Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Motociclisti in trafic

David
post 18 Feb 2005, 10:03
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj

Cati dintre noi avem motociclete? Eu am una de 125cmc pe care o folosesc preponderent in oras cand temperatura urca peste 10-15 grade.
Din pacate in Romania sunt extrem de putine motociclete, astfel conducatorii auto nu sunt obisnuiti cu ele; nu se uita in oglinda din dreapta, depasesc la jumatate de metru o motocicleta care in sine este foarte vulnerabila -apre o piatra/groapa si ajungi sub roata masini in mai putin de o secunda. Un alt fenomen este faptul ca conducatorul auto are un "fier" mai mare sub el, pur si simplu nu acorda prioritate.
In fine, as putea sa mai continui lista dar telul meu este un singur lucru: conducatorii auto sa acorde mai mare atentie motociclistilor; sunt rare, dar in orice moment poate sa apara una inconjurul tau.

Altceva: cand sta o coloana lunga de masini la stop (ultimul va sta de 3-4 ori) normal ca ne enervam cand o masina (un "smecher") o taie in fata, ia de fraieri pe toti care stau la coada. Intrebarea este daca va enervati daca acelasi lucru o face o motocicleta? Va spun drept ca nu prea stau la coada sa inhalez fumul din masini ci intodeauna merg pe pole position cu motorul. Insa prin acest fapt nu blochez banda de pe sensul opus, nu pun in pericol pe nici un alt participant in trafic, nu intarziu coloana de masini (plec de langa nu din fata primei masini). Pe mine cand sunt cu masina nu ma deranjeaza daca un motociclist merge in fata - este avantajul lui ca incape oriunde.

--------------------
Opel Zafira 2003
Opel Zafira 2.0 DTI - 03/2003
BMW F650 - 08/1995
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meganescu
post 18 Feb 2005, 10:25
Post #2

Membru autentic

Da, pe mine ma enerveaza motociclistii care trec la 2 centimetri de masina mea ... Ca doar zgarietura nu se vede la ei ...

--------------------
+
VladSoare
post 18 Feb 2005, 10:28
Post #3

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

N-am nimic cu motociclistii, atita timp cit merg normal. Daca la semafor trece unul printre rindurile de masini, nu ma deranjeaza. Foarte bine, bravo lui ca are motocicleta si isi permita sa incapa prin spatiul ala. Ma gindesc in acel moment ca "uite ce bine e sa ai motocicleta". Daca o masina depaseste coloana, normal ca ma enervez, insa la motociclisti nu ma deranjeaza, pentru ca probabil ca si eu as face la fel daca as fi motociclist. E normal, doar asta-i scopul motocicletei, doar n-as fi nebun sa-mi risc viata pe o chestie din aia daca n-as avea si niste avantaje fata de masina, nu?

Chestia cu uitatul in oglinzi e discutabila. Eu ma uit tot timpul in oglinzi, dar pe motociclisti de multe ori mi se intimpla sa nu-i vad. Au un talent deosebit de a tisni brusc din spatele tau si de a te depasi exact prin punctul mort. Cei mai multi dintre ei vin in slalom printre masinile din spate si ajung linga tine, cu viteza, exact intre momentul in care te uiti in oglinda si cel in care incepi sa schimbi banda.
sunt rare, dar in orice moment poate sa apara una inconjurul tau.

Pai tocmai asta-i problema, ca ei nu-si dau seama ca daca apar brusc linga tine n-ai cum sa-i vezi.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
meganescu
post 18 Feb 2005, 10:42
Post #4

Membru autentic

Nu, eu ma refeream mai mult la statul la semafor, sau la o coada ceva. Nu ma deranjeaza ca depasesc, ci ma deranjeaza ca trec prea aproape...

