif aceeasi intrebare mi-o pun si eu.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
letitia
post 6 Jun 2006, 08:59
Post #106

Membru incepator

Nu e legat de motociclisti ci de biciclisti dar nu pot sa nu va povestesc... Am vazut o faza saptamana trecuta de m-a lasat cu gura cascata... Un troleu pe Vatra Luminoasa, la plecarea din statie, a agatat o fetita care STATEA pe bicicleta langa o masina parcata exact la plecarea din statie... Soferul troleului NU A VAZUT ca a daramat-o pe pustoaica (fata nu avea mai mult de 10 ani)!!! Nu se uita in oglinda, a plecat linistit mai departe. Fetita din fericire nu a patit nimic serios, doar si-a rupt rochita cand a daramat-o bizonul. Am oprit in paralel cu troleul la urmatoarea statie si i-a strigat sotul meu ca a daramat un copil in statie moment in care a paralizat omul... Ma intreb - daca ar fi fost un pasager "prins" intr-o usa, ce s-ar fi intamplat? Cati metri l-ar fi carat dupa el astfel?!!! post-336-1110552439.gif

--------------------
Fiat Seicento 2001, 899cmc - B------
Fiat Seicento, 899cmc, 2001
+
uncle
post 6 Jun 2006, 09:41
Post #107

pole after pole

daca tot e off un pic smile.gif

soferii RATB sunt din "categoria tampiti la volan" oricum, alti prosti care se cred "regii drumurilor publice.
Dar cea mai mare atentia sa aveti la vatmani, pe astia cu tramvaiele lor chiar ii "doare la cashcheta" de ceilalti participanti la trafic, daca pot sa intre in tine o fac cu zambetul pe buze mad.gif am vazut masini "forfecate" intre tramvaie.... wacko.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
BOG
post 9 Jun 2006, 09:20
Post #108

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Chiar daca e un pic offtopic...ete ce inseamna pasiunea....

Impozitul pentru motociclete a fost redus, la solicitarea premierului

Astept cu nerabdare sa-l apuce pe Base pasiunea pt viteza..... biggrin.gif

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
AlexV
post 21 Jun 2006, 11:55
Post #109

Admin?

http://www.youtube.com/watch?v=dgtvkIGv-P0&search=romania
(nu e valea oltului)

Vai cat de prudent conduce.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
xymzar
post 21 Jun 2006, 12:15
Post #110

Membru autentic

Ala chiar avea viteza aia in curbe?
Parca nu prea cred, dar mai stii, sunt multi nesanatosi!

Pare meserias tipul

--------------------
Renault Megane II Estate 2006 / 1.5 dci-74KW
+
semit
post 21 Jun 2006, 12:32
Post #111

Private Spice

1. nu cred ca e in Romania
2. intr-adevar tipul e meserias.. deci nu poate fi roman
3. vitezometrul nu este real

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
sqryn
post 21 Jun 2006, 13:39
Post #112

Clio rulezzz

From: München

ca sa imi confirme proasta parere despre motociclisti un dobitoc pe 2 roti a incercat duminica seara sa se bage in fata la semafor, pe banda din dreapta, pe care veneam lansat. bineinteles ca au urmat claxoane, injuraturi si alte cele cu directie spre smecherul cu motor.
poate reuseste sa dea cu ea in un pom, mai scapam de o grija in plus pe strada.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
Solon
post 21 Jun 2006, 13:45
Post #113

Membru autentic

MAre idiot!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
cj98czh
post 21 Jun 2006, 14:32
Post #114

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(semit @ 21 Jun 2006, 13:32)
1. nu cred ca e in Romania
2. intr-adevar tipul e meserias.. deci nu poate fi roman
3. vitezometrul nu este real
*

Daca este sau nu in Romania nu pot sa spun dar ca tipul nu este roman doar pt. ca stie sa mearga bine pe moto....mi se pare o aberatie.....

Si inca o intrebare...de unde sti ca vitezometrul nu este real....pot sa-ti pun la dispozitie inregistrari facute de amici de-ai mei pe dealurile de prin imprejurimile Clujului sa vezi cum se iau curbe cu 200 si ceva...