--------------------
+
David
post 18 Feb 2005, 11:08
Post #5

Membru autentic

Normal, nu toti motociclistii conduc constient, sunt cele sport, care nici nu stiu cum este sa mergi sub 80km/h.
Cat de apoape merg de masini cand merg la inceputul coloanei .... da, adevarat destul de aproape, dar eu ma duc incet, in vit I mai pun jos piciorul, deci am grija mare la acest lucru (doara am si masina). Sunt care merg cu 40 intre masini, dar nu se gandesc ca poate deschide vreunul usa si o patesc.

--------------------
Opel Zafira 2003
BMW F650 - 08/1995
+
strumfuadi
post 18 Feb 2005, 11:10
Post #6

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

Cati dintre noi avem motociclete?

eo, eo!! biggrin.gif

mai, ideea e sa te bagi DACA ai loc shi fara a atenta la integritatea mashinilor.. vara mai e o "problema" a motoarelor racite cu aer sau, mai degraba, a bikerilor care tzin intre picioare asha ceva: se incinge daca STAI la stop!.. mai ales daca e carenata ca a mea.. insa cum te mishti un pic de pe loc e un mic flux de aer care raceshte "zona".. laugh.gif
ziceau nishte amici cu moto ca au patzit o faza de genul: doo motoare in shir indian, pe prima o tipa in tricou shi pe a doua un tip.
tipa se opreste intre doo mashini ca nu mai putea sa treaca de oglinzi, cel de la volan rabateaza (electric cum altfel.. biggrin.gif ) oglinzile, da shi tipul sa treaca shi ala clang! le pune la loc in fatza lui..
cum s'ar zice, avantajul de a avea motor SHI de a fi fata.. biggrin.gif
abia ashtept sa vina caldura.. 8)

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
cornel_t
post 18 Feb 2005, 14:23
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

In general nu ma deranjeaza, atata timp cat nu interfera cu traiectoria mea legala. La faza cu tasnitul in fata la semafor, sunt si pro si contra: la nemti se sta cu motorul disciplinat la coada pana ii vine randul sa treaca, la italieni se incaiera ca dracii la cazanul lui Scaraotchi care pe care ca sa treaca primul.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
strumfuadi
post 18 Feb 2005, 14:33
Post #8

Former Laguna user.

iar noi avem sange latin, nu?? biggrin.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
cornel_t
post 18 Feb 2005, 14:48
Post #9

Membru autentic

sange DA, dar lipsesc altele in rest biggrin.gif

--------------------
+
strumfuadi
post 18 Feb 2005, 14:57
Post #10

Former Laguna user.

pai sangele latin are mai mult Fe, care e atras de gravity... d'aia sangele latin sta mai mult la cojones iar la creer nu prea mai ramane nimik.. :twisted:

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
cornel_t
post 18 Feb 2005, 14:58
Post #11

Membru autentic

laugh.gif la asta nu m-am gandit:lol:

--------------------
+
meganescu
post 18 Feb 2005, 15:01
Post #12

Membru autentic

O esplicatie f interesanta!! laugh.gif
Acum ramane intrebarea de unde are atat de mult Fe?
Din asta putem trage 2 concluzii. Una buna si una rea:
- aia buna - nu prea suferim de anemie
- cea rea - suntem pasibili sa fim bolnavi de talasemie (cre'ca scrisei bien) laugh.gif

--------------------
+
strumfuadi
post 18 Feb 2005, 15:08
Post #13

Former Laguna user.

de la spanak.. sau macar de la expresia romaneasca: "ete spanak!".
un fel de "ete fas!" biggrin.gif

ok, now, back on topic... cine mai calareshte doo rotzi?

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
David
post 18 Feb 2005, 16:44
Post #14

Membru autentic

mai, imi stricati topicul !
biggrin.gif

--------------------
Opel Zafira 2003
BMW F650 - 08/1995
+
murfi
post 18 Feb 2005, 17:09
Post #15

Membru autentic

Si eu ma tot gandesc sa-mi cumpar motor dar sunt sigur ca in 12 luni ajung la spital asa ca am renuntat.
E adevarat ca am vazut faze penibile in romania cu motoare si soferii auto nu sunt de loc obisnuiti cu ele.
Pe mine unu nu ma enerveaza si chiar le fac loc atata timp cat nu sunt obligat sa ocolesc ceva sau sa pun frana ca sa las sa treaca un motor.