Ca eu personal nu sunt de acord cu ce fac este alta poveste, dar sunt destui care stiu sa mearga bine pe motoare si da sunt si romani pe deasupra...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
caktuss
post 21 Jun 2006, 18:32
Post #115

Membru autentic

From: Iasi

OAU excl.gif

romania, ne-romania, a bagt 300 in curbe icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
modulsys
post 21 Jun 2006, 21:19
Post #116

Sofer cuminte

Despre tipul de pe youtube: o pata de ulei, un caine in fata, un pic de nisip imprastiat de vant pe carosabil ... sunt numai cateva lucruri care-mi vin in minte si care l-ar lecui definitiv de scheme d-astea.

--------------------
+
catran
post 22 Jun 2006, 00:57
Post #117

Membru

QUOTE(modulsys @ 21 Jun 2006, 22:19)
Despre tipul de pe youtube: o pata de ulei, un caine in fata, un pic de nisip imprastiat de vant pe carosabil ... sunt numai cateva lucruri care-mi vin in minte si care l-ar lecui definitiv de scheme d-astea.
*

da daa.....
si de ce nu roata zburata la renault la schimbarea treptei catre a 3-a dinspre a2-a la 6000rpm
sau conducta frana explodata la franarea brusca in fata tir care nu acorda.....
si multe altele...ala cu motoru a smecher rau daca a facut asta
noi restul..nu putem decat sa ne stoarcem lacrimile in batiste si sa concepem scenarii...da daca cadea avionu peste el???...daaaa" daca il lua viitura???
ca orice idiot ce si-a incercat rpm-ul si bhp-ul,ala si-a asigurat "traseul" inainte
numai un cretin o ia catre neant cu 300 fara sa cunoasca "terenu"
apreciati macar munca omului de a studia curbele si pericolele...
deasemenea faceti dumneavoastra,voi, un calcul cam cati km a parcurs mesteru in acel clip si minunati-va ca singurele masini sunt pe contrasens...si aproape tot drumul e linie continua...ganditi inainte
blink.gif

This post has been edited by catran: 22 Jun 2006, 01:02

--------------------
renault 21 ts 1986
+
modulsys
post 22 Jun 2006, 08:45
Post #118

Sofer cuminte

Catran, ceea ce spui tu este complet ilogic.
Ar avea o logica daca numarul celor care murit cand le-a zburat roata de la masina ar fi comparabil cu cel al motociclistilor culesi cu spaclul de pe asfalt din cauza vitezei excesive.

Din pacate numarul celor din a doua categorie este mult mai mare.

Cat despre lacrimi si batiste, arunca o privire pe forumurile de motociclisti. Isi jelesc 5 minute un prieten care nici nu s-a racit bine, si dup-aia mai trag un overspeeding pe Valea Oltului sau aiurea. charge.gif

--------------------
+
pretender`
post 19 Jan 2007, 11:33
Post #119

Membru incepator

Salutare,

Sunt nou venit pe acest forum intrucat sunt prospat proprietar de una bucata Renault Twingo. Totodata, atunci cand vremea permite, conduc o motocicleta. Activez si pe un forum moto si din pacate, acolo, la rubrica accidente apar noi si noi cazuri. In majoritatea cazurilor (cca 80%) reiese ca vina pentru producerea acestor accidente apartine automobilistilor.
Acum vreau si opinia voastra. Ce aveti de spus legat de atitudinea si stilul de pilotaj al motociclistilor?
Ce credeti ca trebuie sa facem pentru ca numarul accidentelor sa scada ?

--------------------
Renault Twingo 2002
+
Bliss
post 19 Jan 2007, 12:57
Post #120

-

Mergeti pe mijlocul benzii sa va vedem in retrovizoare, nu mai depasiti pe linia dintre benzi, dati-le talpa doar in afara pe sosele libere nu in aglomeratii de oras unde nu avem timp sa va vedem daca mergeti cu 120km/h.

--------------------
- - -
+
9 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 12:48
Dacia