--------------------
+
meganescu
post 18 Feb 2005, 17:13
Post #16

Membru autentic

Eu am un prieten, motociclist inrait! Este bagat prin cluburile alea de motociclisti etc.
Vara un week-end linistit inseamna un accident cu spitalizare printre motociclisti. In general au mort pe weekend, si cand e rau sunt chiar doi .... sad.gif

--------------------
+
strumfuadi
post 18 Feb 2005, 17:21
Post #17

Former Laguna user.

eeeiiii, hai ca exagerezi... anul trecut a fost un an plin de evenimente nasoale, insa.. :?

dar sunt shi multzi teribilishti/inconshtientzi..

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
RCS
post 18 Feb 2005, 18:54
Post #18

The Gotfather

From: Romania

In Romania la drumurile care sunt este periculos si pe patru roti, ce sa mai zic de doua !!! Pai daca la 140-160 km/h pe o motocicleta iei o groapa sau lovesti un caine, ca si daca esti cu masina cand lovesti un caine ratacit pe sosea se cam simte...sau in curba sa iei cu motoru o pata de lei scapata de la nu stiu ce harb de masina... !!!v Nu stiu ce sa zic de mersul pr motor decat ca : este f f f riscant in Romania si la toate astea se mai adauga si teribilismul si fitele unor ,,asa zisi motociclisti'' care confunda sosea, buna sau rea, cu pista de concurs !!!

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
+
valiusbug
post 18 Feb 2005, 20:28
Post #19

posesor reno

sa traiasca! ma scot insa din minti cand ma aflu pe banda 1 si ei incearca sa ma depaseasca pe dreapta...

--------------------
renault clio symbol 1,4 8v 2000
+
MDD
post 26 May 2006, 19:03
Post #20

Membru autentic

From: Otopeni

Am permis cat. B de 23 de ani si A -ul de 18. Masina e un mijloc de transport, pentru unii chiar si o pasiune , dar pe 2 roti esti prin vocatie , vis de adolescenta sau subjugat de senzatiile pe care fiecare le explica in felul lui.
Nu fac paralele, dar pe motor rar, f. rar gasesti genul "buei , am mertzan , bemveu , jipan, da-te ca te calc si strada e numai a mea!" cu toate celelalte extrapolari .
Deschid topicul sa intreb: pentru ca suntem toti participanti la trafic, cati dintre voi stiu riscurile pe 2 roti ?! : sosea umeda , sine tramvai ,gropi, stabilitate si manevre specifice (orice dezechilibrare =risc mortal!)
Vreau sa o scurtez si sa intreb... stim sa convietuim cu motociclistii pe sosele???

p.s. am condus si inca o fac, in afara tarii timp de 18 ani motociclete...acolo e lamurita problema ! NOI?!

This post has been edited by MDD: 26 May 2006, 19:26

--------------------
Renault Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva 2012
Aprilia Scarabeo 500
+
cipman
post 26 May 2006, 20:10
Post #21

Membru autentic

Group: Moderatori

Noi? Adica noi, romanii din Romania? Nu, nu stim. Am constatat-o pe pielea mea. Amanunte aici
Convietuirea asta nu se invata din carti si nici la scoala de soferi. Se invata in trafic si pe pielea proprie (a ambelor parti). Pana nu vom avea un trafic important pe doua roti, nici nu vom invata. Din nefericire, pana atunci se vor fi jertfit destui ca sa invete altii.
Cati cunosc riscurile pe doua roti? Majoritatea nu stie nici ce riscuri sunt pe bicicleta, d-poi pe motocicleta. Daca n-au trecut prin asa ceva, de unde sa stie? Ca asta nu se poate invata din carte. Poate juniorii de acum, ca vad ca s-au mai inmultit scuterele si motoarele, sa-si aduca aminte cand vor trece la patru roti.
Sau sa fii obligat sa conduci vreo 3 luni de zile prin Italia sau Franta, in trafic intens, la ore de varf, si se invata. Totul e sa nu uiti pana ajungi inapoi in tara.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
st0rm3ru
post 27 May 2006, 10:52
Post #22

god of the hell fire

From: Bucharest, .ro

mie unuia ca automobilist imi este frica de motociclisti pentru ca e posibil sa nu-i vad in trafic. intra mult mai usor in unghiul mort decat o masina. :|

--------------------
Renault Clio Symbol 2002 1.4 8v - Expression
Trance eXcess! :)
+
galileo
post 27 May 2006, 13:36
Post #23

OZN Type-S

eu sunt mare fan motociclete, am mai mers cu scuterul prin afara, dar m-am JURAT ca atat timp cat sunt in romania, nu imi voi lua permis de cat A. sunt atitia idioti pe sosele, incat nu merita riscul si nervii. cu masina eu merg tot timpul cu farurile aprinse, si tot parca sunt invizibil pentru unii, d-apoi pe motor.

partea buna este ca am reusit sa-mi conving destui prieteni sa fie atenti la motociclisti in trafic, si sa inteleaga ca daca au vazut o data pe unul ca a plecat pe o roata de la semafor, asta nu inseamna ca toti motociclistii sunt nebuni. sunt mult mai multi soferi care sunt un real pericol pentru trafic.

Asa ca, uitati-va de doua ori daca nu se vede vreun far in apropiere. O clipa de neatentie, pe voi va costa niste tabla indoita, insa pe motociclist poate chiar viata.

Oricum, romania mai are mult pana sa aiba un trafic sigur si pentru motociclete.

This post has been edited by galileo: 27 May 2006, 13:39

--------------------
Ex Renault Clio bicorp 2004 1.2i 16V
Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
+
caktuss
post 27 May 2006, 21:13
Post #24

Membru autentic

From: Iasi

era sa intre unu in mine pe e85, inainte de targu frumos

a intrat in depasirea unui logan in curba si am tras de volan dreapta ca sa-i fac loc, a trecut la vreo 20 cm de oglinda
cred ca a strigat "banzaaaai" si hai la drum biggrin.gif

oricum, vreau sa-mi iau si eu un motor in viitorul apropiat

tampiti pe sosele care nu vad nimic in jurul lor sunt gramada, taximetristi, tarani, de astia cu "permis de smecher" iar sunt multi...

daca in suzuki gsx de 700 cmc/110 cp din '91 face de la 0 la 200 in 7 secunde, eu zic ca rebuie o atentie mult mai mare la unu de asta...

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
raszvan
post 28 May 2006, 00:02
Post #25

Membru autentic

Mie imi este frica de motociclisti. Majoritatea nu circula regulamentar. Ii vezi in retrovizoare si nu stii niciodata in cat timp te depasesc si pe ce parte.

This post has been edited by raszvan: 28 May 2006, 00:02

--------------------
ex clio symbol 1.5 dci 2005
megan dci, 2003.
+
bulan
post 28 May 2006, 03:01
Post #26

Membru autentic

"""MDD Posted 26 May 2006,20:03
Vreau sa o scurtez si sa intreb... stim sa convietuim cu motociclistii pe sosele???"""
Nu,nu stim!Mai bine zis nu vrem sa stim.
"""cipman Posted 26 May 2006, 21:10"""
Gura ta adevar graieste!
"""st0rm3ru Posted 27 May 2006, 11:52
mie unuia ca automobilist imi este frica de motociclisti pentru ca e posibil sa nu-i vad in trafic."""
In principiu daca te asiguri si semnalizezi orice schimbare a directiei de mers nu inti in conflict cu motociclistii.Accidentele frontale cu motociclistii sunt mai rare. """galileo Posted 27 May 2006, 14:36
eu sunt mare fan motociclete, am mai mers cu scuterul prin afara, dar m-am JURAT ca atat timp cat sunt in romania, nu imi voi lua permis de cat A.""" Ascultati vocea ta interioara si respecta-ti juramantul!
"""galileo Posted 27 May 2006, 14:36
Asa ca, uitati-va de doua ori daca nu se vede vreun far in apropiere. O clipa de neatentie, pe voi va costa niste tabla indoita, insa pe motociclist poate chiar viata."""
Si daca garcea te scoate vinovat???
"""raszvan Posted 28 May 2006, 01:02
Mie imi este frica de motociclisti. Majoritatea nu circula regulamentar. Ii vezi in retrovizoare si nu stii niciodata in cat timp te depasesc si pe ce parte""" Circula tu regulamentar si e suficient!
Eu i-i admir i-i respect dar ma feresc de ei ca orice incident duce la carne tocata si catuse

--------------------
a b c
+
Race
post 28 May 2006, 11:10
Post #27

Membru

Eu in general nu suport motociclistii.Pentru fiecare motociclist care circula corect,exista 5 imbecili care cred ca linia dubla continua dintre sensuri e de fapt banda pentru motociclete,ca benzile sunt facute sa incapa o masina+o motocicleta pe ele,si in general ca regulile de circulatie sunt facute pentru prosti,nu pentru niste "rebeli" ca ei,care sunt deasupra unor legi marunte.
Solutia la asta ar fi sa nu mai fie obligatoriu echipamentul de protectie,sa lasam selectia naturala sa-si urmeze cursul.Mare parte din cei care sunt prea buni pentru regulile de circulatie ar fi prea buni si pentru echipamentul de protectie.In caz de accident...mare paguba !

This post has been edited by Race: 28 May 2006, 11:11

--------------------
Renault Clio 1.4 16v Extreme 2005
+
galileo
post 28 May 2006, 12:53
Post #28

OZN Type-S

stai linistit, ca astia de care vorbesti tu au ca echipament pantaloni scurti si shlapi. sa fii atent sa vezi daca un motociclist echipat complet si corect face pe strada teribilisme.

iar perceptia majoritatii soferilor este ca motocicleta trebuie sa mearga lipita de bordura, nu sa stea pe mijlocul benzii. asa ca decat sa te cobori la mintea a 100 de nebuni pe zi si sa le explici ca e dreptul tau legal sa mergi pe banda ta ca orice alt vehicul, mai bine depasesti cand ai loc si gata.

--------------------
Ex Renault Clio bicorp 2004 1.2i 16V
Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
+
bulan
post 28 May 2006, 16:35
Post #29

Membru autentic

QUOTE(Race @ 28 May 2006, 12:10)
Eu in general nu suport motociclistii.Pentru fiecare motociclist care circula corect,exista 5 imbecili care cred ca linia dubla continua dintre sensuri e de fapt banda pentru motociclete,ca benzile sunt facute sa incapa o masina+o motocicleta pe ele,si in general ca regulile de circulatie sunt facute pentru prosti,nu pentru niste "rebeli" ca ei,care sunt deasupra unor legi marunte.
Solutia la asta ar fi sa nu mai fie obligatoriu echipamentul de protectie,sa lasam selectia naturala sa-si urmeze cursul.Mare parte din cei care sunt prea buni pentru regulile de circulatie ar fi prea buni si pentru echipamentul de protectie.In caz de accident...mare paguba !
*

Cel mai usor lucru in viata e sa-l judeci pe altulSi si mai usor este daca gasim o pisica vagaboanta moarta la noi in curte sa-o aruncam in curte la vecinul.

--------------------
a b c
+
paul_s
post 28 May 2006, 17:10
Post #30

.

From: .

serios acum cati motociclisti merg corect , mai ales in oras ??? se baga printre masini , merg tare , adevaru e ca ma tem de ei de doua ori mi-au taia calea si daca nu eram atent ... stau in drumu taberei si e plin de pustani cu motoare si toti mari " meseriasi"

--------------------
. . . - .
+
9 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 15:14
Dacia